Psarna Scent of silver - Kratkodlaki Weimaranec

ninci · 7979

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
Pasma: KRATKODLAKI WEIMARANEC (FCI 7)
Psarna: Scent of silver
Spletna stran: http://scentofsilver.si/sl/
Nick na forumu: Weimy
Telefon: 041/518-165


Oba sva ljubitelja psov že od ranega otroštva. Po smrti Nininega zadnjega psa sva se odločila za nakup novega. Nisva točno vedela, kaj hočeva, potem pa se je Nina zapičila v sliko psa in od izbire ni več odstopala. Po daljšem poizvedovanju sva končno našla primernega vzreditelja. Povedal nama je, kar sva že vedela … da so weimaranci veliki lovski psi, včasih težko obladljivi in nakup nama je sprva odsvetoval. Vendar ga je Nina z vztrajnostjo in veliko znanja o tej pasmi naposled prepričala. Tako se nam je poleti 2006 pridružil Eros in nikoli nismo pričakovali, da nam bo weimaranec spremenil življenje v tako pozitivnem smislu. Čudoviti dolgi sprehodi po gozdu, tečaji poslušnosti in prve lovske avanture, ter polno novih pasjih prijateljev … krasne priložnosti za skupno preživljanje prostega časa v naravi.

Leta 2009 se je naša družina povečala z rojstvom najinega prvega sina Tristana. Eros se je dokazal kot odličen družinski pes in dokazal dejstvo, da je weimaranec pes, ki ima rad otroke. Vendar, še vedno pa so wajmaranci psi in nikoli ne puščamo psov in otrok skupaj nenadzorovanih. Tudi vi ne počnite tega. Nikoli!

Ena izmed Nininih strasti so tudi razstave. In teh se je z uspehi nanizalo kar nekaj. Eros je medtem postal mednarodni prvak v lepoti, končal je lovsko šolanje, potem pa smo začeli razmišljati o drugem psu. Pravzaprav psici. Po dolgotrajnem prebiranju forumov, spletnih strani najbolj znanih vzrediteljev smo iskali primerno psarno. Nina je točno vedela, kaj hoče. Psico s stabilnim karakterjem , perfektno postavo, ki je dovolj močna za lov in hkrati elegantna za razstavni ring, odlično zdravje in ohranjene lovske zasnove. In v iskanju perfekcije smo jo našli. V daljni Belgiji. Psarno Flanders Joy, kjer družina, podobna naši, vzreja  weimarance v idilični hiši na podeželju. Nismo se zmotili, nasprotno, Ruby se je izkazala  za odlično psico, vključujoč zdravje, karakter, lepoto in lovsko strast.

Po letih življenja z weimaranci in preživljanja kvalitetnega časa z njimi, jih je vzljubila cela najina družina. Največji ljubitelj pa je poleg naju brez dvoma Ninin oče, Drago. Eros je tudi v veliki meri pripomogel k njegovi rehabilitaciji po poškodbi noge v letu 2007. Po tem sva začela razmišljati, da bi pse izšolala še v terapevtske pse v Ninini zobozdravsveni ordinaciji. To se je v ZDA že izkazalo za velik uspeh.

Potem, ko je tudi Ruby končala z lovkim šolanjem in opravila vse preizkušnje, smo se odločili ustanoviti psarno Scent of silver, da bi lahko naše znanje in ljubezen do te pasme delili tudi z drugimi. V okviru naše psarne stremimo k vzreji zdravih weimarancev s stabilnim karakterjem, ki bodo zaupanja vredni družinski člani in odlični lovski spremljevalci.