Ja, žal mi je za vašega povoženega mačka, upam da vam teh zdaj in psa tudi ne povozi...
Če se ne motim mačke rabijo še več mesa kot psi. Se pravi je smiselno hrano, če je briketirana in v konzervah, kupovat tako ki se temu približa. Jaz zdaj prehajam iz Schesirja na Acano, pa se mi ne zdi nekaj ful drago. Sploh pa vedno kupujem največje žaklje možne in se ful pozna na ceni. Konec koncev pomoje več nanese pesek in ostale stvari, kot pa sama hrana. (Imam pa 3 mačke, hrano jim tehtam.)
Kar se tiče Whiskasa, pa ne mislim nikogar v nič silit, ker se vsak odloča sam, ampak tkole - če bo mačka imela srečo in je ne povozi avto,

, se zna zgodit da ji bodo ledvica začela pešat, če ne kaj drugega. Seveda je en faktor tudi genetika in se ne pozna na vsaki mački isto, pa vseeno. Da res vidiš kakšna je razlika že brez da kupiš hrano, je dovolj da deklaracije prebereš.
Primer Whiskas: Meat and Animal Derivatives (inc. min 4% Chicken, min 4% Fresh Meat), Minerals; Vitamin E (8 mg/kg).
With colourants (EC additives)
Primer applaws in vse podobne: Chicken Breast 75%, Chicken Broth 24%, Rice 1%
Saj želodec ima mačka poln od obeh vrst hrane. Kaj dobi iz katere je pa verjetno jasno.