Kakšne so pravice lastnika ukradenega psa?

tejca · 61347

KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #60 : 04 September 2012, 12:27:45
Tejca, ne sekiraj se, to je klasika tega foruma  ;). Tega nisi vedela, zato si storila napako, da si vprašala za nasvet, ženske pa so te po svoji stari navadi zbombardirale  :P :P :P. Nič novega  :'(!



Klaudija

  • *
    • Prispevkov: 124
    • Točke: 0
Odgovori #61 : 04 September 2012, 12:30:18
A sem edina ki sem tole prebrala?

A na to pa ni noben pomislu, da mednarodne zadeve zahtevajo več časa in energije kot medkrajevne!
Po psa bi se že odpeljala, če bi bil postopek že zaključen!
Ker nimam naslova in kontaktiram preko določenih mednarodnih organov ŠE NE MOREM PREVZETI PSA!



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #62 : 04 September 2012, 12:35:49
Ko je zavetišče našlo psa s čipom iz Hrvaške, so kontaktirali Hrvate, pridobili kontakt lastnika, mu javili in je ISTI dan lastnik štartal po psa v SLO in sta zvečer bila združena.

In če so ti javili, da je v ITA, poklicali so te, si sigurno dobila naslov, saj ne kličejo samo tako, da povejo da ga nekdo ima in da se jim ne sanja kje. Pa ne nas farbat tukaj, no.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #63 : 04 September 2012, 12:39:23
ne se šalit,

"Preko sms-a sem kontaktirala z njo in jo vprašala kdaj in kje bi lahko prevzela kužka. Odgovorila je, da kadarkoli v njenem mestu, ,"

Rećimo bobu bob, da se vsa zadeva suče okoli stroškov oz. denarja

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #64 : 04 September 2012, 13:09:55
Kdo je tu bombandira? Ni nam jasno, zakaj še sedi doma, če ve kje je pes!
Zakaj išče tisoč izgovorov, da ne plača za oskrbo in da ne gre sama po njega? Zakaj obtožuje, da so ji ukradli psa, če je na začetku napisala, da jim je ušel? Zakaj se laže, da kontaktira preko nevemkaterih organov, če je že na začetku napisala, da se je z gospo že pogovarjala? ,.........

Tu bi se večina spokala v avto in šla po psa - Z VESELJEM IN OLAJŠANJEM. Če se pes izgubi se ponavadi da nagrada, ker je bil nekdo toliko, pa mu ni treba, da ga je vzel in nas poiskal. Lahko bi pa komot šutnu ščene in ga pustil na milost in nemilost okolici!

Aja... je Čara napisala kako dolgotrajni so mednarodni postopki  ;)  :D



joe cool

  • *
    • Prispevkov: 187
    • Točke: 0
  • Za vedno si odgovoren za tisto, kar si udomačil.
Odgovori #65 : 04 September 2012, 13:15:58
kot so ti že mnogi napisali, bi se tudi jaz vsedla v avto in šla po svojega psa - če je treba, tudi kam dlje kot do Zgornjega Kašlja ;)
in bi tam skušala ugotoviti, kako je prišlo do tega, da ga ima ta ženska ???
jaz sem bila pred mnogo leti lastnica psa in takrat ni bilo tetoviranj, čipov itd... Če se ne bi pred dvema letoma doma odločili za novega psa,  ( sem se takrat ponovno začela izobraževati v vseh pogledih v zvezi s psom) - ne bi vedela, da obstaja čipiranje in da ti vsak veterinar lahko prebere, kam spada pes. Mogoče ta ženska tega ni vedela, vprašanje je, koliko v pomoč so lokalni policaji...ne bi vnaprej preveč obsojala :-[
meni bi bilo bolj važno, da je lepo skrbela zanj :), tiste račune za veterinarja bi pa tudi plačala, ker verjemi, da ne bodo edini v tvojem/pasjem življenju  ;)
mogoče je boljše, da pes ostane pri tisti gospe, ki je "častila" veterinarja, kot je videti, mu tam ne bo hudega - če lastnica raje na forumu sprašuje, kot da bi ukrepala :(



Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #66 : 04 September 2012, 14:50:40
Ne vem... Če bi se šlo za mojega psa, bi v trenutku, ko bi končala s telefonskim pogovorm s to žensko, sedela v avtu in se peljala. O denarju ne bi razglabljala, razmišljala... Pač ne bi plačala položnic, pač ne bi jedla. Kakorkoli...


