Cesar Millan

Urška · 419308

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1380 : 17 Julij 2013, 20:36:21
 zasluži miljon in pol na leto zgolj z oddajo; po zadnji oceni ima premoženje ocenjeno na 15 miljonov, nekako dvomim da se boji kako bo prišel skozi čez dan
on je broke tko kot naš Pahor, vsi tile krci ki imajo jamrajo kot da so zadnji reveži; res pa je da si je CM svoj uspeh pridelal sam

Citiraj
Ampak še vedno ne moreš mimo dejstva, da si kljub vsemu izpostavljen kontaktu s slino. No če se dejansko ukvarjaš s psom

in "cmoki", lubčkanje kakorkoli že  so obvezni za to tvoje čutenje psa ?

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

vesna-skway

• *
Odgovori #1381 : 17 Julij 2013, 20:52:18
Da se Davor poduči kako se pride v kontakt s slino, včasih hočeš ali nočeš je pač del pasje komunikacije.

wiki:  "A very common form of communication as well, is for a dog to lick another dog, or a person. Dogs lick other dogs' faces and mouths when they greet each other to indicate friendliness. Dogs like to lick human skin not only for the salt from the sweat, but also as a form of greeting, such as by briefly licking a person's hand after sniffing it.

Licking is also used as a social bonding analogous to primate social grooming and stroking. This can indicate intimacy. Such licking is longer and slower, as compared to the brief licking of faces during a greeting."

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1382 : 17 Julij 2013, 20:57:12
...

pozabljaš, da nekatere forumovke tudi v 'domači postelji' ližejo marsikaj, tako da izmenajva lubčkov s psom posledično pomeni 'stres' tudi za kosmatince. Malo heca mora biti, kajne?

rooxye

• *
  • I love dogs more than you do.
Odgovori #1383 : 17 Julij 2013, 21:02:08
pozabljaš, da nekatere forumovke tudi v 'domači postelji' ližejo marsikaj, tako da izmenajva lubčkov s psom posledično pomeni 'stres' tudi za kosmatince. Malo heca mora biti, kajne?

Seveda, če je le ta v mejah okusnega.

http://ilovedogsmorethanyoudo.tumblr.com/

Progressive Reinforcement Dog Training
Founded in science, ruled by ethics.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1384 : 17 Julij 2013, 23:03:41
Tudi na to vam bo Lunetta odgovorila................... .....interaktivni vseved :o .  Pa tako je bila v zacetku svojega kinoloskega  (se je izkazalo da samo interaktivno ;) ) forumskega udejstvovanja proti interaktivnosti :o.
Do sedaj sirota ni pokazala nic oz. prazen nic, ce izuzamemo klatenja neumnosti po forumih........nekje se je pac treba pokazati kako velik kinoloski strokovnjak je; baje :o ;D ;D

Od realnosti (na to kar najbolj prisega) pa nic.......in nic in nic ;D. Zna pa pljuvat po tistih, ki si  kaj upajo pokazat ;).
......................ampak kdo se obremenjuje z zlatimi ribicami, kurami, vprezno zivino; klik, klik pa bo :o :o :o
Pa na rodovnikov ne pozabite prebrat za lahko noc............da boste vsaj vedeli kaj imate :o

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1385 : 17 Julij 2013, 23:15:53

Da se Davor poduči kako se pride v kontakt s slino, včasih hočeš ali nočeš je pač del pasje komunikacije.

Pa ne samo to. ...... Sam ga samo se z lajezem usmerjam, ob potrebi tudi izbocim, napnem hrbet (na zalost imam premalo kosmatega da bi z njim tudi kaj vec povedal), da o kazanju zobov sploh ne pravim.
Imam pa tudi zeljo, da izdelam malo vecjo pasjeclovesko hisko in da skupaj doziviva tisto pravo ljubezen sodelovanje sobivanje.

Vir: vikifriki

vesna-skway

• *
Odgovori #1386 : 18 Julij 2013, 05:37:50
No vsaj pri tem ti lahko pomagam, ker nekako se mi zdi, da za lajanje nikoli ne boš preveč nadarjen - ko boš enkrat preselil psa iz njegove ute v svojo hišo lahko poimenuješ vse skupaj pasječloveška hiška  :D pa malo zidanja si boš prihranil. Večina obiskovalcev foruma jo že ima. Prav dobro se obnese.  >:D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1387 : 18 Julij 2013, 10:40:36
a na kdju nimate pipe , kjer si lahko po igri z psom umiješ roke ? pa igračo tu in tam, ne gre zgolj za osnovno higijeno , ampak če delaš z živaljo , se vsaj pričakuje da ne delita sline, ista logika zakaj se tako zmrdujete ker vas odganjajo iz plaže, kjer se raja noče kopati zraven vašega psa.

prvo po jajcih nato pa po tvojem obrazu in potem se smejite Milanu ker ne želi da ga psi poližejo  :-\

Seveda se mu smejem, ker kaze ignoranco... se mi ne zdi nujno potrebno za dober odnos, da te pes lize po obrazu, ampak da po tolikih letih dela s psi govoris o bacilih, ki jih prenasajo v slini... in tista tvoja pripomba z rokavicami, mislim, seveda, tudi kmetje kidajo gnoj v rokavicah, ne...

