Mops [Pug]

regalis · 580905

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #390 : 02 December 2007, 17:16:45
Zeko,
naprosam, da si preberes naslednje povezave:

o zdravju:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=3.0

negi:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=36.0

vzgoji:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=4.0

prehrani:
http://www.pesjanar.si/forum/index.php?board=5.0

In ce ti se vedno ne bo kaj jasno ali ne bos nasel kje kaj pise, postavi svoje vprasanje v za to odgovarjajocem delu foruma. Prepricana sem, da je na tem forumu veliko forumasev, ki ti bodo z veselem svetovali in pomagali v tvojih tezavah.

Vidim slikce, pa se sprasujem, ali si slucajno spustil ze mladicka in prasicka skupaj?

Missa

Naše mastinčice so mi zmeraj bolj podobne, vedno manj ubogajo mojega moža!
Moj Zoro ima krokodilčke v očeh, vražičke v repu in angelčke v srčku.
Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #391 : 02 December 2007, 17:20:21
Nisem, le Taj je prašička nekaj časa čudno gledal.

Joj kako joka.

Hvala za nasvete.

Tajček tolovajček

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #392 : 02 December 2007, 17:24:30
Samo namig. Jaz na tvojem mestu ne bi spuscala zivalc skupaj. Se ne ves ali lahko kuza okuzi prasicka ali ne, dokler ga veterinar ne pregleda.

Missa

Mopsi očarajo s svojo karizmo, šarmom in humorjem do te mere, da se z lahkoto zaljubiš v njih.

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #393 : 02 December 2007, 17:28:21
Saj jihnisem spuščal skupaj le Taj je gledal Bučmana(prašiček) ko je cvilil.
Joj kako mam slabo vest glede navajanja, sej ga puščam na miru, ampak tako cvili in te pogleda s tistimi nedolžnimi očkami...Sej poznate. :'( :( :'(

Tajček tolovajček

Alya

• Pesjanar
Odgovori #394 : 02 December 2007, 17:45:46
Poznam ta pogled zeko. Ne se zmehčat. ;D Aja, lahko vprašam s kod si? :-[

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #395 : 02 December 2007, 17:53:30
S Šenčurja. :)

Če hočeš, ga lahko prideš gledat! :D 8)

Tajček tolovajček

*sara*

• *
Odgovori #396 : 02 December 2007, 17:55:46
To  je še najmanj pri temu psu zaradi česar imaš lahko slabo vest.  :-\ Mislim pa pri kakšnih ljudeh si ga dobil?!?! Da ti ne razložijo kdaj, zakaj, pri kom so ga cepili, kako je bil hranjen....
Ne da ti ne želim pomagati oz. da te  zmerjam..ampak vse, kar nas tukaj an forumu sprašuješ bi ti moral jasno in glasno  razložiti tvoj "vzreditelj". In tudi sicer, upam da it je povedal, da je on PRVI naslov za vsa vprašanja v zvezi s kužkom, če ti tega ni rekel..je z njim absolutno nekaj narobe.  
Na sliki vidim da ima brikete pri njemu. Jih ima mogoče ves čas na voljo?? Ali koliko obrokov na dan imate?
Še 1 vprašanje. Kolko ste dali za tega kužka? Samo "opozorim"...če boste šli jutri k veterinarju se kar pripravte na to, da že sam pregled kar nekaj stane, če pa boste dobili še kakšna pametna zdravila pa zna bit račun kar čez 50€...
Uživajte

...Hey babe, take a walk on the wild side...
...http://goldenhandling.webs.com...

Alya

• Pesjanar
Odgovori #397 : 02 December 2007, 17:57:32
S Šenčurja. :)

Če hočeš, ga lahko prideš gledat! :D 8)
Kje pa je to? :-[ ;D

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #398 : 02 December 2007, 18:05:15
Eh, že vidim da nisi od blizu...
http://zemljevid.najdi.si/search_maps.jsp?q=%C5%A1en%C4%8Dur&tab=maps

Še nekaj, ker je prehlajen, a ga lahko kdaj pa kdaj nesem ven malo da se pretegne?

Zanj smo dali 500eur.
Vem koliko stane veterinar.
Mi je vzreditelj povedal, da ga lahko za razna vprašanja pokličem, ampak če bi ga za vsako vprašanje klical, bi mesečni račun za telefon presegel ceno kužka.
Lep pozdrav!

