KITAJSKI GOLI PES najava legla

botticelli · 35225

italijancek

• *
Odgovori #90 : 09 December 2009, 16:52:25
krasni mladički! čestitke! imajo ful sladke maske na obrazkih. nasplošno so mi ljubši goli predstavniki pasme  :-*
pasma se mi zdi zelo zanimiva, predvsem zato, ker me vizualno nekoliko spominja na mojo najljubšo pasmo  ::)
glede na komentar

Imajo pa za moje pojme med malimi psi kitajci enega od najboljših karakterjev . seveda če so tipični kitajci, in vredu socializirani. In pri teh naših bo itak karakter super, v kar sploh ne dvomim :)

pa me zanima kakšen je tipičen značaj dobro socializiranega kitajčka. se mi zdi, da nasplošno prevladuje mnenje, da spadajo med bolj zadržane in plahe kužke. predvsem kar se tiče odnosa do tujcev in ostalih psov...ali to drži?
koliko so primerni za pasje športe kot je agility?

če se ne motim, ste iz mb? upam, da bom imela na kakšnem srehodu kdaj priložnost srečati vaše kužke :)

mladičkom želim najboljše nove lastnike!

papillon

• *
Odgovori #91 : 09 December 2009, 16:56:32
kolikor jaz vem kitajcki niso plahi ce jih pravilno socializiras...semizdi da je neka taka debata ne dolgo nazaj bila na forumu o kitajckih (pod pasme- fci 9 -kitajski goli pes )

Amos

• *
Odgovori #92 : 10 December 2009, 08:36:07
krasni mladički! čestitke! imajo ful sladke maske na obrazkih. nasplošno so mi ljubši goli predstavniki pasme  :-*
pasma se mi zdi zelo zanimiva, predvsem zato, ker me vizualno nekoliko spominja na mojo najljubšo pasmo  ::)
glede na komentar

pa me zanima kakšen je tipičen značaj dobro socializiranega kitajčka. se mi zdi, da nasplošno prevladuje mnenje, da spadajo med bolj zadržane in plahe kužke. predvsem kar se tiče odnosa do tujcev in ostalih psov...ali to drži?
koliko so primerni za pasje športe kot je agility?

če se ne motim, ste iz mb? upam, da bom imela na kakšnem srehodu kdaj priložnost srečati vaše kužke :)

mladičkom želim najboljše nove lastnike!

Ne Italijanncek malo si pomešal/a, mi smo iz Mb-ja in tudi imamo leglo kitajčkov, Botticelli je iz Lj konca nekje :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #93 : 10 December 2009, 09:28:14
Ja tako je, jaz sem iz Ljubljane :) Vseeno pa vabljeni ni obisk, saj tudi ljubljana ni tako daleč :)

Naši goliči so res ful goli. Včeraj so imeli prvo britje, večinoma samo obrazček in tistih nekaj kocin na hrbtu :) Nato smo imeli še fotografiranje in je ratalo nekaj slikic, ki upam da jih kmalu dobim in potem prilimam :)

Glede karakterja. Res je da je veliko kitajčkov plašnih in zadržanih. V nobenem primeru kitajček ne sme biti agresiven, kaj šele da grize. To je res nedopustno in za moje pojme se morajo taki osebki izločiti iz vzreje. Za nekatere linije je značilen tak čuden nestabilen karakter, žal.
No ob primerni socializaciji, se pravi zgodnjemu izpostavljanju ljudem in vsem situacijam mora biti tipičen kitajček prijazen, ne plah, kvečjemu malenkost zadržan. Čeprav jaz preferiram take norčke, ki so raje pretirano prijazni :)
To sem že verjetno parkrat napisala na ta forum, recimo moja Lin, ki je od 2,5 meseca starosti bila vedno med ljudmi, z mano v službi, na morju,... obožuje vse ljudi in vsakega preliže po obrazu :) Njena sestrica pa je bila oddana kasneje, pri 4 mesecih, in so tako zamudili kritično obdobje socializacije in je veliko bolj zadržana do tujcev. Tako da če je kitajček stabilen karakter, potem se ga da socializirati zelo lepo in tudi ni potreben velik trud - samo da je pač čim več naokoli in med ljudmi :)

Sicer pa so to zelo hiperaktivni psi, obožujejo norenje in dirkanje. Tako da so idelani za agility :) Ker je važno da so zraven lastnika, da se kaj dogaja. Je pa res vsaj po mojih izkušnjah, da če nimajo glih dneva lahko zatrmarijo. In kljub temu da vejo kaj hočeš od njih se njim ne da in nebo tega delal :) ampak to je večinoma dokler so v puberteti :)

Aja še to. Kitajci so zelooooooooo nežne dušice, tako da če povzdigneš glas se takoj prestrašijo oz otrpnejo. Recimo katera druga pasma se niti ne zmeni za to, pri kitajcih pa takoj vidiš čisto drugo reakcijo. Tako da kričanje na kitajca ali slabo ravnanje z njim se takoj pozna in dobiš v momentu lahko plašnega psa - veliko tega vidim žal v ringih po razstavah, ko mi gre prav na bruhanje kaj vse se ne dogaja.

