HELLP - drekožerstvo na kubik!

zoa · 8162

zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
: 30 Januar 2012, 17:24:43
Ojla!
Najprej se res opravičujem, saj vem,da tale podobna tema že obstaja. Sem že veliko prebrala o tem, da psi jejo iztrebke, pa kako postopati itd itd.
Rada bi vaše mnenje. Kajti občutek imam, da se mi meša.  >:(
Imam psičko 1,5 leti staro, mix labi,ki  nekontrolirano žre vse kar ji pride pod noge. Pomislila sem že na vse živo; od tega,da je dejansko lačna, do tega,da ji manjka kaj v hrani, v zadnjem času pa imam občutek, da ima z drekci prav obsesijo. Išče, išče dokler ne najde. Sprehod ji poskušam čimbolj strukturirati (nekaj časa poleg, nekaj časa na fleksiju, malo igranja, uporaba slednega povodca itd) , vendar čim ji pustim prosto jovo na novo. Zdi se mi, da pravzaprav prav uživa,ko mi dvigne pritisk. >:(
Če jo poskušam ignorirati pa se postavi prav pred mene z klobasico v gobcu.  ::)
Rada jo imam in mislim, da je naj naj, ampak včasih bi jo kar iz kože dala. Veterinarka mi je predlagala uporabo nagobčnika. Kaj mislite pa vi?



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 30 Januar 2012, 17:39:17
Hahaha Umiram od smeha.  ;D

Moja žre vse sorte drekov, robce, karton, ostanki hrane, gumo, še kaj plastičnega, tudi plenico z drekom je že imela v gobcu. In pa crkjene na pol gnile glodavce.

Torej zdravilo je-štrik na kratko in hodit ob nogi, ko je brez povodca, jo čim bolj zaposlim z igračami, hrano, vadiva odpoklic....Ko pa ima fraj oz. OK, pa sem se sprijaznila, da bo pač žrla nesnago.

Temu primerno jo redno razglistim, vsako leto cepim proti leptospirozi in na dve-tri leta cepim še proti ostalim kužnim. Aha in pa zobe ji umivam.

Drugače ne uživa, ko ti dvigne pristik, ampak preprosto je ta nesnaga tako zelo dobra! :)

Za tvojo psico je še upanje da sama od sebe neha žret drekovje. Tam nekje okoli 2 leta psi ponavadi nehajo, če ne nehajo takrat-menda ostanejo strastni drekožerji za vedno.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 30 Januar 2012, 17:40:16
Hvala bogu nisem edina!  ;D
V bistvu se brezveze oglašam, ker še sama nisem našla rešitve.
Vem le, da sledi in flexi povodec ne pomagata, ker je moj falot tako hiter pri teh drekcih, da poje še prede skapiram da je kaj iskal. Da bi ga pa imela ves čas na poleg na povodcu pa sem lahko cel da z njim na sprehodu, da se bo malo zlaufal, drugače bo pa doma bedarije delal. Pa še na povodcu me včasih zavede, ker se mi močno zdi da išče mesto, kjer bi se on podelal, v bistvu je se pa samo privoha do slastnega kakca, ki ga v sekundi dvajset poje.
Edino kar pomaga je žogica, pa še to ne gre, če slučajno pade v bližino "malice", ker jo v tem primeru hladnokrvno ignorira. Pa tudi žogice mu ne želim preveč metati, ker se preveč divje zaustavlja, jaz bi ga pa v tej starosti še malce pazla pri teh stvareh.

Tako da ja, tudi jaz bom vesela kakršnegakoli nasveta. Drugače bo pa tudi pri nas padel nagobčnik. Sem si ga že nagledala, ampak moška stran naše družinice protestira, da ne more tak ljubek pes nositi nagobčnika.  :D

Aja, tudi naš falot je labi mix. Bo nekaj na tej labradorski požrešnosti, a?  :D



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #3 : 30 Januar 2012, 17:45:47
To z žogo, jaz sem jo že direkt v drek vrgla.  :D

Labradorji in ZPji so itak znani drekožerji oz. sesalci lepše povedano. Problem je bel sneg-beli robci. Zdaj pa ga vidi če moreš.

Pri določenih zadevah pomaga, če psa naučiš da ti prinese pokazat kaj imaš, za nevarne zadeve zamenjaš oz. rečeš pusti (pes pa mora znat spuščanje).

Sem se pa ravno spomnila. Lahko narediš trik iz tega-pogled proti dreku, nagrada, itd, večeš težavnost, bližino in potem če imaš dovolj slastne priboljške ti morebiti celo uspe, da bo pes od zdaj naprej deloval "Lejjjj drek vidim!" in zato dobim nagrado, posledično ga ne poje.