Točno to...

in tako, kot je rekla Ninci, mogoče, ga je gospa v dobri veri vzela s seboj,in takrat ni razmišljala o lastniku, dokler ji niso pri veterinarju povedali, da je kuža čipiran. Pri nas je starejši sosed tri mesece nazaj prišel z morja z nekim mešančkom,ki ga je našel tavajočega po cesti...Cel teden je bil kuža z njim, nato ga je pa pobasal v prtljažnik,in odpeljal. Ko smo ga vprašali, koliko je plačal za čipiranje, o tem sploh ni nič vedel, ni imel potnega lista, na meji ga niso ustavili..Potem je šel pri nas s kužkom k veterinarju, je dobil čip, kot lastnik je zdaj vpisan on...Tako da ja, čez mejo psa ni ravno težko prepeljat, tudi brez dokumentov ne, in starejše generacije, ki nikoli niso imele psa, tudi nimajo pojma o kakih čipih...

Kakorkoli..razumem gospo, ki je mogoče v dobri veri želela posvojiti kužka, ki se je izgubil, da želi denar za zdravljenje nazaj. Si mogoče pomislila,da je bil kuža dehidriran predno je prišel k njej? Lahko bi te gospa tudi ne poklicala,in ga obdržala...Ne vem,mogoče drugače gledam kot ti, ker gledam s srcem, ne skozi denar, ampak jaz bi bila tej gospe neizmerno hvaležna,da je poskrbela za mojega ljubljenčka, ki se je izgubil po moji krivdi, in bi ji poleg povračila stroškov dala še kako rožico v zahvalo...samo, to sem pač jaz...

Once you go boxer, you never go back :)


rovena

  • *
    • Prispevkov: 18
    • Točke: 0
Odgovori #67 : 04 September 2012, 15:04:10
Ria se podpišem pod to.

Če že gledaš na stroške, verjemi, da boš imela dosti večje, če boš stvar prijavla kot krajo... Sploh če je mednarodni postopek, še boš poleg kakega odvetnika morala plačat tolmača in ne vem kaj vse (ČE bi seveda sploh prišlo tak daleč)!

Drugače pa ja, psa čez mejo sploh ni težko "prešvercat". Jaz sem mojega malo morje krat, letos se mi je prvič zgodilo, da je hrvaški carinik preveril, če je številke štimajo  ;)

Lp :)


Boomi

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #68 : 04 September 2012, 15:10:19
Tejca mene pa zanima, ce si se po tej burni debati pesjanarjev ze kaj zganila in sla po svojega kuzka, a se vedno cakas, da se te italjanka usmili in ti ga pripelje sama? Oprosti za vprsanje, sam me res zanima kaj se je zgodilo s tvojim kosmatinckom..
nic te ne obtozujem, ker vem da se kaj takega zgodi zelo hitro.. letos sem bila s svojo kuziko v kampu na hrvaskem, vedno sem jo imela privezano na dolgem striku, pa ce me ni bilo zraven so jo pazili prijatelji.. lepega dne pa psicka pregrizne strik ko sem sla v trgovino in je lavfala za mano.. kaksen sok,jaz v trgovini, pred trgovino stoji moj pes in maha z repom.. lahko bi sla kamorkoli in je ne bi videla nikoli vec:(



damayanti

  • *
    • Prispevkov: 1.879
    • Točke: 3
Odgovori #69 : 04 September 2012, 16:46:17
ne se šalit,

"Preko sms-a sem kontaktirala z njo in jo vprašala kdaj in kje bi lahko prevzela kužka. Odgovorila je, da kadarkoli v njenem mestu, ,"

