oblačila in obutev za sprehod

Lunette · 57870

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
: 16 September 2011, 18:32:54
Morda malce nenavadno vprašanje...

Sicer pse šetam že praktično celo svoje življenje me zanima, kaj drugi uporabljate za na sprehode.

Kaj so za vas najbolj primerna oblačila (recimo priljubljene znamke, modeli...) in obutev... za na sprehod s psom. Pa kaj še jemljete s sabo kot ''obvezno opremo''?

Me ima čisti firbec. Se pa trenutno spravljam v nabavo novih čevljev za prihajajočo jesen in mokro vreme, pa zbiram ideje po katerih modelih posegat. Trenutni adidasov tekaški model izpred par let je odslužil svoje ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #1 : 16 September 2011, 18:53:50
Tale tema je kot po narocilu, namrec tudi sama trenutno iscem ene fajne (ne predrage) pohodne cevlje za jesenske in spomladanske sprehode.. Priporocali so mi znamko Merrell, samo cene so kar visoke.. In v trenutni financni situaciji pac ogromno denarja ne morem dajat za cevlje..  :-[

Torej, lahko predlaga kdo kaj pametnega, kar zdrzi tudi kaksen naliv ali mokro travo, da bi bile dokaj lahke za hodit, da te potem ne bolijo noge, da zdrzijo recimo dve sezoni in da je cena se kaksna razumna?


Drugace pa se odgovor Lunette.. Kot oblacila jaz uporabljam kar stare trenerke (sploh ce je kaksen sprehod z igro in kaksnim delom vmes, pridem vsa svinjska) ali kavbojke, za v dezevno vreme pa nepremocljive hlace in anorak iz Hoferja oz. Lidla, pa gumjaste skornje..  ;D Kaj boljsega kot to mi je skoda denarja, da mi potem pes v parih sprehodih unici..  :-[

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #2 : 16 September 2011, 19:10:31
Jaz sem do sedaj uporabljala večinoma superge Adidas in so mi čudovito služile, zdaj pa mam Salomon, na znižanju kupljene-prav tako perfektne, sem jih imela tudi na Uršljo goro
Za pohode v gore, kjer je pa dejansko skalovje mam pa pohodne čevlje Kilimanjaro-kupljene ko so jih šele predstavljali in so bile v akciji komaj 50€, potem redna cena pa je bila kar nekaj čez 100eur. Ko bom pa dejansko aktivna v agiju...si bom pa privoščila od Ditte nepremočljive čevlje-stanejo hmmm če se ne motim 40-80eur, nisem siugrna. :-[

Merrell so mami po 1 leti odstopili-podplat-za tak denar, bi pričakovala da 5 let držijo!

V glavnem poglej kje majo znižanja, pa kaki novi modeli, ki imajo akcijo, naletiš tudi na 50% ceneje ali še več (kot jaz!).

Oblačila pa-trenerke, pa kake hlače z žepi, z malo bolj močnim materialom, vojaške hlače. Za direkt po dežju hodit (občasno tudi kar po reki ali potoku, ko rešujem psa ali igračo) pa mam Ditta hlače (30eur) in škornje + Planam oranžno vetrovko ali McKinlex wind stoper, ki ima tudi dober vodni stolpec, si bom pa tudi to kupla od Ditte drugo leto.

Kot obvezna oprema (ker nimam samega od sebe pridnega psa in se rabim za pridnost potrudit!) pa še rukzak ali torba čez rame (flexi, kratek povodec, igrača, za pest priboljškov, kliker, telefon, ključi, halti, robci, ker skoz šmrkam). Fajne so jopce z žepi.

Za zimo pa bom kombinirala zimske hlače za bord in pa trenerko, čez pa Ditta hlače. Objno ima visok vodni stolpec.

še to...jaz superge nosim več let, tudi 5+. Zato se mi defenitivno splača dat 100eur za šuhe.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 16 September 2011, 19:58:48
Ja to z boljšimi čevlji in nekaj več denarja je čisto res. Žal pa včasih cena še ne upraviči kvalitete  :-\ odločajo mnenja uporabnikov  :)
Trenerke ali kavbojke so itak zakon. Me pa dodatno zanimajo zgornji deli (žepi) oz dobre torbe, ki so lične in prostorne za vso drobnarijo. Po navadi se vedno preveč naložim  ;) zato se pa izogibam klasičnim ruzakom. Je vedno preveč prostora, kamor nabašem tisto kar res ne rabim.  :-[
Trenutno sem (predvsem) v nabavi enih dobrih nepremočljivih treking čevljev. In udobne torbe za ostal staf. Pa nikakor ne vem kaj bi rajši. Čez ramena ali okoli pasu?

