Mops [Pug]

regalis · 580841

dafna

• *
Odgovori #180 : 27 December 2006, 00:04:51
 :P :o :D pa res -super slikce,pa mi tudi moramo neko podobno posodo nabavit ,samo jaz bi imela manjšo,ker nimam dosti prostora v kuhinji :)

vse kar daš se ti podvojeno vrne
http://dafna.moj-album.com/

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #181 : 09 Januar 2007, 21:40:11
Mopsači, kje ste   ???

Novo leto smo preživeli na toplem, malo smo se stiskali in cartali malo divjali zunaj, ko je tako lepo vreme.

4. januarja je naša Šaška praznovala svoj prvi rojstni dan in ga preživela v pesjanarski družbi skupaj z Okico.  Slikc iz praznovanja nimam, ker je bilo pretemno za slikat. Zato pa je Šaška dobila en kup kosti in pasjih klobas ter mesno pasjo tortico, ki jo je skoraj celo sama zmazala.

Kje pa se ostali skrivate ?

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

dafna

• *
Odgovori #182 : 10 Januar 2007, 11:24:16
OJ naša Dafna pa je 6.1. praznovala 5. rojstni dan  ;D,tako da imamo še kar naprej praznovanja,ker zdaj bo mož na vrsti potem še pa jaz :P.Sem pa vsak dan polno zasedena ker sem se vpisala v fitnes in sem 3x tedensko dopoldan tam  :o

lukipuki

• *
Odgovori #183 : 10 Januar 2007, 14:11:44
Čao!

Naš Angus je pa praznoval 1.1.07 pol leta. Bili smo v Beli Krajini, kjer nas je 2.januarja pošteno zamedel sneg, tako da je prvič videl sneg, norišnica ;)

Lp

L

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #184 : 10 Januar 2007, 17:33:09
Ooo, Dafna, vse najbolje za 5 r.d.  :-* :-* :-* In, da bi še dolga leta trenirala svojo gospodarico  ;) Pa Mojci tudi čestitke - za fitnes. Jaz se že tretje leto spravljam k vpisu, pa zmeraj pritisnem nogo na gas, kadar se tam mimo peljem  :-[. Se kar ne morem odločiti, da bi sama hodila, kolegice z družbo pa ne dobim. :(

lukupuki,

čestitke tudi vam, za prvih šest mesecev.  :-* :-* :-* Joj, ti meseci so najlepši pri mladičku. Potem že preide v pubertetniško fazo in tam vmes kar dolgo časa obstoji. Tukaj pogruntajo vse tiste finte, kako nas okol prenašati in to jim v veliki večini tudi uspeva. Mi pa se hvalimo, kako smo jih strenirali  ::) Pa nisi nič slikal kako ste uživali na snegu ?

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

dafna

• *
Odgovori #185 : 11 Januar 2007, 20:23:03
Oh 2x hvala za čeastitke od obeh :P ja čakamo slikce lukipuki :o

lukipuki

• *
Odgovori #186 : 17 Januar 2007, 19:41:37
Čao!

Jah, na žalost se mi je par dni prej totalno pokvaril fotoaparat, tko da ni nič s slikami :( Bom dal v popravilo in upal na še kakšen sneg letos, pol pa pošljem slike!

Do takrat pa lep pozdrav!

Luka

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #187 : 17 Januar 2007, 22:58:20
Lukupuki,

škoda za fotkiča  :( Tudi sama vem, kako je, ko človek ostane brez njega  >:(

Dafna,

a si bila na razstavi v Lj pa sva se zopet zgrešili? Tudi jaz nimam nič slikc od mopsičev, ker mi je Bobi zaplenil digitalca.  >:(

kako kaj vaši mopsači prenašajo tole toplo zimo ? Mojo Šaško čisto razganja. Včasih imam občutek, da jo bo razneslo. Okica pa se počasi privaja na nov prehrambeni režim in se je malo umirila glede prehrane. Počasi bomo tudi njo naučili mopsaških manir, da se ne bo obnašala kot star okoreli mornar.

Missa

dafna

• *
Odgovori #188 : 18 Januar 2007, 14:51:43
Ne žal nismo bili  :( povej kako so se kaj tvoji odrezali na razstavi

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #189 : 20 Januar 2007, 13:40:15
Jaz mopsic nisem razstavljala in jih v bližnji prihodnosti tudi nimam namen. Sem razstvljala samo mastinčici in z dosežki obeh sem več kot zadovoljna.

