3. državno prvenstvo reševalnih psov - Mozirje 2011

Trdonja · 18080

martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #30 : 15 April 2011, 10:41:30
No meni je pa zelo čudno, da za delovanje na področju  tukaj razglašane humanitarne dejavnosti ljudje rabijo tekmovanja in DP za to, da so motivirani. :(
če je tako pri tej vrsti reševanju - ..  ::) prav gotovo ni na področju terapije s psi ali brez njih, karitas, rdeči križ in gorska reševalna.

vir SSKJ : humanitaren = dobrodelen   nobenega govora o tekmovanju ali lastni promociji

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


Maja3000

  • *
    • Prispevkov: 643
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 15 April 2011, 10:43:39
Reševanje seveda ni pod okriljem OKS, saj je vendar humanitarna dejavnost, z namenom pomoči ob naravnih katastrofah.... naše enote (ne glede na klubsko pripadnost) spadajo pod okrilje ministrstva za obrambo  ::)
Reševanje v prvi vrsti ni šport!
Kar pa ne pomeni da reševalni par (vodnik in pes) ni odlično fizično pripravljen, tudi za prireditev ki ima tekmovalno naravo.
Saj vem, da gre za humanitarno dejavnost in da to v prvi vrsti ni šport in da je kljub temu treba biti hkrati fizično pripravljen... Ampak ker je bilo zapisano, da je bilo vprašanje glede odprtega DP zastavljeno OKS, sem se pač vprašala, kaj ima reševanje z OKS. To je pa tudi vse. Samo iz prve roke sem želela potrditev, če imam prav (sem si mislila, da reševanje ni v sklopu OKS in sem šla tudi preveriti na sezname), čisto nič drugega. Upam, da ni nič narobe s tem, da sem kot nekdo, ki se sicer z reševanjem ne ukvarja (pa to ne pomeni, da reševalcev ne cenim, daleč od tega), pač postavila eno kratko vprašanje.



Trdonja

  • *
    • Prispevkov: 32
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 15 April 2011, 10:56:59
Tole razčiščevanje, kdo je koga želel oškodovati in spregledati .... nima prav nobenega smisla.

Zapomnite si nekaj, popolnoma identično bi speljala razglasitev tudi če bi na drugi stopnički stala katerakoli druga slovenska reševalka. Verjemite ali ne, tisti ki me poznate vam je to verjetno jasno. Tisti, ki pa že ves čas širite neresnice pa tako ne boste kartako spremenili mnenja, ali pač  ???.

Odločitev je bila kakršna je bila, prava ali ne. Morda je bilo prav tako samo zaradi tega da bomo sedaj dorekli in spisali interni pravilnik o DP, da v bodoče ne bo tovrstnih težav.

Na prvem DP so v obeh disciplinah prva tri mesta zasedli slovenci, prav tako ekipno, tako težav z odločanjem ni bilo. Razglasilo se je tudi najboljše iskanje v ruševni in najboljše iskanje v gozdu, slednjega je tekmovalec prejel kljub temu da mu je na poslušnosti zmanjkalo  ::).

Drugo DP so prav tako zmagali slovenci, tudi ekipe so bile slovenske (o naknadnem prilagajanju le teh pa ne bi  :P), prav tako dileme o tem kdo je prvak ni bilo. Se je pa organizator odločil razglasiti zmagovalca in posebej še prvaka, čeprav je bila to ista oseba.

Tretje DP... niso zmagali slovenci in tega nisem niti pričakovala, naivno in morda tudi neumno... kaj storiti sem se posvetovala, očitno ne dovolj in očitno pri nepravih osebah.
Organizacija je bila kakršna je bila, mi je v poduk in če se bom kdaj še lotila česa podobnega se bom potrudila da bo boljše, konstruktivne kritike ki so bile napisane sem vzela na znanje in so zapisane v poročilu, da ne bo šlo v pozabo. Nekatere stvari sem tako že sama opazila. Kdor dela greši  :-[
Razpis je bil takšen... nikjer nič o tem kaj in koga se bo razglašalo...