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 16 September 2011, 20:35:09
Za čevlje priporočajo Scarpo - si jih še nisem omislila, menda so pa nepremočljivi (tudi v travi) in udobni. Jaz sem si letos omislila ene Tevice, drage ko hudič, pa če se ne bodo obnesle (v tej suši jih še nisem uspela sprobat kot je treba), bom prišla semle preklinjat.

Glede obleke se pa itak od vsega najbolj obnese čist taprava pelerina in po možnosti še hlače za čez iz istega materiala. Samo jaz se za tiste krajše sprehode (1h po naselju) poslužujem kar trenirke in težnika  ;)



Maja3000

  • *
    • Prispevkov: 643
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 16 September 2011, 21:28:11
Obutev: V suhem vremenu uporabljam superge (običajno tiste, ki so toliko znucane, da za tek niso več, za sprehode so pa še ok), v mokrem nepremočljive gojzarje oz. za krajše sprehode tudi škornje. Od vsega mi je najbolj pomembno to, da se moja noga v čevlju dobro počuti in da čevelj ni pretežak. Pa seveda to, da gojzarji ne premočijo. Od jeseni, ko je običajno že mokra trava, pa vse do spomladi (pač dokler blato in trava ni suho) pretežno uporabljam gojzarje in občasno škornje. Že tako me vedno zebe v noge in če so takoj mokre, je samo še slabše.

Obleka: Stare treninrke in kavbojke, pozimi pod to oblečem še debele 'termo' žabe ali pajkice, uporabim pa tudi pohodne gamaše. Zgoraj najraje oblečem stare bombažne kratke majice in trenirke, pozimi seveda čez to še bundo, jeseni se mi super obnesejo tudi termo velurji in windstoperji. V deževnem jesenskem/spomladanskem vremenu sem poskusila obleči tudi 'palerinaste hlače', vendar mi niso bile všeč - dež me sicer ni zmočil, sem bila pa zato mokra od švica, ker pač niso dobro dihale (nasploh imam najraje oblačila, ki dihajo, bombaž mi je zakon). Tako da kadar dežuje, sem po nogah bolj ali manj mokra.

Torbice: Kadar grem na kakšen daljši pohod in kadar pač s sabo nosim več stvari (voda, posoda za vodo, briketi, sledni štrik,...), vzamem nahrbtnik. Večinoma pa uporabljam torbico za okoli pasu (za vsakodnevne sprehode in pasjo šolo). Dolgo sem imela eno, ki sem jo sama nekako 'dopolnila', da je ustrezala mojim potrebam, letos poleti pa sem končno v trgovini (mislim da Giga sport v Lj) našla tako, ki mi v celoti odgovarja (znamka: NorthFace). Ima en razdelek, ki ga uporabljam za brikete (v originalu je namenjen bidonu) in še dva razdelka, ki se zapreta z zadrgo (tam pa imam vrečke za kakce, kliker, ključe, po potrebi mobitel, halti, žogico).

Zaenkrat je to moj način... ;)



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #6 : 16 September 2011, 21:55:53
U sem še nekaj pozabila. Rukzaki so planinski, kolesarski, z več žepi in mrežicami-priročna stvar. Torba čez rame pa ima dva večja žepa, in 3 manjše. Je čisto poceni in nič kaj lična iz jeansa.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


malimiha

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 16 September 2011, 22:50:20
Zdravo,

Dobri nizki čevlji in vredni svojega denarja so:
http://www.iglusport.si/?mod=store&action=viewProduct&action_id=17934&language=sl

Glede gojzdarjev:
http://www.iglusport.si/?mod=store&action=viewProduct&action_id=15083&language=sl

Za primer Scarpa se s temi modeli ne more primerjati, cenovni rang je pa enak. Gojzdarji so nepremočljivi in z njimi lahko hodite tudi po potoku če vam je volja. Preverjeno.

lp
Miha



ŠEPPER

  • *
    • Prispevkov: 97
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 16 September 2011, 23:53:06
Miha a so nizki tudi nepremočljivi?
Je cena res ugodna, pa podplat mi je všeč. Zdaj imam Salomonove gore tex so bile skoraj še 1x dražje, so sicer
super in dejansko nepremočljive, ampak so ojačane za pronatorje in sem pete ogulila v parih mesecih ker ob nakupu na to
nisem bila pozorna. Očitno rabim ene za supinatorje ali pa brez ojačitev. Če pa ste pronatorji jih pa zagotovo priporočam, kljub ceni. Pa še zeloooo so lepi  :)

ZA Scarpo sem pa tudi jaz slišala da premoči.
Jaz mam navadne alpinine gojzarje prešpricane z sprejem za impregnacijo pa so glih tako nepremočljivi.
Ampak teli bodo ppočasi samo za sprehode, pa bo treba za v hribe nove kupit.

