pes ugriznil ...

sara66 · 41113

sara66

  • *
    • Prispevkov: 1
    • Točke: 0
: 21 November 2013, 21:45:56
lep pozdrav..mene pa sam o nekaj zanima...moja kolegica ima stafforda starega 5 let samca...drugace je kuza zelo prijazen do ljudi do mačk,drugih psov...par dni nazaj pa se je zgodilo nekaj groznega...na obisk so prisli kolegi ki so imeli mladicka stafforda samicko in majgnega otroka...ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička..takoj so ga povlekli stran..vendar jo je vseno zelo poškodoval..sicer je otrok sedaj ze veliko bolje in pravijo da bo popolnoma okreval..ampak mene samo zanima kaj bo sedaj glede tožbe ? ali jo lahko tožijo če se je to zgodilo v njeni hiši vendar je bila otrokova mami tam in ali pade odgovornost nanjo ? koliko znasa kazen ? vem da zavarovalnica ne krije stroškov ker stafford spada v skupino nevarnih psov ali nekaj takega...seveda je otrok na prvem mestu...ampak vseno jo zelo skrbi zaradi tega...tega psa pa ze vozi na opazovanje vendar ga bo na koncu uspavala ker ji je zelo zal da se je to naredilo sploh majhnemu otroku...najlepsa hvala za odgovor



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #1 : 22 November 2013, 02:41:45
ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička.
Brez zamere, ampak tole je neumnost. Dokler bojo ljudje tako pocloveceno gledali na pse, bo tudi prihajalo do taksnih incidentov. Nisi povedala dovolj, kaksen je ta samec sicer, kje je bil ko je otrok rinil v mladicka in kaj je pocel, je pes sicer zdrav, zakaj pravis da se je ustrasil, kaj je delal mladicek in predvsem, kaj so delali prisotni odrasli da je lahko do tega prislo. Me bo tezko kdo preprical da pes z nicemer ni nakazal da mu otrok ne pase, lahko da je bilo vse skupaj v smislu glej kako so srckani, ker so danes ljudje nekako obsedeni s tem da bi videvali srckane prizore otrok s psi. Tako da verjetno nihce ni niti opazil opozorilnih znakov.
Je slo prav za napad ali opozorilni savs? So psa potegnili stran medtem ko je drzal otroka al kaj? Amstaff ima mocan ugriz in ze savs lahko pusti resno poskodbo, sploh na majhnem obrazku. Vsekakor ni normalno da pes kar napade otroka ampak kot receno, nisi povedala dovolj.
Kar se tozbe tice pa ocitno niso prav veliki prijatelji, ce obstaja moznost le te. Na taksno vprasanje je tezko odgovorit, v prvi vrsti pa mora STARS paziti kaj pocne njegov otrok. Lastniki psa pa psa umakniti ce ni stabilnega karakterja medtem ko imajo obiske. Kaj pa vem, tezko je biti pameten ce nisi bil zraven, ne poznas psa in ne ves kaj se je dogajalo.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 22 November 2013, 08:34:03
... in predvsem, [b]kaj so delali prisotni odrasli da je lahko do tega prislo... Me bo tezko kdo preprical da pes z nicemer ni nakazal da mu otrok ne pase, lahko da je bilo vse skupaj v smislu glej kako so srckani, ker so danes ljudje nekako obsedeni s tem da bi videvali srckane prizore otrok s psi. Tako da verjetno nihce ni niti opazil opozorilnih znakov...
...ko je otrok rinil z glavo proti mladicku se je starejsi stafford ustrasil in napadel otroka, očitno da bi zaščitil mladička..
Mene pa tole moti bolj kot kar koli drugega. Kaj za hudiča odrasli mislijo, da je treba otroku pustit, da otrok rine v psa...sploh pa z glavo, ki je najbolj ranljiv del telesa. Žal mi je otroka in obeh psov. Odraslih pa niti najmanj.
In ja včasih psi med sabo posredujejo v zaščito. Večinsko z opozrilnimi šavsi, ki pa pri takšnem zbovju vs. otroška koža ni lih zabavno. Eventuelno tud ni bil šavs namenjem otroku ampak psici (ja je čist možno). Težko rečt. Ker odrasli očitno ne opazijo opozrilnih znakov, ko nekdo žnara v napačnega psa, v napačnih pozah. Kolk opozrilnih znakov je pa kateri pes dal...hja takšni načeloma poznajo samo ono srčkano pesmico ''z repokm miga tačko da''. To, da bi razumeli, da so buli vzrejani ravno v tej smeri, da skoz držijo ''plastičen fris'' in so signali precej ''zabrisani'' za lastnika, ki sploh ne ve kaj ima doma.
Temu primerno pravim tudi, da mi je žal tamale psice. Če sm prav razumela je od družine otroka. Fajn. Otrok se bo zdj najbrž bal psov (še posebej takih podobnih), straši pa bodo tudi videli bavbave na vseh vogalih. Kako se bo ta psička mela...ne upam ugibat. Mam pa krepek feling, da je tud bila nabavljena bolj po idealizmih kot realnem poznavanju pasem in psov na sploh. Drugač neb otrok rinal z glavo v psa.

