Crufts 2009

Taya39 · 45394

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #360 : 08 Marec 2009, 18:53:14
No zdele pri Champion agility podelitvi je bilo lepo videti Large in Medium borderja :D Ena ženska je zmagala tako large skupino kot medium... psa sta pa zgledala enako velika (no mogoče je bila psica malo manjša), ampak sigurno ne za medium... eh no comment res >:(
Meni sta se tudi tedva psa zdela enako velika.

Ja res škoda, da ji ni uspelo :-\

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #361 : 08 Marec 2009, 18:54:48
Mah, to je kuhna, ni kej.. Sej tut recimo Valentina je bila izredno dobra, pa ni prisla v izbor.. ::)

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #362 : 08 Marec 2009, 18:56:02
Ma ste vidli kaj je delal pes američanki...bi magari dala nekoga drugega v final ::) :-X

:)

Maša

• *
  • Elaeth Border Collies
Odgovori #363 : 08 Marec 2009, 18:57:23
Škoda. Kakorkoli, tudi jaz se ne strinjam z njeno odločitvijo - nekateri prav niso sodili v finale. Po drugi strani sta pa predstavica Islandije in Litvanka popolnoma izstopali - v dobrem pomenu, pa nobena sploh ni bila plasirana.

Nič nima smisla. Smisel nastane.

Kolibri

• *
  • Seta del Oro: pametna lepota
Odgovori #364 : 08 Marec 2009, 19:00:00
Nina je naredila, kar je lahko. Šla gor in se super predstavila.

Nasmehni se - nekdo te ima rad!
La vita e bella. Včasih si pes, včasih pa kandelaber.
Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience

Lenny

• *
Odgovori #365 : 08 Marec 2009, 19:03:01
Ja, se strinjam z vsem napisanim.
Litvanka je bila tudi meni všeč, prav tako japonec.
Mislim, da je Nina dobro nastopila in pokazala kar zna.

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #366 : 08 Marec 2009, 19:06:48
Mislim, da je Nina dobro nastopila in pokazala kar zna.
Ja res dobro je nastopila in bravo Nina!

koker

• *
Odgovori #367 : 08 Marec 2009, 19:09:43
Tudi jaz se srinjam , da je Nina naredila kar je mogla, bila je super. V finale pa mora vedno priti UK in USA, na žalost. Uvrstila je tudi zelo oddaljene države : Brazil,
Japonska, Nova zelandija, Južna Afrika. Izbrala je tudi približno enak stil vodenja.
Zlatega pravila pa ne pozna ha,ha

polonči

• *
  • *-moja banda-*
Odgovori #368 : 08 Marec 2009, 19:16:13
Nina super si bila!! :-* :-*

:)

Bambi

• *
Odgovori #369 : 08 Marec 2009, 19:20:54
Kolibri in koker, kaj pa vidve vesta o JH  ::) , saj so ga vendar Angleži izumili, bojo pa ja vedeli, katero pravilo je najbolj zlato  ;).

Pa eno čisto resno vprašanje - a če se tekom leta kvalificiraš na Cruft's in vmes postaneš polnoleten, normalno tekmuješ? Se mi je zdelo, da sem slišala nekaj 18-letnikov v JH, pa nisem ziher, ker je bil TV prižgan in imam računalnik čisto potiho.

Po kakšnem ključu pa dodelijo pse juniorjem? Si sami izberejo pasmo, pa jim potem dodelijo enega psa, ali ga dobijo čisto naključno?

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #370 : 08 Marec 2009, 19:22:19
Jeeee, sem pa vsaj sedaj ujela AM-jčka :o :o

Kolibri

• *
Odgovori #371 : 08 Marec 2009, 19:28:24
Japonec se je, preden je začel z gibanjem, zavrtel na mestu - in je avtomatsko prekršil zlato pravilo.

bambi - Livatnka je bila pri meni na seminraju pred dvema letoma.  ;)  :P

Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience

koker

• *
Odgovori #372 : 08 Marec 2009, 19:30:38
mislim, da kolibri in jaz vseeno nekaj veva o JH

Ovcka

• *
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #373 : 08 Marec 2009, 19:34:01
Bambi ce sem prav slisala, so lahko hendlerji zaprosili za pasmo (in za rezervno pasmo), ki jim je bila potem dodeljena. Ampak pri drugi rundi ob menjavi pa niso vedeli kaj bodo dobili..