Missa

dafna

• *
Odgovori #190 : 20 Januar 2007, 21:33:13
Bravo  ;) ;D

pikica22

• *
Odgovori #191 : 28 Januar 2007, 12:34:22
Mene pa sam neki zanima a kdo ve da kašn odaja prodaja mopsa.... nj mi piše

hvala ^-^

Išem psa pasme mops če kdo ve naj mi piše....

hvala!

nataly

• *
Odgovori #192 : 29 Januar 2007, 22:43:10
Pozdravljene,

Malo sem si ogledovala vaše slikice, ..in moram priznat, da ste me še bolj prepričali, da je mops najboljši pesek. Todi mene pa zanima, katere psarne v Sloveniji imajo mopse, ker jih nisem našla prav veliko.

Se vam že v naprej zahvaljujem, ...in upam, da bom tudi jez lahko šimprej ponosno pokazala slikico mojega mopseka  :)

Lp,
Natalija

lukipuki

• *
Odgovori #193 : 30 Januar 2007, 16:13:12
Čao!

Tole so meni poznani naslovi:

http://freeweb.siol.net/boltvin/index.htm
http://pugs.ultraevil.com/vzreditelji.php#snorewood
http://www.sloland.net/sindex.html

Verjetno so še kakšni, samo nimajo svoje strani, kaj pa vem...

Čakamo slikce! ;)

Lp

Luka

peapea

• *
  • Didldadldudl Oskar je pa štrudl!
Odgovori #194 : 07 Februar 2007, 13:29:07
Naj se malo vtaknem... :)

Zanima me, s čim svojim mopskom čistite gubice. Pa kako pogosto. In kako uspešno.

Lp.

In dogs we trust!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #195 : 12 Februar 2007, 15:57:03
peapea,

jaz našim mopsam čistim gubice, ušeska in okice po potrebi. Včasih bolj drugič manj pogosto - odvisno od potrebe. Sigurno pa vsaj 1x na 14 dni. Uspešno pa je vedno  :)

Mopsači, kam ste se skrili?

Evo, končno mi je uspelo poslikati naša dva mala vražička.

Šaška:

Okica:

Pa obe skupaj:

Missa

lukipuki

• *
Odgovori #196 : 13 Februar 2007, 14:59:49
Čao!
Evo še par naših slikc:

http://luka-nina-angus.moj-album.com/album/4929797/?os=6768896
http://luka-nina-angus.moj-album.com/album/4929797/?os=6768906

Lp

Luka

Aja, Miša a mi lahko razložiš postopek dodajanja slik semle gor?

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #197 : 15 Februar 2007, 12:52:07
Lukipuki,

saj ti dobro gre  ;) Narediš enako kot pri dodajanju linka, samo da za sliko poiščeš naslov, ki ga skopiraš med dva img in ne kot pri linku v [/url][/url]. Sliko najprej klikneš v povečavo nato z desnim klikom poiščeš naslov slike, ki ga kopiraš med imgje. Če sem napisala nerazumljivo, naj še kdo drug pomaga. Mogoče z linkom kjer je točen postopek že opisan.

Missa

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #198 : 16 Marec 2007, 11:50:37
Ker je naša črna Okica pravi mali nevzgojeni vražiček, smo se odločili, da naše mopse vpišemo v pasjo šolo. Trenutno se v igralnih uricah socializiramo in včasih preiskušamo našo kondicijo. Najbolj nagajiva je naša Šaška:

http://www.mojvideo.com/video-mala-sola/40a616fc3d27d7330d50

Missa

sunnygirl

• *
Odgovori #199 : 19 Marec 2007, 12:56:12
Pozdravljeni vsi oboževalci mopskov.:)

Že dalj časa prebiram forum in si občudujem vaše čudovite forotgrafije. Sama pa že kar nekaj časa iščem mladička mopsa in ne najdem nobenega...vepovsod v oglasih namreč zasledim samo tiste od "preprodajalcev". To vsekakor ne pride v poštev. Res bi prosila, če kdo morda v kratkem pričakuje leglo ali ve z kakšno, mi naj lepo prosim sporoči. Hvala.