Sara66...kolegica bo pač morala sledit navodilom / odločbam...posledično kaznim. To, da bo otrok kolikor toliko poceljen in da ne bo kakšnih silnih fobij bo največja sreča od vsega nastalega.
Odločitev o evtanaziji psa je očitno že padla. Ne bom nič rekla o nasprotnem, ker so to odločitve posameznika, ki je sitaucijo zakuhal. Sam fajn bi pa blo, če bi tudi v nadalje razmislili o smiselnosti posedovanja živih bitij, ki jih več kot očitno ne razume. Ne mi padat, da lepe učke, pa youtub posnetke o babysiterjih itd. Imejte živali odgovorno! Konec koncev so ravno zarad neumnih idealizmov one tiste, ki potegnejo kratko.


Lep pozdrav,
Lunette &Co.


simi

  • *
    • Prispevkov: 1.655
    • Točke: 4
Odgovori #3 : 22 November 2013, 08:42:36
Če je bila hujša poškodba je evtanazija obvezna, zato okoli tega ne razvijat debate, ker je brezpredmetna. 1o dnevni pregled zaradi stekline morajo opravit pred usmrtvijo, ker v nasprotnem bi se postopek še bolj zakompliciral in podražil.
Glede tožbe - odvisno od prijateljev, le bodo oni tožili. Kar tako, brez tožnika je ne bo nihče zahteval. Lahko samo da bi policija bila pametna in bi napisala kakšno kazen, kar pa načeloma tut ne bo, ker se je dogodek zgodil doma.

http://www.bajka.si/
http://www.facebook.com/BajkaSolaZaPse
Šola kjer vzgajamo za življenje po preverjenem programu s tradicijo.
Od leta 2009 do leta 2016 edina pasja šola z uradno priznano prevzgojo nevarnih psov v Sloveniji


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 22 November 2013, 09:08:27
Oh ne debate razvijat o evtanaziji tega konkretnega psa pač ne moremo. Ker odločitev o tem je padla že pred nastalim ugrizom. Ker so se vsi prisotni odločili tvegat. ''Dejmo videt, kaj se zgodi.''
Mislim, da bi vsak lasntik psa moral vedet, kaj sledi v ''črnih scenarijih'', pa se potem ne načrtno izpostavljat. Izgovori ''niti v sanjah si nismo mogli predstavlat, da bi naš lubček to naredu'' so čist preotročji za posedovanje živih bitij.
Se seveda dogajajo nesreče...samo ruska ruleta NI nesreča.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 22 November 2013, 10:22:25
Če je bila hujša poškodba je evtanazija obvezna

Tole velja ne glede na to kaj se je v resnici zgodilo? ( Tudi če bi nekdo na naprimer napadel lastnika in bi pes branil?)

Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 22 November 2013, 10:25:27
Moram rect samo to, da pes ni bil nic kriv in da je nekdo tako neumen da pusti otroka med dva psa pa je vrhunec vsega. In zdaj bodo uspavali psa nic krivega nemsto neumne mame in neumne lastnice. Pa kaj jim sploh pade na pamet. Bulcki so strasno alergicni na gledanje v oci in to pomeni za njih izivanje. In ni nujno da bo pred napadom opozoril vsaj ne z rencanjem Prej z napetostjo telesa ali bolscanjem. Samo to verjetno ni nihce gledal. Ce so prijatelji in ce je otroka samo popraskal in bo brez posledic se lahko menda pogovorijo. In mama otroka je cisto sama kriva, ker ona bi morala bit tista, ki bi v prvi vrsti otroka ne pustila med pse. Pa imam sama otroka in podobno izkusnjo. Ampak tud trenutek nisem razmisljala o krivdi psa in da ga je potrebno uspavat ali prijavit da je agresiven.



