Krušič

Upanje82 · 30467

Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
: 16 December 2013, 17:05:21
Pozdravljeni,

rada bi povedala svojo izkušnjo s tem gospodom. Zelo slaba, velika neresnost in naš pes je poginil. Če preverite na Veterinarski zbornici boste ugotovili, da nima licence in Vam bodo povedali, da je precej prijav proti njemu o živalih, ki so podlegli njegovim terapijam. Sedaj se Območna inšpekcija ukvarja z njim tako, da če ste tudi vi med temi, ki so imeli slabo izkušnjo, lahko pomagate, da se prepreči, da se to zgodi še kdaj komu drugemu. Preko zasebnega sporočila Vam lahko sporočim ime kontaktne inšpektorice, ki opravlja zadevo.

Ker ne želim nobenemu, kar smo mi prestali, vas rotim, poiščite raje kakšno drugo rešitev a pri nekom drugem!

Srečno vsem!



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #1 : 16 December 2013, 19:18:35
A vi se prej niste nič pozanimali komu vozite psa? Ne vem no, za zobozdravnike, osebne zdravnike se naredi cela šutidija kateremu it in se povpraša okoli. A za veterinarja pa ne? Če nima licence, potem niti ne bi smel biti zaposlen na veterinarski ambulanti, kliniki. Manjka še ime, podali ste samo priimek.  ???
Obdukcijo ste dali delat, da se vzrok ugotovi-če je res krivda te osebe ali pa se je predolgo cmarilo in čakalo z obiskom veterinarja?

Ali govoriš o homeopatu dr. vet. med Luka Krušič? Saj je menda vsakemu jasno, da je homeopatija DOPOLNILNA zadeva in da ne nadomesti operacij, antibiotikov...Konvecionalneg a zdravljenja. Pa kolikor sem brskala (zdaj pa vedi koliko so natančne informacije) se določena zdravila in homeopatski pripravki ne smejo kombinirat.

Informacij o tem katere živali so pri njemu umrle-pa kar tako ne moreš dobiti-zakonodaja.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 16 December 2013, 22:23:06
Čara očitno ne veš o komu govorim. To je razdelek za alternativno medicino in kot ti lahko na Veterinarski zbornici Slovenije povejo, za opravljanje homeopatske dejavnosti, ni potrebna licenca a on se predstavlja kot dr. vet  itd.  Ne dela v sklopu veterinarske ambulante tako, da zaradi tega se je do danes rešil zadev samo z plačilom denarnih kazni.

On je Luka Krušič, ki je bil že omenjen v tej forumu. Sicer pa med Alternativno medicino, najdemo samo njega v Sloveniji in je priimek tudi dovolj. A prav, da ste me spomnili.

Naš kuža je opravil vse potrebno in šli smo do njega zato, ker uradna medicina nam ni imela več kaj ponuditi (obiskali smo klinike pri nas in v tujini)

Seveda, govorim prav o njemu. Pri nas je to postala izključna terapija v končni fazi, ker ponavljam, uradna veterinarska medicina je dvignila roke in je bila to zadnja karta. Uporabil je ilegalne postopke. Obveščeni pa smo bili o predhodnih kršitvah, ker smo sprožili tožbo prav s pomočjo lokalne inšpekcijske službe.

Seveda je bila to naša odgovornost, saj sem prišla do njega, ker so mi ga svetovali (lahko bi razpravljali, kako sem hvaležna osebi, ki mi ga je priporočila) a na zadnje smo se le sami odločili. Zaradi tožbe, ki se pripravlja ne morem govoriti o detajlih (preko zasebnega sporočila rade volje).

Sama spoštujem homeopatijo, ker v določenih primerih pomaga in se je tudi sama poslužujem in drži, da se ne da stvari kar me sabo kombinirat zato pa mi nismo prav nič kombinirali. Imeli smo samo njegovo terapijo in nič drugega in sporna ni homeopatija, ampak kako jo on uporablja in na kakšen ilegalen način. Sem prepričana, da se najdejo tudi pošteni v tej stroki zato to ni sploh napad na alternativno medicino, da bi kdo ne tega mislil. To je samo naša izkušnja, ki sem na žalost izvedela, da ni bila edina in sem to izvedela prepozno, ker če bi prej vedela, bi zagotovo nikoli ne šla k njemu. Ob misli, da se bo lahko še komu kaj takega zgodilo, me je kar streslo in nisem mogla, da nisem tega poročala. Potem seveda, se vsak sam odloči a zagotovo, bo moja vest na miru, ker sem svoje naredila.  :)

Nimam podatkov lastnikov a število, vrsta živali in okvirne kršitve da. In to samo zaradi tega, ker sodelujemo z inšpekcijsko službo. Ponavljam, če me kontaktirate, rade volje podam vse natančne informacije treh inšpekcij, ki se trenutno z njim ukvarjajo skupaj z imeni in kontaktnimi številkami. Ker vem, da nisem edina pa mi je mar za druge, mislim, da je prav, da se prepreči, kar se je nam zgodilo.

