Brejost pri mačkah

ursa · 39351

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #60 : 30 April 2013, 17:38:24
ne dam ker
1.ni moj maček
2. to ni v mojem interesu in me tuje živali ne brigajo
3. se vsi tako razburjaste in svetujete sterilizacijo, ne pomislite pa da nekateri starši pač za zunanjo mačko/njihovo mačko ne dajo denarja iz različnih razlogov, potem dajte pa vi

 :) Sej bo...mogoče boš pa dala, ko boš enkrat en mal zrasla. Naprimer toliko, da boš kot davkoplačevaleka dajala svoj denar (torej pobran davek) tudi za oskrbo teh ''1.ni moj maček''. Ko ti ''2. to ni v mojem interesu in me tuje živali ne brigajo'' bojo pač to odračunali ne da bi te posebej obvestili. Nikogaršnji maček je avtomatsko od vseh. In morda boš enkrat dojela, da na račun ''3. se vsi tako razburjaste in svetujete sterilizacijo, ne pomislite pa da nekateri starši pač za zunanjo mačko/njihovo mačko ne dajo denarja iz različnih razlogov, potem dajte pa vi'' ...no da na račun takih plačujemo vsi lenobo/ brezbrižnost/ egoizem...da so/smo prostovoljci, ki kar precej damo iz svojih žepov za to, da kakšna žival manj trpi. Pa si res ne želimo še dodatnih. Je že teh dovolj, da si tu pa tam ne privoščimo novih superg, novih jahalnih čevljev, gremo na kak sladoled manj in imamo kakšen kos oblačila dlje. Ne ne trpimo pomanjkanja. Samo stroške si razdelimo na pomembnejše in manj pomembne. In pomembno je prvo živo bitje, ki si ni samo krivo, da je prej naletelo na brezbrižne ljudi. In sterilizacija NI DRAGA. Je pa drago več sterilizacij. Za eno sterilizracijo se našpara že žepnino, z omejitvijo razvade (kava, cigareti, čokoladke...)... v borem mesecu. Takrat, ko je še čas.
Pa res ne rabiš bit posebej odrasla, da hitro preračunaš koliko lačnih ust se hrani če je tam 1 sterilzirana muca in koliko lačnih jih bo potem ko bodo tam mladiči in kasneje še mladiči mladičev in tako naprej. Ja sej bodo poginili predčasno...ampak žalostno, da se to lahko gleda...aja saj se ne...niso tvoje :-X

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


cici.bobnar

  • *
    • Prispevkov: 303
    • Točke: 0
Odgovori #61 : 30 April 2013, 18:40:25
ah daj,lunette,ne kompliciraj. pač me prostoživeči mački ne zanimajo, sprijaznite se s tem. Pač sama nisem finančno dovolj preskrbljena da bi trenutno dajala za tuje, zavržene živali, ko bom pa imela službo se bom pa malo angažirala pa tudi za te mačke dajala. Zdaj nimam žepnine, starši ne dajo, zato sem se nehala obremenjevati z živalmi ki niso moje. Že za svojega psa včasih težko spraskam tistih par evrov za njegov futer. Priboljškov že eno leto ne dobiva. Isto garderobo nosim že več kot dve leti, čevlje že več kot eno leto(, sicer so zdrajsani u nulo ampak dobro..) Edina moja razvada so cigareti, kadim pa že več kot pet let in trenutno nisem psihično dovolj močna da bi se odvadila. Šminke nimam,ker si je ne morem privoščiti, kupujem samo nujno potrebno-tuš gel,šampon, še balzama za lase ne kupujemo že dobro leto. Pa da si zdaj še odtrgam za tuje mačke? Stanovanje že več kot 6 let ni bilo pobeljeno, pa bi to nujno potrebovalo ker kadimo noter. Imam že zelooo(ene 10 let) staro sobo, postelja mi bo vsak čas razpadla, omare nimajo več vrat ker so se toliko zmajala, okna puščajo in je pozimi zelo mraz ker čez piha, nimam nove šolske torbe, to ki jo imam nucam že od osnovne(pa hvalabogu še ni razpadla), naokrog hodim v enem modrčku, ker za več nimam, nogavice se mi dobesedno razkrajajo(vsaj poletje je in mi jih ni treba nositi), šolske copate imam tudi že več let, bundo in jakno imam staro 3 leta, doma nimam niti ene špangice za lase ali elastike, mam pa hvalabogu tako dolge lase da si lahko z lasmi zavežem figo, šolskih potrebščin razen zvezkov in občasno kakega kulija ne kupujem, temveč si jih izposojam od sošolcev,sošolk, ali pa od višjih letnikov dobim podarjeno(če se najde kaka dobra duša), zavese v sobi so stare 5+ let, preprogo sem pred kratkim vrgla stran(zdej bo še bolj mraz po tleh) ker je bila stara 7 let, televizije nimamo(oziroma tv kot sam imamo, samo priključena ni), računalnik je, pa še to kak mesec se zna zgodit da nam izklopijo internet ker ne moremo plačati stroškov, bog nedaj da se mi kaj zgodi in bi mogla k zdravniku ker tudi kartice zdravstvene nimam poravnane in že več mesecev nismo plačali zavarovanja, mama je brez sluižbe, oče domov prinese slabih 1000 eur, kar niti približno ni dovolj za življenje 4-članske družine s psom, stroškov na mesec pa imamo od 2500 do 3500(včasih ševeč) eur in si ničesar ne moremo prav privoščiti. Na morju pa nisem bila več kot 6 let. In kaj zdaj?

