moja izkušnja z alergijami

lucky0801 · 4261

lucky0801

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
: 14 Avgust 2014, 17:48:17
Pozdravljeni, najprej bi rada poudarila, da nisem veterinar ne farmacevt in tako mislim striktno samo opisat moje izkušnje.
Imam psa ki je star 12 let in ima zadnjih sedem let nekajkrat na leto izbruhe alergij, ki pa so vsakič bile bolj močne. Psa sem vozila k veterinarjem, na testiranje na veterinarsko fakulteto, akupunture in še kar nekaj ukrepov bi lahko naštela.Vse to me je stalo ogromno denarja in časa, saj je bilo poleg pregledov potrebno kupiti tudi zdravila, šampone, posebne brikete, razne gele in pene. Uradna razlaga je bila da je kuža alergičen na pršice. Ker se je to vleklo skozi leta mu je vsak izbruh pustil posledice na koži in je bil tako po trebuhu in pod pozduhami in dimljah čisto črn (ker se ne spoznam sem jaz zmotoma  mislila da so to popokane kapilare). Potem pa se je zgodilo da je imel nov izbruh januarja in ko je bila kura z antibiotiki zaradi vnetja kože in mazanjem končana se je izbruh takoj ponovil in še huje kot prejšnji. Veterinar je hotel delati nove teste, ki pa si jih finančno preprosto nisem mogla več privoščit in sem se odločila da preden si sposojam naokoli denar da še malo pregledam kaj bi mogoče lahko naredila sama. štartala sem na ameriške veterinarske objave in sem bila presenečana da sem takoj našla ogromno publikacij na to temo, še bolj pa sem bila presenečena ko sem odkrila popolnoma drugačne razlage za kaj prihaja do izbruhov na koži in kako jih zdraviti. No, prvo kar je pisalo in kar mi veterinarji niso nikoli povedali je da črna koža znak da ima kuža zaradi antibiotikov glive in da se ga zato načeloma za kožne zadeve ne sme zdraviti z antibiotiki ker to vse skupaj poslabšuje, druga pa da so ravno te glive najbolj pogost vzrok novih alergijski izbruhov na koži. Torej lahko sklepam da sem se sedem let vrtela v krogu saj smo psa vedno zdravili z antibiotiki in dodajali nove glive in s tem povečevali glavni vir. Tretje kar pa je bilo najbolj presenetljivo pa je bilo zdravljenje. Kot prvi ukrep je bila navedena 1 tabletka Claritina da omilimo srbenje potem pa obvezna antiglivična dieta, kar pomeni adijo vsi briketi in določeni og.hidrati ter samo meso, veliko zelene zelenjave in nekaj dodatkov (na to temo je ogromno napisanega na netu). drugi ukrep pa je bil spiranje kože z doma pripravljeno mešanico vodikovega peroksida, vode, kisa in limone da se znebimo gljiv. Rezultati so bili neverjetni in presenetljivo tudi hitri. Po trebuhu mu je po nekaj letih praznine celo nazaj zrasla dlaka, je pa tudi občutno manj črn in tudi njegov vonj je postal bolj prijeten. Izbruhov ni več, vse skupaj pa me je stalo zelo malo. Vodikov peroksid dobimo v lekarni za 3 eur, claritin pa 5 eur, kar se pa hrane tiče, sem imela srečo z mesarjem in kupujem goveji flam. Najdražja  v tej zgodbi je zelenjava ker jo je količinsko največ vendar pa če seštejem koliko sem prej dajala za nabolj kvalitetne brikete sem pri hrani nekako na enakem. 
To zgodbo sem povedala zato ker sem izredno zadovoljna z rezultati in bo mogoče komu v pomoč, da ne bo tako kot jaz zapravil ogromo denarja in še več živcev.



m_tejch

  • *
    • Prispevkov: 674
    • Točke: 12
Odgovori #1 : 14 Avgust 2014, 21:37:08
Hvala za tole izkušnjo...da ste le na pravi poti. Bi pa samo dodala, da smo bili tudi mi na podobnem (tudi moj starček je sedaj star 12 let)..hvalabogu, do črne kože še ni prišlo, bila pa je dlaka že čisto oranžna. Tudi pri nas niso veterinarji glede alergije ugotovili nič pametnega, razen, da je alergičen na prehransko pršico. Kljub zamrzovanju briket ni bilo nikoli ok. Stanje se je še posebno pozimi, ko je bilo več vlage noro poslabšalo. No stvari smo prišli, sicer tudi zaradi težav s prebavo   (kljub moji skeptičnosti) do konca šele s pomočjo bioresonance in ubistvu so bila navodila pri bioresonanci zelo podobna...terapevtka mi je pokazala ogromno primerov s to črno kožo in tudi jaz sem šele pred kratkim izvedela, da so to glivice.
No mi smo pač s pomočjo testiranja prišli do sklepa katera hrana je ok in katera ne in ubistvu so rezultati podobni...nobenih oh (iz žit), imamo le ene brikete, ki mu odgovarjajo. Smo se pa mi posluževali oziroma se še občasno tudi bioresonančnih terapij. V vašem primeru bi lahko terapijo podprli še s kakšnimi probiotiki, da se kužku po vseh antibiotikih obnovi črevesna flora in dodatkom kvalitetnih hladnostiskanih maščob (nam se je priporočalo konopljino olje).