Lp, Tanja



san-san

  • *
    • Prispevkov: 353
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 17 September 2011, 08:39:31
Jaz imam une iz prvega linka doma ( samo starejši model ) in so res ful dobre, lahke in mehke za hodit, nepremočijo... super so.
Jaz jih imam drugače za agility.


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 17 September 2011, 08:51:57
Jaz sem tudi dosedaj uporabljala Salomonove. So kar ok, dokler ne prideš v mokro travo.. tam je pa kot bi obula copate. Premoči mi v sekundi, kljub temu, da jih vzdržujem in špricam s sprejem za impregnacijo. Druga pomembna stvar je pa guma na podplatu. Nekateri čevlji imajo trdo gumo, ki hitro začne drset na vlažnem, kar je zame nesprejemljivo.

Miha, super da si javil še za La Sportivo (še nisem slišala), samo povej, ali se res obnesejo tudi v mokri travi - namreč veliko čevljev, ki sem jih sprobala, ne premoči v "potoku", v mokri travi mi je pa dosedaj še vsak.

Sicer so tisti na linku, ki si ga dal, malo preveč kričeči zame, so mi pa tile všeč;
http://www.sportiva.com/products/footwear/hikingbackpacking/thunder-ii-gtx-womens
http://www.sportiva.com/products/footwear/hikingbackpacking/fc-eco-4.0-gtx
http://www.sportiva.com/

Potem imaš pa še Lowe - menda manj pro ko Scarpa in verjetno tudi La Sportiva (če Miha pravi da je še boljša od Scarpe), ampak moj dragi jih ima in mu niso nikoli premočile - niti v mokri travi.
http://www.lowealpine.com/eng/ - tule sicer ravno čevljev nimajo - mogoče nimam prave strani  ???

Pa še tile so pro - kvaliteta
http://www.asolo.com/eng/about-asolo.php




malimiha

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 17 September 2011, 09:19:37

Še en model od Lasportive, ki pa res spada že med najboljše nizke čevlje je
http://www.iglusport.si/cevlji-nizki-raptor-gtx

Splača se jih kupiti, ko so razprodaje saj so sigurno znižane za 30%.

Drugače čevlji od Lasportive spadajo med najboljše in prekašajo tudi Salamon blagovno znamko. Uporablja jih ogromno gorskih tekačev in pa tudi gojzdarji so super.
Jaz imam La Sportiva gojzdarje in jih moram res pohvalit. Sem jih že kar nekaj zamenjal pa so te res pravi. Prvič ne premočijo, imajo dober oprijem tudi na mokri podlagi in še lahki so.

Mislim, da Lowealpine nima čevljev v svoji ponudbi. Imajo pa vrhunska oblačila.

No če imate še kakšno vprašanje glede čevljev kar vprašajte.

lp



malimiha

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 0
Odgovori #12 : 17 September 2011, 09:21:40

No pozabil sem omenit še eno blagovno znamko, ki je res dobra. Tudi cenovno ni tako draga in to je Garmont

http://www.garmont.com/outdoor/ita/

zastopnik pri nas za to znamko je prav tako Iglu.

lp
Miha



martina.o

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 3.098
    • Točke: 1
Odgovori #13 : 17 September 2011, 09:27:47
Zelo dobre firme  za oblačila:
Pinewood, Owney, Fjall Raven, bergans.. itd.

I don't regret my past, I just regret the time I wasted with the wrong people.


