Psi na travnikih in nejevoljni kmetje

solata · 44860

cici.bobnar

  • *
    • Prispevkov: 303
    • Točke: 0
Odgovori #30 : 19 Marec 2014, 18:07:13
je nevarno ker kravi v vampu nastajajo toksini ki jih proizvajajo bakterije od dreka ki ga požre( če ga slučajno požre) in se krava s tem zastruplja.

ker pa silaža prej zgnije ponavadi... ali pa krava tega krmila  sploh noče pojest.. je primerov zastrupitve res malo.

If a problem can be solved, don't worry about it.
If a problem can't be solved, what is the use or worrying?


čara

  • *
    • Prispevkov: 8.251
    • Točke: 7
  • Obožujem pse!
Odgovori #31 : 19 Marec 2014, 18:27:17
Problem so iztrebki v katerih so ličinke raznih zajedavcev. In to se dogaja pri pasjih in mačjih iztrebkih in seveda še od kakšne živali. Pri konjih se zaradi trakulje/gliste rada pojavi kolika in to v kar hudi obliki, operacija in okrevanje pa ni zanesljivo, da bo žival preživela.

Tako, da sem res mnenje, da iztrebki mesojedcev, vsejedcev na pašnikih in na poljih nimajo kaj iskati.


http://tecem26.blogspot.com/
Le vkup uboga gmajna!


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #32 : 19 Marec 2014, 18:38:02
Mi pa stric daja seno za moje morske prašičke. In lani sem parkrat natelela na drek, ko sem jih hranila pa ni bilo nič kaj prijetno naletet na njega  ::) . Ne vem kak je bil, ali pasji, ali mačji... Sta pa pujski čist brez problema pojedle vse seno in z nobeno ni bilo nič narobe. Pa da bi se krava zastrupila zaradi drekov ali bi kdo zavrgel balo zaradi njih tudi ne. Ali je pri nas tega tako malo ali pa le ni to tako nevarno, kot govorijo...
To si najbrž dobila seno iz kockaste bale...silažne oz. suhe okrogle, one velike pa niso tako luftig in se tile drekci ne posušijo tako učinkovito kot pri kockah. Zato sta ti pujse kamot pojedle vse ostalo okoli. A kaj ko pri velikih površinah kockaste bale niso več aktualne. Ne iz prostorskega vidika, ne iz logističnega (za maso takih bal potrebuješ precej parov rok za spravilo, pri okroglih pa samo dobro hidravliko na traktorju). No in v tako veliki bali (600kg+) zaviti v folijo so pa procesi propadanja pasjega dreka en mici drugačni. K sreči je teh primerov malo, a so. In če na določenih frekventnih področjih kmeti nebi sitnarili bi jih zagotovo imeli več.
Pred leti vem, da so nam uničili blizu 10 bal (to pa ni malo in pomeni skoraj pol krmne sezone pri naši takratnji porabi), ker so pse za trening po balah gnali. Da so preskakovali iz ene na drugo. Pa so s kremplji prebili folijo in splesnili drugače čist fino krmo.  ::) Fajn, a ne, ko moraš potem zarad malomarnosti enih potem ti kupit precejšnjo količino krme ali pa čredo predčasno zmanjšati.

Kakor koli tečni kmetje redijo s tem šnicle, katere vas večina rada poje in ne nazadnje nahrani tudi vaše pse  ;)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #33 : 19 Marec 2014, 18:55:18
Jaz pa na mojem velikem travniku, ki ga imam pred hišo največkrat pobiram sosedove drekce, ker to je edina površina kjer je moj pes spuščen in v igri prav lepo stopi not. Sosedov pes je velika mrcina in prav tako velik je potem tudi njegov kup, ki ostane za njim. Že nakajkrat sem morala mojo skopat prav zaradi tega. Ampak sem še tiho, dokler mi ne poči živc, ker se je enostavno navadil pridet to naredi h nam, doma pa je čisto a ne??
Ker smo ravno pri dreku me bolj moti to, da je en kmet pred tremi dnevi svojo njivo pognojil z gnojnico in to na hribčku, 5 m od mojega okna. Jaoo bože mili kako to že enkaj dni smrdi. Ne moreš dihat, kaj šele odpreti okno, pa boh ne daj oprati perilo.
Ssedaj me pa zanima, ker ravno vidim, da vas je nekaj ki se s kmetovanjem ukvarjate. Kdaj lahko pognojiš njivo z gnojnico?? Če sem prav informirana, se to dela takrat ko je dež  ???. ne pa takrat ko ga ni na vidiku še ves teden. Danes sem že lahko sedela na terasi, samo če zapiha veter, je pa obupno, prav draži. Doma sem na vasi, to me ne moti, moti me način oziroma čas gnojenja te njive. Pa ker vedno na njej raste koruza mi je cist jasno, da je še sejali ne bodo, ...do kdaj bo pa potem smrdelo??



