Ja tako je, jaz sem iz Ljubljane

Vseeno pa vabljeni ni obisk, saj tudi ljubljana ni tako daleč

Naši goliči so res ful goli. Včeraj so imeli prvo britje, večinoma samo obrazček in tistih nekaj kocin na hrbtu

Nato smo imeli še fotografiranje in je ratalo nekaj slikic, ki upam da jih kmalu dobim in potem prilimam
Glede karakterja. Res je da je veliko kitajčkov plašnih in zadržanih. V nobenem primeru kitajček ne sme biti agresiven, kaj šele da grize. To je res nedopustno in za moje pojme se morajo taki osebki izločiti iz vzreje. Za nekatere linije je značilen tak čuden nestabilen karakter, žal.
No ob primerni socializaciji, se pravi zgodnjemu izpostavljanju ljudem in vsem situacijam mora biti tipičen kitajček prijazen, ne plah, kvečjemu malenkost zadržan. Čeprav jaz preferiram take norčke, ki so raje pretirano prijazni
To sem že verjetno parkrat napisala na ta forum, recimo moja Lin, ki je od 2,5 meseca starosti bila vedno med ljudmi, z mano v službi, na morju,... obožuje vse ljudi in vsakega preliže po obrazu

Njena sestrica pa je bila oddana kasneje, pri 4 mesecih, in so tako zamudili kritično obdobje socializacije in je veliko bolj zadržana do tujcev. Tako da če je kitajček stabilen karakter, potem se ga da socializirati zelo lepo in tudi ni potreben velik trud - samo da je pač čim več naokoli in med ljudmi

Sicer pa so to zelo hiperaktivni psi, obožujejo norenje in dirkanje. Tako da so idelani za agility

Ker je važno da so zraven lastnika, da se kaj dogaja. Je pa res vsaj po mojih izkušnjah, da če nimajo glih dneva lahko zatrmarijo. In kljub temu da vejo kaj hočeš od njih se njim ne da in nebo tega delal

ampak to je večinoma dokler so v puberteti

Aja še to. Kitajci so zelooooooooo nežne dušice, tako da če povzdigneš glas se takoj prestrašijo oz otrpnejo. Recimo katera druga pasma se niti ne zmeni za to, pri kitajcih pa takoj vidiš čisto drugo reakcijo. Tako da kričanje na kitajca ali slabo ravnanje z njim se takoj pozna in dobiš v momentu lahko plašnega psa - veliko tega vidim žal v ringih po razstavah, ko mi gre prav na bruhanje kaj vse se ne dogaja.
Glede odnosa do drugih psov - spet je veliko na socializaciji. Moja, ki je imela žal nekaj zelo slabih izkušenj z večjimi psi zaradi njihovih neodgovornih lastnikov, absolutno ne mara tujih večjih psov in se jih izogne v velikem loku.
Recimo Cosmo od lejce, pa je hiperaktiven norček ki obožuje vse pse in je na sploh ful prijazen - takšen karakter je meni všeč in delam tudi na tem da bo v moji vzreji zelo pomemben tudi super karekter

Seveda zraven zdravja in dobre konstitucije .