KAM – Pension Sankev

Kje?
Apartmaji in sobe Sankev se nahajajo v Avstriji, v manjši vasici Förolah, v bližini Hermagor-ja (Nassfeld).

Kako do tja?
Peljete se po avtocesti LJ – Hrušica do Kranjske Gore, kjer zavijete na izvoz sankev1.jpgza mejni prehod Korensko sedlo. Ko pripeljete čez prelaz v dolino Beljaka, na križišču zavijte levo proti Arnoldsteinu. Peljete se skozi mesto, kjer bo kmalu za trgovino Billa krožni promet. V njem izberite prvi izvoz (Forolach, Hermagor). Po približno 23 km hitre ceste, se pripeljete v vasico Forolach. S hitre ceste pri cerkvi zavijete desno v hrib. Po približno 500 m prispete do Pensiona Sankev.

Kako izgleda?
Apartmaji in sobe se nahajajo v privat hiši, kjer v ločenem delu bivajo lastniki – prijazen sankev2.jpgško sob in 4 apartmaje. Vsi apartmaji in sobe imajo ločen vhod od lastnikov, 2 apartmaja imata iztski par. Pred hišo je veliko parkirišče, za minimalno 10 avtomobilov. Na voljo imate večhod na večji ograjeni vrt. Vsak apartma ima predprostor, dnevno sobo (s telefonom in TV), kuhinjo (ves pribor in posode, mikrovalovna pečica, aparat za kuhanje kave, krpe, čistilo, gobice, …), kopalnico in sobo (št. sob je odvisno od velikosti apartmaja). Posteljnina in brisače so vključene. Po želji se lahko zmenite za zajtrk, kjer boste dobili pravi »english breakfast« .

Kako je s psi?
Vsi domači ljubljenčki so dobrodošli in bivajo povsem zastonj, ne glede na njihovo velikost. Lastnika sta velika ljubitelja živali in imata tudi sama 3 psičke (cavalier king charles spaniel, angleški buldog in mešanček) in 1 mucko.

Kakšni so naši vtisi?
Nad apartmajem in lokacijo smo bili zelo zadovoljni. V bližini apartmajev je tusankev3.jpgdi manjše jezero, ki je idealen za pasje sprehode. Lahko pa se odločite tudi za sprehod v gore, ki jih je več kot dovolj okoli.
Če boste prišli v zimskem času, je 15 km stran zelo znano smučišče Nassfeld. Poleti se lahko odločite za obisk prej omenjenega jezera ali potep po hribih. Skratka, okolico se da »izkoristit« v vseh letnih časih.

Še naslov:
sankev4.jpg
Sandie & Kevin Newman
Förolach 13
9615 Görtschach
Avstrija

e-mail: pension.sankev@gmail.com
WWW: http://www.freewebs.com/pensionsankev/index.htm