Oj,
sem sprva mislila iti po "linji najmanjšega truda", pa sem si premislila, vpisala v iskalnik grozo od groze v "našem slovarju" tj BOLHE, vendar me je iskalnik prijazno vrnil nazaj na to temo.
Če skrajšam
.... zanima me, s katerim preparatom se da dandanes USPEŠNO zatreti to golazen?
Sama izhajam iz stare šole, ko smo bajto ribali še z Desektinom, pa ponovili čez cca 2 tedna, psom vmes - pardon, psici, takrat je bila samo ena!!! dali ampulo in to je bilo to ( od takrat smo se golazni uspešno ubranili
) - sedaj so pa štiri psice, jaz pa že na koncu z živci, saj sem že vse drugo preštudirala preden se mi je posvetilo na to golazen
.... od alergij, sprememb, bilokaj oz biločesa, kar bi lahko povzročilo srbenje pri, sicer hvalabogu, samo eni psici (očitno bi znala imeti alergijo na bolšji pik
)
Naj dodam tudi to, da raznoraznih zadev ala Frontline, Advantix, Stronghold, Fyprist ipd NE uporabljamo redno, morda 1 ampulo na leto v začetku pomladi, kasneje se "branimo" z naravnimi preparati ter seveda po potrebi.
Danes se mi je zazdelo, da sem videla bolho ravno na tisti psici, ki se je začela lizat samo na enem določenem predelu. Kljub temu, da sva potem oba pod lučjo po pisici šarala in iskala če sem prav videla ali sem samo panik (zadnje pridno potrjujem
), nisva našla niti sledu o golazni
. Pregledala vse predele, kjer naj bi se bolhe rade zadrževale oz puščale ličinke, nobenih sivih pikic, ničesar nisva našla.
Kljub vsemu so vse štiri dobile ampule, sedaj pa se sprašujem, kaj narediti v stanovanju. Po pravici povem, da dobim ošpice ob sami misli, da bi se spet z Desektinom ukvarjala
. Ali naj se kljub temu, da nisva našla sovražnega bitja pri oz na psicah, lotim razkuževanja vsega in če ja, s čim ... samo ne mi rečt da z Desektinom
.
Please help!