If a problem can be solved, don't worry about it.
If a problem can't be solved, what is the use or worrying?


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #62 : 30 April 2013, 18:55:51
A da se gremo kdo je bolj bogi? Nimamo niti približno 1000eur dohodka. Smo ravno tako več članska družina. Psov imamo krepko več kot pri vas, mačke ravno tako, pa še nekaj drugih kosmatih in nekosmatih + prehrana mačk, ki zaidejo k nam + tu pa tam sterilizacija nikogaršnjih + še tu pa tam kaka pomoč komu, ki ima še manj kot mi. Ne ne grem se kdo je bolj bogi, ker se sama nič kaj ubogo ne počutim. Se mi pa samo smeji, ko se nekateri grejo kdo je bolj bogi in zato ne bo pomagal živemu bitju, ki je pomoči potreben. Marsikdaj denar ni tisti, ki pomaga. Predvsem pomaga volja, želja da se pomaga. Ter seveda, da se naredi nekaj v to smer. Samo od jokcanja in zatiskanja oči se problem pač ne reši. Tud od silne ljubezni se ne živi. Se pa živi od skrbi za živo bitje. To, da nekdo, ki najde muco, ki bi bilo fino jo sterilizirat ne rabi 1000eur + dohodka. Samo obrnat se je treba vsaj na veterino, občino, društvo, zavetišče takrat, ko je muca samo 1! Ko jih bo več bo vsem tem težje. In seveda, če oče ne dela na črno gre ravno tako njegov delež davka za oskrbo vse več mladičev, ki nikogar ne brigajo. Ne kompliciram. Tko je. Stran jih spravit...primitivno ko pa se jih, da tako enostavno omejit.
A da kadite...šment ne pol okol govorit kok vam je hudo, ker vam bodo internet odklopli. Slučajno ni težko pogledat koliko pride škatlica. Te ne obtožujem, kadi, če ti paše...samo ne pol pista spisa kak je hudo. Tle gre samo za osebno odločitev kaj ti je važnejše.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


bamfel

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #63 : 01 Maj 2013, 00:04:03
Če vrnemo temo breji mački.
Bila sem v podobni situaciji. Breja prostoživečka. Sicer čisto divja. Za takšne naj bi plačala občina, vendar niso imeli sprejetega proračuna. Ko so proračun končno sprejeli je mačka že kotila 5 leeeepih, malih kepic. Iiiiii
Ne, ni bil iiiiii. Divjačko smo ujeli v živolovko in jo z leglom selili v zaprt prostor. Srala je povsod, samo v pesek ne. Zamenjala sem ji kar nekaj vrst peska, od domačega (izpred hiše), vrtne zemlje, žaganja, kupljenega.... Ob vsakem vstopu v njen prostor je pihala in norela, da ti je kri zamrznila v žilah. Legla se nismo niti dotaknili. Hrano zanjo sem kupovala sama.
Potem so male iiiii kepice zrasle. Začele so jesti brikete. Vodo so polile takoj, ko si jo prinesel. V mačji wc seveda še niso mogle zlesti, zato je bilo kupčkov povsod polno. Iiiiiii
Socializacija nam je kljub temu dokaj uspela. V dogovoru z občino so bili vsi, mama in mladiči s/k. Mladički so dobili nove domove.
Ko sem na koncu seštela samo brikete in pesek, ki so ga potrebovali, sem ugotovila sledeče: k.... gleda občino in njihov proračun. Če bi takrat peljala divjačko na sterilizacijo, bi privarčevala več kot polovico denarja. Plačala bi sama, ne občina. Pa lahko bi se zmenila za več obrokov.
Leglo čisto navadnih mačjih mladičev zagotovo ni donosen posel. Tudi tisti iiii-ji, ki jih spuščamo ob fotografijah, niso tako realni. Dreki povsod, stalen nadzor, da so vsi zdravi, spraskane noge in roke, ko mladiči plezajo po tebi. Na koncu, ko so najhujše dali skozi jih pa oddaš. iiiii
Moj nasvet: pod nož takoj, za plačilo se pa poizkusi zmeniti na obroke. Je pa danes takšna situacija, da vsi moramo obrniti vsak cent dvakrat.
Cici.bobnar, samo to: dokler je denar za cigarete, prosim ne stokaj!