BlackDevil

  • *
    • Prispevkov: 896
    • Točke: 0
Odgovori #7 : 22 November 2013, 11:09:02
Otrok si je ubogi zato ker ima takšne neumne in neodgovorne starše. In samo njim se bo lahko ko bo odrastel zahvalil za brazgotine.

Ne vlači ven pasem, ker bi se tole lahko zgodilo s katerokoli  izmed njih. Tudi tvojim tako ljubim labradorcem, otroka na spodnji sliki je napadla prav labradorka. Jaz res ne vem kako si upaš prinesti tako pošast v svoj dom pa še otroke imaš.



Pa tole ni edini primer. Bi jih lahko prilepila še ogromno, ampak so rane precej hude ta forum pa navsezadnje berejo tudi otroci.


Every now and then a dog comes along who is truly special, a dog who touches the heart so deeply and connects to the spirit so strongly that it's clear no other dog who comes after will ever affect us in in the same way. Some call this their heart dog or soul dog. My soul dog was Mojo." N.W.


HUDMA

  • *
    • Prispevkov: 332
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 22 November 2013, 11:19:03
Moj "ljubi labradorec" je vzgojena psička, ki v svojem pasjem življenju ni bila nikoli izpostavljena izživljanju, zato je precej predvidljiva. Kadar imamo na obisku majhne otroke, pa Črnuha počaka v zunanjem boksu.
Čist simpl ...


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 22 November 2013, 11:44:55
Zato pa ne sekaj ven s pasmami  ::) Gre se za odgovorno posedovanje živega bitja. In za odgovorno starševstvo. Kot pravim ''ruska ruleta''.

Jaz imam pa pse vedno v hiši (nimam zunanjih boksev in jih tud ne mislim met) tudi v času obiskov. Ampak je jasno in obiskom in meni, da se otroci in psi ne družijo na obojim neprimeren način. Temu primerno psom ne dovolim stikanja v jajčke in potem kratkohlačnikom stikanja v pse. Če so oboji za, se počohcamo pod nadzorom. Obiskom namreč tudi nihče ne daje pravice stikanja v člane obiskane družine (in obratno).
Če vem, da zaradi gužve nadzor ne more bit popoln so psi tik ZADI mene ali pa se samoiniciativno poberejo v svoje brloge, kamor pa prav nobeden nima dostopa. Mam pač ''obiskom prijazne pse''. Pod kar se šteje osnova bontona kljub temu, da bi prelubčkali vsakega, ki stopi čez vrata. Pasma gor al dol (mam v skupnem seštevku več labija doma kot ti Hudma  ;)) In nimam izgovorov ''je še preveč prijazen pa bomo ga rajši stran zaprli''.
Nikakor pa ne sodelujem pri fiksnih idejah kako je treba kužkom izlivat vso ljubezen tega sveta z metanjem na psa, objemanjem, tiščanjem kogarkoli v psa...

Ok OT  ::)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 22 November 2013, 12:03:10
Se vedno trdim da so bulcki veliko zahtevnejsa pasma kot ostale in zato kot taksni niso primerni za vsakega. Komentira naj tisti ki ga ima in ki je kdaj posedoval se kaksno drugo pasmo. In ne nimajo zankov opozoril vsaj ne tako vidnih kot to drugi psi naceloma. In najvecji problem pri veliko ljudeh je poclovecenja psa in domisljanje si da ga obvladujejo in vedo kaj bo v neki situaciji naredil . Nikoli ne ves kaj bo ga zmotilo zato preventiva je vedno na prvem mestu. Tudi mi imamo psa in otroka in nas pes obozuje ljudi in je navajen otrok ampak kadar so obiski mora bit na svojem prostoru in otroci na svojem. In mama tega otroka lahko prijavi samo svojo neumnost in psu poiscejo bolj odgovorne lastnike. Obema psoma, ker ne verjamem da bodo ob vsem kar so doziveli lahko ziveli s psom v hisi. Otroci pozabijo na to kar se jim je zgodilo, ce so dovolj majhni in naceloma nimajo travm ali strahu pred psi, so pa starsi tisti ki mu jih bodo vcepili zaradi dogodka in predvsem zato, ker ne bodo v tem priznali in uvideli svoje in samo svoje krivde za nastalo situacijo.
Pa se to bi dodala da nas pes in otrok zivita skupaj vendar to ne pomeni, da lahko nas pes lezi v postelji otroka ali kakorkoli posega v njegov prostor prav tako kot ne otrok v njegov in tudi njuno crkljanje je vedno pod nadzorom. Ker nas pes ne PES- zival in nas otrok je nas otrok !



