Koliko gibanja je primerno za mladička?

idefix · 24897

margiela

  • *
    • Prispevkov: 76
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 21 Junij 2014, 20:35:08
Iggy nima kondicije, zdaj delava na tem, da jo pridobi. S kolesom sem mislila čakati, tam do 18. meseca, potem pa sem dobila nasvet, naj ga dam na kolo, da bo razvil mišice. Meni se zdi, da niti približno še ni zmožen laufat ob kolesu. Še na rolerjih sva bila samo po 20 min. Čim sem videla, da je upočasnil, da nima več tempa, sem se ustavila. Ker nimam izkušenj, rajši vprašam kako in kaj  :)



sema1

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 26 Junij 2014, 13:08:26
Zivjo vsem!
jaz ne bom odgovarjala, no lahko povem da nesemu (v ponedeljek  3 mesecnemu ) bostonu brez vrvice dobre pol ure ni noben problem se sprehajat. Povdarek je brez povodca. Ko ga imamo na povodcu pa strajka. Berem forume , povsod pisejo o vlecenju pri mladicih. Nas falot ne vlece, ampak se ustavi... No seveda mu prigovarjamo, pa s priboljski nagrajujemo, ko le hodi itd...se kaksen nasvet??? Imate tudi take izkusnje? Do kdaj takole protestirajo?
Pa se o lulanju... Ga vozimo ven na 3 ure, pa ponavadi zunaj lula in kaka, ampak vmes se se doma polula 1x ali 2x... Zunaj pa res samo 1x. Je to obicajno? ja pa seveda bog ne daj da na podlogo, pa smo kupili tudi tiste kapljice ... kjer pocepne pa pocepne  :D
Smo imeli prej tudi psicko, pa smo malo pozabili, kako je bilo, saj je bila stara 15 let, ko je odsla  :( .
Tisti, ki jemljete svoje pesjanarje s seboj na tek, kdaj ste zaceli... no verjetno, pocasi, ko bo vsaj zacel hodit normalno nas falot...  ;D
lep dan vsem! Uzivajte s svojimi pesjani, vreme je vec kot odlicno zanje;)



LiliTheLab

  • *
    • Prispevkov: 126
    • Točke: 0
  • Black beauty
Odgovori #32 : 26 Junij 2014, 16:22:20
Naša je tudi na začetku protestirala in nismo daleč prišli s povodcem (pol je začela še povodec grist), s časoma z veliko prigovarjanja in priboljški pa se je premaknila, po moje je to samo faza in jo bo minilo.

Pa štrajka povsod ali samo na eni trasi? Naša je na začetku štrajkala pri sprehodu v eno smer, ko smo šle pa v drugo, ji pa ni bil problem, pa je krožna trasa.  :-[

Lahko pa na začetku poskusiš, da se počasi navadi na povodec, da ga samo pripneš in ga za sabo vleče.

"Rep psa maha s srcem." (Martin Buxbaum)


BlackSwan

  • Gost
Odgovori #33 : 26 Junij 2014, 17:44:39
Moj tudi ni maral povodca, je vlekel z ritjo nazaj stran od mene, vklopil vse 4 bremze, grizel povodec, norel,... tudi samo notri, da je povodec vlekel za sabo.. na koncu sem mu povodec pripela gor medtem ko je spal da se je zbudil z njim in je po kakem tednu pogruntal da ni nič hudega in ga začel vleči za sabo notri :)

Moj prvi način odpravljanja je bil, da ga nagrajujem ko lepo hodi, ampak se to sploh ni zgodilo (na koncu sem lahko nagrajevala samo ko je pustil povodec primiru za 5 sekund), igračke/piske niso pomagale, niti druge distrakcije iz okolja, potem sem mu pa samo dala čas in kot napisano zgoraj - privezala na povodec medtem ko je spal.. In potem ga je res kar naenkrat minilo. Nato je začel na sprehodu grizti v noge in je tudi to eventuelno samo od sebe minilo. Prerastejo taka obnašanja, druge stvari v okolici postanejo bolj zanimive.



sema1

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #34 : 27 Junij 2014, 07:43:18
 ;D a so face....
jaaaa, kar naprej nagrajujem, pa prigovarjam.... ja vrjamem da bo minilo, upam, da kmalu... grize ne povodca, sam zabremza, rit u luft, glavo pa dol  :-\
ko gremo pa tko na polje, pa je spuscen, potem pa ga privezem pa cirt normalno, do asfalta... bomo poskusili se doma s povodcem, ponoci. Hvala!
no jaz sem vceri prav pogledala na uro, ko smo sli na sprehod, 40 min je sibal in skakal . pa ni zgledal nic utrujen, no, ko smo prisli domov je pa seveda takoj zaspal...seveda pa na sprehodu ni blo casa ne lulat ne kakat. sva mogla potem se okrog bloka krog, da je opravil se to. :)
ja takle mamo... :P



Samoyed lover

  • *
    • Prispevkov: 813
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 03 Julij 2014, 19:35:44
Že pri mladiču se vidi koliko zmore in kdaj ima dovolj.

Trenutno sem novopečena lastnica mladiča tudi sama in hodi kolikor pač lahko, ko ne more več ga pač odnesem domov, ali ga pa nekaj časa nesem potem pa se ustavim v senčki ali ob večerih na kakih klopeh, da si nabere moči, potem pa spet ves vesel poskakuje.

Ja, res  je ne sme se pretiravati, a vseeno se pri teh mesecih začne izoblikovat aktivnost psa, pes je takšen karšnega si nardimo (aktiven).

Seveda hoja po stopnicah, v hrib ni priporočjiva, inn paziti ob igri s sovrstniki.

Načeloma pa ni nekih težav.

Zadnjič sva rvno šla s fantom, jaz z mojo starejšo psico, tekla,  fant pa skejtal in ta malega držal v naročju ko več ni mogel. Smo se  ustavili par kilometrov naprej in že je bil poln energije.

Je pa res, jaz imam prednost kuža je manjše rasti. Ga lažje nesem.

Glede vzgoje, čimprej začeti vzgajati, kužku povedti kaj se sme in kaj ne.
Kadar grize povodec ponudit igračko, pohvalit ko zagrize vanjo. Če ne užge kako drugače zamotiti, ali pa oster NE. Če še to ne užge rahel prijem okrog gobca, NE stisk, kot to nardi mati psica.

lp