Za pesjanarje > Literatura

Resocializacija psov

(1/6) > >>

BeaLou:
Zdravo,
iščem predloge za kakšne dobre knjige o resocailizaciji odraslih psov. Zelo bom hvaležna vsake ideje!

BlackDevil:
Agresivnega psa?

Lunette:
Sicer odvisno malo kaj je produkt slabe socializacije (nesigurnost, agresija...katera je spet glavni člen nesigurnosti)
Drugače pa poglej splošno temo o knjigah.  :)
V glavnem pa priporočam v branje Contorl unleashed -Leslie McDevitt, Click to calm...
In pa predvsem strokovnjaka s področja pasjega vedenja. Ne lih klasičnih inštruktorjev, ki mislijo, da so požrli znanje tega sveta s fiksiranjem psa. Tko nekako bolj tiste, ki znajo psa psihološko bolje ocenit od točke ''agresiven''.
Imaš pa še en kup spletnih možnosti. Priporočam v ogled blog od Sophie Yin. Pa youtube premore uporabnico kikopup. Najdeš pa njen blog pod Emily Larlham.

Osvojeno znanje je zlata vredno, a brez pomoči/praktičnega prikaza pa včasih vseeno ne gre.

čara:
When pigs fly. Pa kaj o pasji telesni govorici, recimo od Turid Rugaas. Od inštruktorjev pa-kaj pa tečaj za azilaše oz. pač posvojene pse? ŠKD Krim in pa Sedi 5. Tam je delo usmirjeno ravno v to-da se psa seznani s svetom in se ga nauči boljših reakcij, tebe pa vodenja takega psa.
Določene zadeve ostanjo oz. pridejo na plano, ko se pojavi v okolju nek sprožilec, kar ga spomni na preteklost in zna biti ,da nikoli ne bo 100%, se pa da spravit nekaj pod kontrolo v kalup, ki je znosen za psa in zate.

BeaLou:
Zdravo, hvala za predloge.

Pes z lajanjem in zaganjanjem reagira na tujce - ne na vse mimoidoče, ampak na tiste, za katere prespostavi, da hočejo kaj od naju (npr. da gredo preveč odločno v  naju, ga fiksirajo z očmi ali naju ogovorijo). Star je 2 leti in je strahopetec.

Navigacija

[0] Kazalo Sporočil

[#] Naslednja stran

Pojdi na polno verzijo