Za pesjanarje > Šolanje s pozitivno motivacijo

Pozornost na vodnika

(1/6) > >>

MKN:
Lep pozdrav,

Imamo dobro leto staro havanko, ki po moje v leglu ni bila socializirana. To smo potem popravljali, na žalost pa je bila deležna še nenadnega hudega napada nemške ovčarke. Fizično je okrevala, problem pa je delovanje v neznanem okolju in okolju, kjer se ne vidi daleč naokoli. Na velikem travniku je sproščena, v naselju pa je pozorna samo na okolico in na to, kaj se ji lahko zgodi. Niso problem drugi psi, vsaj dokler se ji približajo od spredaj. Problem je neznana okolica in vogali, ki lahko skrivajo marsikaj. Počasi se je umirila toliko, da gre z vodnikom lahko na sprehod brez problemov. Če gre na sprehod s krdelom (cela družina) problem skoraj popolnoma izgine. Psička je sedaj v šoli. Delava s klikerjem in imava problem pozornosti. Ni pozorna na vodnika, poleg tega pa jo hrana bolj malo briga. poskusili smo različne dobrote, in ji to ni motivacija. Če je kaj dobrega dela enkrat ali dvakrat, potem pa ne več. Igrače so zanimive v stanovanju, zunaj samo občasno. Nimam načina, da bi jo nagradil za potrjevanje želenega vedenja. Zanimajo me predlogi, kako psičko prepričati, da bo pozorna na vodnika, ali pa kaj ji ponuditi, da jo bo to zanimalo bolj kot okolica.

Lp, MKN

andreja:
Do nadalnega jo hrani samo še iz roke. Klik hrana klik hrana itd... Najprej noter, pol še zunaj (po parih tednih). Na poligonu se ravnaj po navodilih inštruktorja, kateremu upam, da si povedal za vaš problem.

MKN:
Inštruktor je seznanjen. Tri tedne je samo iz roke a se situacija ne spremeni.

LP, MKN

andreja:
Pol pa po pravici povedano, napiši več oz. bi te morala videt v živo... Specifične zdeve je preko foruma težko kar uganit.

Vsekakor nadaljuj in klikaj izključno ko je mirna, če ne pozorna nate. Večkrat po malo malo... Obvezno preden začne odklanjat. Če je to 2x pa 2x (naslednjič lahko samo 1x, naslednjič spet 3x, različno, ampak dovolj malokrat). Igra se tudi vedno prekine, ko je najboljša in oh in sploh, da ostane želja po še.  :)

Moja prva posvojena psica (polna travm za katere nisem vedla vzroka) je rabila več let, da je ratala "normalna". Vztrajaj in ne se sekirat, ker s tem bolj škodiš (če se mogoče). Mirno in veselo in ko pohvališ psa ga moraš res iz srca in se res razveselit.  :D

andreja:
Si probal, če ji hrano zakotališ po tleh, če je mogoče bolj zanimiva?

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo