začasna ohromelost ali "HEKSENŠUS"

Gost · 3425

~Lunca~

  • Gost
: 07 Februar 2006, 18:33:35
No ker se je pri nas enkrat to že zgodilo, sem se odločila to napisat za vse tiste ki te ga če ne vedo.Zgodilo se pa je nekako tako:
Ker je zapdlo veliko snega, smo zjutraj psa spustili, da se je naletal, med tem ko smo mi ,kidali. Ker sem čez čas odšla v šolo, sem Deepa dala v pesjak.Ko pa sem po nekakšnih petih urah prišla domov, se pes ni premikal in ležal v kotu pesjaka ves pretresen, ter tudi tresel se je. Deep ni čutil ničesar več(nobenih od nog) in tudi apetit je bil zelo slab. No potemr smo ga le steška odnesli v avto in ga odpeljali k veterinarju. Tam smo ga posadili na mizo. Vetrinar ga je s ščipalkami stiskal za vse blazinice(močno) in ni ničesar čutil. Vetrinar je rekle da to vidi prvič(da se pes ne odziva na to), in da če ne bo bolje bo potrebna operacija. Po tem mu je dal inekcijo in ko smo ga odnesli se je revež polulal na očija, ker cel dan ni nič čutil, to pa je bil prvi znak da je zdravilo začelo delovati. Na to je po nekakšnih štirih urah le vsatal in še pit.Tako ni bila potrebna operacija.
KAJ SMO SE IZ TEGA NAUČILI: -pes dela čudne gibe, naj mu preprečimo vsa kakšne (res čudne)
                                           -po tem ko se pes giba in se segreje, ga ne smemo postaviti ven na mraz,saj se po tem ko se telo hladi, lahko pripeti kaj takega

Ob kakšni taki svari, takoj poiščite svojega vetrinarja(čimprej najbolj)

LP,Nika

+1