Nika.

  • *
    • Prispevkov: 34
    • Točke: 0
Odgovori #64 : 01 Maj 2013, 09:37:35
Cici.bobnar, samo to: dokler je denar za cigarete, prosim ne stokaj!

A da kadite...šment ne pol okol govorit kok vam je hudo, ker vam bodo internet odklopli. Slučajno ni težko pogledat koliko pride škatlica. Te ne obtožujem, kadi, če ti paše...samo ne pol pista spisa kak je hudo. Tle gre samo za osebno odločitev kaj ti je važnejše.

Tut jaz se popolnoma strinjam, če mate denar za cigarete, čudno da si drzneš govorit kak ste bogi. Tam 1 škatlica stan 2-3€ in preračunaj si kolko denarja porabite mesečno. Tak da jaz bi bla na tvojem mestu tiho. In kot vidiš nisem edina, ki tak mislim. Pa naj vam kr odklopijo vse, važno da mate cigarete, ne?



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #65 : 01 Maj 2013, 10:39:29
Ni mi všeč da se tako obešate na cigarete. Vsak izmed nas ima nekaj k čemur beži, ko stvari postanejo pretežke (alkohol, cigareti, čokolada/hrana, glasba, knjige, živali - čisto vseeno). Ali brezdomce tudi obsojate ker pijejo? Jaz bi na njihovem mestu tudi.

Kar se pa same sterilizacije tiče je kot je že Bamfel omenila res veliko cenejša kot pa to da vzgajaš leglo mladičev (kupuješ nadomestno mleko, hrano, pesek itd.)

Nam naše (prostoživeča - pritepenka) tudi ni uspelo pravi čas ujet in je imela 4 mladiče. S tem da jih je seveda skrila in privlekla domov šele ko so bili dovolj stari. 1 je izginil (avto, pes?), dva mi je uspelo udomačit da sem ju lahko oddala, ta četrti je pa bil popolnoma divji (praskal, grizel) in sem ga seveda morala obdržat.

Zdaj so vse zrihtane, kar se meni osebno zdi super. Mačk je že tako ali tako preveč in mi res ni do tega da bi morala gledat nezaželjeno leglo za leglom.

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


mucamoja

  • *
    • Prispevkov: 3
    • Točke: 0
Odgovori #66 : 01 Maj 2013, 21:47:16
danes smo jo že zaprli tam kjer bo imela mladičke in je bila zelo nemirna ker je vse zasmetila...no potem sem tisto počistila in dobila je meso( zjutraj je že jedla konzervo, potem je dobila brikete in seveda svežo vodo) in se je umirila. upam da bo zdaj v kratkem času kotila, da ne bo rabila biti več kot potrebno biti tam, saj je nemirna.. :( :-\



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #67 : 01 Maj 2013, 22:37:32
mene je kar malo sram priznati, da smo naša muca in muco sterilizirali tudi iz nekoliko sebičnih razlogov. Za sterilizacijo smo se odločili ne le iz razlogov, ki so jih navedli predhodniki, temveč tudi zato, ker smo vedeli, da imajo tako večje možnosti za preživetje in da nas bodo dlje razveseljevali. Izostanek gonitve namreč pogosto pomeni, da se bodo mucki in muce bolj zadrževali doma, kjer so bolj varni pred nezgodami in boleznimi (v kombinaciji s cepljenji in drugo preventivo seveda).



bamfel

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #68 : 01 Maj 2013, 22:57:00
danes smo jo že zaprli tam kjer bo imela mladičke in je bila zelo nemirna ker je vse zasmetila...no potem sem tisto počistila in dobila je meso( zjutraj je že jedla konzervo, potem je dobila brikete in seveda svežo vodo) in se je umirila. upam da bo zdaj v kratkem času kotila, da ne bo rabila biti več kot potrebno biti tam, saj je nemirna.. :( :-\

Mi smo imeli divjačko pri mladičkih cca 10 tednov. Vmes je šla na sterilizacijo. In v vsem tem času se ji nisem približala nič. Je norela kot zmešana. Proti koncu "zapora" je imela zelo otečen in rdeč sesek. Da sem lahko sploh pogledala in celo za hip potipala sem jo zamotila z mladički , ki sem jih polagala nanjo. Skrb za mladičke mi je čisto prepustila, nje se nebi dotaknila nikoli! Skratka, tisti sesek je bil posledica premočnih ugrizov mladičkov, ki so še hoteli sesati. Po nasvetu bolj izkušenih je kmalu po tem, ko je bil sesek v redu, divjačka zapustila ogrado. Sem ji pa ta čas popolnoma preprečila izhode, ker je ta ista mačka pred pol leta pustila leglo dva tedna starih mladičkov in šla. Hranjenje na dudo je pa še precej hujši šiht kot skrbeti za mačko, ki ima leglo.
Še imate čas, polagam vam na srce, peljite jo k veterinarju. Če mačka ni "vaška", kdo bo plačal s/k in cepljenja mladičev? Če jih boste potem spustili kar ven, mar ne boste s tem preložili težavo na nekoga drugega? Drugo leto bodo že ti mladički imeli svoje mladičke. Kdo bo poskrbel zanje? Pri mačkah je pač tako, da odlašanje ne pomaga. Ona bo jeseni spet breja. In kdo bo takrat skrbel zanjo?



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #69 : 04 Maj 2013, 11:51:33
Nop ne obeša se noben na cigarete. Jaz sem odvisna od čokolade, kave in vsega sladkega. Manjka, če ni. Sploh, če imaš ''slab dan''. Ampak, ko živo bitje potebuje mojo pomoč in v eni roki držim svojo razvado in na cesti gledam nekoga, ki si sam ne more pomagat...je pač moja osebna odločitev, da je moja razvada na drugem mestu. Tako potem ne govorim ''ne morem''...tukaj je potem razlika v  ''hočem ali nočem pomagat''.  ;)
O brezdomcih pa je morda premalo teme  :) sezonske delavce uvažamo. Imajo 3 obroke na dan (vsaj 2 sta topla), streho, TV, telefon in nekaj eurotov čez dan...aja delat je treba zanje...sm že tiho.

Da grem nazaj - Mucamoja, če ste muco omejili. To je super. Peljite jo čim prej (v ponedeljek npr.) na veterino. Prihranili si boste ogromno stroškov, skrbi in problemov v nadaljne, če jo tam sterilizirajo še pred bo več revežev za katere bo tekla ista zgodba.
Poglej če imaste v okolico kakšno zavetišče ali društvo za pomoč živali. Kontaktiraj jih. Znajo precej pomagat. Ampak vsem bo lažje, če se to zgodi preden bo iz ene nastalo nekaj več muc.
Če boste čakali, da skoti in potem samo vse izpustili niste naredili nič...oz še slabše. Muce bodo prehranjene toliko, da se bo mati muca gonila naprej (in spet proizvajala nove reveže), mladički pa bodo čez dobre 4 mesece plodni in bodo še ti proizvajali nove.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


all_

  • *
    • Prispevkov: 414
    • Točke: 0
Odgovori #70 : 05 Maj 2013, 13:11:24
Nop ne obeša se noben na cigarete. Jaz sem odvisna od čokolade, kave in vsega sladkega. Manjka, če ni. Sploh, če imaš ''slab dan''. Ampak, ko živo bitje potebuje mojo pomoč in v eni roki držim svojo razvado in na cesti gledam nekoga, ki si sam ne more pomagat...je pač moja osebna odločitev, da je moja razvada na drugem mestu. Tako potem ne govorim ''ne morem''...tukaj je potem razlika v  ''hočem ali nočem pomagat''.  ;)



Če nisi res zasvojena s čokolado, ne moreš to s cigareti primerjat. Ker ne gre za "manjko" ali pogrešanje, ampak za fizično in psihično odvisnost. Če človek 20 let kadi, bo raje lačen, kot brez cigaret.  Če pač nima denarja za oboje, se pač odloči kaj bo raje imel in zmagajo cigareti. Ampak marsikateri tak je tiho in ne jamra naokoli. In marsikateri tak še vedno pomaga živali, če vidi da rabi pomoč.