Glede plaze pa ja... vse kanalizacije obalnih obcin se izlivajo v morje, imas koprsko luko in trzasko luko, miljon smeti se zmece v morje (od rabljenih plenic naprej), poleg tega v morje lulajo LJUDJE in ne psi, ampak seveda so problem tri dlake od mojega psa, ki jih pusti v vodi.
Pa verjemi, da ce mi nekdo lepo rece, me moti vas pes, se lahko premaknete malo bolj stran, ni nobenega problema... ce me pa nekdo zacne nadirat, kako si ljudje drznejo na plazo vodit psa... sori misko, je pa dovolj plaz, kjer so psi prepovedani, pa pojdi tam, ce te tako moti.

battito animale

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1388 : 18 Julij 2013, 11:26:00
Jza imam praktično vedno rokavice, ko delam z orodjem z ročajem, izjema je vihtenje sekire ali pa mačete, kjer pa res rabim tisti rpavi feeling kako se zadeva obnaša v roki, s tem, da z mačeto še nekako gre, sekira pa res v golo roko...kakšen žulj pa pač sledi

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1389 : 18 Julij 2013, 11:50:45

hec gor al dol, bi bilo zanimivo videti v takšnih debatah tudi mnenje njihovih partnerjev, sploh od naših hardlinerk tule ala TibiQ, kalsang, Lunette,Nika...če recimo tudi oni pripisujejo svojim psom človeške lastnosti in jih "čutijo", pa če jih pasji cmoki ki jih kasirajo pasivno ne motijo;
je verjetno razlog zakaj je 3/4 članov kdjev in slovenske kinologije danes žensk, dec pa mogoče  sekundarnega pomena oz. na domači postelji kjer je pes vmes ;)

sem zadnjič poslušal Svetlano o otrocih in njenih mačkah, razloži marsikaj

In da seveda se gnoj kida z delavakimi rokavicami....

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1390 : 18 Julij 2013, 12:34:26
Samo dve možnost sta oziroam kombinacija...dominantna ženska in copatek...ali pa...ženska, ki se tukaj repenči, v resnici pa steče po pivo takoj, ko jo dragi grdo pogleda.

Jaz sem svojčas zadevo rešil tako, da sem si omislil dekle z drugega kulturnega kroga, ki je imela že privzgojen ustrezen odnos do moških in ni bilo problemov.  :)

Sem pa bral nekje, da je bil primer, ko pes ni spustil moža od lastnice v spalnico.  :)

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1391 : 18 Julij 2013, 13:23:06
Gnoj kidam brez rokavic. Tud pri motiki, kladivu, sekiri ali metli jih ne rabim, ded jih nosi pa edino ko gre v gozd drevje podirat.  Če se mu pa pira zalušta si jih pa prvošma ene par  :P

Weaver, težnjo po nadvladovanju imamo ponavadi do tistih, katerim se počutimo podrejene. Hvala, da nam tudi na pasjem forumu dokazuješ in priznavaš, da smo uiber spol  :-*

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1392 : 18 Julij 2013, 14:20:20
A pivo pijeta z rokavicami ali brez?  ;D

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1393 : 18 Julij 2013, 14:24:33
Samo dve možnost sta oziroam kombinacija...dominantna ženska in copatek...ali pa...ženska, ki se tukaj repenči, v resnici pa steče po pivo takoj, ko jo dragi grdo pogleda.

Seveda, drugih moznosti sploh ni ;)

battito animale

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1394 : 18 Julij 2013, 14:37:54
Seveda, drugih moznosti sploh ni ;)

govorimo o kakor kinologinjah  :P

Lilit

• Picko in Packo
  • Pesjanar
  • Wapi, Grin
Odgovori #1395 : 18 Julij 2013, 14:38:57
Verjetno sta z Davorjem hodila v isto solo psihologije ;)

battito animale

Weaver

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1396 : 18 Julij 2013, 14:41:23
Jaz sem 'kognitivist', zanj pa ne bi vedel...

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1397 : 18 Julij 2013, 15:25:42
je verjetno razlog zakaj je 3/4 članov kdjev in slovenske kinologije danes žensk, dec pa mogoče  sekundarnega pomena oz. na domači postelji kjer je pes vmes ;)

sem zadnjič poslušal Svetlano o otrocih in njenih mačkah, razloži marsikaj

Ne bi rekel, da "moskih ni vec v kinologiji", je pa res, da so marsikateri vdignili roke od pasjega cirkusa o katerem tece najveckrat beseda tudi tukaj na forumu , seveda pod pretvezo resnega dela ;) .  Druga plat medalje je tudi povecano stevilo pasjih sportov, aktivnosti, ki so namenjeni vsem psom in nimajo nobene veze z vzrejo v doloceni smeri (ce izuzamemo  "zdravljenje imbecilnosti" ter pridobivanje lepotnih titul). Resni cirkus, pardon delo za vse ;D

Svetlana  je rres "frikica".....................se spomnite polemike o bulmastifih, krizancih :o ;D :o

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1398 : 18 Julij 2013, 15:57:00
Davor dej mal pogugli in nam pokaž od kod si privlekel tiste tri četrtine. Lažeš? Zavajaš?

KD Pluton izpiti 2012
http://www.kd-pluton.si/wp-content/gallery/izpiti-2012/pict0005.jpg

ŠKD Celeia mala šola 2012
http://skd-celeia.si/wp-content/uploads/novice_tecaji_ms_jesen2012_007.jpg

KD Varpolje izpiti 2011
http://kd-zsd.com/izpiti-b-bh-maj-2011.html#

Pidog, a ni pravzaprav ok, da se ženska populacija usmeri v pasje športe in prostočasne aktivnosti, vzrejo in resno delo pa prepustijo moškim - lovcem, lavincem, reševalcem in vojski (al mam sam občutek da tu moški prevladujejo?)? Vsak tele ma svoj vesele, ženske pač cirkus zganjamo in se imamo s svojimi psi fino, a nam ne morte veselja pustit? Tist cajt ko smo na poligonu pa vi doma mal resno delajte, likalnik v roke pa akcija.

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1399 : 18 Julij 2013, 17:05:33
Tist cajt ko smo na poligonu pa vi doma mal resno delajte, likalnik v roke pa akcija.

Ni problema, ampak v  zamenjani obliki bodo puncare vihele kramp, fleksarco itd..........taksen je pac davek enakopravnosti oz. resnega dela ;)
....ledu v nogavico pa na glavo ;)

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1400 : 18 Julij 2013, 17:06:12
Citiraj
? Vsak tele ma svoj vesele, ženske pač cirkus zganjamo in se imamo s svojimi psi fino, a nam ne morte veselja pustit?

v srednjih letih koliko vas je tle večina, sem prepričan da vas  pustijo pri mer, lahko moški doma vsaj v miru "likajo" ;)

Lunette

• *
Odgovori #1401 : 18 Julij 2013, 17:10:44
 :D :D :D kok so pa men teli fantki na forumu všeč (sori ne morm rečt moški). Vsako debato takoj obrnejo na privat raven, pa na moško/žensko...in seveda kaj hitro še na kaj za to, da se debato zaklene. Mojstri, ni kaj...svoje področje obvladajo.  8)
Pa disleksija ruls  :P Zna pa bit tudi kako pomanjkanje igrač v otroštvu ali česa dotičnega v zakonu. Sej ne rečem, taki se mi smilijo...samo pomagat pa nečem.  >:D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1402 : 18 Julij 2013, 17:37:54
oh to sploh ni mišljeno osebno , takšna vprašanja se logično postavijo ob določenih skrajnih stališčih in analizi stanja kinologije danes ( pa marsičesar drugega), ali zakaj se pri CM tako ogroženo počutite,
Sej  smo tle odrasli ljudje in se ni potrebno skivati za prisiljeno vljudnostjo in hlinjenjem, kot ste to vajene na kdjih ali z raznimi zgodbicami okolili društev za živali

Lunette

• *
Odgovori #1403 : 18 Julij 2013, 18:09:09
Hja mogoče se logično postavljajo taka vprašanja tistim, ki se morajo konstantno ''boriti za svoje'' ali se potrjevati...
Ne vem, no ene nas je pa prav psetovje združilo (no smo se nekak zarad njih najdli). Pa imamo tako tudi izven pasjih poti neke skupne perspektive. Ni čutit ''kdo bo koga''. Danes jaz, jutri ti. Pač sodelovanje. No in se nam taka vprašanja ne porajajo...pri tistem partnerju kjer so se...status - bivši.  8)
Hja, če pa to delaš, ker je treba še pa vložit ločitvene paprije in se ti jih lih ne da je pa drugo.
Glede na to, da je imel psico prej kot mene, jaz pa svoje tudi prej kot njega...ni fore odgovarjat bolj podrobno na vprašanja.  8) Psi so del najinega življenja. Kak je fajn ko se ni treba borit za svoje hobije.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #1404 : 18 Julij 2013, 18:56:50
Davor dej mal pogugli in nam pokaž od kod si privlekel tiste tri četrtine. Lažeš? Zavajaš?

