Dalmatinec [Dalmatinac,Dalmatian]

Petra · 227674

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #270 : 15 Maj 2008, 22:54:23
Oskar, falot mali, vse naj naj :o Še mnogo norčavih let vama želim :)

Karo, držim pesti za jutrišnje preglede! Res je, treba je pozitivno misliti ;) Javita se!

Pozdravček vsem pikastim, Meli&Maj

andrazme

• *
  • moj lepi Oskar:)
Odgovori #271 : 16 Maj 2008, 20:26:56
hehe hvala za lepe zelje upam da bo res čim več let pa zdravja tudi to je pomembno...

ko sem že pri zdravju moram povedati da je od moje sestre kuza zelo bolančkan (je mešanček med dalmatincem)
ker ga je pred 2ma tednoma zbil avto poškodoval mu je taco.ima 2 zloma nekaj je bilo pomečkano in še zvin uglavn zakompliciralo se je do konca...
imel je operacijo in sedaj počasi okreva.vet. pravijo da zna šepati celo življenje pa če se ne bo dobro zacelilo ga čaka še ena operacija.toook je bogi revček še dojenček je 7 mesecov ima :'(
mislm ta kuža prav nima sreče njegova prva lastnica ni lepo ravnala z njim ga je stradala skor do smrti samo hvala bogu smo mi posredovali potem pa ga je posvojila moja sestra kljub temu da ima doma še čivavo,ki se najprej nista čisto razumela zdaj pa ne moreta en brez drugega :) zdaj sta pa najboljša prijatelja
no v glavnm res je pomembno da imaš zdravega kužka...

bom probala najdt kakšno slikco da pokažem tega lepotca
lp

andrazme

• *
Odgovori #272 : 16 Maj 2008, 20:36:54
ja mam pohn slikic od njega samo zasedejo preveč prostora pa ne vem kako bi ga pokazala
tud eno slikco ne morm poslat nič ga bom en dan slikala z manjšo kvaliteto pa bom poslala
da vidite tega  ubogega bolnika

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #273 : 25 Maj 2008, 18:43:18
Ni treba dat sabše kvalitete-fotke se naloži na kak internetni album in se tule prilepi link. Je pa fajn, da dajaš na net fotke v ločljivosti 1000x 8000 pixlov (govorim na pamet), večje pa ne. Pa ko zmnjšaš fotko, dodaj ostrino ene 0,6...ker jo z manjšanjem odvzameš.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!

andrazme

• *
Odgovori #274 : 25 Maj 2008, 19:44:18
evo to je pa naš bolnik tai tačka je supr...
čara kako vaš kuža??

andrazme

• *
Odgovori #275 : 25 Maj 2008, 19:47:25
pa še ena

andrazme

• *
Odgovori #276 : 25 Maj 2008, 19:49:04
no tuki mi je pa uspelo slikat use naše pse k jih imamo doma

andrazme

• *
Odgovori #277 : 25 Maj 2008, 19:51:13
no pa še ena slikca od oskarja ki smo kakšna 2 tedna nazaj uživali na morju

Mayč

• *
Odgovori #278 : 28 Maj 2008, 17:25:49
Ojla!
Mene pa zanima če kdo od dalmatincov rastavla v hrušici in če bi bilo možno za sposojo za na JH ?

Ko je bog ustvaril najlepšega psa, je ustvaril  Lhasa Apsa.
http://albums.phanfare.com/slideshow.aspx?u=6634151&a_id=2979239&s_id=3255077

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #279 : 28 Maj 2008, 17:27:38
Žal :-\ ne vem če je tu kaj aktivnih razstavljalcev  ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #280 : 28 Maj 2008, 18:50:36
Mi z zdravjem pač tako-neuradno srce deluje poslabšano, kako zelo slabo ali dobro bomo pa zvedli jutri, ker se jaz ne grem več špekulacij doma in predvidevanj. Res se mi zdi brezveze, da se za zadevo, ki je nujna in edina moralna, če imaš žival prepiramo. Oni namreč ne bi dali pregledat srca, niti pljuč-ampak bom jaz zraven in to zahtevala, ker mi je res dosti, da me ne upoštevajo-kot da bo Karo z (ne)pregledom pridobil leta.  Mama je pa tako ali tako vedno sveto prepričana da veterinarji ne vedo ničesar in da se ne da pomagat  >:(