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 22 November 2013, 12:15:19
amonra podpis pod tole!
Dejansko se ne gre za to a je pasma ''hišni ljubljenček al ne'' ampak preprosto zato, da vsak pes JE pes. Pasma je samo specifika, ki bi ti pravzaprav morala oljašat njihovo razumevanje. Pri bull/staff pasmah je ravno branje signalov precej težje, kar pa ne pomeni, da so stroji za ubijanje in niso primerni hišni ljubljenci. ::) Primeren al pa neprimeren je lahko izključno in samo lastnik.
Velja tud za lastnike razno raznih blabladorcev, ki silno radi postanejo prave ekciklopedije o ustreznosti vedenja na podlagi enega neprblematičnega psa, ki ga po možnosti zapirajo stran. Potem se pa gre poropaganda in antipropaganda pasem, namesto vzgajanje v primerne lastnike.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #12 : 22 November 2013, 12:34:33
Hudma, ravno te dni je labrador raztrgal hrta, da je pes komajda preživel, sicer je imel kompanjona nekega mešanca, slične velikosti, ampak je ravno tako grizel in trgal. Tako da, ne bučk o pasmah sejat. V prvi vrsti je PES, kot pes. In posredi je bila zgolj človeška neumnost in brezbrižnost.
Pitbulli so bili vzrejeni in predvsem šolani, da napadajo druge pse, živali. Ne ljudi. Ljudi po pravem obožujejo in jim marsikaj dopustijo.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #13 : 22 November 2013, 13:31:38
No kolikor je meni znano, v zakonu piše, da se za psa, ki huje poškoduje človeka lahko odredi usmrtitev, na da se jo mora. Poleg tega ne vemo uradne ocene poškodbe otroka. Tako da bi se o tem tudi lahko kaj reklo, če bi imelo smisel.
Tako starši otroka kot lastnik psa, bi morala vedeti, da je približevanje psu z glavo nevarno in da veliko psov, ki niso navajeni na tovrstno ravnanje v takem primeru ugrizne v obraz. Pasma pri tem niti ni pomembna, razen v toliko, da so tovrstni ugrizi pogostejši pri izrazito agresivnih pasmah, kakršne so jazbečarji, terierčki in še par tamalih. In veliko redkejši pri po naravi potrpežljivih pasmah, kakršni so recimo terierji tipa bull. So pa pri teh seveda posledice hujše (čeprav zna tudi jazbečarček narediti trajne brazgotine). Opozorila oziroma stresne signale je moč opaziti tudi pri "pokerface" psih, samo vedeti je treba, na kaj je treba biti pozoren. In odreagirati dovolj hitro. Zakaj ljudje ne znajo prepoznati drugih signaliv kot eventuelno kazanje zob in renčanje je seveda druga zgodba.
Ali bodo lastniki plačali ali ne, je odvisno od tega, ali bodo starši tožili ali ne. Vsota je odvisna od požrešnosti in od sposobnosto odvetnikov na obeh straneh. Ali bo imel otrok tudi psihične posledice je pa odvisno od ravnanja staršev, otroci sami zaradi takih dogodkov večinoma ne delajo neke hude drame.


HUDMA

  • *
    • Prispevkov: 332
    • Točke: 0
Odgovori #14 : 22 November 2013, 14:17:33
Velja tud za lastnike razno raznih blabladorcev, ki silno radi postanejo prave ekciklopedije o ustreznosti vedenja na podlagi enega neprblematičnega psa, ki ga po možnosti zapirajo stran.
Lej, če je tole po pomoti letelo name, te vabim, da se oglasiš pri nas doma in sama presodiš, ali se naš blabladorec vede primerno. Jaz psici zaupam 100 %, stran jo dam zato, da se gostje, ki je ne pozanjo, ne počutijo nelagodno. Iz istega razloga jo dam na sprehodu na povodec, če srečujeva ljudi ali živali, čeprav se Črnuha ne premakne od mene, če ji tega ne dovolim. Ja?
Pri vseh psih z nepravilno vzgojo, brez vzgoje ali s slabimi izkušnjami je najbrž večja nevarnost napada, ugriza ... Ampak to še ne spremeni dejstva, da na silo skušate iz pasem, ki so bile vzrejene za ubijanje, narediti hišne ljubljenčke. Včasih pač neuspešno.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #15 : 22 November 2013, 14:42:50
Česa ne razumeš. Bulli NIKOLI niso bili vzrejeni za ubijanje, trganje, niti grizenje ljudi! NIKOLI! Do ljudi so praviloma IZREDNO NAKLONJENI, POTRPEŽLJIVI. Precej bolj od "labradorcev".

Pa ne mi bučk prodajat-da se psa umika zaradi nelagodja obiskovalcev-japajade in svizec zavije čokolado. Pri nas se psa ne umika. Če se kdo psov boji, jih ne mara- se da psa na prostor na njen jogi oz na tepih etc. Večina ljudi, ki se boji psov, je nprimerno boljšega počutja, če je pes na "poleg" brez štrika oz. na ohlapnem povodcu-potem tudi komentirajo-ooo kako pa vaš uboga.

Psa tudi ni treba za mimohod privezovati-če je pes kulturen in gre mimo ljudi, psov in brez povodca pozna besedo "blizu" ali pa se že po naravi drži človeka.

Privezuje se pse, ki niso zanesljivi, ki se še učijo, kadar nas prosijo, kadar se presodi, da je to potrebno zaradi zakona. In pa paranoiki-tisti tudi na veliko privezujejo pse, navadno tudi ostalim vreščijo...pa smo izzven teme.  ::)

In še vedno si zaobšel stavek- labradorec trgal hrta. pri nas na vasi 2 labradorki ( brez rodovnika itak, saj ga tudi tvoja nima) sta raztrgali samojedko, da je za posledicami umrla, taiste dve imata na vesti n napadov na živali, pse, ljudi. Vsem trem psom je skupno "thrill to kill". Vsi trije labradorci oz. "labradorci".  nobenga bulla vmes.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 22 November 2013, 14:54:36
Mojega prejšnjega psa je raztrgal rotvailer. pa ni bil ravno nevzgojen, ampak je tekel za mačkom, pritekel na moje dvorišče, kjer pa je seveda moj pes mačka branil..razparal ga je od prve do zadnje tace, pa še med rebri je bila luknja od zoba.vse to na njegovem teritoriju, na moji zemlji. takrat je trajalo dva meseca, da smo ga sestavili skupaj...hvala bogu z ugrizom človeka pa še nimam zkušenj, vam pa povem, da je grozno ko vidiš, da psa od 13 kg meče po zraku kot žogo . samo zgodilo se je, priznam pa, da sem sedaj mogoče malo bolj v strahu, če vidim, da je pes odvezan. sploh tak, ki ga ne poznam, čeprav se to na vasi malokrat zgodi..se pa.



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #17 : 22 November 2013, 15:02:16
 Jaz psici zaupam 100 %, stran jo dam zato, da se gostje, ki je ne pozanjo, ne počutijo nelagodno. Iz istega razloga jo dam na sprehodu na povodec, če srečujeva ljudi ali živali, čeprav se Črnuha ne premakne od mene, če ji tega ne dovolim. Ja?

In zaradi taksnih izjav se je to zgodilo kar se je. Ljudje enostavno nocejo razumet da pes je zival in ne mores rect da mu zaupas 100% . Nikoli ne ves kako bo pes na nek drazljaj reagiral. Lahko samo predvidevas ampak to ni vedet. In ker so ti ljudje to verjeli da psu lahko 100% zaupajo se je zgodilo kar se je. Ne mores nikoli vedet v situacijah, ki niso psu vsakodnevna rutina in to zame ni odgovoren lastnik. Sploh ni pomembna pasma ne pes ampak lastniki. In pri nas imas teksnih vsevedcev veliko in zato se dogajajo nesrece.



