Ja, box je v prtljažniku. Imam štiri otroke. To pomeni, da sva odrasla spredaj, trije otroci v srednji vrsti in eden ima sedež v prtljažniku. Avto je za sedem oseb. Namesto sedmega sedeža je prostor za box. Box bi moral biti vpet med sedež in bok avtomobila. Kakor hitro bi imel le tri cm lufta, bi težnostna sila v primeru nesreče box s psom v njem vrgla ali v sedež zadaj ali v sedeže spredaj. Bočni nalet bi zmečkal otroka!
Skratka, zaenkrat še nisem našla boxa, ki bi odgovarjal varnostnim zahtevam.
Otroci, ki avtosedež potrebujejo ga imajo. Prav tako uporabljamo varnostne pasove, nič bati.Sedaj je pes z oprsnico pripet na varnostni pas sedmega sedeža. Edino to ne pogruntam, kako izpeljati zadevo, da bo tudi pes varen. Res je tudi to, da je star eno leto in pol, in da je do prvega leta starosti v prtljažniku bruhal že po stotih metrih. Sedaj je to prerastel pa ne morem ugotoviti, kako naj box uvijačim v dno avta.
Aja, še to. Ko sem se zanimala za box po meri (sicer samo pri enem ponudniku), mi je narisal box, ki bi bil fiksen v avtu. Bi pa bil dimenzij cca 160 cm x 90 cm. Tako velikega psa pa nimam. Ne more se pa pes sprehajati po boxu.
Torej, tak je odgovor, če je otrok za en "žakelj". Upam, da si lahko predstavljate, kaj sem hotela povedati. Če ima kdo kak pameten predlog, ga bom pa res vesela. Se tudi opravičujem za pozen odgovor, drugače ne gre.