samosamo, koliko vidim po tvojem seznamu, edino TOTW in Fitness trainer nimata piščanca. Mogoče mu vsebnost le-tega ne odgovarja... Če ti po katerikoli Eukanubi prdi, mu je ne dajaj, ker je verjetno ne prebavlja dobro in mu slabo dela v želodcu. Prdci so sicer normalna stvar, dokler niso taki, da ti zaplinijo ves prostor in za sabo naredijo toplotno zaveso.
Naš je malo bolj prdel po kuhanem, pa po namočenih briketih, zdaj pa spušča kratke in jedrnate eko golobčke.
Pa če je vznemirjen (ko pridemo domov, preden gremo na sprehod,...), še zna spustit kakega morilskega.
Jaz bi se na tvojem mestu odločala med:
- kuhano
- surovo
- briketi - Cibau (riba, jagnjetina), Fitness Trainer (mogoče nekaj od tega, kar ti je naštela Lunette), Almo Nature (losos), Regal (divjačina, losos), Arden Grange (losos, jagnjetina, bela riba - tu pazi, ker vse tri vrste vsebujejo nekaj piščanca)
Kot alternativa je tudi kak Royal Canin (vem za kar nekaj dog, ki po njem nimajo težav), mogoče poskusiš tudi s temi, ki ti jih je priporočala Ana, mogoče tudi s kakšno Happy Dog varianto (poznam dogiča, ki se davi na Neuseeland-u)...
Kot ti je že bilo napisano, pri briketih bodite vsekakor pazljivi na % proteinov (do nekje 26%) in seveda % mesa - naj ga ne bo več kot 40%, kot ti je že napisala Lanabela (Eukanuba ga ima sicer manj kot 20%, pa vašemu ne paše). Malo preštudirajte deklaracije s sestavinami. Jaz sem prebila ure in ure (oz. noči) pred računalnikom, primerjala sestavine med sabo in izločevala brikete, pri katerih je obstajal najmanjši sum, da ne bi bilo vredu, dokler nisem izbrala teh, ki jih imamo zdaj.