Tejch

  • *
    • Prispevkov: 645
    • Točke: 0
Odgovori #34 : 19 Marec 2014, 19:33:41
Lunette, seno je bilo spravljeno z nakladalko, potem pa hranjeno na štali. Se mi zdi, da so drekci prišli not z mačkami, ki se zelo rade zadržujejo tam gori in tudi tam večkrat kotijo (ja, žal niso stelirizirane). Sem samo v eni rundi na to naletela (dva žakla), zgleda so se tam zdrževale... Čeprav tudi možno, da so jih prinesli iz travnika... Sicer pa moj stric naredi ogromno teh velikih okroglih v folijo zavitih silažnih bal. In nikoli še ni omenil, da bi se mu kaka krava zaradi tega zastrupila. Itak pa včasih pustijo kaj, tako, da bi kakce po moje tudi. Imam pa ravno naslednji mesec prakso na veterini, je veliko dela na terenu tam in se bom malo pozanimala... Me kar zanima ta tema  :) . Glede ljudi, ki gonijo pse po balah pa ne bi izgubljala besed. Vbistvu si sploh nisem predstavljala, da sploh kdo to dela  ::) . Če bi to delali meni bi tudi vse pasje sprehajalce naganjala iz mojega posestva... Se pri nas to nikoli še ni zgodilo, pa saj res nimaš vse pošlihtano v glavi, da greš to delat  ::) .

Kimi, pri nas gnojijo praktično čez celo leto. OK, razen v tisti največji vročini ne, pa še tam se občasno najde kak talent  ::) . Jaz osebno sem se že čisto navadila na gnojnico, rastem s tem  :P . Je pa tako, da ko gre dež neha smrdet, ko pa gnojijo z navadno govejo gnojnico smrdi mogoče 3-4 dni? Mene moti prvi pa mogoče še drugi dan. Ko je svinjska, se pa voha bolj dolgo in na daljše razdalje. Enkrat je zelo smrdelo verjetno več kot 1 teden, gnojili so pa zelo daleč stran. Sem hodila takrat vse naokoli v krogu 5 km pa nisem nikjer nič videla... Smrdelo pa ko kuga... Bi se pa naj gnojilo pred dežjem ja, koliko je meni znano. Saj takrat pri nas tudi najbolj gnojijo, ampak drugače tudi in vsak ravno na drugi dan, nikoli, da bi jih več isti dan... Bi mi bolj pasalo, bi pač smrdelo par dni potem pa mir...



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #35 : 19 Marec 2014, 19:42:52
Gnojnico se ne sme polivat med 15.11. in 15.2.. Torej se zdaj lahko  ;) Gre se za to, da v tistem obdobju zaradi potencialnega mraza ne gre v zemljo tako kot bi morala. Koruza se načeloma seje tam čez slab mesec, a letos znajo prej (torej čez kake 10-14 dni...ugibam, glede na to, da letos vsi prej dajemo v zemljo). Zemljo pa lahko, da bodo prej pripravili (a je gor še koruznica ali je že preorano/prebranano?) Sicer pa za ta vikend napovedujejo deževje. Drugače pa se bo itak slej ko prej posušila in nehala smrdet.  :P
Sem pa že v prejšnjem postu omenila, da zemljo gnojnica ne moti toliko kot tiste, ki z zemljo ne delajo   ;) Gnojevka je kljub vsemu smradu boljša od vseh možnih NPK gnojil. Po domače povedo umetnemu gnoju. Če te moti smrad pa morda zraven misli na to, da ti okoliš manj zastruplja  :D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


solata

  • *
    • Prispevkov: 233
    • Točke: 0
Odgovori #36 : 19 Marec 2014, 19:47:59
@Airedale10, hvala . Hvala za odgovore tudi ostalim.

