Zelo malo zapisov je, ki bi obravnavali to tematiko. Na moje presenečenje pa sem prebral, da je edina indikacija o morebitni povezanosti tajskih grebenarjev z rodezijskimi, v temnih pikah na jeziku. Te pike so pri rodezijcih zelo redke, pri tajskih grebenarjih pa nekaj normalnega (nekateri imajo celo cel jezik temno obarvan). Moj rodezijec ima tri temne, za grah velike, pike na korenu jezika
Glede na obliko obeh psov nikakor ne moremo sklepati o sorodnosti, vendar če pomislimo, da je rodezijski grebenar prevzel greben po pra-starem hotentotskem psu (ki je imel greben, bil je pa popolnoma drugačen po izgledu kot današnji grebenar), je špekulacija o dedni povezanosti teh dveh psov verjetna. Sam se bolj nagiban k teoriji o naključni podobnosti, predvsem zaradi geografske oddaljenosti med hotetntotskim psom in tajskim grebenarjem - vendar, po pravici povedano, bi raje slišal kakšno kompetentno mnenje strokovnjaka, kot pa da sam, takole, brez prave osnove, špekuliram

Toliko vem jaz o tej temi. Upam, da se najde še kdo, ki bo znal povedati kaj več na to temo.