Lunette, ni problema, če so psi pod kontrolo.
V skupinah, kamor sem jaz hodila na obrambo, ni bil noben pes (niti lajajoč) ob ograji moteč dejavnik psu, ki je delal na poligonu. Seveda me je zanimalo za specifičen primer - ko pes, ki dela, gre aktivno na markerja in je na poligonu prisoten drug, spuščen pes - tega nisem doživela, niti slišala za kaj takega, me je pa seveda zanimalo predvsem ali je možno da v kolikor je ta drugi pes šolan za obrambo, je sposoben v takem primeru ali samostojno ne reagirat na delo markerja in psa v delu, ali pa vsaj ubogat povelje vodnika.
Kar se agija tiče velja enako - torej če so psi tako ali drugače pod kontrolo. Ne da ti potem drug pes sredi teka uleti na oviro in po možnosti ali napade tvojega, te prevrne ali pa vsaj pokvari trening.
Kar se sicer tiče umikanja psa pa za ostale ne vem, pri moji (bolj izjema) je bilo tako, da ji enostavno pred treningi nisem smela dati možnosti da bi se preveč vznemirjala in s tem trošila energijo, ker potem takrat, ko bi morali delat, ni več imela nobene prave energije - že brez tega je dostikrat ni imela. Sedaj, po sterilizaciji, je zaenkrat malo drugače/bolje.