Hvala za odgovor Čara  :)



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #3 : 17 December 2013, 07:31:48
Če se ne spuščamo v samo sodbo, lahko na forumu brez problemov napišete za kakšno bolezen je šlo in kak je bil njen potek, zgolj za info če se bo še kdo drug srečal z njo.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 17 December 2013, 08:44:57
Če je uradna medicina dala roke stran...a njih pa ne boste tožili? Mislim, ker niso več kaj imeli pomagat?

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #5 : 17 December 2013, 11:32:47
Lunette mislim, da tudi pri ljudeh pride do meje, kjer uradna medicina ne more pomagat, pa se jih ne toži, če so uradno naredili vse, kar stroka predvideva za določeno patologijo, a ne?
Na tej točki, sem želela samo podati svoje mnenje, ki ga lahko vsak uporabi, kot mu je volja. Meni zagotovo ne koristi. Mojemu kužku še najmanj.

Bistvo je, da je pes, ob prihodu do njega bil v redu (dokaz vseh izvidov). Do njega smo prišli, kot preventivo, ker nič do tistega trenutka, ni pomagalo, da bi se stanje ne poslabšalo in kljub vidnemu slabšanju nam je bilo rečeno, da je to normalno in da naj ne paničarimo! Kuža pa je počasi umiral in kljub njegovim besedam v zadnji točki, ni več nič pomagalo.

Terapija za to bolezen obstaja a na žalost, je bil naš kuža v tistem pičlem odstotku, kjer terapijo tako slabo prenašajo, da ni možno dostojno življenje. Za to pač ni kriv nihče. Gre se za način (legalen in nelegalen) za opravljanje določene dejavnosti in samo to je povod za delitev naše zgodbe z vami vsemi.

Odkrito se mi gabi sploh govorit o njemu a sem se potrudila za dobro drugih, ker najlažje je rečt: "Itak meni nič ne spremeni, drugi naj se znajdejo". Če pustimo ljudi, meni ni vseeno za naše kosmatinčke in so nazadnje le oni največja žrtev.

Ponavljam, ni mi interes se dajat, koliko je kdo kriv (nisem pristojna, da to ocenjujem). Zato pa, govorim samo o golih dejstvih, ki so dokazana in ki so že bila potrjena (če ne bi bila, inšpekcija ne bi sprožila nadaljnega postopka).

Sami presodite kam boste v težavah peljali svojo žival in srčno Vam želim, da se boste odločili bolje kot mi in ne samo glede katere vrste alternativno terapijo ampak konkretno h kateremu izvajalcu le te (upam, da se je razumelo, da to ni napad na določeno stroko alternatine medicine, ampak samo recenzija določebega izvajalca le - te).

Srečno in hvala za čas, ki ste si ga vzeli, da ste priskočili na to temo  :)



amonra

  • *
    • Prispevkov: 278
    • Točke: 0
Odgovori #6 : 17 December 2013, 11:55:40

Če je uradna medicina dala roke stran...a njih pa ne boste tožili? Mislim, ker niso več kaj imeli pomagat?



Taksni odgovori pa se mi gabijo. Kolikor sem razumela je bilo napisano na temo skrajno korektno in v stilu opozorila in ne blatenja. Sama sem tudi slisala za doticnega kot velikega strokovnjaka in bila prepricana da je dtrokovnjak in dobro je, da kdo opozori na nepravilnosti, ki se dogajajo. Zato cenim to in bi sedaj premislila dvakrat preden bi se za zdravljenje pri njem odlocila. Na sreco je moje sodelovanje z njim potekalo samo kot nabava dolocene stvari, ki jo samo on prodaja. Hvala za nasvet sozalje za vasega kuzka. :'(



čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #7 : 17 December 2013, 11:58:07
Takole vam polagam na srce. Ne živimo večno, živali imajo še krajšo življensko dobo. In kadar veterinarji ne morejo več pomagati, je čas, da se od živali poslovimo, evtanaziramo. Imamo to možnost, k sreči. In tako jim prizanesemo trpljenje, životarjenje. Na nas pa je, da nismo sebični in živalim omogočimo odhod ko je to potrebno.

Pomembno je, da imajo začasa življenja z naše strani maximalno oskrbo in preživet kvaliteten čas, ter fer odnost. Potem je slovo lažje. Ni pa se prav oklepat v nedogled, če so stvari jasne, da ne bo šlo.

Lahko, da je Krušič storil samo zaradi vas neko zdravljenje, ker ste se oklepali psa in ga želeli ob sebi čim dlje, pa je poskusil to tudi storiti.

Pri prav vseh poklicih in strokah se najdejo pozitivna mnenja in negativno o posameznikih.

http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #8 : 17 December 2013, 12:36:55
Gabi al ne gabi...meni se pa zdi ironično, da zarad nepravilnosti, ki so morda bile postrani narejene zato, da se lastnikom podaljšuje čas z ljubljencem potem tožari, pošilja inšpekcije itd. Če je bil pes v tistem borem 1% možnosti, da ni šans da se mu pomaga...lastnik pa na lastno željo dovoli postopke...no pač ironično, da se gre potem to. Ok super, da se pove izkušnja, a to je to. Vso zdravljenje za katerega se je lastnik odločil je zgolj odločitev lastnika. Da je pa neki vet/alternativec ubral morda malo manj zakonsko zdravljenje...hja pa smo spet pri plačniku. Odločili ste se za neuradno priznano ''po strani'' medicino.
Zato sem jaz menjala par vetov, pa še danes grem za dotično zadevo pač k dotičnemu strokovnjaku...če mi ni njegov predlog všeč, grem pa drugam. Moje živali, moj denar, moja odločitev, a vztrajam al ne.

In s strinjam s Čaro...imamo to možnost, da se poslovimo od naših živali na dostojen način, ko vidimo, da zdravljenje ne gre na bolje. Psica mi je šla za tumorjem. Pa se še danes tepem po glavi, da ji nisem prizanesla tistega zadnjega meseca, ker je uradna veterina (velecenjena po vseh reglcih-pustimo umazane podorbnosti pri drugih pacientih) dajala upanje. Ko ne gre, ne gre več, pa, če jih imamo še tako radi. Kdo je zafural je konec koncev to še vedno lastnik, ki se odloča o svoji živali.
Ja vem, da ne pomaga tole brat. Samo tako je.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #9 : 17 December 2013, 12:55:00
amonra hvala za sočustvovanje  :'(

Res, tudi jaz sem slišala o njem dobro a tisti, ki so mi to govorili so bili njegovi prijatelji ali sodelavci. Jeza me je prijela, ko mi inšpektorica reče: "Ni nič novega a stvar ni nikoli šla naprej, ker potem ljudje niso nadajevali s prijavo in z vsem delom, ki to obsega". Pa ni vrag, da če bi le tisti, ki se jim je isto zgodilo, se opogumili in danes bi vsem bilo jasno kdo je! Na veterinarski zbornici so že vedeli in slišali večkrat te stvari o njem in še poslušati sem morala, da kako, da sem lahko takemu mazaču pripeljala svojega psa. Veste, dejstvo je, da je bolečina nepopisna in najraje bi vse skupaj izbrisal iz spomina. Zato ljudje nikoli ne grejo do konca. Jaz pa res nisem mogla tega. Vsaj vem, da če bo še kakšna žrtev, zagotovo ne bom s svojo tišino pripomogla k temu.

Čara, kuža je bil v redu a bila je možnost, da se bolezen spet povrne. Bil je v redu. Zelo v redu!!! Tako dober je bil, da smo bili prepričani, da dobra homeopatija bo lahko delovala dovolj učinkovito, da bo preprečila kakršnokoli poslabšanje. Nikoli nismo dopustili, da trpi in takoj, ko nam je na koncu veterinar povedal kako so stvari, se nismo obotavljali. Kje se iz moje zgodbe razbere, da smo bili sebični? Res, to pa ne drži za nas. Kuža se je v treh dneh hudo poslabšal. Bil je v redu še teden prej in to vse dokler ni dobil nekaj dodatnega k terapiji in od tistega dne se je vse končalo. Trpel pa ni, ker je bil zadnja dva dni na protibolečinskih tabletah in močnem kortizonu, kar je za trenutek kazalo, da gre na bolje a je bila samo začasna rešitev, da mirno dočaka naročen termin za evtanazijo. Res se mi ne zdi, da smo bili sebični.

Ta gospod (raje ne omenjam imena) je imel pred sabo vse izvide in zagotovil stvari, ki ne le, da niso bile resnične, ampak profesionalno ukrepanje je, da ko ugotoviš, da nekaj od tistega, kar si dal, je storilo kužku tako slabo, da poveš osebi: "Prosimo peljite ga v kliniko, ker mu ne morem pomagati - zamočil sem" in ne pa nas žaliti, da paničarimo in v končni fazi izključil telefon, da je bil nedosegljiv, ker je dobro vedel, da je zamočil. Kako lahko vidiš psa v tistem stanju in rečeš, da je normalno in da je nič?? A se zavedaš, kaj to pomeni?