Tajček tolovajček

TYASHY

• *
Odgovori #399 : 02 December 2007, 18:06:13
Samo "opozorim"...če boste šli jutri k veterinarju se kar pripravte na to, da že sam pregled kar nekaj stane, če pa boste dobili še kakšna pametna zdravila pa zna bit račun kar čez 50€...
Oj!
Tule bi pa jaz nekaj vsem povedala. Pa ne leti na zekota... Na splošno pač! Mi imamo ''samo'' hrčka. Mala žval'ca... Pa je imela neko vnetje, da ji je kri iz ritke tekla. Zdravljenje oz. injekcije in vsi pregledi so bili okoli 200 € z raznimi popusti... Sedaj ima nekaj z nogico bo šlo še kakšnih 100 € po malem... Pač, smola...  Samo kot opozorilo, da živalica NI majhen strošek!
Lp,Tjaša

Alya

• Pesjanar
Odgovori #400 : 02 December 2007, 18:06:48
A ni to veliko za nerodovniškega mopsa? :-\

*sara*

• *
Odgovori #401 : 02 December 2007, 18:11:01
Alya..sem ravno to zdaj mal debelo pogledala tudi jas...mislim da je Miša napisala cene mopsov nekaj postov bolj gor...od 600€ cca. dalje. Pa poglejmo...če nebi kupil (že sedaj) ležišča za 65€ in upoštevajoč to, da če bi bil pes od nekega resnega vzreditelja nebi blo treba zdaj k veterinarju ampak bi ga peljal on oz. bi to pošlihtal preden bi ga zaupal tebi....bi pomojem prihranil enih 100€..in glej no glej..500+100 je 600...ap smo že blizu rodovniškega a ?  ::)  ::)

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #402 : 02 December 2007, 18:16:18
 ::)Ah ja ::) :-X

Tajček tolovajček

little star*

• *
  • I will eat you xD
Odgovori #403 : 02 December 2007, 18:20:49
Zeko, kot sem ti že 43464 rekla, je praavi lepotec  :-[ ::)
Jaz grem jutri samo pogledat mopsiko..... za oddajo bo v četrtek saj jo mora gospa še razglistit.

Lp! :)

*Lila*

• *
  • Islandci so zakon!
Odgovori #404 : 02 December 2007, 19:32:16
Kako je majhen v tisti "veliki" škatli :D

Lp

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #405 : 03 December 2007, 13:16:17
Joj :'(

V stajici se je pokakal in vse pohodil in raznosil po njej. Kako naj ga odvadim kakanja v stajici ali pa vsaj da bi vse pohodil?
Ker mi vse pokaka še na posteljico in povsod po lesu okoli da ven ne gre...  :'( :( :-\

Tajček tolovajček

tjasav

• *
  • R&R
Odgovori #406 : 03 December 2007, 13:25:27
Mogoče, da mu v stajici umakneš malo mehko podlagi, da ima na voljo tudi parket oz, kaj pač imate spodaj. Ker ponavadi si psi ne radi ''umažejo'' tam kjer ležijo. Po mojem se pokaka na svojem ležišče in v svoji stajici zato, da se ti maščuje oz. iz principa. Mogoče ga pa moti tudi to, da ležišče ne ''diši'' po njem, zato vzami neko odejico in ga z njo malo podrgni po telesu in po dlaki, da odejica dobi njegov vonj, potem pa daj to odejico v njegovo posteljico.
In zapomni si, da psa nič ne naučiš od danes na jutri, ampak je potrebno dosti več časa.

Lp, Tjaša

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #407 : 03 December 2007, 13:35:53
Aha, hvala, upam da bo delovalo. Ima kdo kako idejo kako spravim blato iz lesa? Se je zažrlo notr.
Posteljico lahkop očistim kar z mokro krpo?

Tajček tolovajček

*sara*

• *
Odgovori #408 : 04 December 2007, 18:49:57
zeko...ste peljali kužka k veterinarju?

little star*

• *
  • I will eat you xD
Odgovori #409 : 04 December 2007, 20:17:42
Moja bodoča mopsiiika... dobim jo v četrtek. včeraj pa smo jo odšli obiskat.

Lp

Alya

• Pesjanar
Odgovori #410 : 04 December 2007, 20:21:18
Iiii luškana je! :-* Ma rodovnik? Kje jo boste kupili? A ji bo ime Lola kot si enkrat rekla? :-[ :P

little star*

• *
  • I will eat you xD
Odgovori #411 : 04 December 2007, 20:33:06
Ne nima rodovnika. Kupili jo bomo v Ljubljani.. imajo samčka in so ga dali pariti z eno psičko (iz primorske) in so se dogovorili, da si potem lahko oni izberejo enega psa. Ne ne bo ji ime Lola. Sta starša rekla, da poznata tut eno, ki ji je tako ime (človeka) in da je mal hecno. Zdej bo bla Lonna. :) Je že bila razglistena, danes pa so jo peljali cepit.
Sem nakupla že večino stvari. Kupit še morm ovratnico, malo kasneje pa še kliker. Ima tudi ograjen prostor, podobnega kot ga ima Taj (od zekota mopsek).
Komaaaj čakam četrtek. :-[

Lp

MIŠA

• Pod Lupo
  • *
  • Mastino Napoletano
Odgovori #412 : 04 December 2007, 21:06:46
little star*,

kako pa to, da si si premislila v zvezi z nakupom rodovniskega mopsa? Pa s taksno "zagotovostjo" si prisegala, da bo ziher rodovniski. A ni skoda, da podpiras stepanje nerodovniskih psov? A se  vsi skupaj sploh zavedate, kaksno skodo  posledicno delate  konkretno mopsovski pasmi? Posredno pa vzpodbujate rejo nerodovniskih psov?

