Nazadnje ko smo bili pri vetu( analke) sva imela z vetom malo debate...( tudi glede sterilizacije. če bi se odločili...)
In sem ga vprašala kako je s to težo...
tako na hitro je rekel da kakšne 2 kg bi lahko dala dol glede na to da je bolj čokata... Sicer to npr poleti, ko je plavanje in smo več zunaj res ni problem... jih takoj izgubi.. sedaj pozimi, pa dobi malo bušija. Rebrca preštet ji pa že od malega ne morem
.. nikoli ni bila ravno tako fit kot npr nekateri... zato jo pa kličemo Štrukl
.
me pa zanima koliko je to v primerjavi s človekom 2-3 kg preveč... kot npr človek 10 kg..15kg...20kg?
giblje se še vedno dovolj...pa odriv in pospeške ima tud še vedno kar hitre...
je pa res , da tale kilaža, zmanjša enih par problemov...
Npr ena in glavna so mački... ... sosedje imajo eno cvandro mačko- nesterilizirano, ki se goni enih 3x letno- ( vsakič ima mladiče) in takrat ko se , si lahko predstavljate kako izgleda... pa vsi tisti njeni snubci vsi - ravno čez naš vrt maširajo v " f**inzly"
pa recimo ,da jo parkrat na dan na malo potrebo spustim na vrt... čeprav je ograjeno tam po njihovi strani + ciprese... je npr sranje če ga zavoha... ponavadi se bolj tam zadržujejo.. na koncu vrta( jaz ga niti ne vidim). Če ima malo več kil... potem tako kot sem rekla... ima un mačur čas da ji na drevo sklizne...
Sicer sem tud veterinarju obrazložila to mojo dilemo... sicer se je smejal... ampak ok. Meni osebno to ravno ni več, smešno...
Drugje niti nimam problemov... je pod kontrolo- se obnašamo tako kot je treba... domač vrt je pa vseeno njen teritorij...in ga ima v nulo naštudiranega...outsiderski mački pa ravno ne.
Letos in lani- ( trkam na les) ni nobenega( od takrat ima tud več kg) čez poletje... očitno sosedova cvandra nima "gonitisa"- je mir
Sedaj če je ta kilaža bolj kot ne estetsko... potem me briga...
če je pa to tako kot pri ljudeh ( unih res bajsijih) cuker, holesterol, srce...
Požrešna sicer ni... se pa čez zimo malo poleni... ji ravno ne paše na prav dolgo dirkat okoli po mrazu... ali v kakšnem dežju
in temu posledično je tud kilaža...
http://www.mojalbum.com/damayanti/zima-2010-dinaevo... Je bolj "šunka" a ne?