Ponavljam, kuža je bil popolnoma v redu in izvid stroke je dokazoval, da je zdrav a ker je obstajala možnost, da se bolezen lahko povrne smo hoteli preventivno nekaj naredit glede na to, da uradne terapije ni prenašal dobro. To pomeni, da je prišel ZDRAV do njega in po njegovi terapiji tako poslabšal naenkrat, da smo ga mogli evtanazirat.

Niti malo ni bilo jasno, da ne bo šlo! Mi smo bili presrečni, ker je on bil zdrav! Ničesar nerealnega se nismo oklepali. A res nisem dovolj jasno napisala do sedaj?  :( No, ponavljam: do njega je prišel zdrav in od tam poslabšal vidno, da je bila potrebna evtanazija.

Strinjam se, da se marsikaj najde povsod in napake tudi v medicini načeloma se zgodilo in niso namerne a tu je bilo ravnanje čisto namerno, ne-etično in nelegalno zaradi določenih uporabljenih postopkov. Če bi se šlo samo za en primer, bi lahko rekli: Ja no, si imela pač smolo! Ne! Na žalost je seznam prijav poln in se ti vse to še vedno lahko zdi zgolj "smola"?

Imam občutek, da nekdo resnično noče videt stvari tako, kot sem jih pač objektivno (vsaj upam) opisala. Jaz sem naredila svoje in zaradi mene lahko hodite še naprej do njega! Nihče vam tega ne brani! A ko se bo kaj pripetilo (mogoče boste imeli srečo in se ne bo) nihče, ki je to prebral ne bo mogel reči, da ni bil opozorjen!

Lunette - mislim, da sem jasno prevzela odgovornost za izbiro izvajalca te dejavnosti in še vedno posplošuješ na celotno stroko z "po strani medicino", ko pa je moj prispevek zgolj namenjen samemu izvajalcu konkretno. Ne gre se, da je ubral malo manj zakonsko zdravljenje - govorimo o kazenskem dejanju (toliko, da veš kako je resna zadeva) in v to smo privolili, ker na naš poziv ali imajo dovoljenje za opravljanje tega, kar so storili, je bil odgovor DA a ni bilo res.

Glede veterinarjev, ki delo opravljajo v veterinarski ambulanti je spet druga stvar in se ne dotika te teme o alternativi, zato pa tudi nisem o tem govorila. Bi pa lahko omenila nekaj slabih izkušenj tudi pri njih a nič primerljivega s tem, kar se je zgodilo s tem.

Tudi tebi ponavljam: kuža je bil zdrav in homeopatija je bila samo preventiva. Upam, da je zdaj jasno. Glede tega, kar praviš od tumorjev, smo tudi to probali in se popolnoma strinjam. So stvari, kjer se strinjam, da je pametno dovolit, da živi dokler je kvaliteta življenja dostojna in dokler je še vidno srečen. Takoj po tem, pa je potrebno sprejeti odločitev. Ta primer, pa ni bil eden izmed teh.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #10 : 17 December 2013, 13:21:10
Diagnoza vašega psa pa je bila kaj? Pozdravljena _________ al kako? Ne vem, no iz pisanja, da je uradna veterina dvignila roke stran nimam takega občutka.
Vem kaj so alternative. Jih silno rada uporabljam. A vedno na podlagi diagnoze. Če je ozdravljena ne praskamo, a ne. Ste morda pomislili, da je bilo to samo zatišje pred nevihto? Da bi se tako ali tako zgodilo slej, ko prej? Ok so nepravilnosti, ja, razumem. Ampak iz vašega pisanja se bere ena silna potreba po maščevanju. Ne ne bo psa nazaj, če vse potone v pozabo. Kot ga tudi ne bo nazaj, če stožarite stvar katero ste sami plačali.

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #11 : 17 December 2013, 13:43:12
Pozdravljena Lunette,

glejte, če edino kar razberete is mojega prispevka je želja po maščevanju, potem resnično niste razumeli, kar sem hotela povedati. Ni mi mar za maščevanje saj ničesar ne bo povrnilo kužka. Hotela sem narediti to, kar mislim, da je prav in kar bi hotela, da bi nekdo bil storil meni.

Uradna veterina je dvignila roke v smislu, da pač podporne terapije za preventivo ni dobro prenašal in temu primerno smo se posledično odločili.
Mi smo resnično mislili, da je vse v redu a glede veliko medikamentov, ki jih je kuža prejemal, smo hoteli okrepiti njegov imunski sistem. Nič spornega in nerazumljivega mislim.

