Drenigov memorial - CACIT Ljubljana 2009

MajaO · 4750

MajaO

• *
: 06 Marec 2009, 15:42:31
KD Ljubljana organizira že tradicionalno Mednarodno tekmovanje z imenom
Memorial TEODORJA T. DRENIGA - C A C I T  Ljubljana 2009
ki bo potekalo od 18. do 19. aprila 2009.

Sodniki
A (sled) – Brane Puš (Slovenija)
B (poslušnost) – Miloš Kovač (Slovenija)
C (obramba) – Andraz Benke (Madžarska)

Markerji
Vlado Uspor (Hrvaška)
Franci Balantič (Slovenija)

INFORMACIJE:
Tel: +386 41 499 501 (Maja Orešnik)
e.mail [email protected]
http://www.kin-drustvo-lj.si/

Vljudno vabljeni!

MajaO

• *
Odgovori #1 : 06 April 2009, 12:42:06
Pozdravljeni,

Drenigov memorial zaradi premajhnega števila prijavljenih odpade. Tema gre lahko v arhiv.

lp

Maja Orešnik

simi

• *
Odgovori #2 : 06 April 2009, 12:54:33
Sramota za slovensko kinologijo!

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

Urška

• *
Odgovori #3 : 06 April 2009, 14:06:31
Koga točno naj bi bilo sram in zakaj?

IgiS

• *
Odgovori #4 : 06 April 2009, 14:26:23
Mogoče bi bilo dobro, če bi spremenili datum prireditve.
Ker je sedaj državno prvenstvo junija, državna tekma v Mariboru je bila konec prejšnega meseca, malinovci se pripravljajo na SP .... , recimo na konec oktobra/začetek novembra, ko je vse fraj, kmetje imajo vso travo pokošeno ...

Dobro bi bilo, da bi vodilni v KD Ljubljana razmislili o drugem terminu tekme.

Mogoče se pa še kdo spomne zlatih let Dreniga v 80 letih, ko so prišli na tekmo Nemci, Švicarji, Italijani in stadion Slovana je bil poln gledalcev.
To so bili časi ... ::)

simi

• *
Odgovori #5 : 06 April 2009, 14:54:26
NE vem ti si tekmovalka in lahko iz prve roke poveš zakaj premalo udeležencev.

Sramotno je, da po eni strani sliši kako je premalo tekem, po drugi strani se pa zaradi kar eni zamer tekme odpovedujejo, ker jih tekmovalci bojkotirajo.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #6 : 06 April 2009, 15:15:12
Bi rekla,da najbrž ni posebnih zamer, ampak na IPO tako in tako ni gužve . In če potem nekaj tekmovalcem ne paše tekma iz bilo kakšnih razlogov, al pa nimajo pripravljenega psa ( vreme itd) potem je tekmovalcev takoj premalo .
Me pa zanima koliko premalo jih je da je premalo oz koliko bi bilo dovolj?

In seveda se spominjam časov,ko je Drenig izgledal kot svetovno prvenstvo- samo teh časov ne bo nikoli več nazaj.IPO je umirajoči šport.

Zanimivo pa bi bilo tudi izvedeti zakaj nekateri mislijo,da je to sramota in kaj večina sedanjih kinologov ( pa ne IPO tip) naredi za to ,da bi se IPo populariziral? Večina še vedno razlaga ,kako je bistvo in dovolj,  da pes pes uboga osnovne ukaze, kako je BBH dovolj ali celo preveč, kako je edino poslanstvo psov, da so mirni in dolgočasni spremljevalci,vsem podrejeni , ogabno prijazni in za vsak slučaj vedno privezani ,kako je vsak malo konkretnejši poseg med šolanjem že mučenje živali, kako je smtrno nevarno če mladiček vodi igro,gre prvi skozi vrata in pokaže vsaj naravno prirojeno dominanco, kako so itak vsi ,ki delajo IPO mal zakompleksani in moteni ipd.

