Tako, zdaj pa sem zbrala pogum, da se končno oglasim… Od prevelikega veselja in sreče sem resnično »zatrokirala«.. Pa še vročina me je čisto pokurila.. In mi skisala še tisto nekaj malega, kar premorem v glavi.
Ja, kaj naj rečem.. Naš Tonček je v defileju prvakov, v BIS programu zasedel najvišji »prestol«.
Angleški koker španjel, z rodovniškim imenom Anthony Schoenez.
Občutki? Ne znam jih opisati.. Enostavno lepi. In polna duša.
Tony osvojil BOB med kokerji in dobil eno tako lepo medaljo. V defileju prvakov »dobil« 8. FCI skupino (šarivci, prinašalci in vodni psi) in en tak lep pokal, na katerem piše CAC SNEŽNIK 2012 - 1. mesto BOG VIII.
In to še ni bilo vse. Še en , zadnji finalni izhod 5. psov, prvakov naslednjih FCI skupin: FCI 3- terierji, FCI 4 – jazbečarji, FCI 6- goniči in krvosledci, FCI 7- ptičarji in Tonček, kot prvak FCI skupine 8 .
In sodnica ga. Kavčičeva je ponovno postavila Tončka na najvišjo stopnico...Nisem mogla verjeti.
In dobil je še en velik pokal na katerem piše: CAC SNEŽNIK 2012
NAJLEPŠI PES RAZSTAVE , 1. MESTO
ter požel velik aplavz gledalcev.
Le s čim se je Tonček sodnici tako prikupil?

Naš Milan pa je bil čisto »zmeden«. In na srečo mu je nesebično pomagala gospa Skalarjeva, ki ga je kot prava profesionalka in »osebna spremljevalka« vodila skozi ta protokol. Hvala vam.
Pa tako smo se "bali" gospe Kavčičeve.. Stroga gospa.
Res ne pomnim, da bi kdaj videla kokerja na kakšni razstavi kot najlepšega psa razstave (razen seveda na specialki (he-he).
Osebno smo to najbrž doživeli prvič in zadnjič. Ja, občutki pa so bili čudoviti.

Je pa to odlična promocija za vse slovenske kokerje.. Kljub temu, da niso modni psi, ne bodo »izumrli«…
Je pa bil Tonček neverjetno razpoložen kljub vročini... Milan pa tudi.... Lepo ju je bilo videti.
Očitno je Tončku zaljubljenost koristila…..
Tako, morala sem se "považiti".Evo, zdaj pa je naš Tonček "slavni" (he-he)...

Upam, da bodo obljavljene uradne fotografije v Lovcu in Kinologu. Jaz nisem imela fotoaparata s seboj.. Prav jezna sem nase.
Tonček je že slekel »Armanijevo obleko", se preobul....Hrana mu še nič prav ne tekne.. Ja, če pa je še kar zaljubljen.... Madonca, ta ljubezen pa že malce predolgo traja.. Ja, fant je gajsten, ni kaj...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Helca je včeraj zapisala: »Bilo je z eno besedo povedano-SUPER
Najlepši pes razstave je bil tako, kot je napisala airedale10- Divin Tonček «
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Je bil res najlepši pes?

Ne bo držalo.
Vsi psi, ki ste se razstavljali,vsi ste bili najlepši… Vsi ste zmagali… Vsi bi si zaslužili tisto najvišjo stopničko, pokal … In vaši lastniki so ponosni na vas. Vsi vi imate nekoga, ki vas ima rad, ki za vas skrbi, vas hrani, čuva..In ste mu najlepši, najdražji. To šteje.
Ja, je pa lep občutek stopiti na stopničke v defileju prvakov.
Resnično je bilo SUPER! Organizator LKD Cerknica se je resnično potrudila. Čudovito okolje, prijazni ljudje, idilični ringi, ki so se kar zlili z naravo, vse narejeno iz lesa, tudi prestol za« prvake« . Resnično inovativno…. In prav in lepo bi bilo, da državna razstava psov lovskih pasem CAC SNEŽNIK postane nekaj trajnega…
Najlepše« darilo?«
Mnogo jih je. Najljubša so mi tista, ki se zgodijo kar tako, nepričakovano in me pustijo čisto brez besed. Ponavadi so to tista, ko mi jih nekdo podari tudi kar tako, in sem vesela, da se me je nekdo spomnil…
Generalno nisem pristaš zbiranja »nabiralcev« za prah, a z leti so se mi na policah nabrale drobnarije, zaradi katerih je moja »ljubezen« do brisanja prahu dobila čisto novo stališče. In tisti zloglasen dan v tednu sem prav z veseljem« lovec na prah«… Ker jih prijemam v roke in v zrak dvigam prah in iz njih kiham spomine.
In ta dva pokala z napisom CAC Snežnik 2012 sta že na polici z Misterjevimi »spomini«….
Hvala vsem, ki ste mi ponovno, kot že velikokrat , namenili prijazne besede.
In tudi uradno fotografijo Tončka pa ste mi že pomagale poiskati... Hvala, punce.
www.kinoloska.siLepe praznike!