Pozdravljeni!
Na spletu sem prebrala menda že vse možno o tej nadlegi, namreč tudi mi imamo mucka, najdenčka, star je slabe 4 mesece in ima mikrosporijo. Imamo ga v kletki, takšni za mačje razstave, v dnevni, drugje nimamo prostora.
Kar me najbolj skrbi je razkuževanje. Njegove odejice, na katerih leži, menjam na tri dni, jih dve uri namakam v raztopini iz lekarne (nekaj s klorom), operem jih na 60 stopinj in dodam mehčalec, ki uničuje spore in baketrije. Je to dovolj?
Okrog ležišča čistim kar s Spitadermom (alkohol), stranišče mu menjam na tri dni, razkužim s Sanytolom, ki prav tako uničuje vse bakterije, spore in viruse.
Skrbi me kavč, poleg rednega sesanja, sem ga celega prebrisala z alkoholom, material je mikrofibra. Roke si redno razkužujemo, z mačkom rokujemo zgolj v rokavicah.
Imava pa tudi midva z možem vsak po en flek, vendaar na zakritih delih, maževa z Lamisilom. Problem je hčerka, ki k sreči nima flekov, vendar daje roke v usta in tako. Ampak mačka pusti na miru, k sreči.
Tudi ostalo perilo perem na 60, razen črno in občutljivo pa na 40, z dodajanjem tega razkužilnega mehčalca.
Kaj še lahko naredim?
Konotrolo pri vetu imamo šele čez dva tedna, tako rada bi ga crkljala in stisnila, komaj že čakamo.