Rećimo bobu bob, da se vsa zadeva suče okoli stroškov oz. denarja

BOB  ;D itak da zarad denarja...
kot je  sama napisala
Citiraj
Po slabih dveh tednih so me poklicali po telefonu, da so našli mojega kužka v Italiji. Našla ga je neka Italijanka, si ga prisvojila in ilegalno odpeljala čez mejo. Preko sms-a sem kontaktirala z njo in jo vprašala kdaj in kje bi lahko prevzela kužka. Odgovorila je, da kadarkoli v njenem mestu, pod pogojem, da ji plačam zdravljenje ušes, podhranjenost, dehidracijo  ??? v vrednosti 200€!
Citiraj
Kako naj dokažem, da je bil kužek pod mojo oskrbo zdrav in pravilno negovan?
Torej nasvet se išče kako  dobit psa nazaj v Slovenijo da ga najditelj dejansko pripelje in ni treba nič plačat

Nikakor
...lahko pa ona tebi dokaže da je našla psa v obupnem stanju v Italiji... Kar bi pomenilo da ga je nekdo tretji odpeljal ker ni primerno skrbel zanj je  bil pes potreben veterinarske oskrbe.
Pes je čipiran in  najditeljica dokazuje lastništvo.. ali pa poda prijavo o namerni zapustitvi psa...( glede na to da je obvestila)

pravice lastnika;
Pravice so take , da odgovoren lastnik gre po svojega psa... in je celo zadovoljen da je nekdo vsaj poklical in poskrbel zanj
 baje... ::)( in je zadovoljen da ga je po 14ih dneh dejansko dobil nazaj...  drago in iskano pasmo ::) )
 Če ti je to preveč, oz odveč, oz bi psa nazaj  pa ne bi dala ni centa niti ga šla nikamor iskat ....pač enostavno rečeš , da ji psa podarjaš in ji pošlješ papirje in čao...
 ne vem kaj je tukaj sploh za debatirat.


kupec: Ima vaš pes rad otroke?
prodajalec: Ima! ...vendar priporočam da  ga vseeno hranite z briketi.


Boomi

  • *
    • Prispevkov: 9
    • Točke: 0
Odgovori #70 : 04 September 2012, 18:31:34
Sam js res ne zastopm ljudi k si kup psa za 1000eu+ pol mu je pa skoda dat 200eu za veterinarske stroske:S se je treba zavedat da je pes zivo bitje, pa da pride do raznoraznih situacij ko bo treba placati vec kot pa to malenkost.. Sj ti nau nihce dal denarja ko ti bo pes zbolel kaj sele drzava.. pes je tvoja odgovornost, tako kot tvoji otroci. jaz bi tisti gospe ki ji ni bilo tezko dati 200 eu da je pes prezivel, dala kaj vec kot pa kavo in piskote, ker vprsanje ce bi bil pes zdaj se ziv brez njene pomoci..
sigurno ste si nabavili psa kot modni dodatek, niste se pa zavedali da je to zivo bitje ki je ranljivo.. al pa ta neumnost ko starsi kupijo psa ker otroci "tezijo", ceprav vejo da bo isto kot je zr bilo z zajckom, hrckom pa zlato ribico! En tedn zanimiv pol pa zajc za vecerjo, hrck v zivalski vrt za kaco, zlata ribica je pa tko crknla po treh dneh k je bla v eni mjhni stekleni kugli otroc so ji pa usuval celo flasko hrane:/ mal sm zasla, ampak sm sigurna da k ste kupl psa niste vedl da vs bo prsu vec kokr je biu pa vredn ko ste ga kupili..
Brez zamere, mogoce bols da tista italjanka naprej skrbi za vasega psa, mislim da se mu bo bolje godilo..



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #71 : 04 September 2012, 19:29:26
Oj še ena ideja. Ne samo pravica lastnika, ampak tudi pravica vzreditelja, da ve kaj se dogaja z njihovimi psi. Morda pa lahko vzreditelj priskoči na pomoč. Recimo, da sigurno oni poznajo kakšne ''pasemske'' kolege v Italiji, pa da se povežejo z njimi, da bi morda pes začasno tam počakal, da se organizirate in odpravite ponj. Meni bi že bilo lažje, če bi bil pes pri nekomu, ki mu lažje zaupam, kot pa kr pri eni teti za katero nisem ziher a mi je psa ukradla al ga res čuva zame do prihoda.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #72 : 04 September 2012, 19:52:47
Pa vemo, če je kuža pasemski oziroma, da ima rodovnik in sploh obstajajo vzreditelji? Če nimajo 200 eur ali jim jih je pa škoda dat, tudi dvomim, da so kupili psa z rodovnikom  ???

Bulldogs... And nothing else...


Davor

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 2.279
    • Točke: -50
  • Beag-ology
Odgovori #73 : 04 September 2012, 20:44:02
Citiraj
Pa vemo, če je kuža pasemski oziroma, da ima rodovnik in sploh obstajajo vzreditelji? Če nimajo 200 eur ali jim jih je pa škoda dat, tudi dvomim, da so kupili psa z rodovnikom 

ziher je pasemski, lastnik rodovnika tega  ne bi nikoli storil

When distant and unfamiliar and complex things are communicated to great masses of people, the truth suffers a considerable and often a radical distortion. The complex is made over into the simple, the hypothetical into the dogmatic, and the relative into an absolute.


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #74 : 04 September 2012, 21:14:17
Ja, ljubitelji pasemskih psov, edinih pravih tega ne bi storili  ;D ..................... 100m od hiše ga še grem iskat, vse ostalo je preveč dela in stroškov; takšni smo lastniki baštardov :o
In seveda, rodovnik ni samo papir, ampak "na konec sveta" za njim, po njega če je treba................recimo če bi bil v igri "naš" brak :o ;) :P 8) ::) :-\ :-[



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #75 : 04 September 2012, 21:16:26
Vidva pa kr nekaj...
Nanašalo se je na to, ker so pisale o ceni psa in vzrediteljih, če bi jih morda zanimalo kaj se dogaja s psom.
Logično pa je, vsaj meni, da če nekdo noče dat 200 eur, da bi dobil svojega ljubljenčka nazaj, po mojem tudi ni dal 1000 eur že prvotno zanj ...
Samo da vskočita in data glupi komentar.

Bulldogs... And nothing else...


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #76 : 04 September 2012, 21:17:35
Na glupi komentar zmeraj samo glupi komentar ;)



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #77 : 04 September 2012, 21:26:26
Ne vem zakaj bi bil moj komentar glup.
Če nimajo 200 eur ali jim jih je pa škoda dat, tudi dvomim, da so kupili psa z rodovnikom  ???

Torej pri nakupu so se izprsli (glede na to, da je sama rekla, da imajo popularno in drago pasmo)?, zdaj pa nimajo za sendviče, bencin in 200 eur?
Ja, valda.
Dandanes je sicer vse možno, pa vseeno.

Bulldogs... And nothing else...


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #78 : 04 September 2012, 21:29:24
Logično, da je glup  :) ................mislim 2. "najglupejši"; 1. je postavljen na začetku teme, kot prvi post.
In princese so prišle celo do rodovnikov ;D ; ja sem pa res tudi sam glup, da sploh komentiram  :o :o :o



manchy

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #79 : 04 September 2012, 21:35:52
 :P

Bulldogs... And nothing else...


pidog

  • Pod Lupo
  • *
    • Prispevkov: 1.345
    • Točke: -50
Odgovori #80 : 04 September 2012, 21:41:51
Logično ;)



Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #81 : 04 September 2012, 22:10:25
Pidog, ti mene vedno nasmejiš! V celi tej temi nisi nič napisal, ko se je pa rodovnik samo omenil - ev te  :D
Pa ne mislim nič slabega, te rada berem  ;)



ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Odgovori #82 : 04 September 2012, 22:27:32
pidog ima "rodovnik radar"  :P Lahko nadaljujete v rodovniški /nerodovniški, če si česa še niste povedali  ;)



diva1

  • *
    • Prispevkov: 532
    • Točke: 0
Odgovori #83 : 04 September 2012, 22:38:06
Kot je že deteljica rekla... Tudi jaz bi šla po svojega psa , pa čeprav bi bilo potrebno iti  na "Antarktiko"... Samo da ga dobim, spravim domov...

"Čeprav denar ni prozoren, nekateri še vedno gledajo skozi denar".

Iztok M.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #84 : 05 September 2012, 15:22:15
"Čeprav denar ni prozoren, nekateri še vedno gledajo skozi denar".

Iztok M.
Hvala za tale citat, ker si ga bo potrebno ''sposodit''  :)

Vidim, da so eni narobe razumeli mojo idejo kaj bi se še dalo nardit v takem primeru. Za moje zmešance sem bila že marsikje pa tudi broke in brez kake plačane položnice na datum. So mi pa vedno na pomoč priskočili pasji ''botri''. Ne preko papirantih linij ampak zgolj ljubiteljskih. ;) Sem se pa potrudila, da so bili psi oskrbljeni/na varnem/doma ne glede na moj - v denarnici. Ker pa so me take situacije izučile...imamo doma interno pravilo da imajo psi ''žepnino''  :D Takrat ko smo denarno dovolj zmožni imajo mesečni budget, ki ga porabimo za hrano/opremo ostanek pa na stran. Za tahude primere.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Ria

  • *
    • Prispevkov: 602
    • Točke: 0
Odgovori #85 : 12 September 2012, 23:15:52
Je kaj novega? Je kuža že doma?

Once you go boxer, you never go back :)


tejca

  • *
    • Prispevkov: 10
    • Točke: 0
Odgovori #86 : 16 September 2012, 19:07:12
Na prvi prosti dan in po končanem postopku sem odšla po psa. Ko smo se dobili, je najditeljica zahtevala od mene 300€ in ne 200, tako kot sva bili dogovorjeni.
Ko me je pes zavohal in prepoznal, mi je skočil v naročje, vso pot do doma me je lizal po rokah.
Počasi okreva, z veliko ljubezni bo spet tak kot je bil. Vsak dan, ko se vrnem iz skužbe mi skoči v naročje, me spremlja na vsakem koraku,...
Psa so očitno tepli, ker se na vsak nepredviden gib odzove boječe.
Hranjen je bil s človeškimi ostanki, k veterinarju ga je peljala šele po dobrih 14-ih dneh od prihoda v Italijo- datum na računu.

Če bi bila res taka, kot ste me okronali, bi verjetno pes raje ostal pri njej, pa je niti pogledati ni več hotel. Ko je najditeljičin partner stegnila roko k njemu v slovo, mi je skočil iz naročja in hotel pobegniti.

Naj povem še, da mi ni šlo toliko za denar, ampak princip!
No, toliko o mojem psu.
Pa PROSIM!
Pomagajmo si raje med sabo, namesto obsojanja. Mislim, da je bil ta forum narejen z namenom, da si pomagamo, si izmenjavamo izkušnje!
Lp



LacenS

  • Gost
Odgovori #87 : 16 September 2012, 20:17:47
Me veseli za srečen razplet :)!!!!
sem pa malo brala to temo in čeprav se strinjam, da bi tudi čim prej odhitela po psa ter da je v končni fazi vsak sam odgovoren, če mu pes pobegne....
po drugi strani noben normalen ne bi psa pretihotapil čez 2(ali1?) mejo in vse ostalo, kar se je pač dogajalo in tudi na koncu zahteval takšne vsote denarja(razen, če bi res potreboval toliko veterinarske oskrbe, potem se razume, da lastnik krije)
In tudi na koncu 300€+bencin ni niti približno malo denarja, pa mi ni težko dat za psa...
no v glavnem še enkrat me veseli, da ste psa dobili nazaj!!! :)



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #88 : 16 September 2012, 21:42:39
KAkorkoli, me veseli, da se je dobro koncalo in je kuza spet pri vas :)

battito animale


Ovcka

  • *
    • Prispevkov: 5.431
    • Točke: 14
  • ..: Cosmo :..
Odgovori #89 : 17 September 2012, 11:09:05
Tudi mene veseli, da je kuza koncno doma.. :)

Me pa zanima, kaksen je bil potem celotni postopek? Bi bilo fajn da napises, mogoce komu kdaj pride prav..

Living is Easy with Eyes Closed

Hoiker's Cosmic Adventure
Moj album