Nekomercialni premiki več kot 5 hišnih živali

LIZA · 1017

LIZA

  • *
    • Prispevkov: 1.016
    • Točke: 10
  • Aaron
Ravnokar našla tole, morda bo komu prišlo prav:

Nekomercialni premiki hišnih živali iz delov A in B Priloge II Uredbe (ES) št. 998/2003, če je > 5 (več kot pet) živaliNOVO!

 

Dne 7.5.2010 je bila objavljena Uredba Komisije št. 388/2010 o izvajanju Uredbe (ES) št. 998/2003 Evropskega parlamenta in Sveta v zvezi z največjim številom nekaterih vrst hišnih živali, ki so lahko predmet netrgovskega premika. Uredba je začela veljati s 27.05.2010.

 

Kadar vršite nekomercialni premik s skupaj več kot petimi (>5) psi, mačkami ali belimi dihurji, za takšen premik med državami članicami ali tretjimi državami iz oddelka 2 dela B veljajo zahteve in se izvaja nadzor kot za trgovanje v skladu z Direktivo Sveta (EGS) št. 92/65 (kot je bila nazadnje spremenjena).

 

V praksi to pomeni, da se uporabljajo enake zahteve in nadzor kot so določeni v 12. členu Uredbe (ES) št. 998/2003 za tretje države, ki niso naštete v oddelku 2 dela B Priloge II in mora poleg ostalih pogojev (označitev, potni list, cepljenje proti steklini) živali spremljati tudi veterinarsko spričevalo kot je določeno z Direktivo Sveta (EGS) št. 92/65, kjer se spremembe navezujejo na Del 1 Priloge E omenjene direktive, in sicer na vzorec veterinarskega spričevala za živali iz gospodarstva.

 

Za lažje razumevanje pogojev, ki jih morajo izpolnjevati psi, mačke in beli dihurji ob premikih iz nekaterih tretjih držav v Republiko Slovenijo ali ostale države članice EU je tukaj povezava na Tabelo o pogojih, ki jih morajo izpolnjevati hišne živali (psi, mačke in beli dihurji) pri nekomercialnem premiku iz nekaterih tretjih držav

Kopirano s strani: http://www.vurs.gov.si/si/za_prebivalce_in_pravne_osebe/mednarodne_zadeve/hisne_zivali/#c17288


Tako da tisti, ki potujemo na razstave z več kot 5 psmi se bomo imeli kar fino...Pa še malo bodo zaslužli na nas  :P