Hvala Inka za dodatne razlage

točno nekaj takega okoli pritiska na ''pašno'' žival moramo poštimat. Se mi sploh ne gre za to da bi jo mogla angažirat (uporabno pomoč pri tem že imam

) res je kot praviš, da moraš psa gledat ter usmerjat takrat ko to potrebuje. Prav zato da jih ne ganja preveč.
To da jih nima namena plensko napadit za pojest mi je enkrat pokazala, ko je slučajno prišla v kurnik. Jih je samo s preveliko vnemo zgnala na kup...naprej pa ni vedla kaj naj si z njimi počne.

Še sreča, da so kokoši hladne za tako početje. Grejo na kup, sicer se menijo ''kaj je s ttim pesom narobe

'' ampak ni pa panike. Preko mreže se pa sploh ne zmenijo zanjo oz. jo pridejo gledat, kaj se gre.

Kobila je pa tudi navajena na vsega hudega in izvrstna učiteljica

se gre psa ''učit Parelli''

Gre pa sodeluje pri premiku, če psica mirno teče okoli/zadaj nje, če se pa zaganja jo pa samo tupo gleda. Sodeluje naprej pa ko se psica umiri.
Sicer sem rabla skoraj leto dni, da sem si prišla gor, da ta pes ima ''pašno podlago'' in da je bolj prav, da jo usmerjam kot pa preprečujem, ker sem sprva mislila, da preganja, ker hoče škodo delat. K sreči imam še potrpežljive ''asistente'' ki pomagajo.