Iz vsega skupaj sem potegnila to, da bom še bolj pazila kam bo šel sračkat moj pes, pa morda ga res naučim, da bo to počel na obrobju, za morebitne nesreče pa vrečko nekje pri roki.
Vem, da sem pri prejšnjem psu že prakticirala to, da je opravil potrebo pred odhodom na sprehod, pri zdajšnjem pa je to nemogoče, ker ima daljše sprehode in drugačno prebavo, pa se včasih zgodi, da gre tudi vmes.
Kakorkoli, bom bolj pozorna.

nxyz, kmetje imajo svoje pse spuščene ali jih spuščajo občasno, in potem to ni en, ampak več njih, ki harajo po celi vasi in sračkajo vsepovsod. Ja, jasno, da me to moti. Mene naj ne bi motili kakci njihovih psov po našem privat travniku, njih pa lahko moti kakec mojega psa? Rada bi te videla....

Tejch, samo poglej koliko čudovitih fotk s psi na balah se najde  ::). Nas je pa zadnjič napadel spuščen velik pes, ki je sredi travnika zelo vneto kopal luknjo, medtem ko je lastnica nabirala regrat  ::)...tako je to, "sto ljudi, sto čudi".




Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #37 : 19 Marec 2014, 19:56:51
hahaha lunette. tudi jaz delam nazemlji, imam velik vrt, zelenico, vikendico, vinograd, tam še en vrt :P. ampak tale je pravi specialist za to delat, pa še iz naše vasi ni, ker ima to njivo v najemu. ja preorano je , polito in sedaj bodo zbranali in sejali koruzo .
pa tako dela že tretje ali četrto leto. najbrž ima več tega pa ne dohaja, sam je res obupno. js pa "kakam" po tanovem v čistilno :P :P :P :P, mal heca hehe.



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #38 : 19 Marec 2014, 20:05:50
Kolk vrt gnojiš?  :P No vidiš, sej bo minal smrad  :D
Drugač pa ja...sto ljudi sto čudi.
Nas je pa zadnjič napadel spuščen velik pes, ki je sredi travnika zelo vneto kopal luknjo, medtem ko je lastnica nabirala regrat  ::)...tako je to, "sto ljudi, sto čudi".
Garant ni bil njen travnik.  ::)
Me je enkrat ena tetica čukasto gledala, ko sem čisto mimo nje s psi šla. Po dejansko svojem travniku. Ona nabirala regrat, tko ''po domače'', vse z rušo vred ven trebila. Lih toliko da ni lukenj za stebre zraven delala  ::) Pa jo pozdravim in prašam kaj pa dela. Itak se je usajala, da naj se zase brigam in za svoje lalalalal...''hkhm gospa, a travnik je vaš?'' Suvereno ona ''Ja! kaj vas briga '' in tako dalje. ::) Sem počakala, da se je skašljala.  >:D Potem pa ji prijazno povedala, da če se ji regrata lušta ni blema si ga lah nabira, sam da tole pa je MOJ travnik in naj neha bučke klamfat. Skratka včasih me neobzirnost ljudi, kar na rit vrže.  :D Mam pa srečo, da je to redkokdaj. :D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


Kimi

  • *
    • Prispevkov: 329
    • Točke: 0
Odgovori #39 : 19 Marec 2014, 20:11:14
Vem eni ljudje so res brezobrazni. Jaz živim na lepi vasi, tu mi je lepo :-), nikoli ne bi odšla v mestu, edino mal višje v hribe me vleče, to bo pa potem na "stara" leta  :P
Vrt pa že nekaj let gnojim z biogreno, ker s hlevskim gnojem, ki smo ga kupovali je bilo vedno veliko bramorjev in zeli  :P, če pa spet nekaj posuješ za bramorje in polže..sej veš pes pa to  :P



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #40 : 20 Marec 2014, 14:13:24
Solata moj post ni letel direktno nate, ampak na vse imbicele, ki počnejo to kar sem v svojem postu napisala in nimajo nobenega spoštovanja do tuje lastnine. Pa glede na pisanje Lunette vidim,da takih sploh ni tako malo >:(

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


solata

  • *
    • Prispevkov: 233
    • Točke: 0
Odgovori #41 : 20 Marec 2014, 15:50:59
Solata, če se ti pasji drek ne zdi strupen zakaj potem ne gnojite z njim po svojem vrtu in po solatki, ampak gnojite s hlevskim gnojem ??? :P

Nagovorila si mene.

