IRO - počivaj v miru

5rAron · 7235

5rAron

  • *
    • Prispevkov: 66
    • Točke: 0
: 02 Januar 2013, 17:19:26
V SLOVO sosedovemu Iru

V noči na prvo januarsko jutro je svoje utrujene očke za vedno zatisnil naš kosmati prijatelj in družabnik, Aronov tovariš IRO.

Še vedno ne morem dojeti, še vedno iščem razloge in odgovore na sto zakajev ... Si bil komu odveč?

Bil si izredno prijazen in družaben, nežen, poln energije in v najboljših letih, prijazen do ljudi in vseh živali.

Tudi tvoje življenje se je spremenilo s prihodom naše bele kepice, ki te je marsikdaj nagajivo razjezila in te povabila k igri. Cel travnik je bil vajin. Se še spomniš, kako sta iz bližnje mlake pila vodo? Ti, izkušen gospod, si se samo elegantno približal k vodi in že si potešil svojo žejo. Naš (takrat še neroden pobalinček) Aron te je želel posnemati, pa mu ni uspelo. Prevrnil se je v mlako in jokajoč dokazal, da znate tudi psi plavati. :) Seveda si bil včasih tudi ti falot. Aronu si ukradel žogico in jo skril, da je še dolgo nismo našli. Ko sem v času dopustovanja tvojih lastnikov zate skrbela jaz, si mi med zalivanjem rož odnesel vrečko s hrano in se je (se razume) takoj lotil. Rad si imel goveje kosti. Zanje si vedno našel dobro skrivališče, tako da so bile užitne tudi več dni. :)

Aron je s tvojim odhodom izgubil kompanjona za igro in norenje. Dve in pol leti vama je bilo dano, da preživljata čas drug ob drugem ... drug z drugim ... drug za drugega. Še zadnji dan, ko si bil le malo na nogah in je bilo nekaj že hudo narobe, si zbral vse moči, prišel iz hiše, stekel do Arona in ga pozdravil. Ne bom pozabila tvojega pogleda, ko si se obrnil nazaj in že te je rahlo zanašalo ... "Rad vas imam", si najbrž hotel povedati, " pa vendar ne morem biti z vami."

Kdo nas bo zdaj čakal pod češnjo in gledal po vasi, kdaj bomo prišli na obisk?
Le kdo bo sedaj vandral z nami po travniku?
Kdo bo pritiskal svoj smrček ob moj žep in iskal priboljške?
Kdo bo iskal in lovil Aronove žogice?
Kdo nas bo z laježem pozdravil, ko nas bo videl pešačiti po bližnjih hribčkih?

Dragi IRO, za vedno boš v naših srcih. Močno te bomo pogrešali. Kako boli. Kot bi bil moj. Kot da ne obstajam v tem času. Kot da se to ni zgodilo ... Žalost je neizmerna. Praznina je pogubna.

R.I.P. Se srečamo na drugi strani mavrice. Ko pridemo k tebi, nas boš gotovo pričakal z mahajočim repkom ... Počivaj v miru, moj črnuhec.



Inanna

  • *
    • Prispevkov: 1.960
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 02 Januar 2013, 18:30:59
 :'(

Ne veste zakaj?


5rAron

  • *
    • Prispevkov: 66
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 02 Januar 2013, 20:35:12
Predvideva se, da je šlo za zastrupitev - nenadna odpoved ledvic, jeter ...
Grozno je. Grozno.  :'(