Za pesjanarje > Hrana

Doga in driska (izredno mehko blato)

(1/21) > >>

samosamo:
Zivjo,

Imamo 10 mesecev staro dogo(kupljena v sloveniji), in problemi z blatom so prisotni ze od zacetka. Takoj na zacetku sicer, ko je bil se zelo mlad (prvi meseci ni bilo tako hudo).
Bili smo ze na Vetrinarski univerzi, kjer so naredili vse teste blata in krvi. Vse je bilo OK, torej nobenih anomalij.
Na zacetku smo jo hranili z Eukanuba puppy large breed (s tem ga je hranil vzreditelj).
Ko smo ga prvi peljali k veterinarju, nam je predisal antibiotike  in eukanuba intestinal + neke posebne konzerve.
Po tem tretmanu smo presli nazaj na Eukanubo vendar ni bilo nic bolje. Ker ni bilo nic bolje smo presli na kuhan puran + riz. Rezultati so bili da je bilo prve par dni OK, potem pa z vsakim dnem slabse.
Sprobali/zamenjali smo ze do sedaj
Eukanuba puppy
Eukanuba intestinal
Golden Eagle
Traninner (se mi zdi)
Now (grain free)

Vsako hrano smo menjali pocasi, recimo 90% stare hrane 10% nove, in tako dan za dnem pocasi da smo prisli samo do nove hrane.

Sedaj smo na Pedigree (vemo izredno slabo), ampak zacuda je pa po tej hrani dosti ,dosti bolje. Sedaj ima "dokaj" trdo blato, gre 2x na dan (prej tudi po 5x). Sedaj smo pa v veliki dilemi. Vem da je pedigree nekvalitetna hrana , predvsem za take pse. Ampak po vseh hranah do sedaj smo imeli probleme.
Naj se povem da je pes drugace vesel,ni nic apaticen, se ne slini, veterinarji so ga pregledali in je vse OK. nikoli do sedaj se ni bruhal (OK razen enkrat k je pojedel pac neko travo :) ).

Smo pa opazili da obasno poje svoje kakce (predvsem takrat ko izredno smrdijo). Pes je drugace vzunaj na vrtu. 100% mu noben ne daje nobenih priboljskov. Cisto vodo ima cez cel dan, ima senco in mehko podlago.

Kaj naj naredimo, ostanemo na Pedigree in mu mogoce dodajamo kaksne vitamine ? Ima mogoce kdo drug kaksen predlog.

hvala za kakrsno koli pomoc,
Samo


roy2:
Pri nas je bil razlog za podobne težave alergija na določene beljakovine in OH.
JE bil pes testiran?

Lojze:
Probaj zamenjati znamko hrane.Kolikor vidim si hranil samo z različnimi varjantami Eukanube,pa tremi drugimi hranami.Poleg tega bi ti svetovala,da se obrneš na vzreditelja in se posvetuješ z njim.Za to ga pa imaš.Tudi pri nas je naš najmlajši imel pred kratkim probleme z paranalnimi žlezami.Hranili smo ga po navodilih vzrediteljice.Ko je prišlo do problemov sva se posvetovale in zamenjale hrano.Stvar se je hitro uredila.
Kar se Eukanube tiče sem pri enemu od mojih psov imela kar probleme.Tudi on je hodil po 5x dnevno na blato,pa še količine so bile nenormalne.Smo zamenjali in je bil potem mir.

Bonnie_YT:
ne vem če bo dolgotrajno zaleglo, ampak pri driski pomaga, če psu ponudiš razkuhan riž in piščanca... To je naš jedel, ko je bil bolan in je imel disko. Pa se je stanje potem izboljšalo. Smo pa tudi mi takrat imeli Eukanubo, ampak veterinary's diet. 1kg je pojedel brez problema, potem se je pa zečel upirati.
Sicer imamo tudi eukanubo za vsak dan, samo smo jo zmešali s temi dietnimi, da jih poje do konca, ker je še cca 500g ostalo. Imamo pa tisto za Yorkije, tako da smo z njo kar zadovoljni. Prej smo uporabljali pa royal canin york.terier in je bila tudi ok.

morda pa res ni vse v hrani?

čara:
Razen če je alergičen na piščanca, kar je pogost alergen. Tudi riž zna biti alergen.
Potrebno je biti pozoren na sestavine, ne samo na okus in znamko, treba je primerjati vse kar je noter.

Načeloma je občutljivčkom priporočljiva hrana z eno vrsto beljakovine in OH. Danes je že kar nekaj takih hran na policah trgovin in pri spletnih. Ena možnost je še, da dobiva preveč hrane.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo