Brazilska Fila [Fila Brasileiro]

VLADIMIR · 56495

VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
: 07 Marec 2006, 08:07:00
 
BRAZILSKA FILA:

Zgodovina pasme: Fila je ena imed dveh brazilskih pasem, druga je brazilski sledni pes, brazilski hrt.
Ta močna doga se je razvila iz španskih in portugalskih dog in bloodhoundov, čuva črede in lovi visoko divjad.

Brazilska fila je na pogled masivna in strašljiva, je pogumna, zvesta človekovi družini in pogosto sovražna do tujcev.
Njen prednik bloodhound ji je zapustil dolg gobec, zgubano kožo in izvrsno sposobnost za sledenje.
Ko najde žrtev, je ne napade ampak jo zadrži in z laježem prikliče lovca. Ta nenavadna lastnost ji je prinesla velik ugled v času suženstva, ko je gospodarju vračala nesrečne ubežnike. Markantna pasma je našla dom tudi pri ljubiteljih v Severni Ameriki in Evropi. Zaradi velikosti, moči in nagnjenosti k napadalnosti pa je v nekaterih državah prepovedana.

OSNOVNI PODATKI:
Dežela izvora: Brazilija
Prvotna uporaba: sledni pes, lovec na visoko divjad
Današnja uporaba: spremljevalec
Življenska doba: 10-12 let
Pravo ime: FILA BRASILEIRO

Teža:40-50 kg
Plečna višina: 60-75 cm

Uporabnost:
Danes se uporabljajo kot zvesti spremljevalci in nepodkupljivi čuvaji.
Zelo so vdani gospodarju in družini, radi imajo otroke, pri zgodnji in dosledni socializaciji z poslušnostjo ni težav, prav tako se dobro razumejo z drugimi psmi in živalmi.
Nezaupljivi do tujcev.


Prispevki slik iz psarne SLO LAND:

ANA OD ČENTE : CH-BIH, CH-SCG, CH-RO, CH-SLO, CH-CRO, INT-CH

 


ASCHA SLO LAND: CH-BIH
 


AMOS SLO LAND: CHJ-SLO, CHM-CRO, CH-SLO


 


FCI standard Brazilska fila
FCI standard številka 225
Izvor:Brazilija
Datum veljavnega originalnega standarda: 12.01.1993
Skupina 2 – Pinči, Šnavcerji, Molosi in Švicarski planšarski psi
Skupina 2.1. – Molosi, dogi podobni psi- brez delavnega izpita
Tipična molosoidna pasma, zelo močne kosti, štirikotna postava

KARAKTER
Fila je svojemu lastniku in družini poslušna in proti otrokom poštena. O njeni zvestobi se govori po Braziliji. Fila vedno išče druženje s svojim gospodarjem. Nikoli ne zaupa tujcu. Fila je že po naravi mirna, zato se težko navadi na nepoznane zvoke in nepoznano okolje. Je zelo dober čuvaj, dober lovski pes za veliko divjad (srne, jeleni, medvedi) in dober čuvaj za čredo govedi.

GIBANJE
Fila je zelo elastična, njeni koraki pa spominjajo na gibanje ene velike mačke. Njena znamenitost je kamelja - pas hoja ( v dvotaktu-od strani gledano kot da se enakomerno, kot da se tace kot par naprej in par nazaj premikajo), tako nastane ena spontana in zibava hoja celega telesa psa tako imenovan kamelji korak.To se vidi po celi zgornji liniji od začetka do konca. Pri korakih nosi glavo niže od hrbta. Fila kaže en prikupen, prost in lahkoten hod z močnimi koraki. Galop je zelo močan in kaže za tako velikega, močnega in težkega psa nepričakovano hitrost. Na podlagi njene tipične molosoidnosti si zamišljamo, da bi mogla takoj spremeniti smer, toda tega je tudi resnično zmožna.

NA POGLED
V mirni legi je Fila polna zaupanja. Nikoli ne pokaže dolgočasja, ali da bi bila z mislimi kje drugje. Če je razdražena je njen pogled buden in odločen.

GLAVA
Glava je velika težka in masivna, vendar se vedno dobro ujema s telesom. Od zgoraj gledano je Fila podobna trapezu, glava pa je podobna hruški. Od strani gledano morata biti gobec in glava v razmerju 1:1. Je pa gobec malo krajši od lobanje.

LOBANJA
Od spredaj gledano je velika, široka in na zgornji liniji rahlo zaokrožena.

