mladicek in morje

mskrbecz · 6961

mskrbecz

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
: 22 Junij 2014, 00:20:07
V sredini meseca julija dobimo mladicka, pocitnice na morje pa amo planirali konec meseca julija. Torej naj bi bil kuza takrat star dobra dva.meseca sele. Sedaj pa ne vemo ali je sploh primerno tako mladega psicka voziti na morje. Po pravici povedano sploh ne vem do kdaj se opravijo vsa cepljenja pri mladicku in pa nekaj sem brala, da mora biti pes vsaj en mesec pred odhodom v tujino cepljen peoti steklini..to ocitno nas mladicek ne bo.
Kdaj kuza zakljuci z vsemi cepljenji da ga je varno voziti med mnozico ljudi in psov?



BlackSwan

  • Gost
Odgovori #1 : 22 Junij 2014, 00:50:54
Mislim, da so protiparazitna cepljenja načeloma pri 8, 12 in 16 tednih (oz. pri mojemu je bil zamak celega 1 meseca, torej pri 2, 3 in 4 mesecih, dva tedna po zadnjem cepljenju pa še za steklino). Za steklino se cepi po 3. mesecu. Midva sva šla na Hrvaško po zadnjem protiparazitnem cepljenju in pred cepljenjem za steklino. Prosila sem veterinarja, da napiše pod opombe, da zagotavljam, da je kuža zdrav in ni bil v stiku z divjimi živalmi. Pa na meji niso potnega lista tako ali tako niti pogledali. Mimogrede, če boste šli slučajno na Hrvaško, mu morate dati nekaj proti srčnim glistam.
Zaradi zdravja bi ga raje držala stran od kakih neurejenih potepuških psov in krajev, kjer se taki psi, ki bi lahko bili bolni, zadržujejo (in puščajo iztrebke).

Meni se zdi super, da ga peljete na morje, ko je tako mlad. Socializacija tako med vožnjo kot tudi v morski vodi, na plaži med ljudmi, v nepoznanem okolju,... Mojemu se je kar fajn godilo, malo je plaval po morju, se valjal po rdečem hrvaškem blatu in skoraj cel dan takole gledal TV (sosedova otroka, ki sta igrala nogomet):


Bi ga pa takoj, ko ga dobite, začela postopoma navajati na vožnjo z avtomobilom, da mu daljša vožnja ne bo toliko tuja. In pa seveda skrbite, da bodo med vožnjo postanki in poskrbljeno za primerno ohladitev. Pazite, kje hodite, ker imajo mladički še neutrjene (tiste lepe mehke :o) blazinice in jim ne bo fajn na vročem asfaltu - prav tako je fino zaščititi nos pred soncem.



BlackSwan

  • Gost
Odgovori #2 : 22 Junij 2014, 01:04:03
Popravljam: Ubistvu če se prav spomnim morajo biti cepljeni proti steklini psi NAD 3 meseci, tako da s tem ne boste imeli problemov.



mskrbecz

  • *
    • Prispevkov: 25
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 22 Junij 2014, 14:11:39
Hvala za odgovor. Bom se se z veterinarjem posvetovalapred odhodom na morje glede srcne gliste in ostalih stvari na katere moram biti pozorna