LP

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #200 : 20 Marec 2007, 16:04:38
Dva italijanska lepotca slikana na CACIBu Modena :

Missa

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #201 : 21 Junij 2007, 18:18:05
Da malo oživim temo. Vroče je in naše mopse komaj dihajo. Iščejo senco in obožujejo, če se lahko povaljajo v kakšnem potočku ali banjci vode. Mislim, da komaj čakajo na naš dopust, ko bodo lahko tudi one zaplavale v morju. Še nekaj slikc z jutranjega sprehoda:

Missa

dafna

• *
Odgovori #202 : 21 Junij 2007, 18:46:50
 :D ja naša Dafna tudi komaj diha ,jo 2x dnevno tuširam spi pa vsako noč zunaj pred vrati sploh noče not :(

peapea

• *
Odgovori #203 : 21 Junij 2007, 23:11:11
Končno med sotrpini  :(! Nama se je dan obrnil v noč. Vstajava ob šestih, da se do pol osmih sprehajava. Čez dan greva parkrat lulat in beživa nazaj kot bi nama gorelo za petami in zdajle sva se vrnila z enournega sprehoda. Pa razmišljam, da če ne bo bolje, bova jutri zvečer šele ob enajstih šla.
Podnevi pa se skrivava v stanovanju ali pa pri žlahti v hribih. Vrag, pa še poletje  >:(!

In dogs we trust!

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #204 : 26 Junij 2007, 16:34:17
Joj, te visoke temperature so res grozne. Naši dve mopsički jih še kar dobro prenašata, čeprav verjamem, da komaj čakata, da gremo ritke namakat na morje. Me prav zanima ali bosta tudi zaplavali ?

Missa

dafna

• *
Odgovori #205 : 26 Junij 2007, 19:31:02
Ja naša če je topla voda gre kar sama v njo če ne pa jo jaz nesem :P,potem pa obvezno tuširanje ker jo sol grozno srbi :(

lukipuki

• *
Odgovori #206 : 27 Junij 2007, 22:40:22
Živeli!

No, lepo da se je tema spet malo prebudila ;) Naš Angus 1.julija praznuje svoje prvo leto :o , ker pa so stran pugs.ultraevil odstranili sem ostal brez recepta za preko praznične mopsje torte, ga mogoče kdo ima? V začetku novembra s partnerico pričakujeva naraščaj, zanimajo me vaše izkušnje, kako mopsa čim bolje spoznati z novim članom družine. Sedaj je pač navajen da je prvi in tudi mi ga tako obravnavamo  ;D, care!

Lp

L

ursa

• Mali Pesjanar
  • **
Odgovori #207 : 28 Junij 2007, 08:00:42
oi!

btw zakaj so pa stran odstranili? ker je bila res dobra... sicer se ne zanimam za mopse ampak je bilo veliko koristnega gor :)

A dog is the only thing on earth that loves you more than you love yourself.  [~Josh Billing]

dafna

• *
Odgovori #208 : 29 Junij 2007, 09:18:20
 :o Lukipuki :o jaz tudi 6.11.pričakujem,kdaj pa vidva?
Veš jaz mislim da z mojo Dafno sploh ne bo problema ker ona tako ve da je vsepovsod z nami in ji je to čisto normalno,no nevem kakšen je vaš ,samo naša je zelo nekomplicirana kužika  ;)
Oreceptu pa nimam pojma

peapea

• *
Odgovori #209 : 29 Junij 2007, 11:16:58
VSE NAJBOLJŠE!

Jaz tudi ne vem, kakšen je recept za torto na tisti strani. Ponujam pa ti svojega (uspeh garantiran)!

Skuhaš riž in kurje ali puranje srčke. Meso zmiksaš, da nastane masa (vmešaj še zelenjavo, da bo bolj uravnoteženo), potem pa zmešaš riž in maso. Oblikuješ v modelu za torte (lahko tudi z rokami), okrasiš s parmezanom in voila!

Če ti ostane kaj mase, jo zaviješ v listnato testo (oblikuješ v obliki kosti, da bo bolj zabavno), premažeš z jajčko in pečeš v pečici toliko časa, da postane testo hrustljavo. Preden postrežeš, prereži zadevo in preveri temperaturo, saj je masa znatraj "kosti" zelo vroča.

Še ena ideja za "sladico" (vsega tega ne dajaj v enem dnevu  ::)) . Pogreješ malo mleka, vanj nadrobiš sredico kruha in vmešaš dobro prežvrkljano jajce (Oskar dobi to poslastico, če se ne počuti dobro, da mu malo olajšam pasje življenje).

Dan po zabavi: da malo pospešiš prebavo, zaradi dobrot prejšnjega dne. Skuhaš ajdovo kašo, vanjo infiltriraš zelenjavo, dodaš nekaj lahkega mesa (kura ali ribe) - pomaga pri zaprtju!

Druga "lahka" ideja je pasja kurja juhica.....    SOMEBODY STOP ME!

In dogs we trust!