Spoštujem kmete in res nisem vedela, da je to tak problem. Tako kot pravijo nekateri tule, da še nikoli niso slišali za to, pa sem tudi jaz iz kmečke familije ven, ampak res nikoli ni nihče tega omenjal.
Tokrat sem naletela na dva kmeta, ki sta me opozorila in smo se lepo pogovorili. Ker je to zame nekaj novega, sem želela še mnenja in izkušnje forumašev, predvsem pa nasvet, kako več ur sprehajati kakce.

Drugače pa čisto verjamem, da ti tako vedenje dvigne pritisk. Verjetno tako, kot meni spuščeni nevzgojeni psi.  ;)



Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #42 : 20 Marec 2014, 15:58:26
Kimi, pravilno kompostiran konjski gnoj ima minimalno ali nič nezaželenih obiskovalcev. Svež gnoj oz. premalo predelan pa ja. Kompostiran gnoj tudi ne smrdi po dreku/gnoju ampak gozdni zemlji. Drugače pa ''strup'' proti polžem/bramorjem in ostalim lezečim mrčesom so indijske tekačice (preverjeno so čisto neškodljive).  ;) Pol morš sam psom razložit, da niso na jedilnem listu  :D

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #43 : 20 Marec 2014, 18:33:03
Nagovorila si mene.

Spoštujem kmete in res nisem vedela, da je to tak problem. Tako kot pravijo nekateri tule, da še nikoli niso slišali za to, pa sem tudi jaz iz kmečke familije ven, ampak res nikoli ni nihče tega omenjal.
Tokrat sem naletela na dva kmeta, ki sta me opozorila in smo se lepo pogovorili. Ker je to zame nekaj novega, sem želela še mnenja in izkušnje forumašev, predvsem pa nasvet, kako več ur sprehajati kakce.

Drugače pa čisto verjamem, da ti tako vedenje dvigne pritisk. Verjetno tako, kot meni spuščeni nevzgojeni psi.  ;)

Ja s prvim stavkom pa res, ko si spraševala kako da hlevski gnoj ni strupen...

Mi smo imeli doma v zadnjih parih letih 2x primer, da je krava zvrgla telička in obakrat je veterinar rekel da je zaradi pasjega dreka na paši :(
Se pa strinjam s tem, da naj potem tudi ostali kmetje pobirajo za svojim psom. Naša soseda je po vasi razobesila prav fletne table "Ker sem tvoj pospravi za menoj"... ampak njihov pes pa še vedno serje po celi vasi ::) :-X

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #44 : 20 Marec 2014, 18:38:30
Naša soseda je po vasi razobesila prav fletne table "Ker sem tvoj pospravi za menoj"... ampak njihov pes pa še vedno serje po celi vasi ::) :-X
Slikaš psa v položaju, pobereš drek v vrečko ter ga skupaj s sliko dostaviš lastniku  >:D Eventuelno postaviš zraven organizirane table  >:D Ko še drugi vidijo je učinek večji.  :P

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #45 : 20 Marec 2014, 19:02:46
Dobra ideja >:D Podobno kot pali, ko vidiš nekoga čigar pes serje na trvnik in ne pobere ti pa prijazno pristopiš "a ste vrečke doma pozabili? Ni problema vam jaz nekaj mojih posodim" >:D So itak tako paf, da sploh ne vejo kaj reči, samo poberejo ;D

Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #46 : 20 Marec 2014, 19:08:51
Jp. To je tisto, ko z zgledom lahko spreminjamo ''klimo''. Drugače ne bomo s psi nič bolj dobrodošli po svetu, če se ne začne obnašanje spreminjat v kulturno. Dejstvo je da potem par kiksov meče slabo luč na večino, a sami kot odgovorni in kulturni lastniki pa lahko vsaj tako nekoliko izboljšamo mišljenje  :)

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


bamfel

  • *
    • Prispevkov: 99
    • Točke: 0
Odgovori #47 : 20 Marec 2014, 21:52:49
Gnojnico ne smemo polivati v obvodnem pasu. To pomeni 15m od brega reke. Tam so običajno tudi sprehajalne steze. Pa je volk sit in koza cela.
Pasji drek pa lahko mirno nosim v torbici, ki jo pripnem okoli pasu več ur. Če se odpravimo v hribe običajno ni na vsakih nekaj metrov pasjega koša.