Moje mnenje niti nima veze s cici.bobnar. Samo pa vsaj jaz vidim jasno razliko med odvisnostjo in razvado/luksuzom.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #71 : 05 Maj 2013, 14:53:06
Če nisi res zasvojena s čokolado, ne moreš to s cigareti primerjat. Ker ne gre za "manjko" ali pogrešanje, ampak za fizično in psihično odvisnost. Če človek 20 let kadi, bo raje lačen, kot brez cigaret.  Če pač nima denarja za oboje, se pač odloči kaj bo raje imel in zmagajo cigareti. Ampak marsikateri tak je tiho in ne jamra naokoli. In marsikateri tak še vedno pomaga živali, če vidi da rabi pomoč.

Moje mnenje niti nima veze s cici.bobnar. Samo pa vsaj jaz vidim jasno razliko med odvisnostjo in razvado/luksuzom.
Da mal podaljašam tale OT  :) :)
Moj je kadil...obične cigarete. In ja je res, da si lahko odvisen od cigaret. Bojda imajo mešane neke substance poleg tobaka, da te ''potegnejo''. Ne vem zdj točno kaj pa kako, ker je že doglo tega, ko mi je to razlagal. Pa se je z nekaj malo truda odvadil v pičlem mesecu. Izključno z zvijanjem samega tobaka. Tega si pa tu in tam še danes privošči (manj kot 1 tedensko). Ne samo, da je krepko ceneje, dejansko ni zasvojen s kajenjem. Tako, da če Hočeš Lahko.  ;) Hitro in enostavno pa še ceneje. Pravzaprav te zvijanje tobaka pride tudi v času ''veliko zvitkov na dan'' ceneje kot pripravljeni cigareti. No pa smo spet tam kaj ti je vredno razvada/odvisnst ali živo bitje.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


all_

  • *
    • Prispevkov: 414
    • Točke: 0
Odgovori #72 : 05 Maj 2013, 15:26:20
Jaz NE govorim o opciji razvada ALI živo bitje. Sem mislila, da je bil moj zapis glede tega jasen.

Ja, tobak je cenejši, na to se verjetno vsak lahko navadi. Jaz ti govorim o odvisnosti, ko človek kadi 20+ let, pa ima malo denarja, in potem včasih izbere škatlo cigaret (ali pa vrečko tobaka in rizle) namesto večerje. In ne govorim na blef, ampak govorim o dejanskih ljudeh, ki to počnejo.

Ne vem koliko let je tvoj kadil, lepo da mu je uspelo nehat, ni pa on nobeno pravilo, da bi vsak lahko kar tako nehal. Ljudje so različni, prav tako situacije. Marsikomu življenje dovolj energije posrka in se ne bo ubadal še z opuščanjem kajenja. Se mi zdi neprimerno kogarkoli zaradi tega obsojat. Čeprav se čez kadilce zna vsajat vsak, ki ima 5 minut časa. Medtem ko so ostale razvade lagano spregledane, sploh pri nas, ki smo narod alkohola.

Sama kadim, pa je to razvada, ne odvisnost. Zakaj? Ker sem lahko brez problema cel teden brez cigaretov, pa ne bom okoli padla, niti ne bom živčna. In bi lahko komot nehala kadit. Dobro pa razumem ljudi, ki jim je kriza bit 3 ure brez cigarete, ker so odvisni.

Nimajo pa cigareti nobene veze s pomočjo ali nepomočjo živalim. Zato sem se tudi oglasila, ker ne vidim nobene logike v kreganju čez cigarete, če se govori o pomoči živalim. Načinov pomoči je več, če kdo hoče pomagat bo, če noče ne bo.