Agava

  • *
    • Prispevkov: 190
    • Točke: 0
Odgovori #2 : 16 Avgust 2014, 22:24:10
Pozdrav,

tole so pa več kot dobrodošle informacije, tudi mi se namreč ukvarjamo  alergijami oz. posledicami na koži in glivicami- neverending story! Sedaj prehajamo na BARF, za prizadeta mesta pa uporabljam koloidno srebro (glivice, bakterije ko se vname). Torej nekako po sistemu da izboljšamo imunski sistem in da bi te glivice spravili na obvladljiv nivo. Smo dali čez tudi že bioresonanco, sedaj sem pa še k enemu drugemu alternativcu poslala vzorec sline, da vidimo, kaj še ni ok. In po mojem bom ga tudi še peljala na bioresonančno terapijo, ker prejšnjič je bilo malo bolje, samo se je hitro vse vrnilo...
Dodajam konopljino olje, olje dveletnega svetlin in lososovo olje, ne vse naenkrat, vsak obrok nekaj in pa VMP tabletke.
Me pa zanima tole s claritinom, ker sem že razmišljala o tem, da bi nekaj dobil, ko je najhuje - kolikšno je doziranje? Imam višavčka, ima 10 kil.

Hvala, lp



Skina

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #3 : 18 Avgust 2014, 15:02:29
Živjo,

pri nas smo se ubadali s podobnimi težavami. Pomoč smo najprej poiskali pri bioresonanci, kjer so ugotovili alargijo na pšenico, piščanca, nikelj. Dobili smo koloidno srebro. Ker ni bilo pričakovanega učinka, smo se obrnili na našega veterinarja. Odločili smo se za krvne teste za alergijo. Po izvidih, ki so pokazali predvsem alergijo na pršice (4 vrste), skoraj nič na piščanca, riž in sojo, smo se odločili za zdravljenje z imunoterapijo (izdelava seruma za hiposenzibilizacijo). Do sedaj je dobila dva odmerka. Opažamo mamnše izboljšanje.
Po mojem mnenju je to najboljša izbira. Finančno se dolgoročna najbolj izplača. Res je,da na začetku plačaš nekaj več, veš pa vsaj, pri čem si.




lucky0801

  • *
    • Prispevkov: 2
    • Točke: 0
Odgovori #4 : 21 Avgust 2014, 22:58:48
Pozdravljeni, vse terapije ki jih omenjate sem poskusila v teh sedmih letih in nekatere so celo imele določene efekte, vendar pa so se vseeno izbruhi ponavljlali, vmes pa sem zapravila ogromno denarja. Ker se je to vleklo sedem let prej nisem opisovala kaj vse smo probavali in resnično smo poskusili marsikaj ker vsakič ko ni zaleglo so mi veterinarji predlagali nekaj novega, pa novi testi itd itd. Svojo izkušnjo sem opisala ravno zato ker sem ugotovila da po vseh teh terapijah in dodatkih hrani, najbolj (vsaj pri mojem psu) deluje navaden vodikov peroksid in po potrebi Claritin  (imam psa ki je težji od 30 kil, tako da  tisti ki imate manjše pse se prej posvetujte  v lekarni), ter doma pripravljena hrana -jaz dam tretino mesa, potem pa namesto og.hidratov, ki naj bi bili hrana glivam, zelenjavo npr ohrovt ali brokoli. Zelenjavi dodam tudi malček česna in olivno olje. Dobi pa tudi skuto z rumenjakom, jabolka in še marsikaj ker  je pač kot labradorec resnično vsejed.
Odkar imam nov režim nimamo več izbruhov alergije, črno kožo pa mu še vedno mažem z vod.peroksidom in tudi tukaj vidim nekaj izboljšanja vendar pa mislim da se ne bomo nikoli v celoti znebili teh kvasovk.

lp