STOP
Od spredaj gledano ga sploh ni. Če gledamo od strani je STOPA malo, v resnici je od strani gledan STOP poševen in izgleda kot dvignjena obrv.

GOBEC
Močan, širok, in globok, vedno v povezavi z lobanjo. Je dobro napolnjen do sredine gobca in se proti koncu malo razširi. Od strani gledano je gobec raven in upognjen navzdol ( kot rimski nos), ni pa nikoli upognjen navzgor. Prednja stran gobca je skoraj ravna z eno vdolbino v bližini nosu, ki ustvarja zgornje ustnice. Zgornje ustnice so debele in visijo ter padajo čez spodnje ustnice in tako ustvarjajo spodnjo linijo gobca. Strani od ustnice so vedno vidne. Spodnje ustnice so tesno ležeče na čeljusti vse do lovilnih zob, od tod naprej so proste na robovih. Gobec je zelo globok. Globočina ni večja od dolžine gobca. Od strani gledano tvorijo robovi ustnic črko U.

NOS
Je dobro nastavljen, dolge nosne luknje, ki niso tako široke kot čeljust. Barva nosu je črna.

OČI
Srednje velike, do velikosti mandeljnov. Prilično daleč ena od druge in v sredini globoko nasajene. Dovoljene barve oči so od rumene do rjave – stalno se ujemajo z barvo dlake.

UŠESA
So na sprednjem robu višja kot na zadnjem. Ušesa so viseča in se naslanjajo na lica, lahko so tudi zložena nazaj, tako da se lahko vidi notranjost ušes.

ZOBOVJE
Zobje so bolj široki kot dolgi, močni in beli. Zgornji sekalci so ob koreninah široki in na robovih ostri. Lovilni zobje so močni, dobro in daleč eden od drugega postavljeni na čeljust. Najboljša je škarjam podobna čeljust, dovoljena pa je tudi kleščam podobna čeljust.

VRAT
Močan in mišičast, na hiter pogled se vidi kratek.

ZGORNJA LINIJA
Lahko upadljiva linija navzdol, to pa zato ker so ramena zelo daleč ena od druge. Viher je nižji od križca. Od zadaj za vihrom gornja linija svojo smer spremeni in se močno dvigne k križcu. Hrbtna linija ne kaže zvitega hrbta.

KRIŽEC
Je širok in dolg, ustvarja se kot 30 stopinj, lahko je polokrogel, križec je malo višji od vihra. Od zadaj gledano je križec tako širok kot prsni koš. Pri psičkah je lahko širši.

OKOSTJE
Močno, široko in globoko pokrito z debelo in prosto kožo. Prsni koš je globok.
Dolžina telesa je višina plus 10 %, merjeno od ramen do zadnjih lic.

PRSNI KOŠ
Dobro obočena rebra, ta obok ( polokroglost) ne sme vplivati na pozicijo lopatic. Globoka in prostorna rebra segajo do komolcev. Prsna kost je vidna.

SPODNJA LINIJA
Na dolgo raztegnjena prsa proti tlom, pri podalšanju prsi mora biti paralelna linija. Trebušna linija se nazaj malo dviga, ampak ne podobno kot pri Whippetu.

SPREDNJI DEL
Sprednja ramena morajo biti zraščena iz dveh enako dolgih kosti. Nadlahtnica mora imeti kot 45 stopinj in z zgornjo kostjo kot 90 stopinj. Vezava nadlahtnice in kosti gornje roke ustvarjata ramski sklep. Ta se nahaja v višini predprsja ali malo nazaj. V idealnem slučaju se nahaja ramski sklep v polovični višini spodnjega roba od prsi do vihra. Ena zamišljena poševna črta od vihra se mora dotakniti komolca, da bi lahko dosegla nogo.

NOGE
Močne kosti; noge so paralelne in ravne do sprednjih prsnih kosti. Dolžina noge od zemlje do komolca je 50 % višine od zemlje do vihra.

ŠAPE
Močne z dobro koščenimi prsti, stisnjeno zaprte.
Šape so debele, široke in globoke. V idealnem slučaju kažejo tace v smer naprej. Močni temni nohti ( beli nohti so dovoljeni samo če so dlake na tacah bele)
Ne sme imeti 5 prstov.

REP
Zelo širok na nastavku, srednje nastavljen. Ko se Fila razburi, se rep nosi visoko in je na koncih opazen. Rep ne sme biti zavit čez hrbet.

