Strojček za striženje - Bernski planšar

urshyka666 · 2809

urshyka666

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Pozdravljeni,

zanima me, če ima kdo izkušnje s strojčki za striženje psov. Doma imam dolgodlakega bernskega planšarja in do sedaj sem ga vozila enkrat pred poletjem v salon, da je revež preživel, kolikor toliko normalno =) Ima izredno gosto dlako, zato iščem neki močnega, da se ne pregreje po parih potegih. kje se najbolj splača pogledat, saj vidim da cene varirajo od parih € (ti so na dolgi rok najdražji;) ) do par stotakov ;)

najlepša hvala za vso pomoč;)




Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #1 : 04 Maj 2013, 11:29:28
Kaj pa konkretno prečesan pes? Dlaka pri psu je namenja namreč tudi izolaciji pred zunanjimi vplivi kot je vročina. Čeprav se nam včasih ne zdi tako.  ;) Pri tem si lahko pomagaš npr. s furminatorejm, coat kingom, noži za vozlje, škarjami, ki redčijo dlako (ne pa strižejo), grabljami...ter nekaj časa za česanje. Psa fino oskubi se lažje, če je ravno skopan ali vsaj spihan. Nikakor ne na ''postano'' dlako. Če imaste kak domač kompresor za zrak pa, da psa ni strah pihanja ti prav fino pride prav. Seveda ne s pritiskom na polno direkt na kožo ampak tko bolj od daleč in postrani.
Gosto in volnasto dlako ima po vsej verjetnosti tudi zaradi britja. Nova dlaka načeloma potrebuje tudi do dve sezoni misenja, da pride v normalno nevolnasto/gosto stanje. Kolikor poznam bernije nimajo nič kaj toliko gosto dlako, da bi jim bilo kaj težje kot mojim, ki imajo sicer krajšo a prav tako črno dlako.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


urshyka666

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 04 Maj 2013, 12:07:45
tale pes je en posebnež, že od malih nog. vode se boji, ko hudič križa,zato to odpade....bom probala še s kompresorjem, čeprav tudi pihanja ravno ne mara....problem pri njemu so vozli, ker se mu dalajo kot nori...pri česanju pa je tk.....pusti 5 min (od malih tačk naprej, nobene slabe izkušnje s česanjem, glavniki, krtačami) pol pa se začne umikat.pa ne na način, da bi se igral...enostavno ga ne pripraviš več.tudi če pustim, pa grem kasneje.....edino pri frizerki je  miren in naravnost obožuje striženje (do glavnika oz. do česanja). nevem, mogoče delam narobe v samem pristopu ampak sem pač ugotovila, da je obisk frizerke enkrat letno najbl pametna rešitev, zanj in zame....samo so probali tudi drugi, ki so bili zelo glasni, da nimam pojma;) pa so hitro utihnili =) pa si pomagaj potem



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 04 Maj 2013, 13:39:47
Ne saj je stvar odločiteve lastnika. Samo kot predlog.  :) Če se pri frizerki rad neguje, zna bit, da je kaj na tem, da mu morda samo doma kaj ne štima pri česanju. Psa pač postopno navadit, da je to prijetno. Pa morda nebi bilo narobe, če bi ga frizerka namesto britja bolj pogosto razčesala. Ali pa da ga morda še enkrat pobrije potem pa vi začnete Vsaki Dan Brez Izjem psa česat, ko je dlaka še pobrita. Takrat ga ne bo nič cukalo in mu ne bo neprijetno. Pa bo zelo olajšalo nego v bodoče.

Mojim ustreza, da jih postavim na česalno mizo. Nič kaj profi nimamo ;) pač višja površina. Za zelo velikega psa bi bila kakšna klop povsem super (da lahko sam enostavno gor zleze). Psi so bili posebej naučeni, da stanje/sedenje na tej površini prinaša nagradice in ugodnosti kot so božanje, kasneje česanje. Končam, ko je psu še prijetno. Potem, ko obvladajo stanje gor pa končam, ko smo konec s česanjem. Se ne lovimo po dvorišču, se ne prosimo in ne delamo nobenih obredov. Pes na mizo -nagradica- sčesat -nagradica -dol z mize-konec ugodnosti. Stojijo v vrsti kdaj lahko ponovimo  8) Pa to so trije (3) ki jim nega dlake ni bila nikoli prej prav predstavljena in so bežali pred krtačami. Se splača vztrajat in se potrudit.  ;)

Drugače pa mašinca, ki je kolikor toliko solidna je vredna blizu 150-200eur pa nisem ziher, če bi šla brez ''počitkov'' čez bernija. Imam doma za pudlo moser max45. Za tak tip dlake bi sicer lahko imela švohnejšo pa mi ta ravno prav ustreza. Na zelo kratko postrižem poprej skopano in razčesano pudlo v cca 30min brez posebnih premorov. Za kaj več ne upam rečit koliko časa oz. koliko striženj bi zdržala. Če že mašinca, pa vsaj rezila ne (vrednost novih okoli 30-50eur). Ostalo so mašince, ki so še bolj profi in imajo temu primerno večjo ceno. Bi morda kljub vsemu razmišljala o tem koliko mi 1Xletno zaračuna firzerka. Pa kolikor jih poznam so njihove cene solidnejše, če pes pride prej preden ima filc po sebi (ker so neprimerno prej gotove + manj stresa za psa).

Lep pozdrav,
Lunette &Co.