Tisto,kar ga je že dolgo mučilo so bili kolki in hrbtenica.Par mesecev je težje vstajal,in pri prvih korakih rahlo zašepal.Dali so na preiskavo krvi če bi bila mogoče borelija/erlihija,pa je bil negativen.Slikali so hrbtenico in kolke.Na slikah se je videlo,da ima slabo(krivo) hrbtenico in slabe kolke.Na kosteh je imel bule,po mnenju veterinarja naj bi šlo za kostnega raka,ki je že zelo razširjen.Fidota je počasi pobiralo,čisto pomalo...imel je dneve,ko je super vstajal in dneve,ko ni mogel hodit po stopnicah.Dosmrtno je bil prisiljen na jemanje tablet(Rymadil) in prepovedana mu je bila hoja v hrib ali navzdol.Samo sprehodi,tako dolgi,kot jih sam zmore.Dočakal je tisto povprečno življensko dobo ovčarja,žal je kratka,tako kot pri bernijih
Upam,da se bo srečal z našo Lucy tam zgoraj!
Mogoče bo Ana kaj več napisala o Fidotu,če se bo kaj javila na net.Jaz vem toliko,kolikor sem napisala.
Sčasoma bo žalost izginila,samo pozabili ga pa ne bomo nikoli.Tistih njegovih fint,ko je jedel samo ko je k njemu prišla Rina,ko se je igral samo ko je prišla Rina,drugače je bilo vse nezanimivo.Res je bil en cuker,pa čeprav mi ovčarji niso ravno pri srcu(slabe izkušnje).
Ena zadnjih Fidotovih fotografij;dobila bom sliko od danes,da boste lahko videli te njegove žalostne učke

Mislim,da je vedel,da se poslavlja...

Dobro,da imajo še Chayo,da jim bo malo popestrila žalost v hiši.Sem pa prepričana,da ne bo dolgo trajalo,da bo prišel nov kuža.Kateri,pa naj zaenkrat ostane skrivnost.Samo toliko povem,da ne bo nemški ovčar.
lp,
Nina