VELIKOSTI
Ramska višina:samci od 65-75 cm ,
samice od 60- 70 cm

TEŽA
Samci najmanj 50 kg,
Samice najmanj 40 kg

BARVE
Dovoljene so vse barve razen bela- mišjesiva-flekasta. Kompleten plašč je lahko svetel ali temen. Črna maska je zaželjena, ni pa predpogoj. Pri vseh dovoljenih barvah so lahko beli znaki na tacah, tudi na prsih in na repnih konicah. Na drugih predelih niso zaželjeni. Bele označbe, ki pokrivajo več kot četrtino telesa morajo biti kaznovana
( diskvalifikacijska napaka).

KOŽA
Eden glavnih čistokrvnih dokazov je debelina kože, prosta koža ki pokriva vse telo. Zelo sproščena na vratu, to dela odvečna koža, na prsni kosti in na trebuhu. Več fil ima zgubo (falto) na strani glave, ali na vihru te falte pa se širijo do ramen navzdol.
Ko je Fila v mirnem položaju je glava prosta od zgub (falt). Če je na nekaj pozorna, se koža povleče skupaj in ustvarjajo se male falte v podolgovati liniji na čelu.

DLAKA
Kratka- gladka- gosta in zategnjena na telo.


DISKVALIFIKACIJSKE NAPAKE- IZLOČANJE
Agresivnost
Roza nosna goba
Podgrizavost
Če se pri zaprtem gobcu vidijo zobje
Če manjka lovilni zob ali Molars, izjema je M3
Plave oči (porcelanaste oči)
Kupirana ušesa ali rep
Križec nižje od vihra
Beli barva, belo siva lisasta barva
Prenizka višina ramen ( izpod 65 cm pri samcih in izpod 60 cm pri samicah )
Pomanjkljivosti na prosti koži ( premalo višeče kože)
Slabo gibanje

ZELO TEŽKE NAPAKE
Sramežljivost in apatičnost
Mala glava
Suhe zgornje ustnice
Izbočene oči
Manjkajoča dva zoba ( razen P1 )
Hrbet kot krap ( riba )
Ravna ne k zadnji roki dvigajoča se hrbtna linija
Trebuh premočno navzgor
Napačno izraščena zadnja roka ( ravni skakalni sklep )
Beli znaki ki poraščajo več kot četrtino telesa
Premalo pigmentirani očesni robovi
Okrogle oči
Kvadratasta postava

TEŽKE NAPAKE
Kratek gobec
Mala ušesa
Visoko nastavljeni uhlji
Preveč svetle oči
Delanje zgub na čelu če je Fila v mirovanju
Podbradek-(prečna guba pred podgrlino)
Manjkata dva zoba
Nadgrizavost
Kratki križec
Čez hrbet zvito nošen rep
Sedlast hrbet
Premala prsna vdolbina
Preveč okoteni skočni sklepi
Kravja stoja
Višina nad standardom
Od spredaj viden stop

LAHKE NAPAKE
Vse kar se ne ujema s standardom
Pozor, samci imajo dve razvite jajčke, ki se nahajajo v mošnjičku
 
+1


VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #1 : 10 Marec 2006, 15:44:53

Baldy SLO LAND starr tri mesece in pol



trigi

  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 2.357
    • Točke: 5
  • V eni roki nosim sonce, v drugi roki zlati smeh...
Odgovori #2 : 10 Marec 2006, 15:51:05
Vladimir ... za kakšnega človeka je primerna fila?
Pri nas je nina, preden je spoznala corsice, tudi malo navijala za filo :) Je zelo zanimiva pasma... vendar sem prepričan da primerna samo za človeka ki ima veliko kinološkega znanja.

Je res da je fila zelo teritorialen pes ... da dokler se giba v neznanem okolju ni tako nevarna .. čim pa se ustavi pa bo branila svoj položaj?