V nas in v družini je ostala samo bolečina in jeza ja, ampak samo proti nas samih za izbiro izvajalca, ki smo jo naredili. Sem bila vedno mnenja, da sta vedno obe strani enako krivi in mislim, da sem to že stokrat ponovila. Kljub temu pa, moja izbira ne dovoljuje, da lahko nekdo počne karkoli želi in izkorišča zaupanje, ki ga imam do njega.




KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #12 : 17 December 2013, 14:06:01
Nisi napisala, katero bolezen je kuža imel, niti s čim ste ga zdravili in ozdravili. Nisi napisala, katera podporna zdravila za jačanje odpornosti ni prenašal. Napisala si le, da so veterinarji dvignili roke, ampak ne vem zakaj in in da je poginil zaradi homeopatskih zdravil, ne vem katerih. In sedaj ste Krušiča ovadili inšpekciji.
Homeopatska zdravila sem nekajkrat uporabila pri sebi in tudi pri mojih živalih. Sicer ne za jačanje odpornoti, ampak za lajšanje težav.
To tvoje pisanje je polno nasprotij in ne daje jasne slike o tem, kar se je sploh zgodilo, lahko le sprejmemo kot obvestilo o tem, da imaš z navedeno osebo slabe izkušnje.



Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #13 : 17 December 2013, 14:10:34
No, men je tole krneki. Kaj je psu bilo, kako je bil zdravljen, kaj je dobil pri Krušiču, kateri so ti nelegalni postopki... Tole je javno blatenje brez neke podlage. Razumem, da ste sred tožbe, ampak če že greste nekaj javno pisat, vsaj napište konkretne stvari.

Homeopatija je ponavadi strup + voda. Če ima pes v sistemu že določeno količino strupa, se s homeopatskim "zdravilom" lahko ustvari presežek in težave. Vse to je treba razumet in zato moramo MI vedet kaj točno je bilo, ker se ne moremo kar avtomatsko strinjat s teboj in ti pritrjevat da je vse res, če nimamo vseh dejstev. Kaj je zdej ta nelegalen postopek? Če imate že evidentiranega, ne vem je težko o tem pisat?




Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #14 : 17 December 2013, 14:32:06
No, namen je bil dober. Če pa je potem to za vas "blatenje" v redu. Smo sredi legalnega procesa in inteligentno sklepate. Moj namen ni bil razpravljati o zadnjem letu življenja svojega psa. Namen je bil sporočiti slabo izkušnjo.

Karmen povedala sem jasno zakaj so veterinarji dvignili roke. Bila je podporna terapija kot preventiva a je ni dobro prenašal, svetovali pa so, da bi bilo dobro. Hoteli smo le nekaj naredit pa četudi ne po tradicionalni poti.

Veš, stvar ni potekala tako, kot si rekla. Meni so se stvari zdele sumljive in sem pač šla poizvest na Vet. zbornico, kjer so me prosili, da sodelujem pri zadevi, ki jo že nekaj časa poskušajo peljati naprej. A ti bi odklonila po vsem tem? Jaz ne. Za nobeno ceno, še posebno, ker se mi zdi prav. Karmen mislim, da nisem nikjer omenila nič proti homeopatiji! Sama jo spoštujem in v nje verjamem, drugače se tega ne bi poslužila  :) Dobro Karmen, razumela si, da zaenkrat kaj več ne morem povedati in tudi zakaj. Vzemite kot želite, meni v tej fazi je čisto vseeno v smislu, da sem na miru s svojo vestjo.

Nika hvala za razumevanje. Odgovor je isti kot za Karmen in sama si si odgovorila o prvem delu. Brez podlage? Povabila sem, da osebno ( ne javno, ker ne morem) se pogovorimo z vsemi dokazili, rade volje  :) Se mi je zdelo vseeno pomembno, da vsaj opozorim glede na izkušnjo. Če pa kdo ni videl v tem dobrega namena, mi je zares zelo žal. Ti si pa nasprotni pol. Celo strup in voda? Tega še nisem slišala. Mnogo jih misli, da je samo voda. Ti si pa dodala še strup  :-\ A si strokovnjak za homeopatijo? Škoda, da potem nisem psa pripeljaja k tebi, ker gospod, ki velja pri nas za največjega "strokovnjaka" v tej stroki, je imel vse izvide in ni videl nič spornega pri svoji terapiji. Če bi sama bila strokovnjakinja bi se ne obrnila na nekoga, ki sem smatrala, da je, a ne?
Veš, sploh ne iščem nobenih strinjanj. Mislim, da ne prosjačim za nobeno podporo in še najmanj za strinjanje. Povedala sem svoje mnenje, ki jo lahko sprejmeš kot splošno recenzijo preizkušene storitve ali kakorkoli bi to definirala.