Še o tem zakaj se sploh organizira DP ... IRO dovoli le ene mednarodne izpite in eno mednarodno vajo, v državi, le če se organizira državno prvenstvo (kjer se hkrati lahko opravljalo tudi izpiti, vendar samo druge stopnje) potem imamo v državi lahko še eno mednarodno prireditev. Ker je to za vse klube, društva ... ki se v Sloveniji ukvarjamo z reševanjem, prednost, so se pred štirimi leti odločili da pričnemo z organizacijo državnih prvenstev. In tako imamo izpite ki to niso ali pa so, kakorkoli jih jemlješ.

Moj osebni odnos do tekmovanj je zelo podoben temu kar je andreja napisala, zato morda še toliko težje razumem tako vneto izlivanje žolča.

Bilo bi res lepo če bi se morda znali tudi en do drugega humano obnašati. In se zavedali da lahko cenimo delo vseh, ne samo enih, ker se za njihovim imenom nahaja prava kratica.

LP M



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #33 : 15 April 2011, 10:57:35
Deteljica,to ti ne znam povedat, ker ga nisem vidla.

Mene osebno tole čisto nič ne moti. Mi je namreč čisto normalno, ker ravno tako zadevo spremljam že skoraj celo življenje. Tudi pri reševalcih je do zdaj funkcioniralo. Je pač stvar dogovora.

Naj se vodstvo zmeni pa bo.  :)

Martina, tisto je bilo ravno pisano za rdeči križ.  ::)

Zakaj se pa kdo odloči kjerkoli sodelovat je pa njegova osebna stvar. Lahko celo, da je šel "samo" na izpit.  :P

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Apollo

  • *
    • Prispevkov: 1.173
    • Točke: 9
  • Nuba (Nera)
Odgovori #34 : 15 April 2011, 10:58:07
Očitno prej niso opazili, ker je zmagal Slovenec in se torej tudi ni dalo opaziti , razen, če je tako pisalo v razpisu tekme. By the way- kaj pa je pisalo v razpisu tekme?  Samo oznaka odprto namreč ne pomeni, da se ne bo razglasilo državnega prvaka (torej prvaka določene države). Vsekakor je meni smešno , da nadržavnem prvenstvu ne iščeš državnega prvaka. Še bolj pa v isti sapi s trditvami, da gre samo z vzdrževanje forme, podatek kdo je zmagal.
Deteljica tole sploh ni res (da se prejšnja leta ni opazilo)-še ena od nebuloz ::). Lani je bila dvojna podelitev-bile so podeljene medalje za prve 3 v vsaki disciplini, pokal za absolutnega zmagovalca in še en pokal za državnega prvaka (IPO, ruševina). Je pa res, da sta bila oba zmagovalca in državna prvaka Slovenca. Nagrade so bile podeljene tudi za ekipne zmagovalce... Kot dokaz prilagam tudi slikico v priponki.

Maja-verjetno to, da so v Sloveniji najbolj kompetentni za take stvari... ;) Z moje strani ni nič narobe, če si vprašala :P.

Citiraj
Pa ni treba podtikat neresnic. Očitno pa to nekateri zlo radi počnete, sploh če vas niti zrven ni. Tipično slovenceljsko...
Upam Andreja, da mi boš hitro pocitirala (predvidevam, da tole leti name) moje podtikanje neresnic v tej temi! Na DP letos sem bila 2 dni (petek in sobota) in mislim, da sem videla dovolj... Tako da govoriti, da me ni bilo tam je malo :-X.

In Trdonja, tebe prosim, če obrazložiš tole.
Drugo DP so prav tako zmagali slovenci, tudi ekipe so bile slovenske (o naknadnem prilagajanju le teh pa ne bi  :P), prav tako dileme o tem kdo je prvak ni bilo. Se je pa organizator odločil razglasiti zmagovalca in posebej še prvaka, čeprav je bila to ista oseba.
LP M
Bila sem v organizacijskem odboru, vse ekipe so bile prijavljene v naprej in nobenega prilagajanja ni bilo... Torej-če že izpostavljaš pričakujem, da boš lahko bolj natančno obrazložila...

