Ursa saj sploh ni nujno, da če muc, naskoči muco oz. če pride do spolne združitve, da je breja.
Mi smo meli leglo muck samo enkrat in še zdaj mamo potomca tega legla mijavkastega Denija.
Odločili smo se, da bomo meli mladičke nato pa muco sterliziramo, da je to baje bolje zanjo če jo sterliziramo po kotitvi.
No in se je prvič gonila, pa je bila stara nekje pod 1. letom(malo, cca. 11 meacev) pa je nismo nameravali že zdaj pustiti k kakšnemu mucko, ampak je nekomu ko je vrata odprkl ušla ven. No in potem smo od daleč gledali kako so mucki(bilo jih je 5) v vrsti čakali in se menjavali, ter se včasih za dono tudi stepli. No nato smo ji pred kotitvijo škatlo naštimali, notr dekce pa smo jo v kopalnico pustili. No ponoči je bila zelo nemirna mijavkala je in hodila iz sobe v sobo, se v omare spravljala in mama je rekla, da zdaj ziher nekaj bo.
In res zjutraj se zbudim grem takoj v kopalnico in tam vidim 4 male kepice.
Bile so :dve tigrasti po mami, dva bela vejetno po mikiju.
Vsi so preživeli in Dona jih je sama kotila, vse razen zadnjega, ki je bil najmanjši pa ni moral vn in je morala mama bit babica muckam, ker je zadnjemu na svet pomagala.
In ta zadenj ni bil nihče druk kot Deni.
No potem sem jaz pazila, da je vsaka dovolj mleka dobila, ker so bile grozno požrešne.
Muckam je bilo ime:Deni, Kitty(ne ta ki jo zdaj mamo), Loti(tudi ne ta) in mici.
Nato smo dali oglas na radio za mucke dolgo ni nihče po njih prišel, nato pa so eni, ki se z njimi poznamo prišli pa vzeli loti-tigrasto in mici-belo. Mi pa smo mamo pregovorili, da muck naprej nismo oddajali ampak smo ju obdržali.No Kitty(1.) je žće mrtva Deni pa mora zdaj prenašat Kitty in loti 2.
Mi itak muck ne bi v zavetišče peljali, niti jih ne utopil. Groza!!!
Če bi jih 10 skotila, pa jih noben ne bi hotel meti bi jih pač meli 10.
No to je bilo naše prvo in verjetno zadnje mačje leglo.
lp