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #18 : 22 November 2013, 15:06:08
Amonra, tole z gledanjem v oci je pa tudi ena bucka. Po eni strani enacite dolocene pasme z drugimi, po drugi pa s takimi buckami delate bav bav iz njih.
Kar se otrok tice je pa tako, niso vsi zorpni in nadlezni, lahko je mali samo puzal po tleh proti psu. Kot pravim, ljudem je dostikrat srckano gledati otroke in pse in ce pes ravno na ves glas ne renci na otroka, ne opazijo da mu morda kaj ne pase. Se vedno pa me ne preprica tole z branjenjem drugega psa, sploh ker nista iz istih gospodinjstev. Laaaahko bi potegnila skupaj, ce bi napadel eden in bi se mu pridruzil drugi. Tole z branjenjem je pa poclovecenje, kot ce bi otrok brskal po posodi z hrano enega psa, pa bi uletel drugi ki je sam pretirano zascitniski do hrane in ga napadel. In potem bi tule nekdo napisal, da je pes cuval hrano za unega drugega psa, ker se je bal da mu jo bo otrok pojedel. Tko, prijateljsko. Ker smatra da njegov pasji kolega ne sme izgubit na kilazi.

pesjanarke rade vlečete pse v posteljo, da vam namesto moškega ovohavajo hlačke.
A taksno pisanje je dejansko dovoljeno na forumu?

Sicer pa jaz ko imamo obiske vecinoma pse tudi raje zapiram, ker se obiski pocutijo nelagodno. Eni imajo skrajno zoprnega (skoraj 3 letnega) otroka tako da je verzija zanj da sta sli ko so bli nazadnje tukaj tudi macki "na pocitnice" in sta bili zaprti v boksu v drugi sobi, ker je drugace nemogoc. Ampak ce bi bil kateri od psov spuscen medtem ko (hiperaktivni) mulc razsuva stanovanje (tako nekako to zgleda ko je pri nas ja) bi ga pac morali ves cas gledati. V konkretnem primeru to ze tako izgleda tako da jaz letam za njim in ga opominjam da to ne, to ne in ko so starsi tako na komot narejeni, itak da ne pazijo ampak se nekako navadijo da nekdo drug leta za njihovim otrokom, pa ceprav v lastni hisi. V bistvu je dovolj ze da se zacvekas in nisi 100% prisoten pri stvari.
Moji psi imajo res visooooko mero tolerance in se kadar jim gre kaj na zivce eventuelno umaknejo, ampak pri tem otroku bi morali tudi vrata sob zaklepati, tako da moznosti umika prakticno ni.
(Ja, tocno tako kot se slisi vse skupaj tudi izgleda ;D ). Pa vseeno mislim da nebi napadli, medtem ko bi ga jaz najraje stresla iz hlac. Istega otroka je v obraz ugriznil njihov lastni mladic (slika je bila malo podobna sliki od Blackdevil, le malo lepsa) ki je sel po hitrem postopku od doma.

V obeh primerih so krivi starsi. Pa ce je otrok naredil kaj kar je sprovociralo napad ali pa ne.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #19 : 22 November 2013, 15:07:32
Tudi človeku ne moreš zaupati 100 %, psu pa še manj, pa ni važno kake velikosti je. Kolegicina čivava je več na hlačah kot na tleh  :P..mal heca, ampak celo življenje se učimo, je pa škoda, da zaradi tega potem trpijo otroci, kot recimo v tem primeru. me zanima, kaj bo še dodala lastnica tega posta .



Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #20 : 22 November 2013, 15:11:27
Desobediencia, vem kako se počutiš,ampak pri nas je to dete že malo zraslo  ;D



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #21 : 22 November 2013, 15:24:18
Česa ne razumeš. Bulli NIKOLI niso bili vzrejeni za ubijanje, trganje, niti grizenje ljudi! NIKOLI! Do ljudi so praviloma IZREDNO NAKLONJENI, POTRPEŽLJIVI. Precej bolj od "labradorcev".
No, tapravi, tipicni Labradorci so do ljudi krasota. Mesanci z njimi pa dostikrat ne.