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si


Tamagoči

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 15 April 2011, 11:02:32
Veste kaj babe, jest sem to tolko cajta pisal, da me ne briga, kaj vse ste same napisale.

Torej, če smo na tem zakaj ne le izpiti ampak tudi DP; slednje je edini način, da v Slovenijo pripeljemo dve prireditvi pod okriljem IRO ( ne FCI, OKS ali MOK) in na ta način vsem sodelujočim, ki nimajo ambicij in volje nastopat v tujini, recimo takim kot sem sam, da dvakrat na leto v Slo. opravljajo izpite na mednarodni ravni pod okriljem IRO. Sicer nam po pravilih IRO pripada samo ena prireditev, ki je zgolj izpitne (ne tudi tekmovalne) narave.

Uradni naziv prireditve je, po prevodu iz nemščine(ERPS 01. - 03.04.2011 Int. IRO Prüfung RH-FL, T-B – Slowenische Staatsmeisterschaft) nekako tako: IRO izpiti po programih IPO in ruševina B(2.stopnje) - Slovensko DP. Izpiti torej najprej, enako si upam trditi za večji del nastopajočih. Pri reševalcih je namreč osip na kateremkoli izpitu ponavadi cca 66%. Pa lahko sodi kdorkoli in nastopa prav tako, kot je povedala idefix, najdemo pač ne vsi, nekateri pa še kje drugje ruknemo. Tistih 33% pa pomojem vse lahko vržemo v kategorijo zmagovalci, saj nobenemu ni bilo nič šenkanega. Edina v celoti tekmovalna prireditev, brez izpitnega pomena, je se mi zdi SP.

Iz zgoraj povedanega je jasno, da je namen DP pri reševalcih predvsem organizacija še enih mednarodnih izpitov, saj smo sicer slovenci upravičeni zgolj do enih. Tovrstne izpite pa si in vaši in naši vzajemno priznavamo, medtem ko si nacionalnih, roko na srce, ravno ne.

Praksa na tovrstnih prireditvah pod okriljem IRO je, kot navedeno že prej v temi, da se razglaša zgolj najboljše v absolutni razvrstitvi. Hkrati ti posledično tudi odnešejo naslov, ker so bili pač na tekmi prvi. Drugače pa kot je andreja napisala je potrebno voditi dvojno tekmovalno evidenco in razvrstitev, kar se do zdaj ni, pa tudi "problema" s tujcem zmagovalcem ni bilo in nihče ni na to pomislil. Če bi pač vodili posebno razvrstitev za DP, bi bila Katja prava, Stane drugi, Modic pa tretji (upam da nisem zamešal...), pa je nismo. V skladu s to logiko, bi verjetno v prejšnjih letih morali podeliti kakšnemu Slovencu dvojne pokale (za absolutno in uvrstitev na DP), še kakšnemu pa zgolj za uvrstitev na DP. Pa se vprašajmo če je temu res bilo tako... Prvo leto ne, za drugo pa naj pove Apollo.

Pri tem pa pomojem nihče ne poskuša zmanjševati Katjinega uspeha, dejstvo je da je bilo drugo mesto pošteno zasluženo, da je bila najboljša slovenka na tekmi, kakor tudi da je njen uspeh zavidljiv in primerljiv z uspehom na višji mednarodni ravni, upam si trditi tudi SP, saj je naprimer ugnala bivšega svetovnega in se mi zdi še aktualnega vice-svetovnega prvaka Romana Starmana. Samo zmagala žal ni...

Pa da se vrnemo k korenu razgrete razprave, tu ni bilo bistvenega pomena, a je vaš, a je naš, tudi če bi bil naš, ne bi, kot drugi, bil razglašen za DP, ker pač ne bi bil prvi...za organizatorja pa tudi ni veselo delo (sploh) ne podeljevat in vračat pokalov v štacuno, ker je bila uspešnost tako nizka.



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #36 : 15 April 2011, 11:44:54
Trdonja in Tamagoči lepo napisano.

Apollo moje pisanje se nanaša na insinuacije o dvojnih merilih.