In potem se vsi čudijo,da se počasi noben ne bo več želel izpostvljat in afne guncat zato,da se bodo drugi zabavali s škodoželjnostjo, opravljanjem in privoščljivostjo ....

Heraklit: "Psi lajajo samo na tiste, ki jih ne poznajo!

IgiS

• *
Odgovori #7 : 06 April 2009, 15:24:06
Deteljica, si že počasi dolgočasna  :-X

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #8 : 06 April 2009, 15:34:57
Deteljica, si že počasi dolgočasna  :-X

? ? ? ?
s čim pa ?
zagotovo je da sem očitno postala blond  :D
Pa povej ti kaj bolj zanimivega  ;) Npr vsaj to kolk bi se jih še moralo prijavit,da bi tekma bila in zakaj tisti,ki se tako divje pripravljajo na kdo ve katero pomebnejšo tekmo, ne bi mogli laufat te za odličen trening?
Vedno te je veselje poslušat  :)

Urška

• *
Odgovori #9 : 06 April 2009, 16:32:35
NE vem ti si tekmovalka in lahko iz prve roke poveš zakaj premalo udeležencev.

Sramotno je, da po eni strani sliši kako je premalo tekem, po drugi strani se pa zaradi kar eni zamer tekme odpovedujejo, ker jih tekmovalci bojkotirajo.

Ti trdiš, da je sramota, pa me je zanimalo zakaj točno naj bi bila to sramota in koga točno naj bi bilo sram? Sem mislila, da veš, da ne ugibaš. Zakaj tekme ni bodo morali pa povedati organizatorji. Tekem je manj, kot jih je bilo, ampak to je samo odziv na število tekmovalcev. Da bi se kdo med tekmovalci zaradi tega kaj hudo pritoževal pa nisem zasledila. Organizacija takih tekem je draga, klubi so lahko veseli, če imajo na koncu nulo.

Kar se mene tiče je problem večplasten, ne samo za Dreninga, ampak na splošno:
- en kup ljudi z IPO izpitom, ki se nikoli ne prijavite na nobeno tekmo (zakaj ne me tukaj niti ne zanima)
- doma se ne dela nič za popularizacijo IPO športa, kar se mene tiče je komisija za šolanje tu popolnoma brez vizije
- KZS nima interesa, vidi se tudi po tem, da v novem UO ni niti enega delavca
- imamo celih 6 tekmovalnih markerjev, kar je dolgočasno
- ni tujih tekmovalcev (jih ne znamo privabiti)
- slab termin
- letos popolnoma zgrešen termin državnega prvenstva, tako, da jeseni sploh ni nobene pametne tekme več
- pametnjakoviči na drugi strani ograje, ki včasih uničijo veselje novim tekmovalcem

Bi se pa kar podpisala pod deteljičin post, dodala pa bi še nekaj. Problem je kot kaže tudi kvaliteta psov in kvaliteta samega šolanja, ker se med tekmovalci zaradi kvalitete psov težko znajde kdo, ki je po naključju naletel na dobrega psa, če je pa že pes dober, pa dela v sredini, ki ni sposobna pripraviti psa za tekme.

Kje je torej vzrok, da imamo vsako leto kar nekaj opravljenih višjih izpitov, pa jih na tekmah nikoli ne bomo videli? Pa smo spet nazaj pri kvaliteti psov, kvaliteti šolanja, pa dejanskem znanju tistih, ki jim v knjižici piše, da imajo opravljen višji izpit. Da se v skorumpirane sodnike, ki v skorumpiranih klubih šenkujejo izpite, raje niti ne spuščam. Kar se potem spet pozna pri vzreji psov. In začarani krog je sklenjen.

