Psarna Funkylands - Labradorec

ninci · 14909

ninci

  • Odvisnik št.1
  • Administrator
  • *****
    • Prispevkov: 12.814
    • Točke: 24
  • Cloto
: 11 April 2014, 08:10:03
Ime na forumu: sasha
Ime psarne: Funkyland`s
Spletna stran: www.funkylands.si
Mail: [email protected]



Že od majhnega sem bila nora na pse. Želja po psu se mi je uresničila, ko sem bila stara 7 let. Takrat je k hiši prišla psička Gina, pasme briard.

Zaradi izgleda in karakterja pa je v meni tlela želja po labradorcu. Leta 2007 je tako k hiši prišla naša prva labradorka Zara. Zara je psica, ki mi je takoj ukradla košček srca - samosvoja, hkrati pa tako zelo navezana name. Neskončno potrpežljiva kadar je treba, hkrati pa hiperaktivna, ko je treba delati.
Leta 2012 se ji je pridružila Diva, katero sem šla iskat na Dansko, saj sta me njena vzreditelja navdušila z načinom vzreje. Diva prihaja iz linije, kjer se oba starša uporabljata v lovu, kar se zelo pozna v njenem nagonu. Je psička, ki je pri pičlih 9 tednih aportirala fazana kot za šalo.

Z Matejem je k hiši prišla tudi njegova labradorka Brina. Z njo sva žal spoznala tudi vse "temne" plati vzreje - kako je lahko tudi rodovniški pes zelo bolan, če ne izbereš vestnega in odgovornega vzreditelja, ki s svojimi psi ne naredi samo minimuma potrebnega za vzrejo, ampak se potrudi narediti še kakšne genske teste in pazljivo izbere paritveno kombinacijo.

Zato sva se, še preden sva šla v registracijo psarne, zatrdno odločila, da bova vzrejala mladiče na najboljši možen način in storila vse kar je v najini moči, da bodo najini mladiči odrasli v zdrave, tipične predstavnike pasme.
Mladiči odraščajo z nama v hiši, zato so ob oddaji navajeni različnih zvokov in raznih zvokov. Za socializacijo je maksimalno poskrbljeno.

S svojimi psicami se udeležujeva razstav in raznih tekmovanj - od lovskih tekem, tekem v prinašanju, preizkusa naravnih zasnov do Working testa.
Redno se izobražujeva o novostih na področju zdravstvenih testov in genetike, saj nama je zdravje najinih psov in njihovih potomcev na prvem mestu.