Hvala vsem za podporo - tudi tistim, ki ste pošiljali smse!!

Doživeti Crufts je res ena super izkušnja in jaz sem zelo vesela, da sem dobila to možnost, da predstavljam Slovenijo v junior handlingu.
Mi smo sli v petek zjutraj najprej od letališča Ljubljana do Munchna in nato iz Munchna do Birminghama. Ker nismo mogli v hotel pred 14.uro, sem moje starše takoj spravila na razstavo

Ob vstopu v razstavni prostor lahko rečeš samo ''wow'' - povsod polno stojnic, ljudi... Naredili smo obhod okrog stojnic in si ogledali del sojenja kitajčkov, pomerancev, kavalirjev,... Ker gre čas na razstavi zelo hitro mimo, je prišel čas, da gremo nazaj v hotel. Po krajšem počitku in klepetu z ostalimi tekmovalci v baru, so sledile priprave za gala večerjo. Z avtobusom so nas odpeljali do prostora, kjer se je odvijala večerja. Vsak tekmovalec se je predstavil s krajšim govorom in prav zanimivo je bilo gledat, kako so nekateri med večerjo potiho ponavljali govor

Po večerji so nas odpeljali nazaj v hotel, kjer smo nekateri (15 tekmovalcev) še klepetali v hotelskem baru do jutranjih ur

V soboto smo imeli prost dan in mi smo ves dan namenili razstavi. Zanimivo je bilo gledat sojenje različnih pasem - sploh izbori za BOB so zelo mikavni, ker je okrog ringa polno ljudi, ki navijajo za svojega favorita. Ob 19ih je sledila še vaja za nedeljo (brez psov). Izbrali so 10 finalistov, ki so naredli gor-dol in pa krog pred sodnico, ona pa je nakoncu določila prva 3.mesta.
V nedeljo smo vstali zelo zgodaj in se ob pol 8 odpravili na razstavišče, ker smo dobili svoje pse. Imeli smo slabo uro, da smo uredili psa in se z njim spoznali. Jaz sem dobila 2 leti staro psičko Bonny, pasme irski seter. Bonny je bila zelo pridna in umirjena psička. V prvem delu smo vsi naredili trikotnik. Pa da kar tukaj povem glede zlatega pravila. Jaz sem že preden sem šla, gledala posnetke iz Westminstra, kjer sem videla da sploh ne upoštevajo zlatega pravila. Zato sem tudi tam vprašala Američanko, če oni to upoštevajo, pa je rekla da ne. In tudi v parih drugih državah ga ne

V drugem delu smo zamenjali pse in brez kakršnekoli vaje smo šli v ring z neznanimi psi. Jaz sem dobila whippeta, ki je bil malo prestrašen, ampak se je dalo delat z njim. Na koncu smo še enkrat zamenali pse in šli v ring, postavili pse in sodnica je izbrala finaliste, ki jih do popoldne niso izdali. Popoldne smo šli še enkrat v ring, kjer je sodnica povedala 10 finalistov, ki so naredili krog in nato je izbrala prva 3.mesta: 1.Brazilija, 2.Monako in 3.Nova Zelandija. Po junior handlingu je sledilo skupinsko slikanje in nato ogled BISa.
V pondeljek smo si privoščili malo daljši spanec, ob 12ih pa smo šli proti letališču. Po 6 urnem čakanju smo šli najprej do Frankfurta in nato iz Frankfurta do Ljubljane.
Slike pa pridejo malo kasneje. Še enkrat hvala komisiji za junior handling in KZS, ki so mi omogočili odhod na Crufts in hvala vsem vam za podporo!
lp,
Nina