Le vkup uboga gmajna!

andrazme

• *
Odgovori #281 : 29 Maj 2008, 17:00:55
ja to je pa res hudič.pri nas doma kadar kakšna žival zboli ponavadi moja mami reče jah sej se bo zlizal pust ga
mene pa zravn ubija ko vidim da se žival muči pol pa ponavadi jz peljem vet.pa povrh še krijem  stroške ker ona pač noče za njene pse(ima bernandinko, čivavo in mucka)
to je čist neodgovorno.če maš psa oz kakšno drugo žival moraš vedit kakšne so odgovornosti...
Čara jaz srčno upam da je z vašim Karomv vse uredu in da bo lahko doživel čim več let.pa poroči kako mu gre
lp

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #282 : 05 Junij 2008, 20:51:55
Naša zverina je zaenkrat OK. Zdaj je pa gospa mama opazila, da je en uček malo drugačni-hitra je nimaš kaj. To sicer jaz že dolgo vem, ampak sem preiskusla iz vseh mogočih kotov-odziv očesa je enak in uček spremljam že pol leta. ::)

Je bla pa spet kri iz ritke-kar mi ni všeč. Dopuščam možnost, da je zaradi žvake in posledično trdih delcev. Se bomo pa jutri razglistili, morda bo kaj bolje. Nas pa zadnje tace včasih prav smotano ne ubogajo, ampak še vedno lepo preskoči hlod (1M visok).

In danes smo dol potegnili rekordno elikega klopa-res OGROMNEGA,, če ne bi bil tako ogaben bi ga še fotkala, tako pa nisem vedla a bom bruhala al ne. Bljak. Tako na oko bi rekla da je imel bil velik cca 1-2cm!Sem šla kar ampulo kupit.

kadar je sonce

kadar je dež

Le vkup uboga gmajna!

andrazme

• *
Odgovori #283 : 06 Junij 2008, 15:12:15
oo kok je srčkan prov sama lepota ga je pa kako pančka...hehe
ja kok je blo pa krvi mogoče mu je pa sam kakšna žilca počla pa da zarad tega...

ja samo te klopi so se pa čist raspasli prov ne morš vrjet gremo na sprehod pa po njemu lezejo tko kakšni
 tri al pa šterje klopi ne razumem pa ma ampulo pa še ovratnico proti klopom pa še zmer lezejo po njem fuuuj
lansko leto je imel boleriozo in baje da je blo tko grozn že da bi mi lahko umru :'(
no sam zdaj je uredu tudi rdeč ni več po trebuščku tko da sem kar vesela
Sem pa prepričana da bo z vašim lepotcem use uredu in da boste lahko še dolgo cajta uživali lepe trenutke... :)
pa enga lupčka mu daj namesto mene ker je  tako sladek da bi ga kar pojedla cukr hehe

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #284 : 09 Junij 2008, 19:38:04
Mi se mamo radi, radi, radi, radi. Mi se  'mamo radi, radi prav zares!

Le vkup uboga gmajna!

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #285 : 09 Junij 2008, 20:19:00
Se vidi, da se imate  :) Krasna fotka, čist zares  :o
Karo je krasen, čist nič se mu ne vidijo leta  :-*

Pozdravček od Maja in mene ;)

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #286 : 10 Junij 2008, 10:35:49
Takole res ne. Ma pa po telesu take izrastlinice, na vsake tolko časa opazim še kakšno, več spi, zadnje tace niso take kot so ble, sploh desna, pa več poje ( ne hrane, ampak tako kot dalmatinci), godrnja, se cartla...Pa čudne ideje dobiva.

Le vkup uboga gmajna!