KARMEN

  • *
    • Prispevkov: 2.469
    • Točke: 4
Odgovori #15 : 17 December 2013, 15:05:15
Napisala si, da si imela z gospodom slabe izkušnje in to smo razumeli.
Kar se pa tiče veterinarske zbornice, ta bi pokopala parv vse, ki niso v njeni "bandi". In homeopati prav gotovo niso. Enako velja za zdravniško zbornico. Zaradi tega so z veseljem sprejeli kost, ki si jim jo ponudila. V Sloveniji se še vedno bije boj med tradicionalno in alternativno medicino, ki bo zaradi finančnih interesov trajal v nedogled.
Verjamem, da si zaradi smrti svojega ljubljenčka močno prizadeta, in verjemi, da bi bili enako prizadeti prav vsi na tem forumu. Trenutno imam tri pse, po vrsti sedmega, štiri so že pokojni. Vem kaj pomeni evtanazija, saj niti eden ni umrl naravne smrti. Vem, kaj pomeni občutek, da si za svojega psa poskušal storiti vse, ampak si zgrešil.
Upam, da boste problem razčistili in rešili za vedno, kar pa na žalost ne bo vrnilo tvojega psa.
To je življenje in ni vedno lepo!



Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #16 : 17 December 2013, 15:17:57
Karmen,

hvala ti za tvoje besede polne razumevanja in sočutja. Dejstvo je, da gospod je veterinar veš? Samo že trideset let nima licence za opravljanje veterinarske dejavnosti in ko sem to izvedela mi je bilo skoraj slabo, ker ko sem izbirala h komu naj grem sem izključno hotela, da bi bil homepat tudi veterinar, ker sem želela, da upoštevalo vse kar je bilo dosedaj narejeno v tradicionalni medicini in potem vidi kako lahko on pomaga. Veliko bi cenila poštenost, če bi rekel, da pač ne obljubi ničesar ali da ne more nič pomagat. Dejstvo je, da niti sama nisem vedela, da kar je počel je bilo protizakonito, saj nisem nikoli še bila pri homeopatu a zdelo se mi je sumljivo nakar so mi povedali, da on je opravljal veterinarsko dejavnost, ko pa nima tega dovoljenja. On ima podjetje s prehranskimi dopolnili in homeopatijo in lahko deluje samo na tem področju v resnici pa zdravi tudi ljudi in je dobil ovadbo tudi ma Zdravniško zbornico (ne od mene, ker se me ne tiče čeprav bi tudi glede tega lahko kaj rekla). Glede na to, da je vse na pipirjih, mislim, da si nihče ne izmišljuje primeri, ki so že v njegovi "črni kartoteki". Deloma se strinjam s tabo, ampak tudi sama, če bi bila vestna veterinarka, bi bila proti temu, da opravljam veterinarsko dejavnost brez licence v podjetju, ki z veterino nima nobenega opravka. To pa nima nič kaj opraviti s homeopatijo, ampak s tem, da škodi videzu (če lahko tako rečem), ker se predstavlja kot veterinar in ne homepat in hodi drugim v zelje nekako. Vsaj jaz tako vidim. Moram pa povedat, da so vsi izredno prijazni in glede na to, da ni niti malo lahka bolečina za nas, so bili vedno zelo sočutni in človeški.



Lilit

  • Picko in Packo
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 5.669
    • Točke: 23
  • Wapi, Grin
Odgovori #17 : 17 December 2013, 15:59:33
Verjamem, da je situacija grozno tezka in mi je zal za vasega kuzka, ampak moram priznat, da se ne znajdem prav dobro iz vasega pisanja...

Najprej je kuza pocasi umiral in je uradna medicina dvignila roke od njega, potem pa je bil popolnoma zdrav in ste hoteli samo odpornost dvignit ??? razumem, da nocete izdajat podatkov, samo na tak nacin izpade vse skupaj cudno.

Ni mi niti jasno, zakaj ga tozite oz. ste ga prijavili na zbornico - ker vam je zafural psa? Zaradi neprofesionalnega odnosa do vas in psa? Ker prakticira uradno veterinarsko medicino brez licence? Kaj pa je pocel protizakonito? ???

battito animale


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #18 : 17 December 2013, 16:29:05
Pozdravljena Lilit :)