Torej, na plano z idejami za popularizacijo IPO športa.  :)

deteljica

• Pravi Pesjanar
Odgovori #10 : 07 April 2009, 10:49:38
Žal ne spremljam statistike izpitov, ampak sumim,da je tudi izpitov manj, kot jih je bilo pred leti. Kajti bili so časi,ko je bilo IPO i pogoj z avzrejna dovoljenja in ko so ljudje bilo ponosni na enke ,tudi če je niso rabili.
In bili so časi,ko so te občudijoče gledali, če si rekel,da ima pes enko ,kaj šele trojko. Zdaj pa večina populacije itak sploh ne ve kaj je to in te gledajo samo zabodeno "kva neki naklada ta tip"  :o? in če omeniš ,da je to izpit z obrambo se kar kakšen korak umaknejo, ker kdor to trenira je sumljiv, mogoče se ukvarja tudi s pasjimi boji, vsekakor pa njegova zverina lahko vsak hip napade... - namenoma mal pretiravam , ampak v tem stilu  ;)

Vsekakor pa mislim, da je vsak,ki je opravil izpit zrel za tekmo. Seveda pa na tekmi ne bodo vsi blesteli. Ampak zakaj pa bi morali?
Torej prva napak je pri gledalcih in ostalih, ki pričakujejo,  da mora vsak na tekmi blestet brez napake.
Ravno populacija ki spremlja IPO ( čeprav nekateri samo iz ozadja) je namreč pretirano kritična.
Poglejte npr pri agilityu- tam največ po enki sicer tekajo psi, ki tekajo po svoje, tečejo iz parkurja, imajo nekateri po pol knjižice diskov preden končno ali nikoli pridejo do pogojev za dvojko.
In prav noben se zato ne vznemirja, in vsi jih podpiramo in cenimo njihov napredek, če pa tega ni pa še bolj cenimo njihovo vztrajnost in na koncu imajo oni in njihovi psi najmanj toliko od tekem kot oni ki tovorijo domov gore ničvrednih pokalov. In tudi  zaradi njih oz množičnosti kvaliteta športa raste.

IPO manjka predvsem zavedanje, da je kinologija šport, zabava, sprostitev in druženje s psom, na tekmah pa še drugimi vodniki. Da to ni dokazovanje kdo ima daljšega ali kdo je brez njega lepši. Da se lahko tako vodnik kot pes odlično zabavata tudi , če so točke bolj tako tako in da če nekdo ni nadarjen je zato lahko še vedno dober človek/pes,ki uživa v dejavnosti in druženju z enko mislečimi.

Ko in če se bo ta odnos spremenil bo narasla množičnost in ko bo narasla množičnost bo narasla tudi kvaliteta, ker eno brez drugega ne gre.

Upam,da nisem spet preveč dolgočasna :P

Urška

• *
Odgovori #11 : 07 April 2009, 11:31:32
Deteljica, glede tega s pretirano kritičnostjo se pa strinjam. Najbolj mi je smešno to, ko taki po tekmi debatirajo o tem, kaj bi kakšen pes v kakšni situaciji moral storiti, kaj vodnik dela narobe, sami pa še v življenju niso nastopili na tekmi. Včasih si kdo celo privošči forumovski linč nastopa na tekmi, kot se je pred časom zgodilo na sosednjem forumu. V takem primeru je meni jasnoo samo eno - da imam na drugi strani človeka, ki nima pojma o čem govori. Vesela sem vsakič posebej, ko na tekmi zagledam na štartni listi kakšno novo ime.

K temu bi dodala še to, da je meni osebno lepše pogledati morda za točke malo slabšega psa, ki pa dela z žarom in prikaže tudi cel nabor svojih genetsko vkomponiranih sposobnosti, kot pa za točke narejenega psa, pri katerem mi nič ne zaigra srce, niti pri obrambi. Občudujem pa ljudi, ki se jim da delati s takimi psi.

V zadnjem času me malo motijo nova pravila, ker se mi zdi, da se ocenjuje vedno bolj nesmiselne stvari in da je čas, da se vrli uradniki FCI-ja, ki jih imam na sumu, da so v večini birokrati in ne delavci, malo ustavijo in vsaj obrambo pustijo malo manj togo, da lahko gledalcem in vodniku psa še vedno zaigra srce, ko vidiš psa, ki brezkompromisno obvladuje sceno.