Saj ravno to je meni malo "mimo". Kar nekaj tistih izmed 10 finalistov je ze v prvi rundi prekrsilo zlato pravilo. Tako da, po vsej logiki taki nebi smeli biti izbrani, pa so bili. Torej, kuhna ali pa politika.. Nekaj od tega.  ::)

Se pa strinjam, da je Nina predstavila psa in sebe najlepse kot zna, to je pa tudi vse kar je lahko naredila.. Bravo Nina!  ;D

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album

Kolibri

• *
Odgovori #374 : 08 Marec 2009, 19:34:52
koker - jaz že malo dvomim. Jaz npr. ne maram, da imajo otroci levo roko "gor" , desno pa odročeno. Ampak - bomo na zboru sodnikov menjali pravila  ;)  :o
Ne - dejstvo je, da pač nismo videli izbora prej in da ne vemo, kaj se je dogajalo v predringu.

koker

• *
Odgovori #375 : 08 Marec 2009, 19:51:14
Jaz sem zjutraj gledala. Američanka je imela vedno roko gor. Tudi krog pred sodnikom bomo morali dodati   ???

tyna

• *
Odgovori #376 : 08 Marec 2009, 19:53:18
No zdele pri Champion agility podelitvi je bilo lepo videti Large in Medium borderja :D Ena ženska je zmagala tako large skupino kot medium... psa sta pa zgledala enako velika (no mogoče je bila psica malo manjša), ampak sigurno ne za medium... eh no comment res >:(

sorry cacy, ampak psička Minx od Toni Dawkins je resnično medium, tudi njena large Kite je komaj kaj malo večja od Minx oz. je v razredu naše Kate, ki pa veš, da ima 46 cm (meja za medium pa je 43 cm)  :-[  trdim pa zato, ker sem ju vidla v živo  :-[ , ne morem pa trditi za ostale borderje ali small pudlje, ki so se meni po ekranu tudi zdeli zelo "majhni"  :o

glede JH pa je itak pravilo za ene par držav, da so avtomatično v finalu, ostane cca. 4 mesta za ostale "čudne" države  ::)

LP

p.s. a ne bi bilo lepo, če bi takole še svetovno prvenstvo v agy-ju prenašal  :'(

aska

• Pravi Pesjanar
  • AM Aska
Odgovori #377 : 08 Marec 2009, 23:23:16
a ne bi bilo lepo, če bi takole še svetovno prvenstvo v agy-ju prenašal
To bi bilo super :D

Rinchy

• Moderator
Odgovori #378 : 10 Marec 2009, 14:43:02
Hvala vsem za podporo - tudi tistim, ki ste pošiljali smse!! :-*

Doživeti Crufts je res ena super izkušnja in jaz sem zelo vesela, da sem dobila to možnost, da predstavljam Slovenijo v junior handlingu.
Mi smo sli v petek zjutraj najprej od letališča Ljubljana do Munchna in nato iz Munchna do Birminghama. Ker nismo mogli v hotel pred 14.uro, sem moje starše takoj spravila na razstavo  ;D Ob vstopu v razstavni prostor lahko rečeš samo ''wow'' - povsod polno stojnic, ljudi... Naredili smo obhod okrog stojnic in si ogledali del sojenja kitajčkov, pomerancev, kavalirjev,... Ker gre čas na razstavi zelo hitro mimo, je prišel čas, da gremo nazaj v hotel. Po krajšem počitku in klepetu z ostalimi tekmovalci v baru, so sledile priprave za gala večerjo. Z avtobusom so nas odpeljali do prostora, kjer se je odvijala večerja. Vsak tekmovalec se je predstavil s krajšim govorom in prav zanimivo je bilo gledat, kako so nekateri med večerjo potiho ponavljali govor  ;D Po večerji so nas odpeljali nazaj v hotel, kjer smo nekateri (15 tekmovalcev) še klepetali v hotelskem baru do jutranjih ur  :D V soboto smo imeli prost dan in mi smo ves dan namenili razstavi. Zanimivo je bilo gledat sojenje različnih pasem - sploh izbori za BOB so zelo mikavni, ker je okrog ringa polno ljudi, ki navijajo za svojega favorita. Ob 19ih je sledila še vaja za nedeljo (brez psov). Izbrali so 10 finalistov, ki so naredli gor-dol in pa krog pred sodnico, ona pa je nakoncu določila prva 3.mesta.
V nedeljo smo vstali zelo zgodaj in se ob pol 8 odpravili na razstavišče, ker smo dobili svoje pse. Imeli smo slabo uro, da smo uredili psa in se z njim spoznali. Jaz sem dobila 2 leti staro psičko Bonny, pasme irski seter. Bonny je bila zelo pridna in umirjena psička. V prvem delu smo vsi naredili trikotnik. Pa da kar tukaj povem glede zlatega pravila. Jaz sem že preden sem šla, gledala posnetke iz Westminstra, kjer sem videla da sploh ne upoštevajo zlatega pravila. Zato sem tudi tam vprašala Američanko, če oni to upoštevajo, pa je rekla da ne. In tudi v parih drugih državah ga ne  ??? V drugem delu smo zamenjali pse in brez kakršnekoli vaje smo šli v ring z neznanimi psi. Jaz sem dobila whippeta, ki je bil malo prestrašen, ampak se je dalo delat z njim. Na koncu smo še enkrat zamenali pse in šli v ring, postavili pse in sodnica je izbrala finaliste, ki jih do popoldne niso izdali. Popoldne smo šli še enkrat v ring, kjer je sodnica povedala 10 finalistov, ki so naredili krog in nato je izbrala prva 3.mesta: 1.Brazilija, 2.Monako in 3.Nova Zelandija. Po junior handlingu je sledilo skupinsko slikanje in nato ogled BISa.
V pondeljek smo si privoščili malo daljši spanec, ob 12ih pa smo šli proti letališču. Po 6 urnem čakanju smo šli najprej do Frankfurta in nato iz Frankfurta do Ljubljane.