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #73 : 05 Maj 2013, 16:36:13
Da se razumemo: nihče ni dolžan dajat svojega denarja za tuje živali. Razen toliko, kolikor ga moramo dajati vsi zaradi neodgovornih lastnikov. Itak vsi financiramo zavetišča in sterilizacije potepuških mačk, hočemo ali nočemo. Če nekdo s svojim denarjem raje kupi čike kot da bi še dodatno iz svojega žepa plačeval sterilizacije tujih mačk je to povsem ok, ne glede na to ali je zasvojen (in za to da bi prenehal še nima dovolj volje) ali pa je samo razvada. Da bi pa recimo nekdo svoje mačke, ki jo pušča ven ne dal sterilizirat, ker nima denarja, za čike ga pa ima - to pa nekako ne prime. Sori. Pa tudi tekmovat v jamranju kdo ima manj na tem mestu ni ravno okusno - dokler imaš poleg čikov še za internet ti še ne gre tako slabo. Sploh če si mlad in zdrav in lahko kdaj kaj priložnostno zaslužiš.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #74 : 05 Maj 2013, 17:57:04
Ne seveda nimajo cigareti nobene veze z dajanjem denarja za tuje mačke imajo ga pa z jamranjem  ;)
Ampak mačka, ki jo hraniš nekaj dni je avtomatsko tvoja. Hočeš nočeš. Tko po butastem se zavežeš za njeno oskrbo. In če nimaš dovolj za oskrbo je smiselno preprečit preden bo oskrbovancev še več. Vsekakor pa je prostoživečka na plečih vseh davkoplačevalcev samo odpelat jo je treba na poseg, spustit nazaj v okolje pa je lahko še mirno naprej divja.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


all_

  • *
    • Prispevkov: 414
    • Točke: 0
Odgovori #75 : 06 Maj 2013, 11:48:06
Da bi pa recimo nekdo svoje mačke, ki jo pušča ven ne dal sterilizirat, ker nima denarja, za čike ga pa ima - to pa nekako ne prime.

Se strinjam.




bamfel

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #76 : 07 Junij 2013, 12:52:08
mene pa zanima epilog te zgodbe :-\.



Papillonček

  • *
    • Prispevkov: 284
    • Točke: 0
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #77 : 29 Oktober 2013, 10:36:14
Kdaj približno pa muce kotijo? Videvam eno prostoživečko, ki ima napihnjen trebuh, upam da ni breja:( Izgleda mi mlada, ene 8 mesecev... Se mi ne pusti prijet, praska in grize, zobke že ima stalne..
Bi obstajala tudi možnost da ima gliste? Kako ji najlaže dat sredstvo proti notranjim zajedalcem, tableti, pasta??



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #78 : 29 Oktober 2013, 11:43:37
Brejost traja dva meseca.

Pokliči v zavetišče, povej za situacijo in si sposodi živolovko, v zavetišču jo bodo porihtali, označili in vrnili v okolje.



Papillonček

  • *
    • Prispevkov: 284
    • Točke: 0
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #79 : 29 Oktober 2013, 12:11:29
Za naše območje je Meli Trebnje, vsi veste kako oni delajo z živalmi....

Mislim tako, kotijo sedaj v teh mesecih?



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #80 : 29 Oktober 2013, 12:20:43
Za naše območje je Meli Trebnje, vsi veste kako oni delajo z živalmi....

V okviru zakonodaje, kar pomeni točno to kar sem ti napisala zgoraj. Pokliči in se dogovori, če to iz kakšnih čudnih razlogov ne gre, si sposodi živolovko in muco na lastne stroške porihtaj pri veterinarju.



Papillonček

  • *
    • Prispevkov: 284
    • Točke: 0
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #81 : 29 Oktober 2013, 14:01:24
Okej bom poklicala, muci ne želim nič slabega, o MT sem pa slišala ogromno slabih stvari:(



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #82 : 29 Oktober 2013, 14:14:36
Pomoje o prav vsakem zavetišču slišimo slabe stvari, na srečo pa lahko vidimo njihovo dejansko stanje v letu 2012

http://www.mojpes.net/modules/pomoc/article.php?storyid=321



Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #83 : 29 Oktober 2013, 14:15:07
Ne verjemi vsega, kar se napiše. Sicer pa se take mačke sterilizira in spusti nazaj na lokacijo, ne glede na to,, v katero zavetišče gre.


Papillonček

  • *
    • Prispevkov: 284
    • Točke: 0
  • Papillon & Tibetan spaniel owner
Odgovori #84 : 29 Oktober 2013, 15:09:10
Enega mladička sem našla pa so mi vsi rekli naj ga rajši obdržim, naj ga ne dam v MT, kake grozote se tam dogajajo itd ... kako vodja zavetišča služi na način živali.. Imate prav, ni za obsojat če zadeve ne vidiš na lastne oči, jutri bom poklicala pa upam da rešijo zadevo :)