Tikka XP2 ima 4 bele led lučke, doseg 68 metrov, 5 načinov svetilnosti (dolg in kratek snop ter utripanje bele luči ter dolg snop in utripanje rdeče), spremembo fokusa - nastaviš si, ali bo snop bolj "dolg in ozek" (vidiš dlje), ali pa bo širok (osvetli okolico) ali kombinacija, nastavitev prav pride tudi v megli (moraš skrajšati in razpršiti snop, da se svetloba ne odbija). Premore tudi SOS piščalko.

(grozno glasna).
Uradno je doba svetilnosti z baterijami 190 ur, vendar jo je fino zamenjati prej, ker začne s šibenjem baterij šibeti tudi svetilnost (mene to moti). Da se dokupiti tudi akumulatorska baterija, ki jo polniš na elektriko, kot od mobilca npr, vendar mislim, da omogoča malo šibkejšo svetilnost (jaz jo imam, vendar je še nisem preizkusila). Male alkalne baterije so npr v Hoferju ipd itak precej poceni. Če jo boš kupovala, pazi, da so na ovitku ti podatki - 68m, 190ur. Stara serija ima slabšo svetilnost in domet, marketing pač - vsake toliko malce ažurirajo modele, da folk silijo v nakup novih.

Tikka XP2 je, kot rečeno, maksimalni model Petzla za vsakdanjo rabo. Mislim, da se jih v Iglu športu v BTC da prijeti tudi v roke in preizkusiti na glavi.
Za kake sprehode na odprtem so tudi Tikkine OK, za resno gozdno rabo pozimi pa znajo biti premalo. Jaz sem kolebala med MYO (precej močnejša in težja), pa je Tikka XP super tudi za resno rabo.
Kot opisuješ, ti bo sicer Tikkina povsem dovolj, če pa imaš namen kdaj zaviti še kam izven odprtega, pa priporočam XP. Ni nujno, da vedno uporabljaš maksimalno svetilnost in maksimalni snop, ju pa včasih potrebuješ in takrat si res ne želiš s sabo nositi še kake rudarske svetilke v ruzaku, just in case.