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #14 : 17 September 2011, 09:59:30
načeloma, ko grem na dnevni sprehod z psom se ne grem modne revije...čim manj kompliciranja, trenirka, ponošeni gore teks teniski, pa vetrovka ali flis; Dokaj hitro skapiraš , da bolje se oblečeš več moraš prat, sploh če gre za večjo pasjo družbo;
Ob malo daljših pohodih med vikendom će je hladno vzamem windstoper jakno in pohodne čevlje, pa kolesarski nahrbtnik in to je to. Sedaj ko je bilo vroče sem imel tudi kolesarsko / tekaško majico, da se lažje suši

 sicer pa je Maja3000 lepo opisala kako dejansko se naj človek razumno obleče / obuje, tko praktično dekle  8)

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Maja3000

  • *
    • Prispevkov: 643
    • Točke: 0
Odgovori #15 : 17 September 2011, 10:09:24
Jaz imam trenutno Mendl pohodne čevlje (model Ohio Lady GTX). Sicer jih uporabljam šele kakšen mesec, ampak sem zaenkrat zelo zadovoljna z njimi. Ne premočijo (pa se vsako jutro sprehajam po mokri travi), so lahki in izjemno udobni, a hkrati stabilni. Originalna cena je bila mislim da okrog 180€, vendar sem imela pri nakupu veliko sreče in sem zadnji par (pa ravno moja številka) dobila za cca 70€. Zdaj pa samo upam, da bodo zdržali vsaj 5-10 let. :P



TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 17 September 2011, 10:10:56
Miha, kje ti najdeš te osje barve? :D  :P

Glede lowe sem pa jasno narobe vpisala ime.. za tele gre;
http://www.lowa.de/english/products/products.php

Davor, saj tule ni govora in vprašanj o modno lepih izdelkih, ampak o funkcionalno primernih - če sem si sarkazem v tvojem sporočilu samo domišljala, se pa opravičujem.



malimiha

  • *
    • Prispevkov: 67
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 17 September 2011, 11:08:23

Ja jaz ne morem pomagati če so take osje barve  :).

No sej meni tudi odgovarjajo bolj barve, ki niso tako žive. Hotel sem samo pokazati model čevljev :)


lp
Miha



Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #18 : 17 September 2011, 11:26:36
Glede poceni čevljev/superg itd, v Kranju v Qlandii je sedaj Hervis trgovina samo outlet z izdelki, ki jih drugje niso uspeli prodati. Odprta naj bi bila od 10h-19h.

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #19 : 17 September 2011, 15:00:12
Glede poceni čevljev/superg itd, v Kranju v Qlandii je sedaj Hervis trgovina samo outlet z izdelki, ki jih drugje niso uspeli prodati. Odprta naj bi bila od 10h-19h.

 :-[ Outlet Hervis je nasproti sodišča v Kranju, v Qulandii pa normalen.



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #20 : 17 September 2011, 15:43:03
nekdo je omenil, da boljše, kvalitetnejše ko so obleke, več se jih pere. No, jaz jih ne. Imam pasje cote in mi ji vseeno če so blatne, zamazane od trave, sline. Namenjene so temu, pasjim sprehodom in načeloma nosim cel teden iste pasje cote, potem pa gredo v pranje. Nepremočljivih hlač pa sploh ne umivam, jih stuširam z mlačno vodo, če je nujno potrebno.  Kratke majice ipd...kjer se človek "zašvica" tisto pa normalno orma v koš, čim se zavoha, da sodi tja. Trenerke, hlače, puloverji, jakne-to pa ne.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Chiba

  • *
    • Prispevkov: 854
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 18 September 2011, 01:40:58
:-[ Outlet Hervis je nasproti sodišča v Kranju, v Qulandii pa normalen.

Potem pa me dezinformirajo.  ::) Dobro, da se še nisem tja spravila.  :D

CANIS CARNIUM - vzreja staffordshire bull terrierjev
http://www.carniumsbt.com/


TibiQ

  • *
    • Prispevkov: 2.060
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 09 November 2011, 08:54:43
Kot obljubljeno, poročam da so moje pregrešno drage tevice v mokri travi popustile in nakupa za take namene ne priporočam  :(



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 09 November 2011, 09:54:50
TibiQ, verjamem, da so obupali ;) Jaz sem ponavadi uporabljala kar gojzarje, pozimi pa ski bootse. Supergi ipd. pa se niso obnesli, razen v suhem vremenu.