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Apollo

  • *
    • Prispevkov: 1.173
    • Točke: 9
  • Nuba (Nera)
Odgovori #37 : 15 April 2011, 11:52:42
Kaj ko bi si še enkrat prebrala kaj piše... >:(
Citiraj
Mogoče zato (moje ugibanje), ker tekmovalki prihajata iz napačne organizacije-torej ne tekmujeta pod KZS (podobno kot tudi vsi ostali pozitivni na tem DP)...
Zame tole ni nobeno podtikanje... :D :) :D Mislim, da dovolj jasno piše, da je to samo moje mnenje in mislim, da imam do njega vso pravico... 8)




Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si


firbc

  • *
    • Prispevkov: 36
    • Točke: 0
Odgovori #38 : 15 April 2011, 11:54:09
Madona ste pa nakokodakali!
Res je, nekaj napak je bilo- ste jih že našteli.
Popoloma brez veze je polivati gnojnico- bolj ko polivaš bolj smrdi- pa še kdo dela naredi tudi kakšno napako, ki se lahko ob kasnejši analizi ugotovi in se prepreči za prihodnjič.
Res je, bolje bi bilo če bi...(internetna stran, upoštevanje časovnice, preprečeno "škiljenje" za skrivališči, protokol in kar je še takih stvari), pa tokrat ni bilo. Bolj papeški od papeža pač nismo :-[
Seveda bi bilo bolje, ko bi se uspeli dogovoriti o pogojih, kdo je lahko prvak, ampak glede na "kurjenje" mislim da bo težko.
Še bolje pa bi bilo, ko bi se nehali tako prekleto obremenjevati s točkami in mesti- nekaterim to pač ni toliko pomembno in jih takole prepiranje le odvrača od tistih redkih tekem, nakatere se prijavijo- kot je napisal Tamagoči- mogoče so šli pa nekateri "le" opravljat ali potrjevat izpit in jih/nas prepiranje moti.
Bolj kot tekmovalnost (pa čeprav se "zmerjamo" s konkurenco) bi bilo potrebno vzpostavljati in poudarjati sodelovanje v realnih situacijah, ko dejansko uporabljamo svoje pse in znanja v tiste namene za katere se usposabljamo, saj v končni fazi delamo za isti denar, kar pa vsi dobro vemo.
Lepo in konstruktivno bi bilo manj "kuriti" in se kaj dogovoriti >:(
Še lepše pa bi bilo videti vse  v dejanski akciji, ko vsaj nekateri ne gledamo kakšne barve je jakna al je oranžna, al rumena

Pa lepo se imejte vsi skupaj :)

Čeprav mi piše, da bom mogoče želel spremeiti sporočilo zaradi ovih odgovorov med mojim pisanjem, ga ne bom



Apollo

  • *
    • Prispevkov: 1.173
    • Točke: 9
  • Nuba (Nera)
Odgovori #39 : 15 April 2011, 12:08:37
Citiraj
Bolj kot tekmovalnost (pa čeprav se "zmerjamo" s konkurenco) bi bilo potrebno vzpostavljati in poudarjati sodelovanje v realnih situacijah, ko dejansko uporabljamo svoje pse in znanja v tiste namene za katere se usposabljamo, saj v končni fazi delamo za isti denar, kar pa vsi dobro vemo.
Denar ??? Ajoj :-[.

Citiraj
Razumam stališče da je reševanje izključno humaniratna dejavnost. Ampak zakaj pa potem sploh organizirate tekme oz prvestva bilo kakšna ? Če so tekme, potem se na njih tekmuje. Tudi orači in gozdarji imajo tekme, čeprav je sicer njihova dejavnost namenjena praktični uporabi ne športu :P. Če pa vztrajate, da je  za humanitarnio dejavnost tekmovanje neprimerno, potem pa organiziraje samo vaje NNNP ( nič nas ne sme presenetiti ) in sploh ne oblikujte in ne izračunavajte in ne ocenjujte dela udeležencev in ne podeljujte nobenih nazivov in nagrad za uvrstitve. Takoj, ko razporedite ljudi po vrstnem redu dosežka pa je smešno trditi, da pripreditev ni tekmovalne narave.