Glede odnosa do drugih psov - spet je veliko na socializaciji. Moja, ki je imela žal nekaj zelo slabih izkušenj z večjimi psi zaradi njihovih neodgovornih lastnikov, absolutno ne mara tujih večjih psov in se jih izogne v velikem loku.
Recimo Cosmo od lejce, pa je hiperaktiven norček ki obožuje vse pse in je na sploh ful prijazen  - takšen karakter je meni všeč in delam tudi na tem da bo v moji vzreji zelo pomemben tudi super karekter :) Seveda zraven zdravja in dobre konstitucije .

italijancek

• *
Odgovori #94 : 10 December 2009, 10:48:03
pozdravljena amos in botticelli.
najlepša hvala za odgovor.

se opravičujem, ker sem res pomešala kdo je od kod. občasno sledim vašo temo in se mi je zdelo, da je nekdo od vas tudi iz mb. pred kakšnim letom sem na gregorčičevi ulici tudi srečala enega kitajčka  :-*

kar se karakterja tiče, bi lahko potegnila veliko vzporednic med italijančki in kitajčki. sploh kar se tiče zgodnje socializacije in morebitnih posledic. v bistvu sem si značaj kitajčkov predstavljala nekako tako kot si jih opisala, botticelli. zato mi je pasma tudi tako interesantna...pravi mali nežni termoforčki ;)

super se mi zdi, da se kot vzreditelji zavedate morebitnih karakternih težav in jih skušate odpravljati. pohvalno! ob tem vam želim obilo uspeha.

upam, da se kdaj srečamo. moj italijanček je navdušen nad pasjo družbo :)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #95 : 10 December 2009, 10:56:47
No pa še včerajšnje slike naših malčkov v razstavni pozi :) Mislim da so kar dobre slike za prvi poskus postavljanja :) Ta mali pa zgledajo res lepotci, hvala Iris za slike!!! :)

Najprej punčke:

Kissy

Indy

PuffPuff

Pa še fantka:

Kapitan Nemo :)

Tankec

papillon

• *
Odgovori #96 : 10 December 2009, 15:09:37
jaz ne vidim slik??

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #97 : 10 December 2009, 17:34:47
Slike so bile vidne, ko sem poslala post in še nekaj časa zatem, pol pa so izginile...upam da se pojavijo kmalu :) Sicer pa so slike tudi tukaj:

http://bionity.si/index.php?option=com_content&view=category&id=40%3Acurrent-litter&Itemid=62&layout=default&lang=en

*sara*

• *
Odgovori #98 : 10 December 2009, 17:37:59
meni sta pa puffka  :-* :-*. Kakšne barve pričakujete da bosta..se mi zdi da samček vedno bol svetli...al samo slike tako prikažejo?

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Domino

• *
Odgovori #99 : 10 December 2009, 17:49:47
Iiii lepi  :-*

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #100 : 10 December 2009, 18:19:40
Oba puffkota bosta svetla. Samček mislim da bo nekje res svetlo krem barve mogoče na meji z belo barvo, samička pa isto krem, samo verjetno malo temnejši odtenek krem :)

agility loving girl

• *
  • Jaz in Iris :)
Odgovori #101 : 10 December 2009, 23:56:39
Oba puffkota bosta svetla. Samček mislim da bo nekje res svetlo krem barve mogoče na meji z belo barvo, samička pa isto krem, samo verjetno malo temnejši odtenek krem :)

?? bodo tako obledeli?? samička je kar ornh rjava :-[ ???

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #102 : 11 December 2009, 09:10:09
JA pobledeli bodo čisto :) Tipično za kitajce :) Pri samički se že ful vidi da ji raste spodaj svetla dlaka, samček pa za sedaj še vzrdžuje svojo barvo :)

nekaj primerov spreminjanja barve...

http://www.chinesecrested.no/en/articles/genetics/Color+Examples.html

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #103 : 11 December 2009, 09:12:11
Meni je najbolj všeč  Azalea Indica, ker je temna in ima take lepe bele copatke 8)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #104 : 11 December 2009, 09:33:51
Indy

Kissy

Puf Puf

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #105 : 11 December 2009, 09:35:20
Kapitan Nemo

Tankec

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #106 : 11 December 2009, 10:38:12
Iz baze se žal ne da linkat slike ...

Takole bo verjetno šlo, ampak mislim, da bo rahlo popačilo slike, ker so prevelike.

