In če nek ne more preko smrti svoje mačke je vprašanje kako nosi ostalo silo življenja.
To ali imaš doma žaro, nekje grob, ali pa nič nikjer ne vem koliko ima sicer opraviti s tem, ali si šel ali nisi šel prek smrti, še manj koliko si uravnovešen. Jaz nimam nič nikjer (še celo grobovom bližnjih - ljudi - sem se "odpovedala"), pa kot sem rekla, me spomini še vedno včasih spravijo v nič kaj pozitivno razpoloženje, da o ne/uravnovešenosti, sploh ne začenjam
Ne glede na vse prej napisano, bom sedaj rekla, da zna biti marsikdo z žaro mačke na polički, vsaj na videz oz. to, kako vsakodnevno deluje navzven, bolj uravnovešen od nekoga, ki noče imet opravka niti z grobovi ljudi.
Tudi kot spomin je zadeva zelo ekscentrična: postavljanje oltarčka svoji hišni živali, ker ti pač slike in spomini niso dovolj
Ah Davor no.. a si mogoče pravkar označil 60% (cifra je čisto izmišljena, ker se v tovrstne statistike nisem nikoli poglabljala) odrasle človeške populacije, ki hodijo molit v cerkve,... za ekscentrike?
Navezanost na xxx je v marsikaterem smislu pozitivna, pretiravati pa ni priporočljivo,
Nikoli ni pri ničemer priporočljivo pretiravat, ampak včasih se določene stvari preprosto zgodijo.. celo če si jih človek ne želi.
Drugače se je pa za vprašat še nekaj.. koliko so ti "oltarčki" in "relikti" ipd. sploh res stvar osebne potrebe posameznika, da se lažje sooča z izgubo in koliko so stvar neke vcepljene, priučene družbene zavesti, da je tako prav in se spodobi... Namreč prej je Pidog omenil, da je kot otrok tudi on delal grobke in sadil rožice.. in dejansko sem jih tudi jaz (za ptičke, ki so umrli na našem vrtu ipd.), pa ni šlo za neko dejanje, s katerim bi si tešila žalost, ker neke posebne žalosti ob mrtvem truplu vrabca nisem niti čutila, ampak je šlo bolj za nekakšno posnemanje tega, kar so počeli odrasli - nekako da se to spodobi,... In včasih, ob tem posnemanju, dejansko tudi občutimo neka čustva, oz. kažemo stanja, podobna čustvenim zato, ker smo nekje videli da naj bi se to tako počelo (dramatiziranje) - poglejte si npr. sindrome vampirizma, ki se je pojavil med najstnicami po sedaj priljubljeni nadaljevanki "true blood".