Slike pa pridejo malo kasneje. Še enkrat hvala komisiji za junior handling in KZS, ki so mi omogočili odhod na Crufts in hvala vsem vam za podporo!

lp,
Nina

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #379 : 10 Marec 2009, 15:24:50
Oooo, Nina sem že čakala tvoje poročilo. Zelo zanimivo in iskrene čestitke!!

Kristinca & Florinca

minči

• *
Odgovori #380 : 10 Marec 2009, 16:13:27
Rinchy  ČESTITKE!!!! :o :o

Jaz imam vedno tremo preden grem v ring >:(, tako, da se mi je moj tamal (sin) prav smejal. >:(

rapgirl

• *
Odgovori #381 : 10 Marec 2009, 16:53:02
Rezultati agilityja:

Crufts KC Novice Cup - Large
Saturday 7th March 2009 
 1st  Nedlo Wych One Now
Nicola Garrett

2nd  Blair Witch Joy Ovcarska :D
Matej Cucek

3rd  Indistrom Crazy Daisey
Christine Robson

4th  Secret Agent
Helen Harrison

5th  Copper Load Of This
Darren Stokes

6th  Fizzis Taylor Maid
Michelle Ward

tukaj so pa še ostali: http://crufts.fossedata.co.uk/Other.asp?ShowYear=2009&ScheduleID=204

"A dog can express more with his tail in minutes than his owner can express with his tongue in hours."

5rca

• *
  • Venka
Odgovori #382 : 10 Marec 2009, 17:48:03

Lenny

• *
Odgovori #383 : 10 Marec 2009, 18:32:50
Nina, super poročilo! Vidim, da si uživala. Še enkrat čestitke!  8)

Apollo

• *
  • Nuba (Nera)
Odgovori #384 : 10 Marec 2009, 19:56:42
Nina cestitke!!! :o Ceprav ti ni uspelo prit v finale (za kar je verjetno potrebno malo vec vez :-X) bo to sigurno dobra izkusnja za naprej. Sem pa prepricana, da je blo videt tako razstavo megabombasticno... :) Upam, da imas kak posnetek, da ga bos pokazala ko pridem nazaj ;).

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si

koker

• *
Odgovori #385 : 10 Marec 2009, 23:09:20
Še enkrat Nina čestitke.
Bravo Matej in Tanja . Sta pa Hrvaška in Slovenija  tudi tu dobri sosedi 5 in 6 mesto, pa 12 in 13 mesto.  ;D

Rinchy

• Moderator
Odgovori #386 : 11 Marec 2009, 21:27:34
Hvala!

Se nakaj slik iz JH (ostale pa enkrat drugic)

Vsi skupaj

Pa se dve z Whippetom, ki sta vzeti iz prenosa (hvala Ema :-*)

lp,
Nina

www.varstvopsov.si

Florinca

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #387 : 12 Marec 2009, 07:55:27
Lepo si postavila setra.  ;)  Vse čestitke še enkrat.  ;D

Zanimivo, da (skoraj) vse punce v kiklicah.  :D

Kristinca & Florinca

Rinchy

• Moderator
Odgovori #388 : 12 Marec 2009, 18:52:00
Še ostale slike: klik  ;)

www.varstvopsov.si

Alba

• *
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #389 : 13 Marec 2009, 09:17:54
nina tudi iz moje strani čestitke! Mislim, da si se krasno odrezala!

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/