Pa kaj je ratal tale del foruma o mopsih:glavna oglasna deska za vzpodbujanje nakupa nerodovniskih psov ???

Zeko tudi nic ne pove, ali je bil vceraj ali danes s kuzkom pri kaksnem vetu ??? Se je pa celo na forumu zasekiral, ker mu je kuza ponecedil celo novo dekco in posteljico. ::), zdravje kuzka  mu je seveda sekundarnega pomena.

Missa

*sara*

• *
Odgovori #413 : 05 December 2007, 14:10:46
miša ja to je tudi mene skrbelo  :-\

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #414 : 05 December 2007, 14:43:54
zeko...ste peljali kužka k veterinarju?

Smo, pa je rekel, da je res prehlajen, da mora kmalu okrevati. Ni hujšega, drugače se mu pa zdi cortkan, zdrav...

Tajček tolovajček

little star*

• *
  • I will eat you xD
Odgovori #415 : 05 December 2007, 15:24:28
U bistvu jst nism iskala podatke za mojo mopsiko.. ko sem bila v šoli v naravi sta starša malo brskala in sta mi rekla, da če želim lahko gremo gledat... pa sem jima pa rekla, da ne... ampak sm si pol premislila in sm rekla, da gremo pač pogledat sam, da je bol mal možnosti, da bomo uzeli.... ampak je psička zdrava, lepa, ima fullll dober karakter,... pa sem se pač odločla, da jo bomo vzeli...

Chrissy

• *
Odgovori #416 : 05 December 2007, 22:49:54
little star*,
Pa kaj je ratal tale del foruma o mopsih:glavna oglasna deska za vzpodbujanje nakupa nerodovniskih psov ???

Missa

Ja, se bojim da res Misa!  :( Vsacih so bile to Civave, zdaj pa ocitno postajajo Mopsi izredno popularni..... upam, da ne bo to prevec negativno uplivalo na splosno zdravstveno stanje pasme!!

***People might come and go, but dog will stay with you for life!***

Joni

• *
  • I Heart Papillons
Odgovori #417 : 06 December 2007, 11:22:47
Pozdravljeni ljubitelji mopsov, 

Po daljšem premoru je znova v pripravi letno glasilo Slovenskega kluba za pritlikave pasme, za katerega upamo, da bo pestro in zanimivo, kot glasila doslej. Predviden datum izida je februar 2008, zato vabimo vse člane k sodelovanju pri pripravi.

Želimo vaše prispevke za naslednje rubrike:

•   razstavni in drugi uspehi članov v letu 2007 – fotografija psa (psov) ter kratek opis dosežkov.

•   fotografski material iz klubskih dogodkov – piknik SKPP 2007, spomladanski vzrejni pregled (Maribor), jesenski vzrejni pregled (Trbovlje), specialna razstava pritlikavih pasem na CAC Trbovlje 2007, prihajajoča klubska CAC razstava v Ljubljani.

•   prispevki o življenju z vašim psom – vabljeni k sodelovanju tudi otroci!

Rok za oddajo:15.01.2008

Prosimo, da vse prispevke in material pošljete po elektronski pošti na naslov [email protected], zaradi večje možnosti oblikovanja je fotografski material zaželen v originalni velikosti. Za morebitna dodatna vprašanja se prosim obrnite na telefonsko številko 051 807 234 (Tinkara).

V upanju na čim večji odziv vas lepo pozdravljamo!

za SKPP
Tinkara Kristovič

moji metuljcki na spletu -- www.papijoni.si

zeko

• *
  • Mops lover
Odgovori #418 : 06 December 2007, 14:40:54
Mora biti kuža rodovniški? ???

Tajček tolovajček

Joni

• *
  • I Heart Papillons
Odgovori #419 : 06 December 2007, 15:46:49
Zeko, kot je napisano na vec forumih in je tudi moje mnenje da je lahko kuza pasme mops le taksen z rodovnikom, ostali so nazalost samo bolj ali manj posreceni priblizki. Verjamem da imas svojega psa rad in prav je tako, vendar zal v nasem klubu so le lastniki psov z rodovniki in kot taki lahko objavljajo v glasilu. Hvala za interes vendar zal ne bo slo.

Lp, Tinkara

moji metuljcki na spletu -- www.papijoni.si