Je pa ena reč, da naše sprehajalne poti etc, so vse polne drekov, za tako reč vadit, rabiš pa točno vedet kje je kak drek in seveda, da niso povsod!

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 30 Januar 2012, 18:14:49
Jao pa labi mix  ::) poznano  :D
''Poglej drek'' je dejansko lahko zelo efektiven trik. Potrebno je samo naštudirat kje je ''zaklad''. Enostavno vztrajati in ne dajati možnostu samo-nagrade. Kar seveda zna biti dolgotrajno. Se pa vztrajnost splača.
Če je problem prevelik in res ne gre drugače je pa več kot na mestu psa navadit na nagobčnik in si olajšat življenje. Navajanje na nagobčnik kot osnovno opremo se meni zdi povsem primerno. Ker nikoli ne veš kdaj se bo uzakonilo, da ga bojo morali nosit ali ko greš na javni prevoz, pri veterinarju... pač kos opreme, ki jo pes zna nosit prav tako kot ovratnico ali oprsnik.
Problem požrtih drekov je lahko tudi staknjena parvoviroza, ki je pa žal lahko kljub cepljenju in zdravljenju za psa usodna.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 30 Januar 2012, 18:27:28
Ta "poglej drek" trikec zveni sicer zelo zanimivo, ampak pri najinih sprehodih popolnoma neizvedljivo. Ker to kar on zvoha, jaz v življenju nebi vidla. Še ko v gobček da mi včasih ni jasno zakaj žveči listje, potem pa skapiram da je verjetno bil kakec zakopan v listju, on pa pač cel paketek požre.
Predvidevam da nima smisla, če on torej veliko veliko več kakcev najde, kot jaz.  :( Mogoče bo poleti lažje, ko ne bo toliko listja na tleh, ne vem.

Tisto s "pokaži" pa delam na tem, ja. Problem je, da smo na začetku naredili veliko napako in ga kregali za take izpade. Zdaj pa se skriva pred našim pogledom, ko kaj najde, če je le možno kar pobegne pred nami ko ima kaj v gobcu (tudi na domačem dvorišču, kjer radi kakajo sosedovi mački).
Poznamo enega super vzgojenega labradorca, ki so ga odvadli vse povprek žret samo s tem, da je bil prvi parkrat bolj strogo okregan. Zdaj pa vse pusti. No in mojmu se je zdelo, kar je šlo pri Maxiju, bo šlo tud pri našem Pakotu. Na žalost pa je rezultat ta, da Pakotu niti najmanj ni do tega, da bi to grdo navado opustil, torej je zdaj njegov glavni cilj, da ga pri temu ne zasačimo.
Sej že dalj časa poskušam to popravit, ampak hrana je pri njemu le hrana.
Zdaj se pospešeno trudim ugotovit, kaj bi bilo zanj več vredo kot najden kakec (ali kakršnakoli druga najdena hrana, ker ne dela razlik). Do zdaj še brez uspeha. Razen če gre za najdeno jabolko, tisto spusti za koščke šunke, zdaj celo že za žogico, če se dovolj hitro kotali  ;D



zoe

  • Moderator
  • *****
    • Prispevkov: 6.645
    • Točke: 25
Odgovori #6 : 30 Januar 2012, 18:35:46
Nagobčnik pomoje ne bo pomagal. Kvečjemu imaš še večje sranje (dobesedno ;D), ker gre pes jest drek z nagobčnikom. Iz izkušenj povem, da ni nič prijetno čistiti drekast nagobčnik.
K sreči moja je "samo" človeške dreke, ki jih tukaj ni veliko. Če jo opazim, ko začne vihati nos in locirati poslastico, je dovolj opozorilo; lahko pa jo z bolj ostrim NE ustavim tudi med tem ko že žre. Ponavadi ji taki podvigi uspejo, če sem z mislimi kje drugje in nisem pozorna na njeno početje.