Zaradi bolezni je imel poseg in nekaj mesec po tem so bili vsi izvidi BP in bili smo zadovoljni, kuža kot nov. Svetovali so nam podporno terapijo (preventiva, ki pa jo je naš kuža zelo slabo prenašal). Lahko bi pustili stvari kot so brez da naredili karkoli drugega, saj ko nismo bili pripravljeni sprejeti, da tako trpi s to terapijo, smo jo odklonili in TU so dvignili roke, češ, da drugega nam ne morejo svetovati. Od tu dalje pač smo se znašli sami in nismo šli s kakšnim posebnim namenom. Prepustili smo, da sam presodi, kaj bi dal in kaj ne in čemu. Seveda nam lahko rečete, da smo mu preveč zaupali. Ja, zagotovo in lahko me tudi prebičate zaradi tega. Saj se že dovolj sama.
On je pač želel "očistiti organizem in zvišati odpornost". Kar je predpisal je pes jemal in potem je kar naenkrat bilo poslabšanje, ko mu je dodal še nekaj drugih stvari. Kako se je končalo v treh dneh pa sem že povedala.
Praktično izginil je in izklopil telefon takoj potem, ko sem mu povedala za stanje. Že prej se mi je kaj zdelo čudno a ob tej potezi ma sem bila gotova, da nekaj ne štima. Pač potem sem se pozanimala in vprašala kako je s tem in ali sem edina. Če bi bila samo jaz bi ne imela enakega namena a potem, ko sem izvedela še za druge, sem pač pristala na sodelovanje. Poleg tega, da je zafural psa (če lahko tako rečem), se je vedel ne etično, neprofesionalno, nesramno in še bi lahko naštevala a to niso razlogi zaradi katerih se lahko gre v nekaj takega, saj je malo morje nestramnih zdravnikov. Točno ne morem povedati glede protizakonitega dejanja a ima opravka deloma s tvojim predzadnjim vprašanjem  :)



Boo

  • *
    • Prispevkov: 400
    • Točke: 0
Odgovori #19 : 17 December 2013, 17:19:36
Men ni nic jasno...  ??? Kaj pa je bilo s psom sploh narobe?



aska

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 9.821
    • Točke: 43
  • AM Aska
Odgovori #20 : 17 December 2013, 17:46:49
Kot je že par predhodic postavilo vprašanje tudi mene zanima kaj pravzaprav je bilo narobe z vašim psom ??? ??? Ne vem čemu tega ne navedete ???

Drugače pa sožalje ob njegovi izgubi :(


Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #21 : 17 December 2013, 19:11:38
Pozdravljeni Boo in Aska,

tega ne navajam, ker so vsi izvidi na reviziji in postavljena diagnoza je stvar teh izvidov o katerih mi ni dovoljeno govorit in tudi ker razlog, za katerega smo se na koncu odločili nadaljevati je bilo tisto najhujše dejanje (kaznivo), ki nima nič opraviti z boleznijo mojega psa.



Boo

  • *
    • Prispevkov: 400
    • Točke: 0
Odgovori #22 : 17 December 2013, 20:04:01
Kaj je potem poanta te teme?  Da se boste zdaj po sodiscu tozarili?
Kar se mene tice, tale debata brez nekih konkretnih dejstev popolnoma neuporabna. Niti se ne ve kaj je bilo s psom, zakaj so klasicni veterinarji obupali, kaksno zdravljenje ste se sli in kaj je Krusic konec koncev naredil narobe.  ::)



Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #23 : 17 December 2013, 20:13:04
Ne, povedala sem svoje mnenje. Potem pa vsak zna razmišljat s svojo glavo. Meni je dovolj, da sem povedala svojo izkušnjo. Kdor bo to upošteval ali ne je pa stvar, ki se me ne tiče več  :)



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #24 : 17 December 2013, 20:15:17
Namen te teme ni bila debata, ampak poziv drugim, ki imajo z dotičnim gospodom slabe izkušnje, naj podajo prijavo na VURS. Upanje82 je jasno povedala, da zaradi postopkov, ki tečejo, ne more razkriti diagnoze. Torej?

Še moje mnenje: homeopatija mi je znana, jo spoštujem, imam pa tudi izkušnje z mazači. V Sloveniji je ravno zaradi nasprotovanja uradne veterine in medicine veliko prostora, da se s homeopatijo ukvarja vsak po svoje. Krušiča sem spoznala pred leti, ko mi je bil predstavljen kot strokovnjak za veterino konj, ki deluje predvsem v Švici. Veliko pozneje sem bila presenečena, ko sem izvedela, da se ukvarja z veterino psov. Sama nisem šla k njemu, so pa zato ljudje, ki sem se z njimi takrat veliko družila in to, kar je predpisal in za drage denarje prodal (vsaj takrat je proizvajal tudi skoraj brezmesno pasjo hrano, v kateri je bilo veliko podzemne zelenjave) se mi je zdelo nestrokovno. Ker sem se v zadnjih nekaj letih morala veliko poglabljati v pasjo prehrano zaradi zdravstvenega stanja moje psice, vem, da bi bila katastrofa, če bi npr. moja psica jedla takšno hrano. Na variante čiščenja itd. ne padam že dolgo, ne pri ljudeh ne pri živalih. Verjamem, da so homeopatska zdravila veliko psom pomagala (pač takrat, ko jih je pravilno predpisal), strokovnega znanja o psih pa je tukaj bore malo. Je pa res, da se ga v pasjih krogih zelo hvali in človek za svojega psa poskuša narediti marsikaj, mastno plača in se potem dostikrat obriše pod nosom.