Vezalka

  • *
    • Prispevkov: 73
    • Točke: 0
Odgovori #48 : 21 Marec 2014, 06:35:40
Jaz sem ze veckrat zelela nacet temo, da lastniki psov, ki ne pospravljajo za svojimi psi, ustvarjajo probleme tudi za tiste, ki pospravljamo. Nehala sem stet kolikokrat je ze kaksna teta priletela za mano in vpila name, da ne pospravljam za svojim psom. Da je bila situacija se bolj absurdna, sem pogosto ravno takrat v rokah drzala vrecko s kakcem. Problem je, da ljudje posplosujejo.in ceprav me niso nikoli videli, da bi kakec pustila, me pac nap&$#*!, ker je tako prikladno.enkrat je ena gospa pritekla za mano iz hise, v spalni srajci in z navijalkami v laseh.pa sem ji mirno pokazala vreckico in ji razlozila, da se bo morala o drekcih pomenit s kom drugim.no, ko je naslednjic ista gospa pritekla za mano, nisem bila vec tako prijazna ... ampak problem bi bil resen, ce bi ljudje pac pospravljali za svojimi psi. Sploh pozimi je pri nas nevzdrzno.ko je sneg, pa res nihce ne pobira za psi in ko se sneg stopi, prakticno nimas kam stopit.



andreja

  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 7.101
    • Točke: 28
  • vedno z mano
Odgovori #49 : 21 Marec 2014, 09:44:46
Ne samo, da posplošujejo... Če se le da, se spravljajo na tiste, za katere mislijo, da se lahko. Na kako skupino mladcev s kakim "pitom" pa niti v sanjah :P ::)

http://blueberry.moj-album.com/

http://www.youtube.com/watch?v=CbKsgaXQy2k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=2xB4dbdNSXY&feature=related

Never argue with an idiot; first he will drag you down to his level, then he will beat you with experience :P


Lanabela

  • Pravi Pesjanar
  • ****
    • Prispevkov: 7.316
    • Točke: 48
Odgovori #50 : 21 Marec 2014, 11:23:44
Težko je pričakovati, da bi bili ravno lastniki psov izjema in med njimi ne bi bilo nobenega nesramneža in nemarneža. Če jih ne bi bilo, bi bili tudi spori s kmeti silno redka zadeva. Moje mnenje je, da če je nekomu pod častjo pobrati drek ali se mu ne ljubi pobrati ga sredi travnika, potem mora ali poskrbeti, da se bo njegov pes pred sprehodom posral doma na njegovem (in bo pač sam hodil po njem dokler ne razpade sam od sebe, če se mu ne ljubi pospraviti) ali pa naj si psa ne omisli.  Enako velja za tiste prašiče, ki gredo na travnik ali njivo česat svojega psa in za seboj puščajo kupe dlake, ki je še bolj nemarna v krmi kot drek.
Sicer pa se kmetje pasjih drekov v krmi bojijo predvsem zaradi trakulje. Glede na to, da psov ne bo treba več cepiti vsako leto, se bo trakuljavost močno povečala, saj so doslej tudi tisti največji nemarneži morali dati psom sredstvo proti glistam vsaj enkrat letno ob cepljenju.


Lunette

  • *
    • Prispevkov: 2.522
    • Točke: 0
Odgovori #51 : 21 Marec 2014, 15:30:43
...enkrat je ena gospa pritekla za mano iz hise, v spalni srajci in z navijalkami v laseh.pa sem ji mirno pokazala vreckico in ji razlozila, da se bo morala o drekcih pomenit s kom drugim.
Za mano sicer ni nihče v navijalkah skakljaj  :D je pa skoraj identično prip!"%$$#$ en striček, da kira nesramnost lalalala...jaz pa z že pobranim drekcem v vrečki. Ga še niti nisem do konca zavezala.  >:D Ampak sem ga v istem momentu začela nazaj iz vrečke montirat in stričeku: ''Oooo pa sej ga lahko vrnem nazaj. Joj se opravičujem, ker bom z vrečko onesnažila okolje. Čakte čakte že vračam nazaaaaj.''  >:D Najbrž je mislil, da mi ga je en mal zasuknalo...a nikol nikol več ni pritežil. Prav vljudno me je začel pozdravljat.  8)
Eh takim pilotom jaz pač ne mislim svoje ''nedolžnosti'' dokazovat. Če ne nehajo, ko že vendar vidijo, da pobiram...pol pa nč.  >:D K sreči je bilo kljub vsemu malo takih izjem, a tisti kateri so tkole nesramili...milo za drago  :D
Je pa zadnje čase tako, da kjer koli se pojavimo imamo na povodcih vedno vrečkice v takih lepih dipenserjih. Se jih vidi in niti ni grdih pogledov. Ko se sračka, se pobira. Tamala psica pa kdaj za hec transparentno odnese svoj drekec zavezan v vrečki do kante  :P