Torej Kissy:

Indy:

Puf puf:

Kapitan Nemo:

Tankec:

Za prvič so bili izredno pridni in sem res zadovoljna s tem, kako so uspele fotke v razstavni pozi. :D :-* Kaj bo šele takrat, ko bodo veliki. :P

Kaj več bom pa napisala, ko mi uspe urediti še ostale slike. 315 je kar velik zalogaj. :P ::)

http://samchica.com
http://samchica.com/sammy

"Qei me amat, amat et canem meum." - St. Bernard

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #107 : 11 December 2009, 11:22:01
Zdaj se pa vse slike vidijo in se 3 x ponovijo :) No ja vseeno bolje večkrat kot nobenkrat :)

Hvala Iris, se ne mudi, si kar vzemi čas :)

papillon

• *
Odgovori #108 : 11 December 2009, 17:28:09
jooj..meni najljubsa je INDY...res je lustna..Pa ce bom sel kdaj stran od dolgo dlakih psih bodo to zagotovo goli kitajcki :D

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #109 : 13 December 2009, 16:04:04
Končno mi je uspelo zmanjšati in uploadati slike. Je bilo kar težko izbrati najboljše, ampak vseh je preveč ... Ogledate si jih lahko TUKAJ.

Malčki so res lušni in imajo super karakter. Sesalca se sploh niso bali :o, kar me je prijetno presenetilo, ker je pri moji cmerici trajalo lep čas, da se je navadil, pa še zdaj zna potegnit nazaj ušesa. ::) Pa tudi prvo britje so prestali brez problemov. Mislim, da bodo vsi zrasli v neustrašne kitajčke s stabilnim karakterjem, takim kot mora biti.

Na koncu smo poskusili narediti skupinsko fotko, ampak so bili že utrujeni od vsega ...

Začne se takole:

Napreduje v tole:

In konča takole ;D:

papillon

• *
Odgovori #110 : 13 December 2009, 16:39:48
heh...tretja fotka je zakon...ceprav spijo :D

italijancek

• *
Odgovori #111 : 13 December 2009, 19:14:35
vau, čudoviti so!  :-*

Rinchy

• Moderator
Odgovori #112 : 13 December 2009, 19:31:07
Kok hitro rastejo  :o lustni so  :-*

Varstvo in sprehajanje psov
www.varstvopsov.si

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #113 : 18 December 2009, 13:27:34
Hvala vsem :) Ta mali so danes stari 7 tednov!!!! :) Ne morem verjeti kam gre ta čas :) So pa res face vsi skupaj. Tudi puffkota smo pobrili po gobčku in polimali ušesa. Golim pa ušesa že stojijo sama od sebe :) So podedovali super ušesa in hrustanec po mami :) Sedaj pa držim pesti da podedujejo še super zobovje in super ugriz po starših :)

Bomo kaj poslikali za vikend :) Teta Sunny lepo skrbi za njihovo zabavo in se skoz igra z njmi :) Edino ko je hrana potem malo zobe pokaže da se ve kdo je glavni :) Liniko pa je tudi super mamica, še kar jim pusti da sesajo pri njej... Sicer pa tudi ona ne mara da hodijo okoli nje ko ona je, tako da kar zarenči na njih.

SIcer so pa še vedno iščemo potencialne lastnike za puf samičko in mogoče puf samčka. Ter eventuelno solastnike za golega samčka :) Toliko v vednost.

taji

• *
  • Neli in Kimi
Odgovori #114 : 18 December 2009, 13:38:41
Malčki so res pravi cukri, meni najljubši je Nemo  8)

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #115 : 26 December 2009, 18:14:36
Nekaj novih slikic ta malih, 8 tednov starih :) Žal so slike male Kissy katastrofalne, tako da moramo ponoviti slikanje, ostali so pa tukaj :)

ninci

• Odvisnik št.1
  • Administrator
  • Cloto
Odgovori #116 : 26 December 2009, 18:57:33
Že 8 tednov :o  Kdaj bodo začeli odhajat?

botticelli

• Vzreditelj
  • *
Odgovori #117 : 28 December 2009, 08:48:51
Ja saj ne moremo verjeti kako hitro gre čas :)

Eden od puffkecov gre verjetno kmalu, čez par dni, ker ostane v familiji :)
Ena gola psička gre januarja k novim lastnikom. Ostali pa  še iščejo primerne lasnike :) Oz ta druga gola psička bo najverjetneje doma.

Tako da ostaneta še puff samička in goli samček - čeprav bo šel goli samček nekam blizu, pa po možnosti tudi za razstave, ker je ful cartek :)

Sammy

• Must Love Dogs
  • Pesjanar
  • Beauty and brain
Odgovori #118 : 08 Januar 2010, 19:53:55
Nove slikice mladičkov si lahko pogledate tukaj (od približno polovice in še na 6. strani).

Indy:

Nemo:

Kissy:

Foxy:

Za konec pa še ena luškana :-*:

Niky*Nika*Pika

• *
  • *
Odgovori #119 : 08 Januar 2010, 21:28:28
O kok so dobri. :)
Zadnja je zakon. :-*

...:::life is not about waiting for the storm to pass, its about learning to dance in the rain:::...