"Get over your hill and see what you find there, with grace in your heart and flowers in your hair"


Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 30 Januar 2012, 18:46:02
Nagobčnik pomoje ne bo pomagal. Kvečjemu imaš še večje sranje (dobesedno ;D), ker gre pes jest drek z nagobčnikom. Iz izkušenj povem, da ni nič prijetno čistiti drekast nagobčnik.
Eni so mi svetovali tud en tak trakec, ki pa kužku v bistvu onemogoči da bi odprl gobček. Se mi pa zdi čist prehudo za cel sprehod.  Odpade vso prinašanje in navsezadnje tudi nagrajevanje za dobro vedenje (sej nagrajujeva tudi z žogico, ampak kaj čem, če je pa hrana še vedno daaaaaleč najboljša nagrada).
 



airedale10

  • *
    • Prispevkov: 1.163
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 30 Januar 2012, 18:52:04
Citiraj
Pa še na povodcu me včasih zavede, ker se mi močno zdi da išče mesto, kjer bi se on podelal, v bistvu je se pa samo privoha do slastnega kakca, ki ga v sekundi dvajset poje.
Enako!  >:( in pol ga vidiš te ti prav smeje ker te je ''premagal''  ::)  :-X
Jaz sem sicer imela problem (ga imam še malo) z žretjem vsega, ne le drekov. In verjetno to ni najbolj ok, ampak vedno ko je kaj požrl preden sem ga lahko zaustavila sem mu kar odprla usta in poskušala dati ven. In se je navadil da žretju sledi neprijetnost in zdaj če mu še pravočasno rečem ne smeš ali pa pri kakem predmetu tudi brez tega je ok, da bi šel pa kar mimo kake hrane pa zaenkrat ne.  :-[ Ko sem delala tisti trik je super ubogal, ampak čim se vse skupaj prenese ''v resničnost'' pa ne več.  :-X Tako da jaz bi tudi še kak nasvet, čeprav se e zdaj že močno izboljšalo. Pa seveda vedno ko gre pridno mimo svinjarije ga nagradim!



zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 30 Januar 2012, 19:24:08
Joj, res hvala za vse vaše odgovore.  ;D Ja,tudi to sem že slišala, da so labiji vodilni v svetu, v odpravljanju drekov vseh velikosti in oblik.  ::) :D
Mislim,da bom kljub temu kupila nagobčnik, čeprav mi je jasno, da bo malo tudi nesrečna, jaz pa tudi, ko bom nagobčnik pucala.  :-XVčasih se pravzaprav bojim, da ne bi pojedla česa strupenega. Aja, mimogrede, moji igrače sploh niso zanimive! Ah kakšna žogica neki!
A  mislite, da bi bilo zanjo to preveč stresno,da ima nagobčnik gor, pa ne more do željenega cilja? Da ne bo živčnega fasala. :D :P



barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #10 : 30 Januar 2012, 19:41:21
Zal niso le labradorci drekozerji ali pa metalci sebe v dreke...

Heidi, CCR, je na zacetku jedla tudi lastne kakce, sva nekako odvadile, sedaj ne je vec pasjih, macjih pa do par dni nazaj tudi ne. Vceraj je bila v 3. uspesna pri malicanju iz zaprtega macjega stranisca... je pravzaprav ne dobis zraven: gres samo pogledat neke cudne zvoke, pa je ze na sredi sobe, ko prides do tja... ko jo pa povohas okoli goflje... bljak. Jaz ji potem zobe umijem s pasjo zobno pasto, ki se jo da kupiti pri veterinarju. Naj bi imela okus po piscancu, tako jo majo in psi in macki radi. Ublazi vonj.

Imam se eno mesanko, ki se je do Heidi le valjala v cloveskih kakcih, driski po moznosti (in to zraven tebe, v trenutku, nisi mogel prepreciti). Ko je prisla Heidi, sta s casom zacele tekmovati, katera jih bo vec pojedla... Sedaj je boljse, mesanka skoraj vec ne je dreka, za Heidi pa je to se vedno poslastica N1. Imam se enega mesanca, cistuna, ki pred Heidi ni hotel niti stopiti v luzo, blato, kaj sele kaksen kakec... sedaj se sicer tudi izogne luzam, a je parkrat ze pojedel gnoj zraven mene (cesa takega nisem pricakovala od njega).

Sicer bi med drekozerje poleg vecine retrieverskih pasem dala se kaksne novofundlandce in kodre.