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #287 : 10 Junij 2008, 10:46:17
To si pa res lahko privošči pri svojih letih :P ;D

In še Maj v nedeljo:

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #288 : 11 Junij 2008, 14:37:03
Danes sem se odločil, da ne bom poziral

Resnično, ne ljubi se mi, hočem v hišo

MEŽAL BOM!

Le vkup uboga gmajna!

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #289 : 11 Junij 2008, 14:51:36
In da ne pozabim DPMŽ koroška išče nov dom za 1 leto starega dalmatinca.

Le vkup uboga gmajna!

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #290 : 11 Junij 2008, 15:01:23
 :'( upam, da ga hitro najde :-*

Imaš kaj več informacij?

čara

• *
  • Obožujem pse!
Odgovori #291 : 11 Junij 2008, 15:48:02
041 607 218 (Suzana Vodnjov-DPMŽ Koroška) Bo ona kaj več povedala.

Le vkup uboga gmajna!

andrazme

• *
Odgovori #292 : 12 Junij 2008, 16:58:27
živjo vsem
mene pa sam zanima če se komu sanja kje prodajajo nutro gold kamor koli grem v trgovine za male živali nimajo te hrane :( (no razn baje ena trgovina v domžalah sam to je predaleč)
rabla bi nutro losos in krompir.pravjo da je dobr pa da je za pse z občutljivo kožo pa bi rada sprobala da vidm če mu to leži...
trenutno pa je od eukanube sensetive.je kr uredu samo majo samo 12kil jz bi pa rada najdla hrano k mu ugaja pa k je 15kil pa  največ ke do 60 eur.
15 kil ma glih za en mesec tm nekje
skogkatt koliko pa kej tvoj poje?tko mesečno

skogkatt

• *
  • MyMy&Neli&Miyu
Odgovori #293 : 12 Junij 2008, 18:57:37
ca. 10kg eukanube dermatosis (riba+krompir) na mesec, v bistvu celo še malo manj ker dobiva še ogromno druge hrane (sir,hrenovke,...) na treningih, pa zato malo manjše porcije doma poje.

Za nutro ne vem, poglej tam v podforumu za hrano bo sigurno pisalo :)

andrazme

• *
Odgovori #294 : 12 Junij 2008, 19:28:39
aja a tok mal poje ja ne vem a pol jz mal preveč dajem oskarju samo vet.je reku da je čist taprav tko da ni predebel..
hehe a pol se tvoj gospod lepotec kr s hrenovkam baše. moj bi ubijal samo za eno hrenovko sam se mu nič ne upam dat bo spet rdeč
ok hvala bom še mal pobrskala po formu

Nika

• *
  • Buda
Odgovori #295 : 12 Junij 2008, 20:03:30
Nutra gold se dobi v Kosmatincu v Žalcu  ;)

andrazme

• *
Odgovori #296 : 12 Junij 2008, 21:11:56
uuu ne to je bliz celja jz sm iz okolice lj.hvala ussen

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #297 : 12 Junij 2008, 21:25:33
V spletni trgovini 4tacke.com jo imajo. Trogvine kjer prodajajo to hrano so pa napisane tudi tu: klik

andrazme

• *
Odgovori #298 : 12 Junij 2008, 23:06:30
kanchy imam vprašanje
ker še nism tako preko strani kupovala hrane me sam zanima kako to pol nrdim tm dam dodaj v košaro al kako
in kako pol dobim pasjo hrano  na dom in to je to al kaj??
koliko je pa poštnina?
lp

kanchy

• Mali Pesjanar
  • **
  • white princess :)
Odgovori #299 : 13 Junij 2008, 15:44:45
Najprej se moraš registrirati. Potem dodaš v košarico in te vodi naprej. Na tej strani še nisem kupovala ampak ponavadi potem vpišeš svoj naslov in podatke kamor ti pošljejo. Ja dobiš na dom oziroma te počaka na pošti. Tako je ponavadi na drugih spletnih trgovinah in mislim da tudi tale ni izjema.

Mislim da je poštnina odvisna od teže pošiljke.

Lp