Pa lep dan vsem skupaj!!! :) Kokodakajte veselo še naprej...

Psarna Karantanska-veliki švicarski planšarski pes
www.karantanska.si


firbc

  • *
    • Prispevkov: 36
    • Točke: 0
Odgovori #40 : 15 April 2011, 12:18:53
Apollo, ajoj :o
Ko bi bila kdaj prisotna na kakšni "nočni" bi vedela, da je to priljubljena izjava tvojega predsednika in tudi enega od vaših članov,  ki je sprejeta v smislu našega "dela" ne delamo za denar ampak za hobi :-[
DP se pač udeležim v upanju na mal druženja ki ni vezano izključno na iskalke,
zato ostajam pri "kokodakanju" :P >:



blumina

  • *
    • Prispevkov: 1.413
    • Točke: 11
Odgovori #41 : 15 April 2011, 12:45:00
Pa ljudje bozji, dajte mir!
Ze jutri se bomo lahko nekateri na resnicni akciji skupaj trudili najti pogresanjega in veselim se srecanja z vsakim od vas.

Sama hodim na resnicne akcije, hodim na tekme, se druzim z vsemi vami, ker rada srecujem ljudi, ki pocnejo zadeve enako zagnano kot jaz, pa mi res dol visi iz katerega drustva so in iz katere drzave prihajajo. Najlepse mi je takrat, ko postanemo eno - resevalci z vseh drzav na kupu, s skupnim ciljem.
Tekme jemljem kot brco zase, da se konstantno dobro pripravljena za resevanje iz morebitnih rusevin. In se preizkusam delovati v situacijah pod pritiskom...
drugace pa, ja, vazno je, da smo pripravljeni, da smo lahko eno, da dihamo eno, da si znamo pomagat in skupaj resevat tezave... In vem, da to znamo. Veckrat sprobano v Dubaju, na Sumatri, na Einsatz testu, na vajah ekip v Sloveniji in tujini, povsod znamo biti eno... v enoti za hitre intervencije, postanemo kar naenkrat enaki...

Razmislite o tem, lepse vam bo :)



Blumina



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #42 : 15 April 2011, 13:09:56
 :)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #43 : 15 April 2011, 13:29:26
 ::) ::) ::) :o
Za humanitarno dejavnost SOS telefon in vse druge, ki sem jih danes  naštela,  se opravi psihološki profil človeka, ki naj bi delal na tem področju.
Priporočam..             pa lajkate se lahko na FB   
 ::) ::) :-[ :(

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


idefix

  • *
    • Prispevkov: 420
    • Točke: 4
Odgovori #44 : 15 April 2011, 14:05:50
Blumina, super :)
Nekateri ostali: predvidevam, da bo sneg ali toča :)

Noli, moje pisanje je bilo namenjeno predvsem neprimernemu pisanju o delu para iz Poljske, katerega pišoči očitno niso opazovali pri delu, in dejstvu, da so sodniki, vodje delovišč (mogoče je bil le na ruševini le-ta malo 'preglasen'  >:D) in markerji opravili svoje naloge odlično. Da ne bi vseh teh naštetih enačili z organizatorji: ker za vso ostalo organizacijo prireditve sem napisala, da ni vredno izgubljati besed - ocena in ukrepi pa so v pristojnosti nosilne organizacije prireditve, torej KZS.
Nadaljevanje pisanja:
-morebiti lahko poveča frekvenco obiskov na temle delu foruma,
-pokaže nekaj značajskih lastnosti različnih avtorjev pisanja, in
-najbrž tudi tistih, ki letos niso bili uvrščeni v skladu z lastnim prepričanjem o svojih tekmovalnih sposobnostih - uvrstitev pa ima seveda posledice tudi za pridobivanje tečajnikov v klubu ali firmi sodelujočih, pridobivanje sponzorjev ipd.