Lep pozdrav,
Lunette &Co.


solata

  • *
    • Prispevkov: 233
    • Točke: 0
Odgovori #52 : 21 Marec 2014, 17:02:58
T.M.T., spraševala sem o strupenosti vsebine iz greznic in ne hlevskega gnoja.
Kaj je bil točen razlog, da je krava zvrgla telička oz. kaj naj bi imel pri tem pasji kakec?

Bamfel, kadar sem jaz imela možnost videt gnojenje ob vodi, je bila gnojnica polita prav do konca brega. Nekoč mi je neka ženska rekla, da jo je kmet na$%&/#" zaradi psa in pobiranja kakcev, pa je rekla, da naj kar utihne, ker ga bo sicer prijavila- poleg polite gnojnice vse do vode, je našla še neko nepravilnost. In ima mir.





Nika

  • *
    • Prispevkov: 2.826
    • Točke: 4
  • Buda
Odgovori #53 : 22 Marec 2014, 09:32:48
T.M.T., spraševala sem o strupenosti vsebine iz greznic in ne hlevskega gnoja.

Prijavi.

Tamala psica pa kdaj za hec transparentno odnese svoj drekec zavezan v vrečki do kante  :P

Ej, mojmu se pa tk iskreno gnusi.. dokler je samo vrečka lahko delama z njo karkoli, ko je pa drek notr še pa najraje meni ne bi prišel blizu. Tako kot eni psi žrejo te dreke, gre moj 10m naokrog če kakega voha da ja ne bi slučajno noter stopil. podobno se obnaša do čikov, alkohola in bencina, sam edino ob dreku bi pa mnda celo kozlal lahk.



T.M.T

  • njufi rulz
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 3.690
    • Točke: 25
  • Moj "mali" prijatelj
Odgovori #54 : 22 Marec 2014, 10:14:48
To da se po poljih poliva vsebina greznic pa tu prvič slišim, vsaj v naših koncih se to ne dogaja. Striček google pa pravi tole:

"Greznice so največja težava zato, ker so zaprte. V njih ni dotoka svežega zraka, ki bi vseboval kisik, zato prihaja v njih do anaerobnega gnitja. To ne vpliva zgolj na smrad, na katerega vsi najprej pomislimo, temveč se pri gnitju dejansko sproščajo plini – ti pa se v stiku z vodo spreminjajo v kisline. Te kisline so dovolj močne, da razjedajo kanalizacijske cevi, torej je hitro jasno, da so za okolje popolnoma neprimerne.
Greznična gošča ne daje zgolj plinov neprijetnega vonja in škodljivih kislin – v njej je toliko nitratov in drugih zdravju ter okolju škodljivih snovi, da je potrebno za ta odpadek poskrbeti profesionalno. Časi, ko je za praznjenje greznice poskrbel kmet, ki je vsebino greznice nato uporabil kar za gnojenje polja, so mimo – takšen način praznjenja je prepovedan in predvideva tudi visoke sankcije."
Vir: www.slonep.net

Zakaj je pa ravno pasji drek kriv za zvrg teleta ti pa ne znam odgovoriti, ker nisem študent veterine. Ti bo pa verjetno kakšen veterinar znal točno odgovoriti.


Prijatelji so tisti,ki ravnajo z nami,kot da smo najdragocenejši.Najbližji so nam,najbolj razumejo kaj nam pomeni življenje.Do nas čutijo tisto,kar čutimo sami.Z nami so povezani v zmagoslavju in nesreči.Premagujejo uroke naše osamljenosti.

