Panika zaradi glist

Pyka · 1711

Pyka

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
: 06 Julij 2010, 12:39:54
pozdrav...sicer je bilo že veliko napisanega na to temo, vendar nisem našla par odgovorov, pa sem se odločila, da se vam kar pridružim!!!
Sicer Vas moram pohvaliti, vas redno prebiram a na forumu še nisem sodelovala...ste vse lepo povedali vi   

Torej, prejšnji četrtek sem postala ponosna lastnica nove mucke, stare 3 mesece, takoj sva se odpeljali do veterinarja, kjer jo je pregledal z woodovo lučko, vse ok, v ušeskih garje, bolhe......predvidevam da ji je vet. dal Stronghold (moram danes vprašati), ker je rekel ,da deluje na vse-tudi na gliste....jaz še pomislila nisem na te...saj je bila muca do sedaj skoz notri...no, pa sem kasneje vseeno prebrala nekje, da mladičkui dobijo to od mame!!

Prideva z muco domov, bolhe so kmalu začele odpadati.....za ušeska smo dobili še ene kapljice,jih je pač imela veliko.........
Danes, skoraj teden dni po našem skupnem bivanju nima muca nobene bolhe več, nobenega "prahu" na sebi (jajčeca bolh), garje so se lepo pozdravile in so ušeska že skoraj čista................vendar sem pa že v soboto opazila da ji iz ritke visi bela nitka.....seveda gre najbrž za glisto...nato sem še v blatu opazila 2 glisti!!! Iz ritke so včasih migale, včasih ne!!!!!!!!!!!!!!!
Kaj to pomeni, da Stronghold ni deloval???? Ali da se sedaj izločajo in bo muca kmalu zdrava!!!

Danes naj bi imele 1. ceplenje...vendar dvomi, saj bom povedala da muca najbrž ni ozdravljena glist!!! Mi bojo dali še kaj?????

Kar me pa skrbi je pa naslednje.........ker imam muco zaenkrat samo v stanovanju, ker si želim lepo, zdravo hišno muco, me zanima koliko teh glist oz. jajčis je sedaj v stanovanju in kako se tega losati!!!!!!!!!!! Sesam 500x na dan in letam po stanovanju s parnim sesalcem!!!!!!
Naj povem še, da sem v 10 tednu nosečnosti....vendar sem toksoplazmozo že prebolela....je zame še kaka druga bojazen kar se tiče teh glist?????? Naj povem še to, da si roke umivam na vsako minutko:)))))) Res, mislim, da pretiravam!!!

Danes pride s počitnic še 4 letni sin in panika še toliko bolj narašča, ker ima občutek,da so gliste POVSOD!!!!!!!

Res je mucka prišla ob sicer res nepravem času, a odreči se ji res nisem mogla, poleg tega bi jo kmalu uspavali, ker niso našli lastnika!!!!
Jaz je pa ne dam, ker sva pravi prijateljici!!!!

Prosim, če me lahko kdo potolaži



Yo

  • *
    • Prispevkov: 1.920
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 07 Julij 2010, 18:53:26
Te bom jaz potolažila  ;)
Muco je treba razglistit pred cepljenjem, glede na to, da je še majhna, bi ti svetovala pasto Biovermin (dobiš pri veterinarju).
Ko bo večja, ji boš dajala tablete npr. Zantel - vsake 3 mesece preventivno.
Povrhu vsega lahko nehaš paničarit  ;) Ko rokuješ z muco, si umij roke, če si čistila s parnim sesalcem, je pa itak že vse OK.
Kar mirno, bo vse v redu.