Torej je nadaljevanje razglabljanj za razvoj in sodelovanja na področju reševanja v zgornjem stilu in kontekstu bolj ali manj nepomembno.

lp ž & l & h


blumina

  • *
    • Prispevkov: 1.413
    • Točke: 11
Odgovori #45 : 15 April 2011, 14:11:58
hihihi, Idefix, sam snega al pa toce ne ta vikend, vsaj v Logatcu ne, :D, saj ves, dryland, ;) lahko pa pol v ponedeljek, ce ze mora bit  ;D ;D ;D





barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #46 : 15 April 2011, 14:13:51
Moje skromno mnenje: kdor uspe s psom prikazati odlicno delo na tekmi/izpitu (dodaten adrenalin, pritisk...), je lahko v resnicni situaciji toliko boljsi (kjer te nihce ne ocenjuje, ne diha za ovratnik in te dela zivcnega, zato si lahko 100% posvetis iskalni akciji). Prav tako predvidevam, da se da tudi na tekmah/izpitih kaj nauciti od drugih (priznam, nisem bila se na nobenem resevalskem, sem pa marsikje drugje, kjer opazujes tudi delo vodnikov, pa kaj vprasas... in se imas fajn), kar na iskalnih akcijah ne gre, ker tam ze moras znati in tudi ni casa za zabavo ter klepet... zato so po mojem dobra tudi tekmovanja... da se vodnike malo podkuri.

Resnicno upam, da je odnos na terenu dober oz. da me ne rabi biti strah se zgubiti se danes.


martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #47 : 15 April 2011, 15:08:10
Moje skromno mnenje: kdor uspe s psom prikazati odlicno delo na tekmi/izpitu (dodaten adrenalin, pritisk...), je lahko v resnicni situaciji toliko boljsi (kjer te nihce ne ocenjuje, ne diha za ovratnik in te dela zivcnega, zato si lahko 100% posvetis iskalni akciji). Prav tako predvidevam, da se da tudi na tekmah/izpitih kaj nauciti od drugih (priznam, nisem bila se na nobenem resevalskem, sem pa marsikje drugje, kjer opazujes tudi delo vodnikov, pa kaj vprasas... in se imas fajn), kar na iskalnih akcijah ne gre, ker tam ze moras znati in tudi ni casa za zabavo ter klepet... zato so po mojem dobra tudi tekmovanja... da se vodnike malo podkuri.

Resnicno upam, da je odnos na terenu dober oz. da me ne rabi biti strah se zgubiti se danes.


Saj ravno to
če se izgubim, me bodo iskali tisti, ki ne rabijo samopromocije na forumu - takih  je dovolj in cenim jih

in vreme me ne skrbi - skrbi me pa, če že govorimo o humanitarni dejavnosti,kakšen je človek, ki naj bi to delo opravljal in kaj mu je motivacija, če še lastnih napak ni sposoben - a priznati.
 In nisem opazila, da bi se druge humanitarne dejavnosti in ljudje , ki to delajo, toliko promovirale na forumih -u, FB, twiter, lasten forum.. kot določeno reševanje - z vzvišenim odnosom do dela, športa, dejavnosti drugih - zlasti s psi seveda

Zdaj se pa lepo imejte - mene tole ne zanima več

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


Tika

  • *
    • Prispevkov: 305
    • Točke: 0
  • mala cvilka Tika
Odgovori #48 : 15 April 2011, 15:40:30
Jao Martina ali lahko das vsaj v kaksni temi MIR :o ??? >:(

Drugace pa: napake ljudje delamo in dokler se iz njih kaj naucimo so po svoje tudi dobrodosle ...


Tamagoči

  • *
    • Prispevkov: 5
    • Točke: 0
Odgovori #49 : 15 April 2011, 15:50:40
idefix kritika je lahko konstruktivna, četudi je ostra, samo da ma neke temelje, pomojem vsi zastopimo  ;) , je pa tudi res, da kdor dela greši - namenoma ali nenamenoma.

strah zgubiti se, pa naj vas kar bo; ni se vam pa treba bati, da vas ne bomo iskali v toči, snegu, dežju, lepem vremenu in tistem vmes, ponoči, podnevi in za kakršenkoli denar, naši in njihovi...