Kar se zapiranja tice je vcasih res zoprno, ko je nekomu nelagodno zaradi prisotnosti psov. Moji pac zleht izgledajo, al kaj vem. Ja, lahko se gres na zacetku citate "to je moj dom in v njem zivijo psi, komur to ne pase naj pa ne hodi k nam" ampak v realnem zivljenju stvar ne funkcionira cisto tako, kajne.
Nekoc sem bila manj tolerantna do stvari tega tipa, potem pa se mi zdi da se scasoma vdas v usodo.
Na sprehodih je pa tako, ko gremo do parka ob reki imajo vsi zivi ljudje spuscene pse, potem pa se zna najti kak ribic ki smatra da je lastnik parka in da so tocno tvoji psi moteci, ker so pac veliki. Ali pa ko grem vsako jutro z dvema psoma par krogov na stadion, ena od njiju obcasno ne dohaja ritma in jo odpnem, pa ima svoj tempo in vedno za menoj, ali pa precka pocez, ce se prevec odaljiva ;) In se ena gospa cist ustrasi in dere za mano, da jo bo ta pes napadel. Ji povem da je nebi spustila, ce bi bila napadalna (istocasno naokrog krozi par spuscenih psov) Da je vec kot ocitno, da se za okolico sploh ne zmeni. Ja pa ne pa ne..oooook, gre nazaj na povodec. NE DA SE MI. Bohnedaj da bi se koga infarkt zaradi nas. Ampak ok, to je ze druga tema.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 22 November 2013, 15:30:55
Kar se tice gledanja v oci moras razumet, da se smatra na nacin kot to pocnejo otroci. Daj se na vse stiri in bulji v tvojega psa in se mu pocasi blizaj in bos videla da se tvoj pes ne bo pocutil ugodno, ker ne bo vedel kaj hoces. Potem pa naj nek tujec naredi to tvojemu psu in ima cel cas ocesni kontakt. No tocno to dozivlja pes ko se proti njemu plazi otrok.



Saga

  • *
    • Prispevkov: 288
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 22 November 2013, 15:32:03
V konkretnem primeru to ze tako izgleda tako da jaz letam za njim in ga opominjam da to ne, to ne in ko so starsi tako na komot narejeni, itak da ne pazijo ampak se nekako navadijo da nekdo drug leta za njihovim otrokom, pa ceprav v lastni hisi.
Kristus, ti si pa tolerantna! ;D

Jaz svojo zaprem, če se otrok res boji psa. V primeru nelagodja pa psica leži ob meni in ji ni dovoljeno šnoflat v druge. In ko vidijo da uboga se jo čez čas upajo pobožati - tudi otroci. Tako se hitreje sprostijo in naredijo korak naprej kot pa če bi j zapirala.
Odrasli dobijo napotke naj jo ignorirajo, otroci pa bolj natančna navodila. Otrokom poudarim, da se niti malo ne hecam in bom zelo, zelo huda če se pravil ne bodo držali. Ko to dovolj resno in z bolj strogim glasom poveš - zaleže.

P.S.: Moja psica obožuje otroke pa vseeno pazim!



HUDMA

  • *
    • Prispevkov: 332
    • Točke: 0
Odgovori #24 : 22 November 2013, 15:37:49
Psa tudi ni treba za mimohod privezovati-če je pes kulturen in gre mimo ljudi, psov in brez povodca pozna besedo "blizu" ali pa se že po naravi drži človeka.
Privezuje se pse, ki niso zanesljivi, ki se še učijo, kadar nas prosijo, kadar se presodi, da je to potrebno zaradi zakona. In pa paranoiki-tisti tudi na veliko privezujejo pse, navadno tudi ostalim vreščijo...pa smo izzven teme.  ::)
Menda zakon pravi, da psi MORAJO biti na javnih krajih privezani.  :)
Seveda imaš pravico meniti, da psa "skrivam" v boks, tudi jaz pa imam pravico meniti, da določene pasme niso primerne za hišne ljubljenčke.
Mnenja smo si izmenjali, to je seveda namen vsakega foruma, zdaj pa veselo naprej!
Imejte se lepo!;)


Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #25 : 22 November 2013, 16:45:32
Otrokom poudarim, da se niti malo ne hecam in bom zelo, zelo huda če se pravil ne bodo držali. Ko to dovolj resno in z bolj strogim glasom poveš - zaleže.
Ne zaleze :( Ena moznost je da se spravi mamo brcat (vame je enkrat zabrisal plasticen kamion), tolce z glavo v zid, grize svojo roko, se z zobmi kot pes obesi za moj prt na mizi in visi na njemu kot APBT..ko ga oce pocuka za uho je 2 sekundi histericen jok in ze ga "pridi sine ampak zdaj bodi pa priden" dvigajo v narocje. Ni mi treba poudarjat, da mali po hitrem postopku spet dela zgago. Pac, enako kot so pasji lastniki krivi za slabo vzgojo psov,so tudi nekateri starsi svojih otrok. Vcasih mama obupano mene prosi naj ga okregam kr ima do mene le nekaj vec respekta, pa vendar ne morem ukrepati tako kot bi zelela ker otrok ni moj in je potem hitro uzaljenost s strani starsev :P otrok ki ob 3 zjutraj se ne spi ampak nori sem in tja po hisi, posledicno ne spi niti mama.
Zato mi je takrat kar slabo ratalo, ko sem izvedela da so si omislili psa. No, itak ni dolgo trajalo.