Lp, Črt



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #3 : 10 Marec 2006, 16:52:02
Zdravo trigi
Jaz ti lahko povem samo karakterr naše stare file in mladičev ki smo jih mi kontrolirali.Naša stara fila je zelo prijazna psička,z njo se lahko ukvarja vsak,tudi otroci.Naj ti povem , da mi je jo hendlala popolna tujka,ker jo nisem mogel  hendlati v tistem trnutku sam.
V trenutku ko pa ostane sama je dvorišče ,ali prostor kjer se nahaja  njen, začne čuvati svoj  teritorij in je nepodkupljiv čuvaj, ki z glasnim laježem ustavlja vse kar se približuje njegovem teritoriju.Ni pa isproban vstop na teritorij,ko je sama, zato ne morem tega komentirati.
Na forumih je pisalo drugače ,zato smo se posebaj potrudili z  našimi mladiči in svetovali novim lastnikom po naših močeh in skromnim dotedanjim znanjem.Moram ti povedati da se je pet od osmih vrglo po maminem karakterju, je pa res, da so bili novi lastniki v stalnem kontaktu z nami in mladiče vzgajali po naših nasvetih. Bili so problemi z eno psičko, vendar pa je bila ta vzgojena z drugačnimi prijemi (stara šola)
Za sedaj moram povedati da so naše  izkušnje čisto drugačne kod se je pisalo.
Z pravilnim pristopom se marsikateri dedni gen ne prebudi.(agresija)
Nina pa, če je še zainteresirana za filo jo lahko dobi iz naslednjega legla, pa bo sama spoznala karakter.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #4 : 11 Marec 2006, 16:37:57
Nina pa, če je še zainteresirana za filo jo lahko dobi iz naslednjega legla, pa bo sama spoznala karakter.

Nina žal ali na srečo ne deluje po tem principu :P jaz se najprej vržem v pasmo, ki mi je vizuelno kolikortoliko dobra in potem se vržem v študiranje tujih strani in preučevanja krakaterjev, iz vsega kar je kje napisano.
Da bi pa kupila psa in se potem spopadala z karakterjem, ki mi niti malo ne bi ustrezal bi bila pa totalna polomija, zame, za vzreditelja in seveda tudi za psa, ker bi ven dobili bog si ga vedi kaj.

Lahko rečem morda nekoč .. ampak mislim, da je trenutno na lestvici pred Filo toliko pasem ki so mi karakterno bližje, da .. jih ne zamenjam za Filo :P
Vseeno hvala za ponudbo ;D ;)

p.s. je pa Baldy res en tak srčakn debelinko ::)

Lp nina



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #5 : 11 Marec 2006, 17:10:19
Nina,

psa ti nisem ponujal v prodajo ampak če bi želela bi ti ga podaril.

Naj ti samo povem še to, literatura in teorija je drugačna od realnosti in prakse, sem ugotovil pri tej pasmi (mogoče se motim).


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #6 : 11 Marec 2006, 17:24:33
Nina,

psa ti nisem ponujal v prodajo ampak če bi želela bi ti ga podaril.

Naj ti samo povem še to, literatura in teorija je drugačna od realnosti in prakse, sem ugotovil pri tej pasmi (mogoče se motim).

Cena sploh ne igra glavne vloge, za kaj se za filo nisem odločila, čeprav pasma sama najbrž ni poceni, a ne ;) ;D Ravno včeraj sem ogledovala psa zase, linijo, ki mi je simpatična in vem kaj lahko iz te linije pričakujem (inbreeding pač, veliko se ne da zgrešit ::), če genetike kje ne kiksne), cena 1500eurov, ki pa sem jih pripravljena tudi plačati, za kvaliteto definitivno ;) (če kupujem psa za vzrejo in razstave seveda).
Aja, ker teorija in praksa res ne gre nikoli skupaj, nikoli ne berem opisov v knjigah ampak na straneh vzrediteljev in jih če se, da tudi kontaktiram ;)

Koliko legel fil pa ste pri vas do sedaj imeli? Pa koliko jih je trenutno vsega skupaj v slo. ker kakor vem je v slo. še en vzreditelj, vem da je njegovemu psu ime Tobi, za samico pa se žal ne spomnim :-[


Lp nina



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #7 : 11 Marec 2006, 18:42:15
Del naše vzreje:

ANA OD ČENTE          CH-BIH, CH-SCG, CH-RO, CH-SLO, CH-CRO, INT-CH

9x BOB
2x R.CAC
18x CAC
2x R.CACIB
7x CACIB
2x KLUBSKA PRVAKINJA
1x INVIGATORE



AMOS SLO LAND          CHJ-SLO, CHM-CRO, CH-SLO

14xBOB
5x PRVAK RAZREDA MLADIH
10x CAC
4x CACIB
4x KLUBSKI PRVAK



ASCHA SLO LAND          CH-BIH

2x BOB
3x PRVAK RAZREDA MLADIH
5x CAC
1x CACIB


ALEXIA SLO LAND          CHJ-SLO

2x PRVAK RAZREDA MLADIH
1x CAC
1x KLUBSKA MLADA PRVAKINJA



APOLLO SLO LAND

1x ODLIČNO



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #8 : 11 Marec 2006, 19:32:50
ANA OD ČENTE       


Tole najbrž ni vaša vzreja ampak samo psica v vaši lasti, a ne?? :-\

Lp nina



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #9 : 11 Marec 2006, 19:48:41
To je temelj naše vzreje.
 Zato je na vrhu, mama spodaj omenjenih psov in psic .
 Kmalu začnem voditi nove mladiče na razstave, pa te bom zagotovo obvestil o njihovih uspehih,ki jih ne bo malo.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #10 : 11 Marec 2006, 19:57:11
To je temelj naše vzreje.
 Zato je na vrhu, mama spodaj omenjenih psov in psic .
 Kmalu začnem voditi nove mladiče na razstave, pa te bom zagotovo obvestil o njihovih uspehih,ki jih ne bo malo.

Ja na njej temelji tvoja vzreja ni pa to psica, ki bi se skotila v tvoji psarni (Slo land) in nisi ti njen vzreditelj, si pa njen lastnik. Če jaz razumem prav? Temelji pa vzreja na njej to pa razumem.

Evo pa še psarna, ki sem jo prej omenjala Do Ribeiro Preto ( Klik).

In njihov samec Tobi, ki me je navdušil z svojo pojavo že uuf časa nazaj ;) Slika (Tobi je desno ;)"

Lp nina



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #11 : 11 Marec 2006, 20:18:08
Pa nisi ugotovila da sem na vašem forumu opisal nekaj kar vam manjka, pasma fila.

Moje mnenje pa je da ne znaš dobro brati ker ponavljaš že tri poste da mama mojih mladičev ni skotena pri meni.
Vzrejo trenutno še stalno vodimo na tej psici,ki pa je zelo uspešna.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #12 : 11 Marec 2006, 20:22:26
Pa nisi ugotovila da sem na vašem forumu opisal nekaj kar vam manjka, pasma fila.

Moje mnenje pa je da ne znaš dobro brati ker ponavljaš že tri poste da mama mojih mladičev ni skotena pri meni.
Vzrejo trenutno še stalno vodimo na tej psici,ki pa je zelo uspešna.

Znam zelo dobro brati in me je zanimalo samo, ali je tudi Ana od Čente morda skotena pri tebi pa nosi priimek druge psarne (tudi to je mogoče), ali je psica kupljena v psarni Od Čente torej je vzreditelj nekdo drug.

Nisem pa nikoli nič rekla čez tvojo vzrejo... tako da  ???

Lp nina




VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #13 : 11 Marec 2006, 20:40:55
O psarni pa toliko .
V Jugoslsviji sem registriral 1972 leta psarno OB MOSTNO,s katero sem imel zelo veliko uspeha ,celo svetovnega prvaka, več srednjeevropskih prvakov, slovenskih se sploh ne morem spomniti, mogoče je  število troštevilčno, pa saj je vse eno.
Po samoosvojitvi  Slovenije sem moral rergistrirati novo psarno, ki se imenuje SLO LAND, s katero žanjem tudi kar dobre uspehe,in jih mislim približati stari psarni.
Čenta je psarna ,ki je vzrejala file in tam smo kupili mamo naših uspehov, z njo sem opravil 6 šampionatov.


ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #14 : 11 Marec 2006, 21:01:27
Čenta je psarna ,ki je vzrejala file in tam smo kupili mamo naših uspehov, z njo sem opravil 6 šampionatov.

No samo to me je zanimalo, nič drugega ::)  sicer ne spada v to temo, ampak vseeno (firbec pač), katero pasmo pa si vzrejal pod imenom OB MOSTNO?

Lp nina



marko006

  • *
    • Prispevkov: 53
    • Točke: 1
Odgovori #15 : 15 Marec 2006, 09:38:39
V avstrijski psarni "von der Neuen Welt" pričakujejo konec marca 2006 zelo perspektivno leglo brazilskih fil:


mati: HIGIENOPOLIS DIARA, Hd-0, Ed-0, potrjena od brazilskega kluba za ohranitev čiste brazilske fila (CAFIB)

oče:  GOL DA SERRA DE ITANHANDU, Hd-1, Ed-0, uvoz iz brazilije, iz čistih CAFIB linij