Sem si pa mesec nazaj kupila (lepe ;)) gumijaste škornje in so super. Sploh sedaj, ko je res ves čas mokra trava.
Da ne omenjam, da sem ob prvi uporabi z eno nogo stopila v blato, se pogreznila 20 cm in komaj potegnila nogo, s škornjem vred, ven ::)


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #24 : 09 November 2011, 10:47:23
Na hitro uletim....Sem primerjala na nogah lepe škornje, ki so tanko obloženi in pa nelepe škornje, ki so zeleni/črni bogato obloženi s filcem in mi  je v njih boljše hodit, se noga boljše počuti. Kupljeni v kmetijski zadrugi. It rocks!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


roy2

  • *
    • Prispevkov: 426
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 09 November 2011, 10:55:13
A je slučajno kdo sprobal te škornje od Decathlona?

http://www.decathlon.it/inverness-50-caldo-verde-mela-id_8182138.html



Roxy

  • *
    • Prispevkov: 953
    • Točke: 1
Odgovori #26 : 09 November 2011, 10:58:08
Kot obljubljeno, poročam da so moje pregrešno drage tevice v mokri travi popustile in nakupa za take namene ne priporočam  :(

Hvala za info. Jaz se ravno odločam za nove čevlje... Ampak sem še pri odločanju. Za res mokro vreme sem si tudi jaz kar škornje omislila (bolj za v blato na poligonu), za malo manj mokro pa še vedno lahko uporabljam Salomonove nizke pohodne čevlje. Nisem pa z njimi niti najmanj zadovoljna, edino kar je OK, je to, da so lahki... Do sedaj sem bila najbolj zadovoljna z nizkimi čevlji od Columbie. Sicer so bili kar težki, ampak super za hodit, tudi za v hrib, nikoli premočili, kjlub ne ravno rednem vzdrževanju, dober podplat in ob skoraj dnevni uporabi zdržali cca. 5 let.

Za v hribe in v sneg imam pa Asolo gojzarje, ki mi jih je za v blato škoda...So bili predragi  ::) . V snegu se super obnesejo.

Na hitro uletim....Sem primerjala na nogah lepe škornje, ki so tanko obloženi in pa nelepe škornje, ki so zeleni/črni bogato obloženi s filcem in mi  je v njih boljše hodit, se noga boljše počuti. Kupljeni v kmetijski zadrugi. It rocks!

Meni se ravno ti niso obnesli, ker mi nogavice dol vlečejo. Sem si kupila lepši, bolj ženski model, ki se lepše oprime noge (tudi sprobala malo morje škornjev, najcenejši vsekakor niso v redu). Je pa res, da moram imet termo nogavice, da me ne zebe.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #27 : 09 November 2011, 10:58:24
Saj so lepi lahko tudi udobni ;) Imajo isto nekaj podobnega filcu noter. So pa črni z raznimi pikami :P Kupljeni na Ebayu :D

Oblečem se pa vedno v stare cunje, tudi bund in jaken zaradi tega razloga dolgo ne vržem stran ali oddam. Za psa je vse predobro, vsaj za zdaj, ko ima še razne prebliske skakanja, stiskanja...

Hm, meni je isto škoda ta nizkih pohodnih čevljev za te podvige (predvsem zato, ker so živih barv in so takoj grdi, ne zaradi materiala). Visokih gojzarjev, v sivi barvi, pa ne pazim, jim nič ne pride do živega. Scarpa je zakon ;)


hope

  • *
    • Prispevkov: 37
    • Točke: 0
Odgovori #28 : 09 November 2011, 11:37:49
Pri nas je tudi sedaj zelo dežno-blatno obdobje in sem si prav v ta namen kupila zimske crocs škornje, takšne malo bolj podložene in so super.
Doma jih samo obrišem in že so nared za nasledji sprehod  ;). Tudi v pasji šoli so zelo uporabni in prav lepo se teče v njih. Zdržijo pa temp. do -15 !



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #29 : 18 November 2011, 10:17:14
No pri nas res še kar vztrajamo v teniskah za asfalt, za v blato pa škornje. Ker pa tazaleni tudi meni nogavice dol vlečejo (so pa edini, ki imajo za moje pojme dovolj grifa da mi ne drsijo) jih obujem na malo prevelike dokolenke, ki jih potem zaviham čez rob škornjev. Tako jih fiksiram in ne grejo nikamor navzdol  ;). Če pa je mraz si pa obujem dvojne dokolenke v sili pa še navadne pegice spodaj. Vse ostane na mestu.

Mi pa kljub vsemu teli crocsi ne dajo miru. So dovolj topli za navadne nogavice?

http://www.decathlon.it/inverness-50-caldo-verde-mela-id_8182138.html   A tele se da kje sprobat? Meni tole naročanje prek spleta dela težave, ker si vedno naročim narobe št. ?

Lep pozdrav,
Lunette &Co.