oprsnica ali ovratnica

Snoopy · 17816

Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 09 November 2013, 15:17:35
Če pes vleče na povodcu se meni zdi še najboljša rešitev halti. Če pa ne vleče potem pa tako ali tako nima veze kaj ima.  :)
sicer drži, da če pes ne vleče je vseeno kaj ima. Ampak zarad haltija, spredaj pripete oprsnice,... pač pes NE začne razumet lepe hoje na povodcu  :) To so samo pripomočki za manj boleče učenje (tako psa kot vodnika). Zaradi brezpotrebnega balasta (pozitivne kazni-uporaba averzivov) pri učnem procesu pa pes hitreje osvoji pozicijo lepe hoje na povodcu. Ampak brez UČENJA lepega vedenja pa ni fora v nobenem od pripomočkov. Dokaz ti je - odsotnost pripomočka  :) Če pes brez haltija ne vleče se je naučil, če pa ''točno ve kdaj ga ima'' pa še vedno ni osvojil znanja. Enako je z uporabo raznoraznih averzivov. Lastniki trdijo, da pa ne vleče...of kors  8) Dokler je rukan ja. Ko se pa zatezna pospravi v predal pa jovo na novo. S tem, da poznam več psov, ki so se ob pomoči haltija/oprsnika naučili lepe hoje, kot pa onih z averzivi  ;)
Zato se pa ne glede na ''dodatno opremo'' psa vedno Dvojno pripenja. In UČI lepe hoje. Zato ni halit nič bolj nevaren od spredaj pripete oprsnice. Ker, če se pes zažene ga mora najprej ustavit karabin na klasični ovratnici ali oprsnici.

Še vedno pa preferiram oprsnike  8) Čist enostavno so QL. In ja...ob naslednjem argumentu proti...povprašam o koristnosti davljenja. Čeravno je google translate blazno pomankljiv...no še ta razume  ;) http://translate.google.com/#en/sl/choke%20chain

Lep pozdrav,
Lunette &Co.