Klinika za male živali - Osojnikova na pobrežju

Razočaran · 5963

Razočaran

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
Pozdravljeni vsi ljubitelji živali.
Ker smo doma mesec in pol preživljali pekel zaradi neznanja zdravnikov iz osojnikove na pobrežju sem se odločil, da to zgodbo delim z vami, saj nikomur ne želim, da se ponovi enaka zgodba.

Pred mesecem in pol v nedeljo ponoči je naša psička Tara začela zelo hitro dihat in bila zelo nemirna zato smo jo takoj naložili v avto in jo odpeljali dežurnemu veterinaru na osojnikovo. Ko smo prišli nam je doktor povedal, da ima notranje krvavitve(Krvavela je v zadnjo desno tačko) in da je najverjetneje zastrupljena, možno pa je da ima avtoimuno bolezen. Taro je zadržal tam in ji dal infuzijo, da ji je nadomestil izgubljeno kri ter protistrup(Vitamin k). Prav tako je naredil krvno sliko katera pa je bila katastrofalna. Rekel nam je da lahko gremo domov in pridemo zjutraj nazaj. Ko smo prišli nazaj je bila Tara boljša in smo jo lahko odpeljali domov ter dobili protistrup katerega smo ji dajali par dni. Čez par dni so ji naredili krvno sliko ki pa je bila tudi malo boljša. Nasljednji dan po pregledu je Tara spet začela krvavet vendar se je krvavitev hitro ustavila zato ni bilo potrebno, da se ji daje infuzija.
Čez dva dni so naredili spet krvno sliko in krvna slika je bila spet slabša. Spet smo začeli z večjimi dozami protistrupa vendar je to pomagalo samo za tri dni nakar je Tara spet močno začela krvavet v sprednjo desno tačko. Nemudoma smo poiskali darovalca in smo ji dali transfuzijo. Nasljednji dan smo še dobili enega darovalca in ji spet dali transuzijo. Tari se je stanje močno izboljšalo. Za domov so nam zraven protistrupa še dali antibiotik saj je imela močno povišane levkocite. Tara je skoraj čisto prišla k sebi do pregleda čez en teden. Na pregledu so rekli, da se ji krvna slika ni bistveno izboljšala(levkociti so še bili višji) in da tu gre verjetno za neko drugo bolezen. Dali smo jo testirat za erlihijo in boreliozo, za domov pa je dobila močne antibiotike(doxiciklyn)za erlihijo ter medrol. Ko smo prišli domov je psička spet začela krvavet in smo jo vozili dežurnemu kjer ji je dal protistrup. Krvavitev se je sicer ustavila vendar je bila Tara vsak dan slabša. Nato so prišli izvidi testiranja erlihije in borelioze. Borelioza je bila negativna titer za erlihiji pa povišan(kar pomeni da se je njeno telo enkrat borilo proti erlihiji). Glede na izvide so kar določili, da ima erlihijo in jo začeli zdravit, vendar se je Tari stanje še kar slabšalo zato smo ji dali še enkrat transfuzijo na našo željo saj so oni že obupali in nam jo hoteli uspavat. Ker se psički kljub transfuziji in zdravilom stanje ni izboljšalo smo še želeli eno mnenje zato smo poklicali v Topolšico dr. Matka in mu povedali za simptome. Prek tel. nam je rekel, da težko verjame, da gre za erlihijo, da pa nam več ne more povedat če ne vidi psičke. Drugi dan smo psičko peljali na pregled. Zraven smo imeli izvid zadnje krvne slike. Ko je pogledal ta izvid nam je takoj rekel, da to ni erlihija, da pa mora naredit preiskave da to potrdi. Čez pol ure nas je poklical v ordinacijo in nam povedal da gre za kronično obliko levkemije, ki pa jo je možno do neke mere pozdravit da lahko psička živi normalno vendar se boji, da smo prišli prepozno saj je njen telo močno izmučeno zaradi vseh teh krvavitev in krvna slika je bila v razsulo. Takoj nam je dal zdravila za to bolezen. Tari se je krvna slika v tednu dni izboljšala prav tako so ji levkociti skoraj padli na normalno vrednost, vendar ker so psičko narobe zdravili en mesec (saj so ugibali o njeni bolezni)  njeno telo ni bilo več sposobno, da bi si popolnoma opomoglo zato smo se morali odločit da jo pošljemo na drugo stran mavrice.

Zahvalil se bi Dr. Matku, saj se je res potrudil za Taro, vendar ji žal zaradi nesposobnih zdravnikov na osojnikovi ni mogel več pomagat. Zato vsi ki hodite na osojnikovo dobro premislite kam boste šli nasljednič, da se vam ne bo zgodilo podobno.