Zaščita pred drugimi psi

rooxye · 15325

roxa

  • *
    • Prispevkov: 297
    • Točke: 1
Odgovori #30 : 29 Oktober 2012, 23:21:18
Problem je, da lastniki tu nic ne ukrepajo. Vcasih imam opravka z tremi psi naenkrat. Navadno se postavim pred svojega psa in se posavim v tako pozo, da izgledam mocnejsi. Ponavadi pa nic ne pomaga. Ce bi se mi to dogajalo v vecjem naselju bi brezpogojno VSAKIC klical policija, tako pa se vsi poznamo in ne morem...

Res ne vem, kako bi ukrepal.

P.S. Pogovor z lastniki ne pomaga.
to boš zelo težko rešila. sploh, če si na vasi. osebno poznam ljudi, ki so se preselilil na vsa in imajo isti problem. tolk daleč gre/je šlo, da psa z avtom vozijo na sprehod (stran od vasi). žalost res. da skozi vas ne moreš brez pobesnelih psov, ki sam letajo iz dvorišč in napadajo. vedno me prešine misel, kako zelo napadalen mora biti pes, da napade brez vzroka, torej brez tega, da "nasprotnika" sploh povoha.

kaj narest. meni osebno bi bilo vseeno, kdo me pozna in ali smo sosedi. prijavila bi. vsakega, ki bi mi napadel psa.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #31 : 13 November 2012, 12:39:16
''ne morem ker smo sosedje'' Zakaj že ne  ??? Zarad dobrih sosedskih odnosov? A potem so oni dobri sosedje, ker pustijo da njihov pes napada sosedovega mladoletnika na sprehodu al kako? Bulshit! Če ti ne moreš pa prosi starše, da se pogovorijo z njimi. Ali pa naj gre vsaj kdo od tvojih zraven da vidi situacijo. Mi smo enkrat kar posneli dogodek. Jaz naprej, ''fotoreporter'' za mano. Pa smo šli to mal pokazat pristojnim. Iz tistega dvorišča se napad ne ponavlja.
Nima veze vas/mesto...bi se tud naj vsi vozili po desni in ne levi in ne vidim razloga zakaj bi tu in tam lahko eni imeli pasje teroriste samo zato, ker je njihov kraj bivanja izven mesta. Jaz se že lep čas ne grem več. Če ti nimaš psa tam kjer ne ogroža okolice bo pa moj klic na 113 ogrozil tvojo denarnico ali vsaj tvoj outfit.
Zarad takih neumnosti sem že videla ko je sosedova oma padla s kolesa in se poškodovala. Je sosedov pes uletel na cesto scufat navezanega psa na sprehodu in bumf - oma padla. Nič hudega sluteča se je peljala po javni cesti.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.