PRIHODNOST rally obedience-a je odvisna od vas

saxana · 1842

saxana

  • *
    • Prispevkov: 341
    • Točke: 2
Spoštovani kinologi in ljubitelji discipline Rally Obedience!


Preteklo je 10 let, ko je bilo v kinoloških krogih slišati besedo o novi kinološki disciplini Rally Obedience. Danes je Rally Obedience, ali kar RO, poznan večini športnih kinologov. Število tekmovalcev se je od leta 2007 povečalo v povprečju iz dvajset na petdeset, torej se je več kot podvojilo. Lastniki psov, ki želijo svoj čas preživljati na aktiven, a tudi zabaven način, lahko izbirajo med vedno več kinološkimi društvi, ki so v svoj program šolanja uvedli tudi RO. Šport je v tem času dosegel zavidljiv nivo tudi na kvaliteti dela.
Na poti do uveljavitve športa v slovenski prostor je bilo vloženega veliko časa in truda posameznih kinologov. Seveda  pri tem ni šlo brez ovir, ampak z voljo in entuziazmom jim je uspelo RO pripeljati na takšen nivo, kot ga poznamo danes.

Leta 2010 je bil na Zboru sodnikov za delo pri KZS sprejet sklep, da se sproži postopek osamosvojitve RO komisije, ki bi delovala v okviru KZS. V ta namen je bila na KSV (Komisija za strokovna vprašanja) uradno podana prošnja za potrditev Komisije za Rally Obedience (KzRO). KSV je podano prošnjo zavrnila s sklepom, ki je bil potrjen dne 13.12.2012 na redni seji UO KZS. V obrazložitvi je bilo navedeno, da RO ni uradna disciplina FCI in kot takšna lahko deluje le kot »podkomisija«  Komisije za šolanje.

Ker se Komisija za RO, ki ni bila potrjena kot samostojna komisija, ne more opredeliti glede sprejetja ali zavrnitve izdanega sklepa KSV v zvezi z ustanovitvijo »podkomisije«, je odločitev prepuščena Vam, ki prav tako vlagate svoj trud tako ali drugače za dobro RO-ja. Vam, ki vam ni vseeno!

Vljudno vabimo, da se v ta namen udeležite sestanka, ki bo 8.3.2013 ob 18.00 uri v prostorih KD Ljubljana.


V upanju na svetlo prihodnost RO-ja Vas lepo pozdravljamo!

                     

Komisija  za  Rally Obedience





 




saxana

  • *
    • Prispevkov: 341
    • Točke: 2
Odgovori #1 : 19 Marec 2013, 14:54:50
Pozdravljeni!

Vse tiste, ki se niste uspeli udeležiti RO srečanja oz sestanka, kjer smo skupaj odločali o nadaljevanju Komisije za RO ter o RO prihodnosti nasplošno obveščamo, da Komisija za RO deluje naprej, sicer kot Podkomisija Komisije za šolanje.

Kot veste, je za zagon vsake nove komisije potreben začeten kapital. V ta namen smo se odločili organizirati rally tekmo, zabavne narave (4 FUN TEKMA), z namenom pridobitve finančne pomoči za zagon in nemoteno delovanje Komisije za RO.

Tekme se lahko udeležijo vsi psi, četudi ne izpolnjujejo pogojev. Razpisana bosta 2 tekmovalna razreda (RO-I in RO-II). Rezultati tekme ne štejejo v skupnem seštevku, tekmovalcev se tudi ne razvršča. Vsak pes lahko tekmuje največ 2x, v razredih po želji ter z različnimi vodniki. 

V upanju, da nas bo veliko in
v upanju na svetlo prihodnost RO-ja vas vabimo na
4 FUN TEKMO RALLY-O,
ki bo potekala 14.aprila 2013 v organizaciji KD Duplica ter pomočjo KD Ljubljana.


 
Štartnina znaša 10,00 EUR


Na srečanju so predstavniki posameznih društev izrazili željo po organizaciji sestanka, kjer bi sodniki podali smernice sojenja vsem tekmovalcem, inštruktorjem, ljubiteljem. Zato vas poleg 4 FUN TEKME vabimo, da se po zaključku tekme udeležite tudi sestanka na tekmo "SMERNICE SOJENJA". Ura sestanka bo določena naknadno saj je le-ta odvisna od števila prijavljenih tekmovalcev in zaključka tekme in bo objavljena naknadno.

Lep pozdrav vsem!
[/color][/size]
 



barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...