NE vem ti si tekmovalka in lahko iz prve roke poveš zakaj premalo udeležencev.
Sramotno je, da po eni strani sliši kako je premalo tekem, po drugi strani se pa zaradi kar eni zamer tekme odpovedujejo, ker jih tekmovalci bojkotirajo.
Ti trdiš, da je sramota, pa me je zanimalo zakaj točno naj bi bila to sramota in koga točno naj bi bilo sram? Sem mislila, da veš, da ne ugibaš. Zakaj tekme ni bodo morali pa povedati organizatorji. Tekem je manj, kot jih je bilo, ampak to je samo odziv na število tekmovalcev. Da bi se kdo med tekmovalci zaradi tega kaj hudo pritoževal pa nisem zasledila. Organizacija takih tekem je draga, klubi so lahko veseli, če imajo na koncu nulo.
Kar se mene tiče je problem večplasten, ne samo za Dreninga, ampak na splošno:
- en kup ljudi z IPO izpitom, ki se nikoli ne prijavite na nobeno tekmo (zakaj ne me tukaj niti ne zanima)
- doma se ne dela nič za popularizacijo IPO športa, kar se mene tiče je komisija za šolanje tu popolnoma brez vizije
- KZS nima interesa, vidi se tudi po tem, da v novem UO ni niti enega delavca
- imamo celih 6 tekmovalnih markerjev, kar je dolgočasno
- ni tujih tekmovalcev (jih ne znamo privabiti)
- slab termin
- letos popolnoma zgrešen termin državnega prvenstva, tako, da jeseni sploh ni nobene pametne tekme več
- pametnjakoviči na drugi strani ograje, ki včasih uničijo veselje novim tekmovalcem
Bi se pa kar podpisala pod deteljičin post, dodala pa bi še nekaj. Problem je kot kaže tudi kvaliteta psov in kvaliteta samega šolanja, ker se med tekmovalci zaradi kvalitete psov težko znajde kdo, ki je po naključju naletel na dobrega psa, če je pa že pes dober, pa dela v sredini, ki ni sposobna pripraviti psa za tekme.
Kje je torej vzrok, da imamo vsako leto kar nekaj opravljenih višjih izpitov, pa jih na tekmah nikoli ne bomo videli? Pa smo spet nazaj pri kvaliteti psov, kvaliteti šolanja, pa dejanskem znanju tistih, ki jim v knjižici piše, da imajo opravljen višji izpit. Da se v skorumpirane sodnike, ki v skorumpiranih klubih šenkujejo izpite, raje niti ne spuščam. Kar se potem spet pozna pri vzreji psov. In začarani krog je sklenjen.
Torej, na plano z idejami za popularizacijo IPO športa.