bo kej?

pidog, kak bi pa naj zgledala interakcija ženska-pes po tvoje? s čim se lahko skupaj ukvarjamo? če sta ženska in pes svetovna prvaka v agilityu, ne sprejemaš da je za to bilo potrebnega ogromno resnega dela? al je problem samo v tem, da je naše resno delo na podlagi pozitivne motivacije in ne raznih oblik zatiranja in nadvladovanja? je vredu če psu potrjuješ z "ja bravooo", ne velja pa če klikneš? al v čem je sploh problem, kaj bi mogle me delat da bi ti pasal?

Lunette

• *
Odgovori #1405 : 18 Julij 2013, 19:21:09
glede na provokacije bi se mu mogle v živo pokazat. Just that. In tu je srž problema. V živo videt to, kar doma za compjutrom ne more.  >:D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.

barbara10

• Vzreditelj
  • *
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #1406 : 18 Julij 2013, 20:32:54
Nima se smisla ukvarjati z nekom, ki samo nekaj teoretizira, nikoli pa se ni niti probal zadeve v praksi, ne s svojim, ne z drugim psom. Skoda casa. Punce, znanje je dragoceno, ne mecite ga stran za nekoga, ki ni sposoben ne prebrati, se manj razumeti in se manj, prenesti v prakso in seeee maaaanj, v praksi celo biti uspesen. Res nima smisla... Itak se bo na vsak nacin hotel le kregati. Res skoooda casa za take, saj se zivi le enkrat.

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1407 : 18 Julij 2013, 21:03:05
Citiraj
glede na provokacije bi se mu mogle v živo pokazat. Just that. In tu je srž problema. V živo videt to, kar doma za compjutrom ne more.

če se ne motim vas je pidog že enkrat povabil, zame pa to ravno ne bi bil prvi pesjanar v gostih

Citiraj
bo kej?

Citiraj
mam sam občutek

Citiraj
pri tistem partnerju kjer so se...status - bivši.
Citiraj
Hja, če pa to delaš, ker je treba še pa vložit ločitvene paprije in se ti jih lih ne da je pa drugo.

po domače tvoj hobij oz psa postavljaš pred moškega in če bi morala birati....
Zanimivo da takšne tolerance ženske le malokdaj pokažete ko gre za interesne stvari  partnerjev :P

Citiraj
znanje je dragoceno, ne mecite ga stran za nekoga, ki ni sposoben ne prebrati, se manj razumeti in se manj, prenesti v prakso in seeee maaaanj, v praksi celo biti uspesen.

se ne bi mogel bolj strinjati

in zato smo pri Milanu

pidog

• Pod Lupo
  • *
Odgovori #1408 : 18 Julij 2013, 21:57:05
Nima se smisla ukvarjati z nekom, ki samo nekaj teoretizira, nikoli pa se ni niti probal zadeve v praksi, ne s svojim, ne z drugim psom. Skoda casa. Punce, znanje je dragoceno, ne mecite ga stran za nekoga, ki ni sposoben ne prebrati, se manj razumeti in se manj, prenesti v prakso in seeee maaaanj, v praksi celo biti uspesen. Res nima smisla... Itak se bo na vsak nacin hotel le kregati. Res skoooda casa za take, saj se zivi le enkrat.

Sedaj vsaj razumem tvojo uspesnost v praksi ;D ;D ;D ..................ampak kapo dol, vsaj probas ;)

glede na provokacije bi se mu mogle v živo pokazat. Just that. In tu je srž problema. V živo videt to, kar doma za compjutrom ne more.  >:D

Malo sprenevedanja siroti ne skodi ;)
Da ne bos zivela v zmoti (ceprav Lunetta dobro ve koliko je ura ;) ), draga moja ti me niti najmanj ne zanimas, me pa zanimajo tvoji psi, izpiti..........skratka tvoje interaktivno blodenje v praksi ;)
Sem ti zmeraj na volji, da vidis nase smrkje  ;) ...... seveda vsi vemo da s te moke ne bo kruha.
Se pomnis Lunetta, recimo zvrhan kos tvojih lazi ;)
Mogoce imas pa sama probleme s fobijami in samopotrditvijo; tipkovnica je odlicno zdravilo, oprostite pomota. Lunetta je le za realnost ;D ;D ;D

Davor

• Pod Lupo
  • *
  • Beag-ology
Odgovori #1409 : 19 Julij 2013, 14:09:25
Citiraj
Gnoj kidam brez rokavic.

pač eni dajete na higieno manj kot drugi  :P