če koga zanima, se lahko oglasi direktno pri gospe Semler: [email protected]
v primeru "jezikovnih problemov" pa rade volje tudi pomagam. (mimogrede: diara je sestra našega tobija)

lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com



Če delaš doma, so kužki srečni!!!
http://spiderweb-webspider.ws/blog


Amos

  • *
    • Prispevkov: 128
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 18 Marec 2006, 21:42:17






marko006

  • *
    • Prispevkov: 53
    • Točke: 1
Odgovori #17 : 24 Marec 2006, 17:19:53
mladički v psarni "von der neuen welt" so "prispeli":

tu so slike staršev in mladičkov:

http://www.fila-brasileiro.at/Welpen.htm


lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com

Če delaš doma, so kužki srečni!!!
http://spiderweb-webspider.ws/blog


VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #18 : 25 Marec 2006, 19:17:19
Sedaj pa imam že štiri mesece

Poslali so mi sliko iz CRO gospoda  Bacha Slo land... :)  :)



Brata bomo pokazali, ko bomo napravili nove slike.


VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #19 : 27 Marec 2006, 09:26:35
Brat Bacha  Baldy Slo land



marko006

  • *
    • Prispevkov: 53
    • Točke: 1
Odgovori #20 : 27 Marec 2006, 23:00:55
mladički v psarni "von der neuen welt" so "prispeli":

tu so slike staršev in mladičkov:

http://www.fila-brasileiro.at/Welpen.htm


lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com

mladički so stari pet dni - leglo pa razprodano ;D!

Če delaš doma, so kužki srečni!!!
http://spiderweb-webspider.ws/blog


dog4ever

  • *
    • Prispevkov: 961
    • Točke: 13
Odgovori #21 : 27 Marec 2006, 23:10:21
Marko, a bomo tudi mi videli kakšne slikice tvojih mladičev ;) :P



VLADIMIR

  • *
    • Prispevkov: 147
    • Točke: 1
Odgovori #22 : 29 Marec 2006, 10:51:37

Pasji prijatelji




marko006

  • *
    • Prispevkov: 53
    • Točke: 1
Odgovori #23 : 23 April 2006, 16:29:47

 
Zgodovina pasme: Fila je ena imed dveh brazilskih pasem, druga je brazilski sledni pes, brazilski hrt.
 


da je fila ena iz med dveh brazilskih avtohtonih pasem drži, da naj bi bila druga nekak "brazilski sledni pes ali hrt" pa ne drži.

druga avtohtona brazilska pasma je brazilski terier - terrier brasileiro - ali kakor pravijo brazilci "fox paulistinha".
pravilnost (tudi) te moje "trditve" lahko vsak preveri na uradni spletni strani brazilske kinološke zveze:
http://www.cbkc.org/

lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com

Če delaš doma, so kužki srečni!!!
http://spiderweb-webspider.ws/blog


Amos

  • *
    • Prispevkov: 128
    • Točke: 0
Odgovori #24 : 01 Julij 2006, 00:41:40
Z Amosom sva se udelezila razstave v San Marinu, kjer sva dobila CACIB-in s tem zakljucila internacionalnega prvaka in si pridobila naslov mediteranski prvak!Seveda pa sva si pridobila enga BOBa.

Aja Marko006, al ni se ena psicka iz neuen velta naprodaj?



Lola

  • Gost
Odgovori #25 : 05 Julij 2006, 16:31:30
sem prebrala v Kinologu ja, čestitke Amosu!



Amos

  • *
    • Prispevkov: 128
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 05 Julij 2006, 19:10:21
A res?
V kateri stevilki pa?
Sploh nisem vedela ???
Hvala za cestitke!



Lola

  • Gost
Odgovori #27 : 05 Julij 2006, 20:50:13
V zdejšni, je en članek o San Marinu



Amos

  • *
    • Prispevkov: 128
    • Točke: 0
Odgovori #28 : 21 Julij 2006, 08:47:33
 ;D
Hvala Focoso, sem si ga kupila.Med petimi najuspesnejsimi razstavljalci sem tudi jaz ;D
Kak sem ponosna madona spet mi speh raste :D



marko006

  • *
    • Prispevkov: 53
    • Točke: 1
Odgovori #29 : 31 Avgust 2006, 00:19:26
BOB - ne, CACIB - tudi ne, CAC - ne, brazilske file - YES - pri:

www.dopantanal.be
www.higienopolis.net

mladički na voljo.


lp
marko
www.do-ribeiro-preto.com

Če delaš doma, so kužki srečni!!!
http://spiderweb-webspider.ws/blog