Sožalje za izgubo psa in veliko sreče, Upanje 82.



Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #25 : 17 December 2013, 20:30:24
kalsang vesela sem, da si sama omenila njegov proizvod briketov. Predpisal jih je našemu kužku in baje, da so bile notri snovi, ki so mu škodile (govorim baje, ker še ni ugotovljeno z gotovostjo).
Vidiš nisem vedela, da sploh deluje v Švici. Je pa pred našim kužkom poginil konj pri njemu, ki je bil fizično tam na zdravljenju. Da ne govorimo njegovega dela z nihalom, ko je dvakrat z njim udaril in rekel, da psu ni nič - da je slab, ker se telo čisti. Tri dni za tem, pa smo ga peljali na evtanazijo.

Me veseli, da je le nekdo, ki je razumel smisel mojega sporočila.  :)



Boo

  • *
    • Prispevkov: 400
    • Točke: 0
Odgovori #26 : 17 December 2013, 21:10:55
Ce sem prav razumela, diagnoza s Krusicem nima nobene veze. Pes je bil diagnosticiran in pozdravljen s strani klasicnih veterinarjev.
Razumem, da so jezni, ker menijo da jim je zafural psa. Vseeno pa se mi zdi neprimerno, da se odpre taka tema, brez da so konkretna dejstva prisotna. Se posebno, ce se gre za dejansko tozbo.
Seveda mi je zal za psa. Komu ni? Vendar pa je bil moj prvi vtis ta, da v svoji jezi in zalosti pac krivijo prvega, ki je prirocen.

 



kalsang

  • *
    • Prispevkov: 1.781
    • Točke: 3
Odgovori #27 : 17 December 2013, 21:14:39
Za poziv so konkretni podatki, ki jih želiš nerelevantni. Naj presodi stroka, ne forumaši.



Upanje82

  • *
    • Prispevkov: 24
    • Točke: 0
Odgovori #28 : 17 December 2013, 23:14:38
Boo nihče ni rekel, da ni "zafural" psa. Rekla sem samo, da dokončna odločitev je sledila zaradi določenega njegovega dejanja (da, hujšega od tega, da je zafural psa) a to ne pomeni, kar si napisala in ne vem zakaj govoriš stvari, ki jih sama nisem napisala  :-\ Konkretna dejstva so še kako prisotna.
Veš tvoj vtis je napačen. V zadnjih dvajsetih letih se je po naši hiši kar zvrstilo živali in da bi si ne mislil/a, da kakšen veterinar ni fajn pripomogel k temu. Misliš, da sem koga tožarila? Sploh pa, si razumel/a, da tožbe nisem sama pričela, ampak je že bila v teku in bom samo ena izmed prič/bilkic celotnega procesa?

Jeza? A mar nisem povedala, da če sem jezna, sem jezna k večjemu samo nase, zaradi lastne izbire? Če pač želiš podpirati delo tega gospoda, nimam nič proti temu a ne na ta način, da spreminjaš moje besede in poskušaš očrniti nekaj, kar je bilo odprto v interes drugih, ker kar se mene tiče, mi ni ravno lepo obujati spomine, ampak očitno ti je to v zabavo. Ne vem... ???



JennyK

  • *
    • Prispevkov: 524
    • Točke: 1
Odgovori #29 : 18 December 2013, 07:02:52
No, jaz osebno  poanto celotne odprte teme razumem zgolj kot svarilo s strani Upanja82. V smislu, da naj se lastniki ljubljenčkov dobro pozanimamo, h komu odpeljemo naše živalice. Meni se zdi to zgolj dobronamerno.
Je pa res, da prav z nobenim vetom/zdravilcem niso popolnoma vsi pacienti zadovoljni. In prav tako ne moremo reči, da je pa nekdo  popolnoma slab in nestrokoven.... Tako pač je.
Se pa strinjam s Kalsang, da je ravno zaradi neurejenih  zakonskih razmer kar se tiče alternativne medicine velika "luknja" oz. sivo področje, ki jo s pridom izkoriščajo kvazi zdravilci oz. mazači. Ki jim je point vsega pobrati čimveč denarja od naivnih strank. Pri živalih, in še bolj pri ljudeh.... Človeški apetiti po zaslužku pač nimajo meja.
Upanje82, jaz vam želim srečno pri sodnem procesu. Še bolj pa upam in želim, da vas bo kmalu (ali pa vas že?!) osrečuje drug kužek....
Lp, Katja