Jaz imam tri od navadenih: Click to calm, Control unleashed in Don't shoot the dog
Don't shoot the dog ni preveč praktična, je bolj tako teoretična, bolj o teoriju učenja, obnašanja, itd. meni ni ravno ful zanimiva
Click to calm dejansko obravnava na osnovi praktičnih vaj odpravljanje agresije do psov, kako s klikanjem psa naučiti nadomestnega vedenja, sproščenosti ob srečanju,... Dejansko bolj kot ne samo primerno obnašanje pes-pes. Ampak je ful praktična, točni napotki so not, ampak po moje je mogoče malo težko delat točno tako, ker določene situacije težko 'dobiš', no, odvisno tudi od osebe in njene vztrajnosti.
Amapak bistvo je pa kar dobro.
Control unleashed pa je namenjen v bistvu vsem situacijam, ki psa vznemirjajo, ne samo srečanja z drugimi psi. Gre bolj za kontrolo nad psom na splošno, opisi raznih vaj za razne situacije, vaje samokontrole,... Spomnim se recimo vaj za obračanje pozornosti na vodnika pa izstopu iz hiše, avtomobila,...
Primerna za pretirano navdušene pse, ki se težko kontrolirajo. Fajn knjiga. V bistvu opisuje kako poteka njen tečaj za pse, ki se ne znajo kontrolirati ob premočnih dražljajih iz okolja. Nastalo v bistvu za agilitaške tečaje, kjer so se določeni psi težje kontrolirali in s tem motili ostale.
Trenutno pa sem ravnokar dobila še od Jean Donaldson Fight!, ki bi tudi naj govorila o dog-to-dog agression, ampak je še nisem prebrala.