Praskanje in drobne bulice po celem hrbtu in po rebrah

Bela01 · 1842

Bela01

  • *
    • Prispevkov: 16
    • Točke: 0
Danes sem opazila pri svoji bokserki, stari leto dni, drobne bulice po hrbtu. Predvidevam, da je alergija. Videla sem že podobne stvari na slikah na enem drugem forumu, vendar so bili vzroki različni.

Že kakšne 3 tedne - 14 dni se praska ob straneh, pod pazduho, po zunanjih delih beder. Nikoli nisem ničesar opazla. Dlaka je lepa svetleča, močna, čista, brez prhljaja in ran. Bolh nima, pred kratkim pa je bila oprana še z Oranozolom za morebitne glivice. Pred kakimi 2-3 tedni se je kopala v Dravi in od takrat se mi zdi, da se več praska. Najprej sem mislila, da se praska, ker se je začela misit in jo pač malce srbi koža zaradi tega. Danes zjutraj pa jo pobožam in slučajno pod levo pazduho zatipam neke krastice. Nato sem od strani na svetlobi vidla rahlo pridvignjeno dlako, za kar se je izkazalo, da so drobne bulice, ki jo rahlo srbijo. Teh bulic ima veliko in to po celem hrbtu, zgornjem delu vratu in zgoraj po stegnih. Zgleda, kot bi bila skuštrana dlaka. Po trebuhu in spodnjem delu telesa nima nič.

Ali bi lahko bila kakšna alergija na kake zadeve v vodi (v Dravi), s tem da je bila še tisti večer oprana, tako da smo morebitni mulj oprali z nje. Kaj pa alergija na hrano? V zadnjem času poje veliko sadja (predvsem slive, malo hrušk, malo grozdja). Bom probala izključit iz jedilnika sadje.

Vem, da veterinarji radi dajo ob takih pojavih alergije na koži neko zdravilo, ki pa ima močne stranske učinke (slabšanje vida, srce, ...). Ali mogoče veste kako se to zdravilo imenuje, namreč predem grem k vetu, bi rada bila malo informirana.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 12 September 2010, 14:48:31
Nešteto možnih vzrokov. ;D
Pobrskaj na tem forumu o alergijah ipd.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!