Ob takih obiskih je tudi za pse manjsi stres ce so zaprti.

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 22 November 2013, 17:18:39
men ga prpelte  :P, bo kmal spal in dal mir  :D :D :D



Desobediencia

  • *
    • Prispevkov: 1.107
    • Točke: 2
Odgovori #27 : 22 November 2013, 18:02:55
..sej ce bi ga meni sami dal v rehabilitacijo.. 8)

Dogo Argentino - El Mas Mejor

Nochi tlen onca no huelitli mo patlaz, xic cualmeztli mo mantica, moyolica, inic ti nemiz inahuac yeliztli.


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #28 : 22 November 2013, 18:25:21
Menda zakon pravi, da psi MORAJO biti na javnih krajih privezani.  :)
Seveda imaš pravico meniti, da psa "skrivam" v boks, tudi jaz pa imam pravico meniti, da določene pasme niso primerne za hišne ljubljenčke.
Mnenja smo si izmenjali, to je seveda namen vsakega foruma, zdaj pa veselo naprej!
Imejte se lepo!;)

Menda ti zakona ne znaš prebrati in ga razumeti? Psi morajo biti na povodcih kjer je pričakovati večje število ljudi in tam kje je že večje število ljudi.

In na njivah, travnikih, potkah ki so se sicer shodile-je v ZK še vedno vpisan lastnik in je privat.

Hudma-niso vsi ljudje za pse imet....so pa vsi psi za sobivanje s lastnikom v hiši/stanovanju, če je lastnik dihtih.  ::)

Aja o nevzgojenih otročajih-jaz sem sobo zaklepala in kluč s sabo nosla, ker je starše od frocovja bore malo brigalo kaj ponečjo, kaj razsuvajo in da ne pospravijo.  :-X    nimam živcev za take, res ne.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #29 : 22 November 2013, 20:40:22
Tako ali tako pa ne v enem ne v drugem primeru ni šlo za psa, ki bi ga na javnem mestu lastnik vodil prez povodca. V prvem primeru se je nesreča zgodila doma (kjer se zgodi  večina vseh nesreč s psi), v drugem primeru pa je šlo za psa, ki sta se potepala brez lastnikov (in taki primeri - sem štejem tudi pse, ki vletavajo iz dvorišč - so krivi za skoraj vse ostale ). Omembe vrednih nesreč, ki bi jih povzročili psi ki jih lastniki sprehajajo brez povodcev je zelo malo. Več je tistih, ki jih zagrešijo psi, ki sicer so na povodcih, a se lastnikom iztrgajo iz rok ali pa so na fleksih, ki jih lastniki ne znajo prav uporabljati.

Zdej...nekateri psi so res manj primerni za bivanje v stanovanjih in rabijo večje površine za čuvat, da so zadovoljne, a ne gre za pasme, ki jih ima v mislih Hudma. Prav tako nekatere pasme res niso primerne za hišne ljubljenčke v pravem pomenu besede, ker morajo imeti resno delo, če naj bi bilo zadovoljni (a spet ne gre za pasme, na katere namiguje Hudma). Dejansko obstajajo pasme, ki so jih sem ter tja skozi zgodovino zlorabljali za ubijanje ljudi, a se, zanimivo, te pasme redko kdaj znajdejo na seznamu nevarnih. In seveda gre za druge pasme, kot jih ima v mislih Hudma.

Dobro bi tuidi bilo, če bi se Hudma zavedal, da ima veliko srečo, da je njegova labradorka iz solidne rodovniške vzreje (ki jo je rejec s tem, da ni poskrbel za rodovnike mladičev izničil in izničil trud, ki so ga v vzrejo vložili vzreditelji pred njim). Ker je prva stvar, ki jo labradorci v slabih rejah izgubijo njihov karakter. In so kao labradorci resnično lahko zelo zoprni psi.

Kar se pa tiče lizanja hlačk in podobnih neslanost pa ponavadi velja: Kdor ga vduha ta ga skuha.