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #11 : 30 Januar 2012, 19:42:26
Ja, in to malicanje iz macjega zaprtega stranisca CCR tekmuje z naceloma cistunsko tollerko in packasto tollerko.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #12 : 30 Januar 2012, 19:57:48
Bolje usran nagobčnik, ko zastrupljen pes. Moja teorija.  ;) In seveda, če psa naučiš nosit nagobčnik mu ni nič kaj hudo (a ovratnico pa nosi?). Je pa vse v vodniku - če se ti smili, ker ga ima, bo to izkoristil.
Imaš lahko tudi malce bolj grauž sistem. Najdeš kakec, ga zapakiraš v posodo z luknjicami (recimo kaka stara embalaža od skute), nastaviš in nagrajuješ ignoriranje ''sladice''.
Kreganje početja načeloma privede samo do tega, da to počno na skrivaj.
Kako je živeti z drekožeri ter ''vsejedi'' mi je znano, je pa vztrajnost več kot odličen recept (ali tvoja ali pasja  ;) )

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


ren

  • *
    • Prispevkov: 229
    • Točke: 0
Odgovori #13 : 06 Februar 2012, 14:42:20
O, fuuuuj, mojemu psu že 3 tedne "dišijo" drekci od srn. Če sva šla na sprehod po travi, sem vzela priboljške in sva malo ponavljala trikce, tako, da je še kar šlo. Ima nagobčnik, ampak ga dam sredi sprehoda dol. Prejšnji teden sva bila v gozdu, mu mečem palico, on veselo skače za njo, ni bilo sekundo in že požre tisto svinjarijo, bolj jaz govorim fuj, bolj on hiti... Bljaaaak, zvečer bi se pa crkljal.  Enkrat je sicer takoj izbruhal.



zoa

  • *
    • Prispevkov: 70
    • Točke: 0
Odgovori #14 : 06 Marec 2012, 20:11:49
Hvala za vse odgovore! Trenutno jo navajam na nagobčnik.
Zanima me pa samo še kako pogost svoje drekožerje razglistite?  ???



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #15 : 06 Marec 2012, 20:24:05
Mojo odraslo drekožerko razglistim vsake 4 mesece (tako natempiram, da je ene 14 dni pred cepljenjem). Do sedaj je bilo OK, ni bilo potrebe po bolj pogostem.

Bojda so tudi učinkovite in dovolj nežne neke naravne zadeve, a ne vem če deluje tudi na trakuljo? :-[

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


ursa_9

  • *
    • Prispevkov: 341
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 06 Marec 2012, 21:28:03
Kaj pa če ti pes ne žre nič svinjarije, a ga moraš vseeno razglistit na vsake 4 mesece? Ker moj je že nekaj časa "priden" glede tega in ga ne bi po nepotrebnem filala s tableti...



Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #17 : 06 Marec 2012, 22:14:08
Potem ga lahko enkrat na pol leta (je priporocljivo).. Ce slucajno pozabis ni sile ce ga tudi enkrat letno, pred cepljenjem  :P

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album


Zumzum

  • *
    • Prispevkov: 133
    • Točke: 0
Odgovori #18 : 22 April 2012, 18:22:58
Moje sožalje vsem, ki imate drekožere. Jaz sem na istem...
Ko bi vsaj jedla samo srnje in zajčje in kakšno konjsko figo.. NE! Najboljši so človeški! Je skoraj samo človeške, na žalost :(
Preden sem dobila psa nisem vedela, da imaš v Ljubljani človeške dreke za vsakim vogalom....

Sicer pa sem tudi jaz videla, da kadar zavoha "poslastico" dvigne njuško v zrak in začne iskati. Takrat jo lahko pokličem proč. Kadar pa se s pasjo prijateljico podita naokoli in se zatakneta v kakšnem grmu - takrat pa že vse požreta predno pritečem. Prav na brzino, da ja ne bo kaj ostalo za druge.

Načeloma se ne valja po drekih (tok tok na les), do zdaj se je ene 3x v ovčji ali kak drug "eksotičen" primerek.

Če se povalja v človeškega bom res znorela. In kar je bilo do zdaj najbolj ogabno: zadnjič je vse skupaj po povratku s sprehoda izbruhala na debel volnen tepih. Potem je še moj fant skoraj bruhal na tepih ko je to videl, tako, da sem imela hudo nalogo...

Aja, pa ni prinašalec, ampak ovčar. In vsi psi razen enega, s katerimi se družimo, žrejo človeške dreke. Res so ogabni!!!

htttp://www.sky-lab.si


Alba

  • *
    • Prispevkov: 4.255
    • Točke: 3
  • I like my dog better than I like most people.
Odgovori #19 : 04 Maj 2012, 15:49:46
Pri meni pa vižlek poje izključno od albe dreke, če sam anisem dovolj pozorna. drugih še povoha ne. Alba na srečo ni mahnjena na dreke. Sem pa vsaj do toliko prišla, da če smo v naravi in Alba kaka, zadostuje glasen NE, ki Tegeja odvrne os drekožerstva.

Psi so najbolj iskreni prijatelji :):):)

http://www.mojalbum.com/rink/