Lp,Tjaša - http://tjasa-ron.moj-album.com/


cici.bobnar

  • *
    • Prispevkov: 303
    • Točke: 0
Odgovori #55 : 22 Marec 2014, 16:04:41
zaradi zastrupitve s toksini ki jih proizvajajo bakterije ki so v pasjem dreku če ga krava slučajno poje. Večkrat pa krme sploh jesti neče. Tako da krma prej zgnije preden jo krava poje. se pa tudi redko zgodi da krava poje to onesnaženo krmo.

If a problem can be solved, don't worry about it.
If a problem can't be solved, what is the use or worrying?


vohlec

  • *
    • Prispevkov: 399
    • Točke: 0
Odgovori #56 : 24 Marec 2014, 09:50:41
Verjetno bodo marsikomu šle kocine po konci. >:D
A mislite, da je okrog 13s kakal, da se je tako obiral ven?

http://www.wimp.com/jubilantdog/



Neyka

  • Novofundlanci so zakon!!
  • Pesjanar
  • ***
    • Prispevkov: 4.034
    • Točke: 26
  • Neon say: BU
Odgovori #57 : 24 Marec 2014, 14:05:50
Moj pravi da je poleg tega, da lahko pol bale splesni če zraven pobalira frišen pasji drek, le ta nevaren tudi zaradi zajedalcev, ki jih psi prenašajo (niti ne nujno, da so z njimi okuženi). npr. metljaj

Pa res ne vem kaj je tako težko pobrat tist drek. Če se vam ga ne da nosit po rokah par ur pa en ruzak na rame, not še eno vrečko in vse lepo zapakirat, pa doma v kanto.

vohlec tale video se mi zdi pa skrajno neokusen. Kolikor je pes posrečen je čist neposrečeno, da mu lastnik za zabavo pusti laufat po žitu  :-X

O tem koliko pasjih/teniških žogic poberemo iz bal in silosa pa sploh nebi :P še manj pa o tem koliko koščkov spregledamo in jih krave požrejo.

telo medveda omiljeno gibčnostjo tjulnja; vesele in iskrive oči delfina ter srce, ki je bilo tako mehko, tako zvesto in tako polno ljubezni, kot je bilo lahko le srce novofundlandca!

http://myneon.webs.com
http://neyka-neon.moj-album.com


barbara10

  • Vzreditelj
  • *
    • Prispevkov: 1.684
    • Točke: 0
  • Moji musketirji in cebelice...
Odgovori #58 : 24 Marec 2014, 18:35:18
Časi, ko je za praznjenje greznice poskrbel kmet, ki je vsebino greznice nato uporabil kar za gnojenje polja, so mimo – takšen način praznjenja je prepovedan in predvideva tudi visoke sankcije.

Ti casi se niso mimo. Ko bodo zacele leteti sankcije, pa bo to malo po medijih, potem pa bo slo v smer, da bo enkrat mimo.

Pa da neomenim, kaj se vse najde v gnoju (od taksne do drugacne crkotine, do ostankov od klanja...).


inezz

  • *
    • Prispevkov: 6
    • Točke: 0
Odgovori #59 : 25 Marec 2014, 09:42:02
Na našem koncu se greznice redno praznjejo na sosednjih travnikih. Ni vazno letni čas, ne ali je napovedan dež ali suša. So bili kmetje že večkrat kaznovani, pa nima to dosti učinka. Pač nimamo speljane kanalizacije in določeni kmetje radi služijo denar tako, da odvažajo greznico. Se pa potem po travnikih najde taka svinjarija (ne moreš verjet kaj vse splaknejo ljudje v wc).

Moja je drugače navajena, da kaka in lula doma, potem gremo na sprehod. Je pa kdaj nuja tudi na sprehodu in  pobiram dreke vsepovsod, razen na teh travnikih za katere vem, da jih tako in tako polivajo z greznicami.

Kar se pa tiče nošenja drekov cel sprehod, jih pustim v vrečki tam kjer se pokaka in jih nazaj grede poberem.  Seveda če grem po isti poti nazaj, drugače jih pač nesem celo pot. Ampak to je redko, ker itak opravi vse preden sploh gremo od doma.

Aja, imamo pa tudi en del travnika, ki je lastniku čisto vseeno, kaj gor ljudje/psi počnejo, ker ga ne uporablja za nič. Še sam pravi, da tam drekov ni treba pobirat.